evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Kardeş okudugun şeylerin doğru olduğunU nerden biliyorsun belki okudugun kıtaplarin veya yazıların yazarları sizin böyle bilmenizi istiyor onlar bu teorileri atarken veya araştırıp yazarken yanindamiydin bizim peygamberimize sahtekar diyenler acaba kendi inandıkları şeyin doğru olduğu ne kadar biliyor hic düşündünmü belki ateistsin saygı duyuyorum peki bu dediğin şeylerin doğruluk payı ne kadar ne kadar eminsinde bunların olabileceğine kanAat ediyorsun?

KırcalıHolding

Üye
ne evrimi arkadaş..her an yaratılma var..gece gündüz çiçekler ağaçlar böcekler petrol hava su insanlar atmosfer yer çekimi yağmur şimşek hücreler mikroplar daha sayamayacağım milyarlarca denge...evrimin olamıyacağını anlamak için bilim adamı olmaya gerek yok adam olsan yeter...bilim sadece yaratılan şeylerin nasıl yaratıldığını açıklar olay bu...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Kardeş tartışıyoruz zaten musade etsen, yoksa koN u ve mesajlar karışiyor

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Ben inanmayan arkadaşa sorumu sordum kitaplarını okuduğu yazilarini okuduğu yazarlar okuyucularına ne kadar doğru söyluyor yanindamiymis kitablari yazarken

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Ben inanmayan arkadaşa sorumu sordum kitaplarını okuduğu yazilarini okuduğu yazarlar okuyucularına ne kadar doğru söyluyor yanindamiymis kitablari yazarken

ne evrimi arkadaş..her an yaratılma var..gece gündüz çiçekler ağaçlar böcekler petrol hava su insanlar atmosfer yer çekimi yağmur şimşek hücreler mikroplar daha sayamayacağım milyarlarca denge...evrimin olamıyacağını anlamak için bilim adamı olmaya gerek yok adam olsan yeter...bilim sadece yaratılan şeylerin nasıl yaratıldığını açıklar olay bu...

Seninle tartışma ihtiyacı pek duymuyorum çünkü olayı sadece dini açıdan değerlendiriyorsun.Dünya, evren düzen içerisinde değil kaos içerisindedir.Tabi bilimi "yaratılanı açıklayan unsur" olarak gördüğün için diyecek pek bir şey yok.Bilim adamlarının neredeyse tamamının söylediği "bilim" tanımı yerine seninkini kullanmak çok daha doğru olacaktır sanırım.

Kardeş okudugun şeylerin doğru olduğunU nerden biliyorsun belki okudugun kıtaplarin veya yazıların yazarları sizin böyle bilmenizi istiyor onlar bu teorileri atarken veya araştırıp yazarken yanindamiydin bizim peygamberimize sahtekar diyenler acaba kendi inandıkları şeyin doğru olduğu ne kadar biliyor hic düşündünmü belki ateistsin saygı duyuyorum peki bu dediğin şeylerin doğruluk payı ne kadar ne kadar eminsinde bunların olabileceğine kanAat ediyorsun?

Bilimsel makalelerden bahsediyoruz yani bir laboratuvara gidip test edebileceğin şeyler.Aklına yatmayan bir şey varsa test edersin ki bir çoğunu anlaman için test etmen bile gerekmez.Büyük ihtimalle bana test ettin mi diyeceksin.19 yaşımdan sonra üniversitedeki bir çok tanıdığım sağolsun gerçekten merak ettiğim şeylerin büyük bir çoğunu test etme imkanı yaşadım, daha doğrusu test edenleri gözlemleyebildim.Bilimin dogmatik inançlarla arasındaki en büyük farkta bu zaten.Eğer inanmıyorsan test edebilir, test edilemeyecek bir şey ise daha iyisini bulabilirsin fakat yeni bulacağın şeyleri de bir takım şeylere dayandırman gerekiyor.Işık hızıyla ilgili bir şeyi merak ediyorsan belirli bir fizik bilgisine sahip olduktan sonra onu test edebilirsin falan filan.Aynı duyarlılığı kutsal kitaplara karşı da gösterseniz keşke...Acaba hangisi doğru söylüyor, hangisindeki bilgiler yanlış diye biraz araştırsanız (objektif kalmaya çalışarak)...

Sonuç olarak şuanda bana acaba o bilgiler doğru mu diye sorman gerçekten çok absürd.Bilimin temellerini oluşturan ve kullandığın bir çok şeyin oluşmasına neden olan bilgiler doğru olmasa bile kullanılabilecek kadar doğruya yakınlar...

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Daha çok neleri merak etin

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Daha çok neleri merak etin

Madde antimadde teorisi gerçekten ilgimi çekiyor fakat uygulama imkanım olmadığından, daha doğrusu Türkiye'de uygulayabilecek imkan olmadığından konu ile ilgili zibil çeşit uygulamalı belgesellerden izledim.Kısa dönemli evrilmeler konusunda 1990'ların araştırmalarına bakabilirsin, evcil hayvanlarınla bile deneyler yapabilirsin.Asıl ilgimi çeken konu evrim teorisi.Fizik ile pek ilgilenemiyorum çünkü basite indirgenmiş hali bile gerçekten çok karmaşık.Özellikle benim gibi fizik üzerine uzmanlaşmamış birisi için.

Yavaş yavaş evrim konusuna girsek nasıl olur ? Başka konu hakkında konuşmak istiyorsan özel mesaj atabilirsin...

KırcalıHolding

Üye
yok arkadaş yok evrim yook..parmağını oynatman için bile milyarlarca dengenin aynı anda çalışması lazım...kendi kendine olmaz bunlar olmaaaz...dünya üzerinde hiç birşey tesadüfen olmaz..

