Symbian vs Android, Yardım Edin Lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

k11

Üye
    Konu Sahibi
Symbian vs Android, Yardım Edin Lütfen
donanım haberde yazdıgım konuyu aynen yapıstırıyorum ve altına esas düşüncelerimi ekliyorum yardı mederseniz çok sevinirim.
:

Selamlar arkadaşlar bayadır foruma girmemişim onu ladım;

Bu aralar telefon alamyı düşünüyorum ama hangisini alayım karar veremedim.
Bilgisayar arak Monster kullanıyorum, yani şu demek oluyor cihazların markası önemli değil önemli olan gerçekten çok güçlü olması ve fiyatını haketmesi gereksiz pahalı olmaması.

Android telefonlar son moda , ama ben bu android işini sevmedim cok farklı bir boyut kazandı. Özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar, tamma çoğu ücretsiz ama oyunun ücretli olması diye bir şey mdıır şu devirde ya.

Sırf bu yüzden Nokia n8 almayı b düşündüm. Çünkü hep 6600-6630..vs Symbian telefonlar kullandım ve inanaın bana bunalrdaki özgürlük ve kalite hiç bir işletim sisiteminde yok .

in arayüzü bile sınırlandrısıcı ekranlar genişledi dokunmatik çıktı ama ona ragmen simgeler, erişim ,vs çok ısıtlı küçük karecişkelrden ibaret telefonu işstediğim gibi yönetmek istiyorum . Benim için telefondaklı programalrın hiç bir öenmi yoktur.
telefon da önemli bir işeltim sistemi olmalı ve buna göre oyun program atıp onlarla müzik dinleyip işlem yapıp özelleştişrmem laızm .

Öyle ondan bundan aanlamayan standart TÜKETİCİ KULLANICILAr dan değilim. Ay şu var mış ay bu varmış değil. Güzel bir sistem olsun ben kurarım zaten .

Sanırım bu gidişle Android gibi duruyor maalesef.
Nokia BÜYÜK BİR ATILIMLA WİNDOWS telefonalr cıkardı b çok güzel bişey , ben burdan sunu anlamıştım. Bşilgisaarda acabildiğim yapapbildiğpim herseyi telde de yapacaktım ama telefonları incelediğim kadarıyla oyle degıl gibi. Üstelik uygulama indiireln yerde sınırlıymıs ve hep ücretliyimi ücretli olayına deli oluyor.
Siz hiç bilgisaarda okadar oyun oynuyorsunuz hiç ücret ödediniz mi bende windows phone ile böyle bilg. gibi özgür olacagını düşünmüştüm ama bilmiyorum

Neyse gelleim benim düğşüncelerime bana ekran geniş olacak ve yazıp çizebişmeyim bunu deyince direkt akla note -2 gelıyor ewet guzel telefon ama megaların eklranı daha buyuk herneyse onu geçtim S4 ile ynayana koydugumda maalesef s4 ün ekranı daha parlak daha iyi çözünürlüklü geldi . 2 side aynı olmalıydı bence .

s4 e sırf siimden millet kullanıyor diye para vermek istemiyoru mewet bissüürü sensör var ve 8 çekirdek ama bilmiyorum işte hep en güçlüsü nü isterim note -2 biraz eski teknoloji gibi kalıyor ama bı yandan da sankı okadar gücün hepsini kullanacakmıım diye de düşnüüyorum .
Monsterda çok güçlü özellikler var ama kasmıorum bile bayadır ugrasamıorum bilgisayar ile . Bu da ona benzzer bişey ama huyumdur almışken en güçlüsünü ve en iyisi ni almalıyım ...

yani olay sadece akıllı telefon olsa Direkt LG alırdım isim gerçekten önemli dğeil öenmli olan doNNIMALRn güçlülüğü ve samimiyet yani fazla para istememsi .

Ama deidğim gibi ben derslerde nbot alamk , resim çizmek istiyorum hatta bunalr için bi ara tablet bakacaktım .
hatta baya bi artaştridım bilgisayarım için writepad benzeri şeyler alacaktım benim için çizim çok öenmli ama bunu bilg. da siityorum aslında telde bole bı ozellık olsa bıle ne kadar kullanıyorum onuda bilmiorum bi de Samsunga cok soguk bakıyorum .

Şimdi s4 ü interntte 1500+ a bulabılırım note da 1200+ olsa gerek fiyat farkıda var ama nette nalınca cok fark olusmuyor , boyle olunca da s4 alsasım geliyor .
Diyorum ya s4 daha iyi gibi geliyor , pahalı ya bide herkes onu isterken. Ben nette 1500 lere bulabılecegım için parasınıda sorun etmıorum ama bence note daha iyi ama tek sorun s4 ü daha iyi yapmış gibi olmaları ya note -2 de s4 gibi güçlü olmalıydı ya da s4 e s-pen koymalıdılar ..

Diğer her türlü modele bakabşilriim isim hiç öenmli değil.

başak böyle kalemli bir telefon yok mu?

