Kartondan maketler..

Sponsorlu Bağlantılar

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Kartondan maketler..
Bir iki yıl önce can sıkıntısından kartondan kağıttan maketler yapma merakı sardı. Herkesin hayatının bir döneminde böyle şeyler yapma uyanır içinde ya, işte öyle bir dönemdi. Nasıl oldu bilmiyorum ama en azından epeyce meşgul ettiğini hatırlıyorum.
Malzemeler her yerde bulunan cinsten.Karton Mukavva. ben kaliteli mukavvalara ulaşamadım doğrusu. En iyisinin yapımında bolca tutkal kullanılması gerekiyormuş. Ancak sizler alırken daha dikkatli olursanız kesme esnasında mukavvanın dağılması gibi nahoş hadiselerle karşılaşmazsınız hiç değilse.Yapıştııcı için bir kaç çeşit yapıştırıcı kullanmanız gerekebilir. ama en çok bildiğiniz beyaz tutkal işinizin çoğunu halledecektir. Her kırtasiyeciden bulabileceğiniz peligon türü yapıştırıcılarda kullanacağınız yerler de olacaktır. Yapıştırıcının sadece birleştirmek değil dolgu yapmak işlevini de kısa sürede farkedeceksiniz zaten.

boyama için yine kırtasiyecilerden kolaylıkla bulabileceğiniz ahşap boyama işlerinde kullanılan boyaları kullandım. Altın ve gümüş simli olan çabuk katılaşan boyalarıda bulmanız hiç zor değil.
Maketleri yapmaya plansız başladım hep. Zaman zaman çizim için bilgisayar çıktıları denedim kolaylık oldu. Ama katman katman yükselttiğim için hep kararları yaptıkça verdim. Bazen öyle problemler çıkıyordu ki çözmek için hakikaten tasarımcı zekası gekebiliyor. (Ciddiyim). Zaman zaman dondurma çubuğu, kurşun kalem gibi çok spesifik (!) malzemeler kullandığım da oldu.
ve üç çalışmayı da 3 hafta gibi kısa bir zamanda bitirme şerefine eriştim. Sizlere de kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


-efşan

-efşan

Üye
Harikulade.
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
alisait07

alisait07

Üye
hımm güzelmiş
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
UpOneTR

UpOneTR

Üye
sen yapyon dimi bunları :)
 
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
yeni yeni başladım ben :) bu kadar üsta değilim :)
 

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
22
Görüntüleme
10K
mesutcinik
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez


Üst Alt