Microsoft'un Yöneticisi (CEO'su)'ndan İstifa Kararı

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft'un Yöneticisi (CEO'su)'ndan İstifa Kararı
Microsoft gerek bilgisayarlarımızdaki sistemimizden, gerek tabletimizdeki ve telefonumuzdaki işletim sisteminden, gerekse oyun konsollarından tutun neredeyse her yanıyla bizi kuşatmış durumda. Bir Office programının olmadığını hayal edin. Belkide Skype gibi kaliteli bir uygulamanın yokluğunda yurt dışındaki halaları nasıl arayacağınızı düşünün. İnsana ne kadar zor geliyor değil mi? Çekilmez bir yaşam adeta. Ama ne kadar Microsoft etrafımızı böylesine sarmış olsa da son dönemde yaptığı atılımlar şirkete kardan fazla zarara girmesine neden oluyordu. İşte tamda böyle bir pozisyonda 2000 yılından bu yana yönetici olarak firmanın başında duran Steve Ballmer, kendisine bir halef bulunursa 12 ay içerisinde istifa edeceğini ve emekliye ayrılacağını açıkladı.

Steve Ballmer, istifa kararıyla ilgili olarak “Böylesine büyük bir geçiş için mükemmel zamanlamayı tutturmak mümkün değildir ancak şimdi en doğru zaman. Firma olarak pek çok yeni strateji belirledik ve bu stratejileri uzun dönemde yönetecek yeni bir CEO’ya ihtiyacımız var.” dedi.

Microsoft'un bu geri gidişi ne yazık ki uzun zamandır devam etmekte. Özellikle
Windows 8 ve Surface RT başta olmak üzere pek çok programda kendini ön plana çıkaramayan Microsoft, Windows Phone 8’in iOS ve Android’e kıyasla çok yavaş gelişmesi de yine eleştirilen konular arasında. Üstelik yeni nesil olarak piyasaya sürülecek olan Xbox ONE konsolunun piyasada tutunamayacak olmasının verdiği kaygı ve pek çok oyuncu Sony’ye (PlayStation 4) daha sıcak bakması bu istifa kararının zeminini oluşturuyor. Sizce bu istifa sonucunda Microsoft Windows Phone başta olmak üzere hızlı ve emin adımlar atmaya başlayacak mıdır? Sizce Ballmer’ın gidişi Microsoft’u bu bataklıktan çıkarabilecek mi? Bunların hepsi koca bir soru işareti ama izleyip görmek en iyisi gibi :good:

alasulumurat

alasulumurat

Üye
İlginç bir gelişme. Bekleyim göreceğiz artık gidişat nasıl olacak.

ÖEY

ÖEY

Üye
Yaşı itibarıyla bekleniyordu emekli olması zaten. O bakımdan çok da büyük bir şok değil bence.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
biz bile ne kadar bunaldık wp8'den adam ne yapsın illallah etmiştir artık :kop:

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
biz bile ne kadar bunaldık wp8'den adam ne yapsın illallah etmiştir artık :kop:

İstikrar ve başarı için daha genç ve dinamik bir kadroyu kurması gerek bana kalırsa Microsoft'un gidişat hiç MS lehine değil :dry:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gelen gideni aratır derler

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
O da bir ihtimal elbet ama şuda bir gerçek şu zamana kadar atılan hiçbir adım Microsoft'u bir yere getiremedi 10 senedir

enterneoll

enterneoll

Üye
bill gates gelsin tekrar ne iyi olurdu

marazruno123

Üye
Yerine daha iyisi gelebilir belkide çok iyi şeyler yapacaktır

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Buluş bill i gönderelim :P, şaka bir yana bence de iyi bir gidişat olmadığından alınmış kararlardır bunlar. Ancak şu var ki, yeni gelecek elemanın çizeceği yeni yol haritası da bir çok şeyin yeni baştan gözden geçirilmesi demek olduğu için umarım bazı planlarda yeniden gözden geçirme ve akabinde gecikme - aksama yaşanmaz.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
benim hiç gözüm tutmadı bunu nedense:kıskıs: iyi olmuş, güncellemelerin sebebi kesin bu adam. Gıcık bir tipi var sanki:ehe

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bunun çilesini biz çekeceğiz gene işler aksayacak ms'de bizler yalan olacağız.:hmmm Hayırlara vesile olsun ne diyim

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Karamsarlığı sevmiyorum, hadi hep birlikte pozitif düşünelim pozitif enerji yayalım her şey güzel olsun :P

tapatalk

tapatalk

Üye
bu firmaların kurucularının başından gittikten sonraki eski havasının kalmaması sorununu çözemedim bkz:apple

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bill henüz ölmedi. Gel Bill Bill...

ÖEY

ÖEY

Üye
Bence karamsarlık yapacak bir durum yok. Yerine gelecek kişi çok daha iyi olacaktır.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
bu firmaların kurucularının başından gittikten sonraki eski havasının kalmaması sorununu çözemedim bkz:apple
Bana kalırsa Apple jobs'ın zamanının ardındaki altın çağını yaşıyor. Android'in geniş yelpazesinin sebebiyle hakim olduğu 1.liğin arkasındaki duruşunu kendi tekeliyle sağlamayı başardı ve daha uzun bir sure böyle gidecek gibime geliyor. Ama ne zaman Bill Gates Microsoft tan elini çekti işte bu Microsoft için büyük bir düşüşün başlangıcı oldu bkz. Windows Vista işletim sisteminden itibaren grafikler hep Microsoft un aleyhine seyir gösteriyor. Hemen hemen Bill in yokluğuna denk gelen bu dönemde hala Microsoft bataklıktan kurtulabilmiş değil. Çok önceden bir makale okumuştum Windows 8 ile Bill Gates tekrardan Microsoft a el atacağıyla ilgili. Bill Gates Windows 8 ile ilgili umut verici konuşmuş ve geri dönebileceğinin sinyallerini vermişti. Haberin linkini bulursam paylaşacağım. Ancak şu ana kadar Bill den ses yok. Ne olursa olsun bu istifa Microsoft cephesinde pek çok şeyi değiştirecek ama ne yonlu değiştirir bu başa geçecek kişinin vizyonuna göre değişir ama umalım ki iyi ve işini severek yapacak biri geçsin o zaman herşey daha güzel olacaktır her yerde olduğu gibi :)

ÖEY

ÖEY

Üye
Yalnız karıştırılan bir durum var; adam istifa etmiyor emekli oluyor :)

skynet

Üye
Herifin tipini hiç sevmezdim iyi olmuş :naughty: