Dokunmatik nasıl çalışır?

Sponsorlu Bağlantılar

killiadam2

Üye
şu ısıya duyarlı ekran muhabbetini kim çıkardıysa ellerinden öpüyorum.bu kadar büyük bir palavrayı daha iyi yayabileni görmemiştim..
o değil hala ısıya duyarlı diyor adam... nihhahaha :D

telefonlarda kullanılan iki türlü dokunmatik kontrol var.ilki resesif dediğimiz cam kullanılamayan ekranlar.çünkü önünde bir katman vardır çıplak gözle baskı yapılan yerde meydana gelen çökme görülebilir.biz kısaca buna basmatik de deriz.neyinle basarsan bas sorun olmaz :D

ikincisi ise kapasitif dediğimiz dokunmatik kontrol türü... yaniekranda elektrostatik bir alan oluşturuluyor ve bastığımız yerde meydana gelen yük değişimi işletim sistemine iletiliyor...bu tip ekranlar resesif ekranlara göre oldukca avantajlıdır.zira çoklu dokunmatik özelliği bu teknoloji ile hayatamıza geldi.diğer yandan gorilla glass cam da telefonlarda yer alabiliyor.

son olarak da nokianın süper hassas dokunmatik ekranları var.mantık kapasitif ekran üzerine olsada nasıl oluyorda muz kabuğu ile bile çalışabiliyor orasını teorik olarak çözebilmiş değilim. ama nokia gerçekten yeni teknolojiler üzerine ve mevcut teknolojiler üzerine bişeyler ortaya koyabilen ender firmalardan birtanesi...adamlar resesif ile kapasitif ekranların iyi yanlarını biraraya getirip sunmuş daha ne istiyosunuz. C:

Sms ve titreşimi bulup telifini alıp her markanın yaptıgı telefondan para kazanan firmadır nokia. Nokia candır :D ölüsü yeter :D

avcitalip

avcitalip

Üye
telefonuna göre değişir hangi telefon için iddia ya girdiniz ? :)

samikayaa

samikayaa

Üye
    Konu Sahibi
s3 e girmiştik

nokia_belle

nokia_belle

Üye
dokunursun,çalışır

age101

Üye
kapasitif ekran ısıya duyarlı diye biliyorum c6-01 im vardı çok sıcak havalarda kendi kendine oraya buraya giriyordu :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
terden de olabilir o

nokia_belle

nokia_belle

Üye
kapasitif ekran ısıya duyarlı diye biliyorum c6-01 im vardı çok sıcak havalarda kendi kendine oraya buraya giriyordu :D
güneşte bırakmaman lazım birde elinin ıslak olmayıp ekranın temiz olması lazım

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
Isıya duyarlı ekran tipi yok!

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Isı mısı yalan! Hangi ısıdan bahsediyorsunuz? O zaman sıcak bi yemeğe telefonu değdirince algılaması lazım. Araştırmadan yazmayın.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
isiyla calisan dokunmatik ekranlar da var. arkadasimda vardi eski bi samsung telefon ama modelini hatirlamiyorum

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Isı mısı yalan! Hangi ısıdan bahsediyorsunuz? O zaman sıcak bi yemeğe telefonu değdirince algılaması lazım. Araştırmadan yazmayın.

30-60 dakika telefon görüşmesi yap sıcak terin ekrana damlasın girmedik açmadık yer kalmaz ama elini yıka elinde ki su damlasın en fazla 1-2 yer açılır
Birde yaşlılar ve gençlerde farklı etkiyi gösterebiliyor eski sistem dokunmatik cam panellerde ama dediğim gibi siz uzun telefon görüşmesi yaparsanız veya güneşte kalırsa dokunmatik fazla hassas hatta alakasız yerlere giriş yapmaya başlıyor kulak yada işkembe bilgisi değilde ondan emin yazıyorum aslında bu sorunun en fazla baş gösterdiği marka samsung ve nokia uzun telefon görüşmelerinde ekran çok ısındığından panelde aşırı hassas yada alakasız yerleri açan model oluyor

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
30-60 dakika telefon görüşmesi yap sıcak terin ekrana damlasın girmedik açmadık yer kalmaz

Bu dediğinin ısıyla alakası yok kanımca. Eğer bu şekilde olsaydı sıcak olan her şeyi algılardı. Kulağa saçma geliyor.

OnurErtas

OnurErtas

Üye
isiyla calisan dokunmatik ekranlar da var. arkadasimda vardi eski bi samsung telefon ama modelini hatirlamiyorum

Samsung Star 5233W olması lazım dokunmatik değil, basmatik diye tabir ettiğimiz çeşit. Böyle hafif yumusak ekran tam cam gibi degil. kırılma konusunda çok iyi kırılmıyor ama parmagını jilet zannedersin acayip çiziliyor.

by.frozen

by.frozen

Üye

bende ısı etkeni var zannediyordum. Sonra öğrendim dediğin gibi hurafeden başka bi şey değilmiş. Ancak araştırmadan yazmayın demek yalnış olur bence. Zira forum sitesindeyiz. Ya birisi bildiği şeyi paylaşır yada birisi bilmediği şeyi sorar. Zaten kimse bildiği şeyin yalnış olduğunu bile bile buraya yazmaz. Bunu düşünerek bence yalnış olan; senin doğru bildiğin şeyle ukala bi tavırda burda egonu tatmin etmeyene calismandır yalnış..

fk555897

fk555897

Üye

Madem çok biliyorsun, araştırdın. Buyur sen yaz ne ile çalıştığını. Yazamazsan ben yazarım.

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Madem çok biliyorsun, araştırdın. Buyur sen yaz ne ile çalıştığını. Yazamazsan ben yazarım.

Yazdım zaten. Önceki sayfalara bakarsan görürsün.

- - - Eklendi - - -

bende ısı etkeni var zannediyordum. Sonra öğrendim dediğin gibi hurafeden başka bi şey değilmiş. Ancak araştırmadan yazmayın demek yalnış olur bence. Zira forum sitesindeyiz. Ya birisi bildiği şeyi paylaşır yada birisi bilmediği şeyi sorar. Zaten kimse bildiği şeyin yalnış olduğunu bile bile buraya yazmaz. Bunu düşünerek bence yalnış olan; senin doğru bildiğin şeyle ukala bi tavırda burda egonu tatmin etmeyene calismandır yalnış..

Forum sitesindeyiz diye herkesin atıp tutmasına gerek yok. Benim de ego tatmin etmeye çalıştığım yok. Laf kalabalığı yapmayalım. Doğrusu neyse onu yazalım.

scorpion11

scorpion11

Üye
Kapasitif ekranlar, insan vücudunun elektriksel özelliklerinden faydalanır. Kapasitif ekranlar genellikle bir izole edici katmandan (cam gibi) oluşur. Bu katman içerisinde saydam bir iletken madde bulunur. İnsan vücudu iletken olduğundan elektriği iletir ve bu sayede kapasitif ekranlar bu iletkenliği giriş olarak kullanabilir. Bir kapasitif dokunmatik ekrana dokunduğunuzda ekrnanın elektriksel alanını değiştirirsiniz. Bu değişilik kaydedilir ve dokunduğunuz konum, bir işlemci tarafından hesaplanır. Bunun için farklı teknolojiler kullanılmaktadır, ancak tümü parmağınızın küçük bir dokunuşuna dayanır. Eldivenler iletken olmadığından kapasitif ekranları eldivenle ve iletken olmayan diğer nesnelerle kullanamazsınız.

Takipçi Satın Al

Üst Alt