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:hmmm

Invoke

Invoke

Üye
Bu konuya bir girsem çıkamayacağız onun için duruyorum ama sürekli yandan çıkıyor.

codblackops2

codblackops2

Üye
Bu konu gene hortlamiş :ah

20 30 gunde bir hortluyor :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
cardanadam

cardanadam

Üye
Peki bir soruda ben sorayım kuran varken bilim okadar gelişmemiş ve ileri değildi fakat kuranda evrenin genişlemesi ile ilgili sureler var ve bunu bilim daha yeni keşfetti bana bunu açıklarmısın madem evrim var neden herkez ölüyor evrim geçirip başkalaşmıyor neden insanlar insan hayvanlar Hayvan olarak kalıyor ve ölüyor

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Peki bir soruda ben sorayım kuran varken bilim okadar gelişmemiş ve ileri değildi fakat kuranda evrenin genişlemesi ile ilgili sureler var ve bunu bilim daha yeni keşfetti bana bunu açıklarmısın madem evrim var neden herkez ölüyor evrim geçirip başkalaşmıyor neden insanlar insan hayvanlar Hayvan olarak kalıyor ve ölüyor

Evrenin genişlemesine dair sureler var derken zariyat suresinden mi bahsediyoruz ? (yazılışı yanlış olabilir)

2. soru ise cevap verilemeyecek kadar gereksiz olmuş.İnsanda bir çeşit hayvandır ve siz evrimi ne zannediyorsunuz ? 1 insan hayatına sığabilecek kadar çabuk ilerleyen bir şey falan mı ? Senin müslüman bir ailede doğan bir insan olman gibi bir ineğin inek olarak doğması da şans.

• Beğen
cardanadam

cardanadam

Üye
insanlarda bir çeşit hayvan demişsin orada yanlışsın insanlarla hayvanlar arasındaki en büyük fark fikir yürütmek insanlar fikir yürütürken hayvanlar yürütemez şans diye bir şey yoktur kader vardır mesela ben bir oyun oynadım diyelim benim kader defterime kazanacağım yazıldıysa kazanırım peki kader degismezmi tabiki değişir ama benim istemem yetmez beni yaratan istemesi lazım ben dua ederim Rabbim kabul ederse degistirir

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
insanlarda bir çeşit hayvan demişsin orada yanlışsın insanlarla hayvanlar arasındaki en büyük fark fikir yürütmek insanlar fikir yürütürken hayvanlar yürütemez şans diye bir şey yoktur kader vardır mesela ben bir oyun oynadım diyelim benim kader defterime kazanacağım yazıldıysa kazanırım peki kader degismezmi tabiki değişir ama benim istemem yetmez beni yaratan istemesi lazım ben dua ederim Rabbim kabul ederse degistirir

Öncelikle insan ile diğer hayvanların arasında keskin hiç bir fark yoktur.İnsan bir çeşit hayvandır.Hayvanlarda fikir yürütebilir.Aynı konu içerisinde daha önceki mesajlarda uzun uzun yazmıştım zaten.Sen kadere inanıyorsun ben ise inanmıyorum.Bana sorduğun cevaba İslam'a uygun cevap vermemi beklemiyordun herhalde ? Peki nasıl olur dedikten sonra şans diye cevap vermeme, şans yoktur kader yoktur demen, ne bileyim biraz ilginç olmuş...

KırcalıHolding

Üye
o zaman sen hayvan oğlu hayvansın...herkesin içinde söleme böle şeyler..evrime bi tane örnek yok milyonlarca senelik fosiller aynı bugünkü gibi bırak insan ömrünü milyarlarca senede geçse herşey aynı...ufacık bi su damlasından yaratıldığını kabul et ve ALLAH.a itaat et bence..bu seni daha mantıklı bir insan yapar.

UpOneTR

UpOneTR

Üye
insan diye bişey yok bitkiler ve canlılar varmış :)
hoca dediydi arkadaşda hocam o zaman siz hayvan mı oluyosunuz dedi hocada hepimiz hayvanız dedi :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
o zaman sen hayvan oğlu hayvansın...herkesin içinde söleme böle şeyler..

Evet ben bir hayvanım, ailemdekilerde hayvan, sende hayvansın, dünyada yaşayan bütün insanlarda hayvan.Bu kadar basit.Mecaz anlamlar kullanarak kelime oyunu yapmacalar falan.Seni gidi şakacı :alkis

- - - Eklendi - - -

insan diye bişey yok bitkiler ve canlılar varmış :)
hoca dediydi arkadaşda hocam o zaman siz hayvan mı oluyosunuz dedi hocada hepimiz hayvanız dedi :)

Bitkiler ve canlılar değil aslında.Canlılar alemi ana başlık altında 2 (Ökaryot - Prokaryot) başlığa ayrılıyor.Ökaryot canlılar ise hayvanlar alemi, protista alemi (yazılışı böyle miydi tam emin değilim), mantarlar alemi ve bitkiler alemi olarak kabaca 4'e ayrılıyor.Prokaryotlar da kendi içerisinde 2'ye ayrılıyor v.s

İnsan biyolojik olarak bir hayvandır.Kendini o şekilde görmek istememesinin en büyük sebebi ise sanırsam diğer canlılara göre daha büyük bir gücü elinde barındırdığından kendine "hayvan" olmayı yakıştıramamasıdır.Kısacası ego diyebiliriz.

• Beğen

KırcalıHolding

Üye
ben hayvan değilim o sensin ben insanım..cok hayvan adamsın..

- - - Eklendi - - -

ya arkadaş ufacık su damlasından bu hale geliyon hala daha yok evrimdi yok devrimdi yapmayın be valla bu kadar kör olunmaz...

Üst Alt