evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
ben hayvan değilim o sensin ben insanım..cok hayvan adamsın..

Senin hayvan olmadığını düşünmen, iddia etmen hayvan olmadığını göstermez.Bal gibide hayvansın inkar etmen hiç bir şeye yaramaz.Eğer hayvan olmasaydın, hayvanlardan apayrı bir yapı olsaydın hayvanlar üzerinde denenen ilaçlar senin üzerinde bir işe yaramazdı.Madem hayvan değilsin, ilaç falan kullanmamanı rica edeceğim...

Ayrıca ben insanım demişsin.Bende başından beri diyorumki insanlar hayvandır.Bu durumda sen, ben insanım diyerek hayvan olduğunu dile getirmiş oluyorsun.Kelime oyunlarıyla bir yere varmak istiyorsan hodri meydan :(

- - - Eklendi - - -

ben hayvan değilim o sensin ben insanım..cok hayvan adamsın..

- - - Eklendi - - -

ya arkadaş ufacık su damlasından bu hale geliyon hala daha yok evrimdi yok devrimdi yapmayın be valla bu kadar kör olunmaz...

Ben kör değilim fakat siz yeterince bilgili değilsiniz konu hakkında.Evrim ya da alternatif teoriler hakkında en ufak bilginiz yok, olaylara sadece bir açıdan bakıyorsunuz ve o bilginizle başkalarını bilgisizlikle, körlükle ve başka şeylerle nitelendiriyorsunuz.Afedersiniz ama bu konuşmada kör olan kişi ben değilim, olaylara bir kaynağa bakarak yaklaşan kişi ben değilim...

• Beğen
Tepkiler: .caner.

KırcalıHolding

Üye
yok arkadaş ben anlatamıyorum galiba ben insanım..çünkü hayvanlar hesaba çekilmicek bide hayvandan daha aşağıları var onlarda hesaba çekilmeyeceğini sanan insanlar...ben biyolojik değil ilahi konuşuyorum..

- - - Eklendi - - -

sen sadece madde olarak düşünüyorsun Allah'A inanmadığın için bizse hem maddi hem manevi ok.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
yok arkadaş ben anlatamıyorum galiba ben insanım..çünkü hayvanlar hesaba çekilmicek bide hayvandan daha aşağıları var onlarda hesaba çekilmeyeceğini sanan insanlar...ben biyolojik değil ilahi konuşuyorum..

O zaman "evrim" gibi biyolojik bir konunun tartışıldığı yerde işin ne arkadaşım ? Bu konuda mesaj atıyorsan ilahi olarak ne olduğunu değil bilimsel olarak ne olduğunu tartışırız.Hayvan'ın tanımı bellidir, insanda bir hayvandır.Ne dersen de farketmez.Eğer insan İslam'a göre hayvanlardan ayrıdır diyeceksen bunu İslam bölümünde söyle istersen -_-

KırcalıHolding

Üye
evrim yok ki biyolojik olsun yok arkadaş...ne maddi bi örnek var ne de manevi..e yok işte da bizde onu diyoruz..

- - - Eklendi - - -

hiç bir örnek yok kanıt yok gelmişin evrimde evrim..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
evrim yok ki biyolojik olsun yok arkadaş...ne maddi bi örnek var ne de manevi..e yok işte da bizde onu diyoruz..

Teizm çok bilimsel.Evrim bir teoridir.Teorinin tanımı nedir bir araştır istersen, nasıl teori oluyormuş hipotezler falan...Evrim yok ama bilim kuruluşlarının %98'i bilim adamlarının %95'i (inançlı olsalar bile) evrimi kabul ediyorlar.Evrim yok ama evrimsel biyoloji şeklinde bir bilim dalı var.Dediğim gibi her sene değiştirerek kullandığımız grip aşıları bile evrimi kanıtlar nitelikte.

• Beğen

KırcalıHolding

Üye
bi defa islam ALLAH'ın dinidir..bilimde ALLAH'ın yarattığı bu kainatı açıklamaya çalısan şeydir..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

- - - Eklendi - - -

hiç bir örnek yok kanıt yok gelmişin evrimde evrim..

Örnek ya da kanıt olmadığına nereden kanaat getirdin ? Kanıt varki şuanda evrim hipotez değil teori...Şimdi aratür yokta aratür yokta diye tutturursun.Baştan söyleyeyim bulunan bütün fosiller (basitten komplikeye gelmesine kadar) evrim teorisiyle tam olarak uyuşmaktadır.Homo habilis'inden homo neanderthalensis'e kadar.Fakat sizin ara tür mantığınız çok farklı.

,

• Beğen

KırcalıHolding

Üye
ya arkadaş kimsenin evrime inandığı yok çok az kişi...bana fosil göster öle hipotez teizm meizm gibi şeyler söleme...yok arkadaş ne maddi kanıt var ne de manevi..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
bi defa islam ALLAH'ın dinidir..bilimde ALLAH'ın yarattığı bu kainatı açıklamaya çalısan şeydir..

Fakat o "ALLAH"'ın yarattığı kainati açıklamaya çalıştığını iddia ettiğin bilim adamları öyle düşünmüyor.Kendinle çelişiyorsun, kelimelerin tanımlarını ve kendilerini kendi çıkarların ve isteklerince çarpıtıyorsun.

- - - Eklendi - - -

ya arkadaş kimsenin evrime inandığı yok çok az kişi...bana fosil göster öle hipotez teizm meizm gibi şeyler söleme...yok arkadaş ne maddi kanıt var ne de manevi..

Sadece şunu soracağım.Teori ne demektir biliyor musun ? Hipotez teori nasıl oluyor biliyor musun ? Bilmediğine adım gibi eminim.Ya da biliyor ama saptırıyorsun.Sana kanıt her yerde.Manevi kanıt konusuna gelirsek istemsiz yaptığın bir çok şey atalarının kalıntısı...