Yani bilgisayar gibi kullkanacagm oyun oynucam program kullanacagım herseyi orda yapacagım bizzat özelleştircem... mümkünse de çizim yapcam ve piyadakai en iyi teknoloji olsun diye bi saplantıya girdim okadar öenmli dğeildi hatta ucuz alcaktım ama almısken en ıyısı alayım dedim...

Sanırı maradıkalrım bunlar sizler ne düşünüyorsunuz , ne tavsiye ederseniz

Teşekkürler
(Bu arada hala nokia aklımda symbianın özgürlüğü kalistesini hiç bişeye dğeişmem ama bayadır symbiandan haber alınamıyor , uygulamaalr felan fılan artık üretişmiyor , çıkmıyodur dıye düşünüyorum öldürdüler güzelim şeyi :(

?__________________________________________________________________________
Evet arkadaslar ben s60 v2 deki gibi ( symbian belle felan da yanı formatta devam ediorsa ) bişeyler isityorum ama bi andan bakıyorum symbian co keskıde klmıs gibi herşey android olmuş gbii. ama az çnce de foruma baktım gayette iyi oun felan var gene s0 v2 gibi ...

symbianın yeri gönlümde hep baskadır çok kararsız kaldım siz ne dersinizi ?

achambo

achambo

Üye
sakın symbian alma diyim :)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
oyun için android :)

bayon

Üye
oyun paralı mı olur yazmışsın ben ona takıldım :) bazı oyunlar gerçekten buyuk firmalarca yapılıyor ve kolay yapıldığını düşünmüyorum ki adamlar HD oyun yapıyor fiyatlar bence makul. bende android işletim sistemini sevmeyenlerdenim. basit geiyor bana. şu ara Windows phone almayı düşünüyorum cunku işin içinde Windows var bayağı kalıcı olacağını ve desteğin kesilmeyeceğini düşünyorum ( eskiyen modeller hariç) şuan üzerinde bayağı bi çalışıyorlar Windows 8 (pc) ve windowsphone mağazasını birleştirilmesi gibi bi haber okumuştum anlayacağın oyun program sıkıntısı çekmezsin gibime geliyor karar yinede senin ayrıca symbian gibi kırılmış (parasız) oyunları şimdilik yükleyemiyorsun yani sadece ücretsizlerle idare edeceksin bi süre

asigsasi

asigsasi

Üye
şöyle diyeyim symbian için gönüllü çalışan symbianin her türlü özelliğini çözen sistem ve modifikasyon dahil tüm özelliklerini düzenleyebilen arkadaşlarımız android sisteme geçtikleri zaman şimdiye kadar niye geçmedik diye sitem etmiştir.:)

symbian için destek kesilmeseydi benim görüşüm symbian olurdu fakat bitmiş bi sisteme yatırım yapılmaz :)

k11

Üye
    Konu Sahibi
şöyle diyeyim symbian için gönüllü çalışan symbianin her türlü özelliğini çözen sistem ve modifikasyon dahil tüm özelliklerini düzenleyebilen arkadaşlarımız android sisteme geçtikleri zaman şimdiye kadar niye geçmedik diye sitem etmiştir.:)

symbian için destek kesilmeseydi benim görüşüm symbian olurdu fakat bitmiş bi sisteme yatırım yapılmaz :)

Haklsıınz bende zaten belirttim ya artık oyun moyun destek kesildi. Ama böyle olmamalıydı bitirdiler güzel symbianı :(
oyun paralı mı olur yazmışsın ben ona takıldım :) bazı oyunlar gerçekten buyuk firmalarca yapılıyor ve kolay yapıldığını düşünmüyorum ki adamlar HD oyun yapıyor fiyatlar bence makul. bende android işletim sistemini sevmeyenlerdenim. basit geiyor bana. şu ara Windows phone almayı düşünüyorum cunku işin içinde Windows var bayağı kalıcı olacağını ve desteğin kesilmeyeceğini düşünyorum ( eskiyen modeller hariç) şuan üzerinde bayağı bi çalışıyorlar Windows 8 (pc) ve windowsphone mağazasını birleştirilmesi gibi bi haber okumuştum anlayacağın oyun program sıkıntısı çekmezsin gibime geliyor karar yinede senin ayrıca symbian gibi kırılmış (parasız) oyunları şimdilik yükleyemiyorsun yani sadece ücretsizlerle idare edeceksin bi süre
Windows ta iyi ce işi paraya baglamış , bilgisayarda yaptıgın şeyler için para ödüyormusun hayır işte aynısını istiyorum telefonda ama lumialara naktıgımda alaksı bile yok . ya masasütü olacak dosayalara gireceksin felan . .exe olacak öyle yükleme yapcaksın felan çok muşey istiyorum

+ çok telşekkürelr arkadaslarw gercekten co khızl ıcevapalr gelmiş :D

İyi de hangi androidi alayım note 2 - mi dieğrlerimi kalem mevzu var işin içinde öenmli o :D

asigsasi

asigsasi

Üye
bana Nokia Lumia 1020 göz kırpıyor fakat ben android sisteme hiç ısınamadım eğer alacaksan galaxy s3 olabilir :)

