Sony Xperia İon Android Yazılımı Hakkında...

Sponsorlu Bağlantılar

FordFocus RS

FordFocus RS

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia İon Android Yazılımı Hakkında...
Merhabalar arkadaşlar.Benim şu an telefonum sony xperia ion.1 hafta önce güncelleme geldi ve cihazı android 4.1.2 ye güncelledim.Fakat ben bu yazılımı beğenmedim ve eski yazılımım olan 4.0.4 e geri dönmek istiyorum.Fabrika ayarlarına yükledim yine düzelmedi.Sonuç olarak 4.0.4 e nasıl dönebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye

Bu dosyayı indir, flashtool programı ile telefonuna kur. Flashtool ile yazılım kurma ile ilgili ayrıntılar için aşağıdaki linke tıkla

- - - Eklendi - - -

http://www.maxicep.com/android-modifikasyon-araclari-bilgi/son-tugra-sony-ericsson-xperia-serileri-icin-flas-araci-flashtool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html

FordFocus RS

FordFocus RS

Üye
    Konu Sahibi

Bu dosyayı indir, flashtool programı ile telefonuna kur. Flashtool ile yazılım kurma ile ilgili ayrıntılar için aşağıdaki linke tıkla

- - - Eklendi - - -

http://www.maxicep.com/android-modifikasyon-araclari-bilgi/son-tugra-sony-ericsson-xperia-serileri-icin-flas-araci-flashtool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html

Çözümün için teşekkür ederim yalnız bu yöntemın yasal olmadığını düşünüyorum.onuda geçtim bu yazılım orjinal mi yani bizzat xperia ait yazılım mi onu merak ettim.tekrar teşekkür ederim :)

Invoke

Invoke

Üye

Çözümün için teşekkür ederim yalnız bu yöntemın yasal olmadığını düşünüyorum.onuda geçtim bu yazılım orjinal mi yani bizzat xperia ait yazılım mi onu merak ettim.tekrar teşekkür ederim :)

Flashtool xperialar için geliştirilmiş araç, ve pc comp. yaptığı işlemin aynısını yapıyor, sadece daha manuel. Ve daha çok seçeneğin var sürüm düşürmek gibi. Başka şekilde eski sürüme dönemezsiniz yani tek yol bu. Ve bu işlem ile garanti dışı filan kalmazsınız, bootloaderı açmadığınız sürece.
Buyurun, orijinal romlar:

FordFocus RS

FordFocus RS

Üye
    Konu Sahibi
çok sağol dostum inşallah sorunsuz bir şekilde bitiririm şu işi.teşekkürler :)

Invoke

Invoke

Üye
çok sağol dostum inşallah sorunsuz bir şekilde bitiririm şu işi.teşekkürler :)

İnşallah, bu konuyu dikkatli oku da:
http://www.maxicep.com/android-modi...tool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html

Zaten flashlayamazsın, hata verir, ama bir şey olmaz yani, aynı sürümde kalırsın sonra tekrar denersin hatasız yaparsın, öyle açılış ekranında kalma ihtimali filan yok.
Flashlarken bilinmeyen kaynaklar, ve usb hata ayıklması açık olsun. Ve telefonu msc yığın depolama modunda bağla.
Görselli istersen youtubeda da vardır.

FordFocus RS

FordFocus RS

Üye
    Konu Sahibi

İnşallah, bu konuyu dikkatli oku da:
http://www.maxicep.com/android-modi...tool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html

Zaten flashlayamazsın, hata verir, ama bir şey olmaz yani, aynı sürümde kalırsın sonra tekrar denersin hatasız yaparsın, öyle açılış ekranında kalma ihtimali filan yok.
Flashlarken bilinmeyen kaynaklar, ve usb hata ayıklması açık olsun. Ve telefonu msc yığın depolama modunda bağla.
Görselli istersen youtubeda da vardır.

Gerçekten çok teşekkür ederim yardımların için dediklerini harfiyen uygulayacağım şüphen olmasın :)

- - - Eklendi - - -

qarapapaq@ dostum biraz araştırdım yalnız hangi 4.0.4 romu yükleyecegim bi yol göstersen.şu sitede romlar mevcut yalnız bi kaç tane var ama hangisi oldugunu bilmiyorum.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=28302842&postcount=1

