içime oturmakla kalmadı telefondan soğudum resmen elime alasım gelmiyor telefonu o dereceBende de var sakınılan göze çöp batıyor işte.
Küçücük ve tek bir çizik var. Oda ışıkta dikkatli bakınca belli oluyor.
Ama İÇİME OTURDU!
içime oturmakla kalmadı telefondan soğudum resmen elime alasım gelmiyor telefonu o derece
içime oturmakla kalmadı telefondan soğudum resmen elime alasım gelmiyor telefonu o derece
çizilmez,kırılmaz,batmaz,yanmaz diye bir şey mumkun mu? Bunlar kul yapisi sadece normalinden daha dayaniklidir. Tabi ki kirilir ve cizilir. Titanik bile battı![]()
Anahtar ile millete o kadar gösterdim çizilmez dedim çizilmedi herkes hayran kalıyordu bak sen şu 1 tl nin yaptığına ilk işim bozuk para haznesi olan cüzdan almak oldu ikincisi ise 1020 yi beklemek artık yapcak birşey yokaslında bir üstteki mesajıma bunu yazacaktım da polemik olur diye yazmadım : ) e tabi telefonu öyle antin kuntin testlere sokuyorlar ki kullanıcıları da bunları izleyince telefona bir şey olmaz sanıyor . Ama titanik örneği güzeldi : )))
Anahtar ile millete o kadar gösterdim çizilmez dedim çizilmedi herkes hayran kalıyordu bak sen şu 1 tl nin yaptığına ilk işim bozuk para haznesi olan cüzdan almak oldu ikincisi ise 1020 yi beklemek artık yapcak birşey yok
Ama diyeyim bir mala bu kadar çok üstüne titrersen ne yaparsan yap nazar mı dersin bilemem ama aldığı yaraların önüne geçemezsin
Benim lumia şap diye yüz üstü mermere düştü üfleyip cebime attım ama bir çiziği bile yok
Dünya malı dünyada kalıyor bilader hem 42 bilemedin seneye değiştireceğin bir cihaz için bu kadar sıkma tatlı canını sadece sen üzülürsün 
Arkadaşlar,
Madem konu açıldı, biraz aydınlatayım. Dünyanın en sert maddesinin, karbon elementinin bir allotropu olan elmas olduğunu söyleyebilirim. Fransız mineralogist Friedrich Mohs yaklaşık 170 yıl önce “sert olan bir madde, kendisinden daha yumuşak olan maddeyi çizer ya da yıpratır” mantığını öne sürerek bir sertlik sınıflandırması yapmıştır. Buna göre sertlik durumunu 1 ile 10 arasında ölçeklendirmiş ve en az sert olan minerale 1, en sert maddeye (yani elmasa) 10 puan vermiştir. Bu ölçeğe göre tırnaklar 2.5, cam 5,5 ve bakır bozuk paralar 3 derecesinde sertliğe sahiptir. Buna göre sizlere Mohs'un Sertlik Cetvelini belirtmeliyim ...
1. Talk
2. Akıl Taşı (El Tırnağı) 2.5
3. Kalsit (Bakır Para) 3
4. Flüorid
5. Pencere Camı 5.5
6. Feldspat
7. Kuvars
8. Topaz
9. Korindon (Zımpara)
10. Elmas
Bu skalaya göre doğada çizilmelere karşı sürekli bizi tehdit eden kum taneleridir. Nedeni ise içerisinde kuvars mineralleri barındırabiliyor olmasıdır. Kuvars sertliği 7 olan ve doğadaki çoğu maddeyi çizebilen bir altıgen kristaldir. Şimdi L920 ekranı sadece cam olsaydı sertliği 5,5'a kadar olanlar (madeni para dahil) çizemez. Gorilla Class, bir çeşit cam, ama sertliği 7'yi bulmaz. Haliyle kuvars taneleri çizebilir. Tavsiyem ise tatilde olduğumuz şu günlerde deniz kumuna dikkat edin, tozlu havalarda ekranınızı mutlaka nemli bir bez ile temizleyin, son olarak ekran koruyucu kullanın.
Bu anlattıklarımdan sonra yanlış anlaşılmasın, kuvars taneleri her kumda yada her yerde olmayabilir, ama eğer varsa da hiç affetmez ...

Açıklama harikulade ve tatmin edici olmuş bence de. Sonuç olarak telefonunuzun ekranının çizilmemesini istiyorsanız camınızı elmastan yaptıracaksınız![]()