Sony Xperia İon Android Yazılımı Hakkında...

Sponsorlu Bağlantılar

Freedom_12

Freedom_12

Üye
Şuan işteyim. Akşam atarım. 8 gibi felan. Ekranın Sol altı kısmında Güvenli Mod yazıyor sadece.

Invoke

Invoke

Üye
Tamam, gerek yok. Pc'nin ekran görüntüsünü sormuştum zaten. Pc comp, birşey diyor mu diye...

Freedom_12

Freedom_12

Üye
Yok demiyor birşey.

mives

mives

Üye
Son sürümde sıkıntı yok ondan önceki sürümlerde sistem dilini ingilizce, bölgeyi abd şeklinde ayarlaman gerekiyor(Denetim masasından)
XPde ne derece çalışıyor bilmiyorum, ben 7de sıkıntısız kullanıyordum, şuan 8 kurulu pcde, flashtool kullanamıyorum :D

hala flashlamadın mı diye bir soru sorabilirsin:) ama, telefon flashlamak, hiç bilmediğim bir durum olduğu için iyi öğrenip ondan sonra işe girişmek isterim.
sorum şu,
1-)wipe yapmak iki türlü var herhalde ama ben hangisini yapmam gerekiyor?, bilmiyorum ve şu an telefona hiçbir işlem gerçekleştirmedim. orjinal 4.1.2 yüklü halde.
yani bir de
2-)wipe yapmam şart mı yoksa flashlama anında kendisi otomatik olarak wipe yapar mı?
3-)eğer yapmam gerekiyorsa nasıl yapacağım bu xperia ion a
şimdi ben hangi wipe ı yapmam gerekiyor. yani kernel olaylarına mecbur değilse, girmek istemiyorum
Son sürümde sıkıntı yok ondan önceki sürümlerde sistem dilini ingilizce, bölgeyi abd şeklinde ayarlaman gerekiyor(Denetim masasından)
XPde ne derece çalışıyor bilmiyorum, ben 7de sıkıntısız kullanıyordum, şuan 8 kurulu pcde, flashtool kullanamıyorum :D

yardım edersen sevinirim...

Invoke

Invoke

Üye
Kernellik bir durumun yok stock romla beraber stock kerneli de otomatik yükler. Sadece telefonuna uygun stock romu (orijinal yazılımı) netten bulup indirip kuracaksın, flashtool ile. Anlatım içinde: imzamdaki flashtool konusuna tıkla, işine yarayacaktır. Wipe yapar zaten kendisi, yanda wipe seçenekleri olur, onlar işaretli olur zaten tikleri kaldırma yeter :D Çok basit zaten sadece programı kur adımları takip et =)

mives

mives

Üye
Kernellik bir durumun yok stock romla beraber stock kerneli de otomatik yükler. Sadece telefonuna uygun stock romu (orijinal yazılımı) netten bulup indirip kuracaksın, flashtool ile. Anlatım içinde: imzamdaki flashtool konusuna tıkla, işine yarayacaktır. Wipe yapar zaten kendisi, yanda wipe seçenekleri olur, onlar işaretli olur zaten tikleri kaldırma yeter :D Çok basit zaten sadece programı kur adımları takip et =)

flashtool u kurarken şu sorunla karşılaştım c:/flashtool/drivers/flashtool-drivers e tıkladım bana xperiaların modellerini gösterdi fakat xperia ion orada yok ne yapmam gerekiyor.

Invoke

Invoke

Üye
Hmm, doğru diyorsun baktım da yokmuş cidden. Pc comp yüklü mü pcde?@mives

mives

mives

Üye
evet

Invoke

Invoke

Üye
Flashmode ve fastboot modu kur, driverlardan en alttaki iki seçenek...
Pc comp yüklüyse eğer dene bir telefonu pcye bağla flashtoolu aç(pc comp. kapalı olsun). Eğer flashtool telefonu görürse, tanırsa sorun yok, tanımazsa yazar zaten, driverlar yüklü değil diye kırmızı ile yazar...

mives

mives

Üye
ok

Invoke

Invoke

Üye
İnternette baktım da varmış böyle bir sorun ion yok listede :D ama çözümü bulamadım :D Arıyorum, sen dene dediğim gibi driverı zaten pc comp. yüklemiştir diye düşünüyorum.

