4'lü Diseqc Switch Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

skynet

Üye
    Konu Sahibi
4'lü Diseqc Switch Sorunu
Arkadaşlar 3 çanak antenim var türksat hotbird sirius olmak üzere ayarlandı ve sorun şu daha önce 3'üde sorunsuz çalışıyordu ne olduysa artık hotbird çalışmamaya başladı gittim servise böyle böyle dedim adam bana switch'de sorun vardır deyip yeni bir tane verdi her neyse geldim taktım ama gene çalışmadı yani şöyle diyelim hotbird olan yere siriusu bağladığımda da o çalışmıyordu yani birinden biri illa çalışmıyor anlamadım sorun neden kaynaklanıyor olabilir :bilmm

1'e türksat 2'ye hotbird 3'ede siriusu bağla dedi ama illa birinden biri çalışmıyor yerlerini de değiştirerek denedim ama değişen bir şey olmadı :vur

kanarya55

kanarya55

Üye
uydu cihazında ki Diseqc sıralamayı tekrar ayarla 1.2.3.4 uyduları yerleştir

• Beğen
Tepkiler: yumyjikk2

skynet

Üye
    Konu Sahibi
Hocam o ayarları yaptım ama değişen bir şey olmadı :(

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
sadece hotbird çalışmıyosa kablosunda kısa devre olabilir eğer LNB eski ise bozulmuşta olabilir cihazdan diseqC ayarının tam olduğuna dikkat et.

by-pegasus

Üye
çanağın yönündemi oldu bir bozukluk bizim orada fırtına olunca çanakların ayarı gidiyor :cigara:

skynet

Üye
    Konu Sahibi
sadece hotbird çalışmıyosa kablosunda kısa devre olabilir eğer LNB eski ise bozulmuşta olabilir cihazdan diseqC ayarının tam olduğuna dikkat et.

Hocam lnb'de sorun yok kabloda sorun olacağını sanmıyorum çünkü direk bağladığımda çalışıyor ama ne hikmetse gelen 3 kabloyu aynı anda bağladığımda switch'e illa birinden biri iptal oluyor :vur

Uydu cihazından sıralamayı da ayarlıyorum ama yok olmuyor :(

- - - Eklendi - - -

çanağın yönündemi oldu bir bozukluk bizim orada fırtına olunca çanakların ayarı gidiyor :cigara:

Çanakta sorun yok :hmmm

abdgnr6565

abdgnr6565

Üye
git adam gibi bir dseqc al,kablo başlarini kes yeniden konnektorleri tak.cihazda hangisini nereye takmissan ayarla.kesin calisir tabi canaklarin yonu donmemisse

greenmile

greenmile

Üye
dışardaysa su falan kaçmış olabilir 2 liralık bişey zaten öyle pahalısına da gerek yok yeni al tak derim.

eşref gümüşsay

eşref gümüşsay

Üye
LNB 1 yazan yere :turksat 3a tak
LNB 2 yazan yere :hortbirt tak
LNB 3 yazan yere : sirius tak
RX yazan yere uyduya giden kabloyu tak
gelelim uydunun ayarina kumandadan diseqc ayarina gel
1 re turksat olacak
2 de hotbirt olacak
3 te sirius olacak

Takipçi Satın Al