• Beğen

KırcalıHolding

Üye
o youtube videolarını çok izledim ben hepsi fos...o sizin ünlü hawkinsiniz bile bu soru karşısında aval aval baktı..yok arkadaş yok evrim seni kandırmışlar.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Eğer soruma doğru düzgün cevap vermemeye devam edeceksen daha önce olduğu gibi mesajlarını önemsememeye başlayacağım.Tabi bu sefer sürekli olacak.Gerçi amacının tartışma olmadığını bildiğimden seni pek etkileyeceğini zannetmiyorum bu sözlerimin...

• Beğen
cardanadam

cardanadam

Üye
evrim dediğin şey sadece bir teori demi yani pratik olarak hiç bir açıklama yapılamıyor peki dünyanın Bing bang denilen patlamaya oluştuğunu söylüyorsun ona bu kusursuz yörüngeyi kim verdi nasıl oluştu ayrıca güneş sisteminde dünyamız dışında hiç bir insan yaşıyamıyor neden senin teorine göre bizim evrim geçirip dünya dışındaki gezegenlerde yasamamiz gerek inat etme okadar kitap okuyacagina birazda kuranın mealini oku en azından hakikati bul

KırcalıHolding

Üye
ne teorisı arkadaş çıkaracaksınız fosili adam gibi koyacaksınız ortaya al sana teori ama yoook..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
o youtube videolarını çok izledim ben hepsi fos...o sizin ünlü hawkinsiniz bile bu soru karşısında aval aval baktı..yok arkadaş yok evrim seni kandırmışlar.

Hawkins adında birisi var mı ? Yok...Bahsettiğin Dawkins ise Dawkins'inde söylediği gibi olay basit bir hileden ibaret ki daha sonra uzun uzun açıklıyor.O anda açıklayamamış olsa bile bir şey değişmez yani...Azıcık araştır ne olur.İnternetten gördüğün 2-3 şeye inanıp tartışmaya çalışma.Araştır, öğren, karşılaştır.Tartışabilecek bir şeyler sun...

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
evrim dediğin şey sadece bir teori demi yani pratik olarak hiç bir açıklama yapılamıyor peki dünyanın Bing bang denilen patlamaya oluştuğunu söylüyorsun ona bu kusursuz yörüngeyi kim verdi nasıl oluştu ayrıca güneş sisteminde dünyamız dışında hiç bir insan yaşıyamıyor neden senin teorine göre bizim evrim geçirip dünya dışındaki gezegenlerde yasamamiz gerek inat etme okadar kitap okuyacagina birazda kuranın mealini oku en azından hakikati bul

Kuran'ı Türkçe okuduğum için mürted oldum.Evrende kusursuz bir yörünge olmadığını en basit fizikçiye sorsan bile öğrenebilirsin.karadelikler, süpernovalar, meteorlar, yanan gezegenler, donan gezegenler v.s Bahsettiğin dünyaya yakın yaşanılabilir gezegenin bulunmaması ise akıllı tasarım ve mükemmellikten ziyade tesadüf ve kaosu kanıtlar nitelikte.En az bir kaç bin ışık yılı ötede yaşanılabilir gezegenler var ki bu tarz gezegenlerin oluşma ihtimali az olduğundan bu kadar uzakta olması şaşırtıcı değil.İleride o gezegenlere ulaşılması kaçınılmaz gözüküyor...

ne teorisı arkadaş çıkaracaksınız fosili adam gibi koyacaksınız ortaya al sana teori ama yoook..

Şu konu altında teorinin tanımına bak demekten cidden sıkıldım...Hipotez ile karıştırmaktan sıkılmadınız ama.Dediğim gibi varolan bütün fosiller evrimi doğrular niteliktedir.Bu evrime ters diyebileceğin bir fosil göster bakalım.Mesela kambriyen döneminde komplike bir canlı bulursan evrim tamamen çöker...

KırcalıHolding

Üye
tamam bi anlaşma yapalım ben insan olıyım sen hayvan..arkadas adam Allah'ı inkar edicem diye hayvan olmaya bile razı yok böle bişey

.caner.

.caner.

Üye
Kuran ı açıp bir okuyun. O zaman diyeceksiniz ben kandırılmışım.

UpOneTR

UpOneTR

Üye
tamam bi anlaşma yapalım ben insan olıyım sen hayvan..arkadas adam Allah'ı inkar edicem diye hayvan olmaya bile razı yok böle bişey

bence sen uzatma :)
yoksa uzayacak :)
ikinizden yanada değilim yanlş olmasn :)

KırcalıHolding

Üye
cıkan en eski insan fosilleriyle şimdikiler aynı al sana kanıt araştır internette.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Ayrıca pratik açıklama yapılamıyor demişsin.Pratik açıklama yapılıyor.Dediğim gibi aşılar ve hayvan deneyleri, hatta evcil hayvanlar.Evrimi evinde bile hızlı üreyen canlılar üzerinde test edebilirsin.Okur musun bilmiyorum fakat Gerçeğin Büyüsü adlı kitabı önerebilirim.

Şöyle düşünebilirsin en basitinden.Elinde aynı türe ait 10 farklı mutasyon papağan var.Bunları doğaya saldın, bazıları güçlü bazıları güçsüz.Güçsüz olanlar ölecek güçlü olanlar yaşayacak.Bunun dünya genelinde insan müdahelesi olmadan milyonlara yıl olduğunu düşün.En güçlü papağan tıpkı homo saphiens gibi hayatta kalan mutasyon olacak.Diğerlerini öldürecek ya da diğerleri ölecek.Aynı durum neandertal, insan ilişkisinde de olmuştur.

• Beğen

Üst Alt