Invoke

Invoke

Üye
Verdiğin linkten baktım da iki çeşit xperia ion var: lt28i ve lt28h sizinki hangisi? Büyük ihtimalle lt28hdır, verdiğiniz linkte ikisi için de farklı rom var. Son ics sürümünüz 6.1.E.3.7 olması lazım, yani bu rom:
Ancak jelly bean her türlü daha iyidir, sanırım pc comp. ile güncellediniz herkes şikayetçi bu olaydan ama bir şeyler eksik oluyor. Tam emin değilim ama pc comp, wipe yapmıyor olabilir, böylece eski romdan kırıntılar kalıyor ve çakışıyolar. Onun için bence jb sürümünü de flashtooldan deneyin. Denemek isterseniz:

mives

mives

Üye
--qarapapaq-- size bir sorum olacak yardım edebilirsiniz sevinirim. fakat internete çok giremiyorum o yüzden konuşmada sıkıntı olursa kusuruma bakmayın.
ben jelly bean yüklemiştim. ve telefonda full hd çekimde ve çoklu mesaj göndermede sorunlar var olduğunu gördüm.
Şimdi ise sizin söylediklerinizi okuyunca "yani pc comp.tan yükleme yapılınca birşeylerin eksik olabileceğini" söylediniz. ben tekrar jelly bean i flashtool dan yüklemek istiyorum bu yüzden root veya buna benzer işlemler yapmam gerekiyor mu?

Invoke

Invoke

Üye
--qarapapaq-- size bir sorum olacak yardım edebilirsiniz sevinirim. fakat internete çok giremiyorum o yüzden konuşmada sıkıntı olursa kusuruma bakmayın.
ben jelly bean yüklemiştim. ve telefonda fu ll hd çekimde ve çoklu mesaj göndermede sorunlar var olduğunu gördüm.
Şimdi ise sizin söylediklerinizi okuyunca "yani pc comp.tan yükleme yapılınca birşeylerin eksik olabileceğini" söylediniz. ben tekrar jelly bean i flashtool dan yüklemek istiyorum bu yüzden root veya buna benzer işlemler yapmam gerekiyor mu?

Tam emin değilim, işe yarayacağından ama bazıları işe yaradığını söylüyor. Bilmiyorum pc. comp.daki sıkıntı nedir, temelde aynı işlem yapılıyor. Denemekten zarar çıkmaz. Olmadı flashtool ile eski sürümünüze dönebilir ya da beğenmezseniz yine pc comp. tekrar kullanabilirsiniz. Root ya da bootloader açmak gibi herhangi bir işleme gerek yok.Zaten rootlu olsa da stock rom flashladığınızdan rootunuz gidecektir :)

mives

mives

Üye
Stock rom yüklendiğinde root gittiğini bilmiyordum. İyi oldu. Ve ayrıca çok teşekkür ederim.

Invoke

Invoke

Üye
Rica ederim. Cihazı güncellediğinizde vs de tekrar rootlamanız gerekir. :)

mives

mives

Üye
Rica ederim. Cihazı güncellediğinizde vs de tekrar rootlamanız gerekir. :)

Birşey daha soracağım flashtool programının en son sürümünü mü kullanmalıyım yoksa önemli değil mi. Ve bu işlemi windows xp veya windows 7 de gerçekleştirmemde bir sakınca var mı? Çünkü bununla alakalı bişeyler Duymuştum...

Invoke

Invoke

Üye
Son sürümde sıkıntı yok ondan önceki sürümlerde sistem dilini ingilizce, bölgeyi abd şeklinde ayarlaman gerekiyor(Denetim masasından)
XPde ne derece çalışıyor bilmiyorum, ben 7de sıkıntısız kullanıyordum, şuan 8 kurulu pcde, flashtool kullanamıyorum :D

Freedom_12

Freedom_12

Üye
Xperia ion da sistem güncellemesi yapamıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Invoke

Invoke

Üye
Xperia ion da sistem güncellemesi yapamıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Sorunu daha açık yazarsanız yardımcı olabilirim, güncelleme yapamıyorum derken en son sürümdesiniz diyor ;ama daha üst sürüm mü mevcut yoksa güncelleme yaparken hata mı veriyor?Pc comp, programını açtınız, telefonu pcye bağladınız, güncelleme bulursa güncelleyeceksiniz, yok bulmuyorsa da ama daha üst sürüm varsa, size de elbet gelecektir ama bu güncellemeler bir sıraya göre dağıtılıyor herkese aynı anda gelmiyor, beklemek istemiyorsanız: flashtool indirin, flashtool driverlarını kurun, flashtool anlatımı konusu forumda mevcut, ya da internette her yer de var. Son sürümü internet bulup indirin, .ftf uzantılı bir dosya... Telefonu flashmodda bağlayın indirdiğiniz .ftf uzantılı dosyayı flashlayın.

Freedom_12

Freedom_12

Üye
Pc comp indirdim tüm adımları uyguladım ama güncelleştirme adımına geldiğim zaman güncellenmiyor.

Freedom_12

Freedom_12

Üye
Güncelleştirde kalıyo işte sorun o başka işlem yapamıyorum ilerleyemiyorum.

Invoke

Invoke

Üye
Ekran görüntüsü atar mısın?

Üst Alt