Uzun uğraşlar sonunda ulaştığım RAM miktarım (Galaxy W)

Sponsorlu Bağlantılar

enesrsln

enesrsln

Üye
Eski telefonum Galaxy Ace'ydi. Rom+Kernelle 81 mb'a düşürebildim ama hızlanma filan olmuyordu. Şuanki telefonumda 1.4 GB boş RAM var.

Kerim.

Kerim.

Üye
senin romu ben beğenmiyorum dostum herkesin düşüncesi kendine tabi iyi iş çıkartmışsın :)Ayrıca stock romlarda gereksiz uygulamaları kaldırınca stabillik kalmıyor arkadaşlar bu bir gerçek. Her an bir hata ile karşılaşmanız kaçınılmaz.
Ben iki aydan beri stock rom kullaniyorum.hata cok nadir aliyorum.sadece arada donuyor ama en iyisi bu sekilde kullanmak telefonu.custom romlarda 2ay stabil bir sekilde zor kullanirsin.

Invoke

Invoke

Üye
Ram ne kadar boşsa o kadar iyidir demek değil, burdan anlamamız gereken şey: "gereksiz uygulamaları kaldırmayalım tüm rami dolduralım" hiç değil. (Bunu diyen arkadaşa sözüm)

Benim Rayde şuan sadece 72mb boş ram var ama her bir şey açık, aralarında takır takır geçiş yapıyorum, kasma donma yaşamıyorum, eğer böyleyse herhangi bir sorun yaşamıyorsanız sorun yok demektir, yoksa boş ram miktarı fazla olunca elimize bir şey geçmiyor. Ha bir modern combat 4 oynamaya çalışsam açık uygulamaları sonlandırmam gerekir :ehe ama şuan yüklü oyunlarım boost 2 ile cryptica onlarda sorun yapacak şeyler değiller :pro:

Türe

Türe

Üye
:ah Açın Nawy nin android ram kullanımı konusunu okuyun. Biliyorum diye gecinmektense bişeyler öğrenin. Dediğimi carpitmazsiniz en azından o konuyu okuduktan sonra.

Invoke

Invoke

Üye
Benim mesajlarımın altına böyle yazmayın bak üstüme alınıyorum :D
Ben okumuştum :P

-Emre

-Emre

Üye
senin romu ben beğenmiyorum dostum herkesin düşüncesi kendine tabi iyi iş çıkartmışsın :)Ayrıca stock romlarda gereksiz uygulamaları kaldırınca stabillik kalmıyor arkadaşlar bu bir gerçek. Her an bir hata ile karşılaşmanız kaçınılmaz.

Denedin mi :kro2:

Tabi herkesin kendi tercihi, ama ben yine de öneriyorum :oke:

ceza_05

ceza_05

Üye
    Konu Sahibi
Denedin mi :kro2:

Tabi herkesin kendi tercihi, ama ben yine de öneriyorum :oke:

Denedim kardeşim pek bana göre değil ama bundan sıkılınca geri senin roma dönmeyi düşünüyorum performans gayet iyiydi :)

• Beğen
Tepkiler: -Emre
tapatalk

tapatalk

Üye

Türe

Türe

Üye
Bendeki boş ram 120 mb ama kasma yok takılma yok onu napsak ki :hmmm

TheCower

TheCower

Üye
:ah Açın Nawy nin android ram kullanımı konusunu okuyun. Biliyorum diye gecinmektense bişeyler öğrenin. Dediğimi carpitmazsiniz en azından o konuyu okuduktan sonra.

Navynin o konusu çok işime yaradı, bu sayede lmkyı falan öğrendim. Saçma bir sistem fakat ram artırmak için en etkili yöntem zram yöntemi.
Şu an Xperia sola kullanmaktayım, 512 mb ram e sahip bu cihazda ram miktarı en fazla 100 mb boş kalıyor. Greenify ve memory cleaner ile 160 gördüm o da ayarlar a girince google hizmetlerini falan açtığı için yine 100mb aşağısına düştü. Swap kullanmayı denedim sd kartın bir bölümünü ayırdım bunun için o bölümden bir daha haber alamadım çok fazla kurcaladım herhal. Sd kartın o bölümünü içine almayacak şekilde tekrar biçimlendirip 1-2 gb zararla geri kazandım.
Daha sonra zram diye bir dalgametre gördüm swap ın hızlı olanı olarak tanımlamışlardı kabaca. Baştan 60 mb olarak kullanıyordum fakat yetmeyince artırdım 100 mb falan yaptım. İlave olarak ram belleğe verileri iki kat sıkıştırma işlemi yapıp bunu hızlıcana hallediyordu. Daha sonra gözümü karartıp mevcut ram ın yarısını yani 256 mb zram oluşturdum. Telefon açıldıktan sonra gerisi müthişti. Yeri geldiğinde kasma yapıyor ancak tabiki de fazla yüklendiğim zaman donuyor kaldırmıyor yazık acıyorum telefona. Ama o kadar para saydığım bu alet iki üç kıçı kırık!! uygulamayı aynı anda çalıştıramayacak ise ben bu oyunu bozarım!

Üst Alt