- - - Eklendi - - -

Samsung N7100 Galaxy Note 2 de güzelmiş :)

WanWan

Üye
S4 al ekran çözünürlüğü note 2 den daha iyi daha canlı görünüyor hem eğer mat jelatin çekersen ekrana kalem mal oluyor note 2 de

by-pegasus

Üye
symbian bi aralar benimde en fazla tuttuğum işletim sistemiydi almayı bile düşünüyordum şimdi kapattılar ama android te güzeldir herşey paralı diyorsun istedikleri para en fazla 7 , 8 tl dir 20 tl olacak değil ya
şimdi de android düşünüyorum
ama windows phone de güzel mağazası çabuk gelişiyor

admgj

Üye
603 le veda zamanı geldi geçiyo demek ki, arkadaşlar ne önerirsiniz ben baya dır android işletim sistemini inceliyorum ve kararım 4.1 olanlar peki 2.3.6 diye giden sistemi nasıl acaba yardımcı olurmusunuz

MaxipmaN

Üye
symbian alıp ta pişman olacak varsa buyursunlar

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
603 le veda zamanı geldi geçiyo demek ki, arkadaşlar ne önerirsiniz ben baya dır android işletim sistemini inceliyorum ve kararım 4.1 olanlar peki 2.3.6 diye giden sistemi nasıl acaba yardımcı olurmusunuz

android almayı düşünüyorsan 4.1'den aşağısına bakma derim

MaxWhell2

Üye
işletim sistemi olarak symbian kat kat daha iyi ama donanım ve destek ve oyun coklugu androidde

dejavu178

dejavu178

Üye
stabillik bakımından symbian taraftarıyım. fazla oyun oynayan biri değilim. elimde bi android tablet var. yükledigim oyun sayısı 6-7 tane falan. haa ilerde bırakacagım bu telefonu mecburen. geçeceksemde androide geçmeyi düşünüyorum.

kcr

Üye
S4 (32 gb).

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Android vs Symbian tartışması artık bitti bence.Android almayı düşünmüyorum ki ne kadar sevmesem de güzelim Symbianı ezip geçti.Son günlerde Symbian alanlar parasını resmen sokağa atmış olur.

MaxipmaN

Üye
Android vs Symbian tartışması artık bitti bence.Android almayı düşünmüyorum ki ne kadar sevmesem de güzelim Symbianı ezip geçti.Son günlerde Symbian alanlar parasını resmen sokağa atmış olur.

aslında iki sene önce ikinci kez symbian alarak hata yaptım ama işine özenen tecrübeli symbiancılar sayesinde telefonumu sevdim tarayıcı adam olsa performansı idare eder

MaxWhell2

Üye

yanlış anlama symbian daha iyi demicem ama asıl parayı çöpe atmak android almak olur misal galaxy s4 alıcan dalvik emulator den dolayı o telefon max 1.2 gh çalışıyor geri kalanını kullanamıyorsun ama sen para yı daha fazlası için verdin ve kronik ram sıkıntısına

kcr

Üye
aslında iki sene önce ikinci kez symbian alarak hata yaptım ama işine özenen tecrübeli symbiancılar sayesinde telefonumu sevdim tarayıcı adam olsa performansı idare eder

Android'i de görmüş, root olaylarına varıncaya kadar incelemiş, denemiş biri olarak söyleyeyim; Symbian halihazırda -cazibesini kaybetmiş olsa da- ayakları üzerinde sağlam duran, kullanıcısına güven telkin eden bir işletim sistemi. Android altın tepside sunulan, çeşnisi bol bir sistem olmasına rağmen güven vermiyor. Bazı programlar kurulurken rehbere erişim, konum belirleme, mesaj okuma, internet erişimi vs. vs. olur olmadık bir sürü izin istiyor ve programı kurmak istiyorsanız bu izinleri vermeye mecbur kalıyorsunuz. Kötü amaçlı yazılımlarla virüsler cirit atıyor. İnternete girdiğiniz anda Google'la sürekli bağlantı halinde olmak; Google tarafından izlenmek de cabası. Bazı programların verisi taşınabilse bile hafıza kartına tüm uygulamaları kuramama sorununu da atlamayalım. Tabii ki herkesin tercihi beklentisine göre. Bir sonraki tercihim S4 olsa da Android'in bir sonraki sürümüyle belki. Şu an N8 Belle kullanıyorum; eksileri olsa da hâlâ beklentilerimi büyük oranda karşılıyor ve kafam rahat. Evet, tarayıcı düzelsin, gerisi önemli değil...

MaxipmaN

Üye
%100 katılıyorum ama iphone almak için 2 sene daha beklemememi ister peder sabrım kalmadı 1 sene daha dayanıp orta sınıf android alıcam sanırım

Takipçi Satın Al

Üst Alt