Nokia Lumia 920 Pro Camera Vs Normal Kamera :)

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Ben OTA'dan GDR2 güncellemesini yaptım,amber güncellemesi henüz gelmedi ama mağazada arattığımda Nokia Pro Cam diye bi uygulama çıkıyo bu sizin bahsettiğiniz uygulamamı ?
OTA'dan yaptığınız güncellemeyle çalışır:

ArMaGeDdOn_87

Üye
tmm tşk ederim .. fakat yorumlarda 1 kişi uygulamayı yükledikten sonra reset atma sorunu falan ortaya çıktı demiş sizde var mı böyle bir sorun ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Amber olmadan yayınlanan paket güncellemeleri yeni lens uygulamalarını çalıştırıyor muydu! Bilmiyordum.

ArMaGeDdOn_87

Üye
Çalıştırıyo herhralde çünkü Smart Cam uygulamasıda yüklenebiliyor şu an

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Amber olmadan yayınlanan paket güncellemeleri yeni lens uygulamalarını çalıştırıyor muydu! Bilmiyordum.
40 yıldır maxicep te takılıyorum senin sadece bir tane açığını yakaladılar bence takma :kop:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

ArMaGeDdOn_87

Üye
Pro Cam uygulamasını yükledikten sonra cihazında herhangi bi sorunla karşılaşan var mı ?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
tmm tşk ederim .. fakat yorumlarda 1 kişi uygulamayı yükledikten sonra reset atma sorunu falan ortaya çıktı demiş sizde var mı böyle bir sorun ?

Bunun pro cam ile mi ilgisi var bilmiyorum ama benim gdr2 güncellemesini yaptıgımdan beri bazı programlarda reset atıyor.

My-sQLL

My-sQLL

Üye
normal çekimde klima görünmüyor bile :ehe
sen söyleyene kadar bende görmedim :ehe

yalnız normal kamerada modu otomatikten çıkarıp geceye soktuğunda yine aynı sonucu vermemesi lazım benim düşünceme göre :hmmm

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
enstantene ayarıyla ilgili bir kaç denemem:

normal çekim:

Deklanşör Hızı: 1/2500 s
ISO: 3200

deklanşör hızı, pozlama değeri, enstantene ayarı artık her ne deniyorsa :) kısa tuttuğumuzda resim karanlık oluyor, o yüzden aydınlık ortamlarda çekmeye özen göstermek gerek :) lakin hızla dönen bir pervaneyi iyi kötü donuk bir şekilde yakalamış durumda :)
-------------------------

bunlar da gece pozlamayı uzun tuttuğumdaki sonuçlar:

Deklanşör Hızı: 1 s
ISO: 100

Deklanşör Hızı: 4 s
ISO: 100

bir de bugün iş yerinde tavan pervanesini hem düşük pozlamada hem yüksek pozlamada çektim, şimdi resim kalabalığı olmasın daha sonra paylaşırım onları da, zaten bu resimler pozlama değerini açıklamaya yetmiştir umarım :)

ben bu Pro Cam'ı çok sevdim yaw :ehe

ArMaGeDdOn_87

Üye
Bunun pro cam ile mi ilgisi var bilmiyorum ama benim gdr2 güncellemesini yaptıgımdan beri bazı programlarda reset atıyor.

Biraz daha bekleyim o zaman şu amber güncellemesinden sonra yüklerim ..

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
Bir de ISO yu 3200 e çekip koysaydın. Noktalar uçuşuyor ama "Ben Lumia yım, bu kadar ışık alırım" diyor resmen telefon :D

isteğin üzerine daha yeni çektim kardeşim :D saat 23:50 de çekilmiştir ışık balkon yakınındaki sokak lambasından gelmektedir

Pro Camera
Enstantane Hızı : 4s
ISO:3200
Flas :Kapalı
Beyaz Dengesi : Oto

Normal Kamera
Mod : Oto
Flas : Kapalı

Bunda fark bariz belli oldu :D

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino
mesutcinik

mesutcinik

Üye
Procam gerçekten farklı bi olay ya o müthiş deddiğimiz kamerayı kötülettiriyor şimdi bize :d:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende denedim gerçekten fark çok açık,normal kamera ile oda zifiri karanlık çıkarken pro ile baya iyi gözüküyor.

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
Bende denedim gerçekten fark çok açık,normal kamera ile oda zifiri karanlık çıkarken pro ile baya iyi gözüküyor.

gözle bile zor görebiliceğin yeri pro cam sana aydınlık bi şekilde gösteriyo :D

liwestime1

liwestime1

Üye
benim lumia 920 de pro cam ile fotoğraf çekerken iso hızı 800 den fazla olmuyor 1600-3200 ile çeksemde 800 gibi çekiyor bu tarz sorun yaşayan varmı? çözümünü bulamadım :ağlarım:

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar Normal kamera modunda gece çekerken gece moduna almayı unutuyor musunuz? Normal kamera da gece modunda çekilen resimlerde bayağı bir iyiydi yani :). Ancak yine de ProCam ayarları yapıldığında müthiş.
ProCam süper bir program. Tek eksiği Işık ayarlarında Bulutlu, Güneş, Florasan, Lamba filan var ama gece modu yok. Elle ayar yapıyorsun.

sekajmer

sekajmer

Üye
Arkadaşlar Normal kamera modunda gece çekerken gece moduna almayı unutuyor musunuz? Normal kamera da gece modunda çekilen resimlerde bayağı bir iyiydi yani :). Ancak yine de ProCam ayarları yapıldığında müthiş.
ProCam süper bir program. Tek eksiği Işık ayarlarında Bulutlu, Güneş, Florasan, Lamba filan var ama gece modu yok. Elle ayar yapıyorsun.

dün gece sırf Pro camı denemek için parka çıktım farklı farklı ayarlarla çektim Flaşsız iso 400-800 ev 1.0-3.0 ışık hızı ayarı falan oto yaptı isoyu 800e çektiğimde gerçekten göz alıcı bir resim çıktı ortaya hem de 820 de! ben 1020 alacam arkadaş çıkar çıkmaz almam imkansızda 820 yı takasa sokup tabletimi falan satacam alacam

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ben fotoğrafçılıkla uğraşmadığım için aile içinde ve arkadaş çevremde, L920 ile çektiğim resimler fazlasıyla yeterli geliyor. Hani kalkıp A1 boyutunda kağıtlara matbağa baskısı ile afiş filanda yaptırmıyorum. :D Bu yüzden telefonun fotoğraf çekimi ile ilgili özellikleri gayet yeterli geliyor. Ben gözümü karartacak bir telefon çıkmadıkça Wp9 a kadar bekleyebilirim gibi geliyor :)

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
Pro Camera Kamera uygulamalarına çok ayrı bi soluk getirdi bence bi tık öndeydi nokia kamerada ama bununla baya ileri attı kendini bence

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
Takipçi Satın Al

Üst Alt