l920 ekran çizildi yardım

Sponsorlu Bağlantılar

oysu

oysu

Üye
    Konu Sahibi
l920 ekran çizildi yardım
arkadaşlar telefonu cebimden çıkardığımda küçük çizikler vardı sadece telefon ve 1 lira yan yanaymış.O kadar çizilmiyor diyorlardı napayım şimdi önerisi olan arkadaşlar yardım

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Benim c7 de paralardan çizilmişti. Drop testlerde testereyle bıçakla çiviyle çizilmeyen ekranlar bozuk paralarla çiziliyor. Hayret bir şey ya :D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Çiziklere yapacak bir şey yok artık, ama en azından bundan sonra ekran koruyucu kullan.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Bende de var sakınılan göze çöp batıyor işte.
Küçücük ve tek bir çizik var. Oda ışıkta dikkatli bakınca belli oluyor.
Ama İÇİME OTURDU!

oysu

oysu

Üye
    Konu Sahibi
Bende de var sakınılan göze çöp batıyor işte.
Küçücük ve tek bir çizik var. Oda ışıkta dikkatli bakınca belli oluyor.
Ama İÇİME OTURDU!
içime oturmakla kalmadı telefondan soğudum resmen elime alasım gelmiyor telefonu o derece

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
içime oturmakla kalmadı telefondan soğudum resmen elime alasım gelmiyor telefonu o derece

ben dıger telefonlardan tecrubelıyım telefona ViP yer ayırıorum artık . gecmıs olsun

- - - Eklendi - - -

ben dıger telefonlardan tecrubelıyım telefona ViP yer ayırıorum artık . gecmıs olsun

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bazen şüphelenmiyor değilim. Acaba cam konusunda kandırılıyor muyuz? Atıyorum reklamlarda ve testlerde kullanılan camlarla elimizdeki seri üretimden çıkmış camlar farklı mı?

- - - Eklendi - - -

Neden şüpheleniyorum biliyor musunuz, benim 7 yıllık 6670 telimin camında bile çizik yok. Lumia 920 telimde var.

luckysleven

luckysleven

Üye
geçmiş olsun bu telefonların ekranları sağlam değilmiydi ya ???

papakudioflu

papakudioflu

Admin
çizilmez,kırılmaz,batmaz,yanmaz diye bir şey mumkun mu? Bunlar kul yapisi sadece normalinden daha dayaniklidir. Tabi ki kirilir ve cizilir. Titanik bile battı:D

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve suyunsesi
luckysleven

luckysleven

Üye
çizilmez,kırılmaz,batmaz,yanmaz diye bir şey mumkun mu? Bunlar kul yapisi sadece normalinden daha dayaniklidir. Tabi ki kirilir ve cizilir. Titanik bile battı:D

aslında bir üstteki mesajıma bunu yazacaktım da polemik olur diye yazmadım : ) e tabi telefonu öyle antin kuntin testlere sokuyorlar ki kullanıcıları da bunları izleyince telefona bir şey olmaz sanıyor . Ama titanik örneği güzeldi : )))

oysu

oysu

Üye
    Konu Sahibi
aslında bir üstteki mesajıma bunu yazacaktım da polemik olur diye yazmadım : ) e tabi telefonu öyle antin kuntin testlere sokuyorlar ki kullanıcıları da bunları izleyince telefona bir şey olmaz sanıyor . Ama titanik örneği güzeldi : )))
Anahtar ile millete o kadar gösterdim çizilmez dedim çizilmedi herkes hayran kalıyordu bak sen şu 1 tl nin yaptığına ilk işim bozuk para haznesi olan cüzdan almak oldu ikincisi ise 1020 yi beklemek artık yapcak birşey yok

enterneoll

enterneoll

Üye
arkadaşlar gorilla glass ekran kullanıyor sanıyorum ve çizilmez diye bir şey yok korumalı demek yani ve gorilla glass'ın en büyük düşmanı kum haberiniz olsun telefonunuzda koruyucu sticker kullanın