mives

mives

Üye
şöyle birşey çıktı

28/035/2013 22:35:19 - INFO - <- This level is successfully initialized
28/035/2013 22:35:19 - INFO - Flashtool Version 0.9.11.0 built on 2013-06-04 22:50:00
28/035/2013 22:35:27 - INFO - Device connected with USB debugging off
28/035/2013 22:35:27 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP modebu ne demek gerçi usb hata ayıklamasını açmadım, mtp den msc ye çevirmedim
İnternette baktım da varmış böyle bir sorun ion yok listede :D ama çözümü bulamadım :D Arıyorum, sen dene dediğim gibi driverı zaten pc comp. yüklemiştir diye düşünüyorum.

ne yapmam gerekiyorbir de hafıza kartını çıkarsam ne olur

Invoke

Invoke

Üye
Hafıza kartını çıkarabilirsin, istersen de takılı kalsın, hafıza kartı etkilenmez.
USB Hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları açman lazım, konuda yazmıştım. mtp msc 2011lerde farkediyor sen de sorun olmaması gerekir.

mives

mives

Üye
28/008/2013 23:08:18 - INFO - <- This level is successfully initialized
28/008/2013 23:08:18 - INFO - Flashtool Version 0.9.11.0 built on 2013-06-04 22:50:00
28/008/2013 23:08:23 - INFO - Device connected with USB debugging on
28/008/2013 23:08:23 - ERROR - Cannot identify your device.
28/008/2013 23:08:23 - INFO - Selecting from user input

BU NEDİRherşeyi dediğin gibi yaptığımı düşünüyorumwindows 7 için uyumlu değil diyor ve x64 x86 gibi uyumsuz bir sürüm olduğu için çalıştırlamadı diyorbenim win 7 32bit acaba alakası var mıdır
Hafıza kartını çıkarabilirsin, istersen de takılı kalsın, hafıza kartı etkilenmez.
USB Hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları açman lazım, konuda yazmıştım. mtp msc 2011lerde farkediyor sen de sorun olmaması gerekir.
ne diyorsun

Invoke

Invoke

Üye
:/ windows 7 ile alakası yok, ionu tanımamış...Bakıyorum internetten senin için ama bir şey bulamadım; dediğim gibi pc comp. yükle driverler otomatik yüklenir demişler...Bir de bununla dene:

Yükle. Telefonu bağla, çalıştır bu yüklediğini, sonra driverler yüklenecek...öyle demişler talk sony mobile da...

mives

mives

Üye
yanlız flashtool u açıp telefon takılı olduğu halde
28/008/2013 23:08:18 - INFO - <- This level is successfully initialized
28/008/2013 23:08:18 - INFO - Flashtool Version 0.9.11.0 built on 2013-06-04 22:50:00
28/008/2013 23:08:23 - INFO - Device connected with USB debugging on
28/008/2013 23:08:23 - ERROR - Cannot identify your device.28/008/2013 23:08:23 - INFO - Selecting from user input

bu yazıdan çıkıyor ve ardından device selector popup penceresinde xperiaların listesini de veriyor ve orada LT28 ion da vartmam bi bakayım şimdi yüklüyorumprogramı kurdum ama yazılımı yeniden yükle kısmına kadar geldim devam mı edeyim

Invoke

Invoke

Üye
Etseydin devam...
**Bir de başta demiştim belki farklılık olabilir diye, yani temelde aynı şey ve farklılık olmaması gerekir ;ama farklı olduğunu iddia eden arkadaşlar vardı, ondan öyle dediğimi söylemiştim yani yine büyük ihtimalle değişiklik olmaz; ama denemekten de zarar çıkmaz... =P

mives

mives

Üye
Etseydin devam...
**Bir de başta demiştim belki farklılık olabilir diye, yani temelde aynı şey ve farklılık olmaması gerekir ;ama farklı olduğunu iddia eden arkadaşlar vardı, ondan öyle dediğimi söylemiştim yani yine büyük ihtimalle değişiklik olmaz; ama denemekten de zarar çıkmaz... =P

evet sorunu çözdüm flashtool 0.9.13 sürümünü yükledim dediğin gibi flashtool ve flashboot driverlerini seçtim sonra telefonu bağladım ve telefonu gördü. Yani problem çözüldü yardımın için saol

Ve ayrıca lt28h jelly bean i tekrar flashladım ama aynı sorunlar devam etti( full hd çekimler de kasma sorunu devam etti ama çoklu mesaj göndermede her mesaj için izin isteme sorununu test etmedim)

ben de ice cream sandwich i flashladım. şu an full hd mükemmel çekim yapıyor. mesaj göndermeyi test edeceğim.

Invoke

Invoke

Üye
Rica ederim :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt