Lumia 920 Wifi ve Kablosuz Modem Hakkında.

Sponsorlu Bağlantılar

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Wifi ve Kablosuz Modem Hakkında.
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk ama üstünü kapatıp bırakmıştık.
Ben genelde Wifi üzerinden bağlanıyorum internete evde olsun, iş yerinde olsun, genelde wifi kullanıyorum.

Evde zaman, zaman wifi'de ip çakışması yaşıyorum. Masaüstü bilgisayarımda Kablosuz modem kullanıyorum "Access Point" Bilgisayara bağladığım birde düz Router modemim var tabiki.
Evde bir dizüstü daha var. Yalnız dediğim gibi telefondan internete gireceğim zaman, wifi bağlı görünüyor ama İnternete giremiyorum. Bu durumun ip çakışması olduğunu biliyorum. Router modem ayarlarından elle "statik ip" verilerek çözüldüğünü duymuştum. Daha önce başına gelen var mı? Bu durum bazen çok sıkıcı oluyor, sadece modemi yeniden başlattığım zaman internete bağlanabiliyorum.
Telefon wifi ayarlarında elle ip veremiyoruz malesef, o yüzden iş bilgisayarın modeminde bitiyor galiba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

My-sQLL

My-sQLL

Üye
Evdeki bütün bilgisayarların ağ bağlantı ayarlarında otomatik ip al seçili değilmi hocam ?

- - - Eklendi - - -

şöyle tarif edeyim. Bilgisayarınıza ve laptopunuza ayrı ip verin bir de böyle deneyin.

internette bulduğum bi resimi koyuyorum ayarları böyle olsun

hllsvrn

hllsvrn

Üye
    Konu Sahibi
Evdeki bütün bilgisayarların ağ bağlantı ayarlarında otomatik ip al seçili değilmi hocam ?

Hayır, OpenDNS kullanıyorum Masaüstü ve Dizüstünde sizce bundan mı kaynaklanıyor?

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

şöyle tarif edeyim. Bilgisayarınıza ve laptopunuza ayrı ip verin bir de böyle deneyin.

internette bulduğum bi resimi koyuyorum ayarları böyle olsun

Sanırım haklısınız, çözüm yolu bu olsa gerek, Telefondaki sabit 192.168.1.4 olarak verilmiş. Masaüstüne 192.168.1.2 Dizüstüne 192.168.1.3 olarak belirlesem galiba sorunu çözmüş olacağız..
İlgi ve alakan için teşekkür ederim kardeşim..

My-sQLL

My-sQLL

Üye
Hayır, OpenDNS kullanıyorum Masaüstü ve Dizüstünde sizce bundan mı kaynaklanıyor?

- - - Eklendi - - -

Sanırım haklısınız, çözüm yolu bu olsa gerek, Telefondaki sabit 192.168.1.4 olarak verilmiş. Masaüstüne 192.168.1.2 Dizüstüne 192.168.1.3 olarak belirlesem galiba sorunu çözmüş olacağız..
İlgi ve alakan için teşekkür ederim kardeşim..

rica ederim

ÖEY

ÖEY

Üye
Benim başıma hiç gelmemişti ama gelirse ne yapacağımızı öğrenmiş olduk. Hem konu için hem de cevaplar için teşekkürler ikinize de:oke::alkis

Üst Alt