• Beğen
Tepkiler: oysu
luckysleven

luckysleven

Üye
Anahtar ile millete o kadar gösterdim çizilmez dedim çizilmedi herkes hayran kalıyordu bak sen şu 1 tl nin yaptığına ilk işim bozuk para haznesi olan cüzdan almak oldu ikincisi ise 1020 yi beklemek artık yapcak birşey yok

hocam cebe bile sokmayacaksın aslında o kadar diyorum hani cepten çıkarırken pantalona sürtünmesi bile o ince minik minik kılcak çiziklere sebep oluyor. Ben hep elimde tutuyorum zaten oturduğum yerde direk masanın üzerine bırakıyorum arabada da gözlerin bir tanesine koyuyorum yani mümkün oldukça sağ solla temas ettirmiyorum

goktas19

goktas19

Üye
Ne kadar gorilla glass testlerinden geçerse geçsin biraz önlem almak lazım (Ekran jelatini kılıf vb.) yani bende şüphelenmedim değil gorilla glas test yapılan tellerle seri üretim olan tellerin farklı olacağından

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Dostum büyütecek bir mesele değil çok rahatsız olduysan Noki Care a git camını değiştirt ve artık jelatin kullan :) Ama diyeyim bir mala bu kadar çok üstüne titrersen ne yaparsan yap nazar mı dersin bilemem ama aldığı yaraların önüne geçemezsin :) Benim lumia şap diye yüz üstü mermere düştü üfleyip cebime attım ama bir çiziği bile yok :hmmm Dünya malı dünyada kalıyor bilader hem 42 bilemedin seneye değiştireceğin bir cihaz için bu kadar sıkma tatlı canını sadece sen üzülürsün :)

• Beğen
Tepkiler: oysu
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
İnanın biraz dikkat edin çizilmez telefon cepte olur ancak tek başına olacak anahtar para çakmak vs koymayın

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar,
Madem konu açıldı, biraz aydınlatayım. Dünyanın en sert maddesinin, karbon elementinin bir allotropu olan elmas olduğunu söyleyebilirim. Fransız mineralogist Friedrich Mohs yaklaşık 170 yıl önce “sert olan bir madde, kendisinden daha yumuşak olan maddeyi çizer ya da yıpratır” mantığını öne sürerek bir sertlik sınıflandırması yapmıştır. Buna göre sertlik durumunu 1 ile 10 arasında ölçeklendirmiş ve en az sert olan minerale 1, en sert maddeye (yani elmasa) 10 puan vermiştir. Bu ölçeğe göre tırnaklar 2.5, cam 5,5 ve bakır bozuk paralar 3 derecesinde sertliğe sahiptir. Buna göre sizlere Mohs'un Sertlik Cetvelini belirtmeliyim ...

1. Talk
2. Akıl Taşı (El Tırnağı) 2.5
3. Kalsit (Bakır Para) 3
4. Flüorid
5. Pencere Camı 5.5
6. Feldspat
7. Kuvars
8. Topaz
9. Korindon (Zımpara)
10. Elmas

Bu skalaya göre doğada çizilmelere karşı sürekli bizi tehdit eden kum taneleridir. Nedeni ise içerisinde kuvars mineralleri barındırabiliyor olmasıdır. Kuvars sertliği 7 olan ve doğadaki çoğu maddeyi çizebilen bir altıgen kristaldir. Şimdi L920 ekranı sadece cam olsaydı sertliği 5,5'a kadar olanlar (madeni para dahil) çizemez. Gorilla Class, bir çeşit cam, ama sertliği 7'yi bulmaz. Haliyle kuvars taneleri çizebilir. Tavsiyem ise tatilde olduğumuz şu günlerde deniz kumuna dikkat edin, tozlu havalarda ekranınızı mutlaka nemli bir bez ile temizleyin, son olarak ekran koruyucu kullanın.

Bu anlattıklarımdan sonra yanlış anlaşılmasın, kuvars taneleri her kumda yada her yerde olmayabilir, ama eğer varsa da hiç affetmez ...

• Beğen
Tepkiler: oysu, OttomaN TigeR, ÖEY ve 1 kişi daha
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Arkadaşlar,
Madem konu açıldı, biraz aydınlatayım. Dünyanın en sert maddesinin, karbon elementinin bir allotropu olan elmas olduğunu söyleyebilirim. Fransız mineralogist Friedrich Mohs yaklaşık 170 yıl önce “sert olan bir madde, kendisinden daha yumuşak olan maddeyi çizer ya da yıpratır” mantığını öne sürerek bir sertlik sınıflandırması yapmıştır. Buna göre sertlik durumunu 1 ile 10 arasında ölçeklendirmiş ve en az sert olan minerale 1, en sert maddeye (yani elmasa) 10 puan vermiştir. Bu ölçeğe göre tırnaklar 2.5, cam 5,5 ve bakır bozuk paralar 3 derecesinde sertliğe sahiptir. Buna göre sizlere Mohs'un Sertlik Cetvelini belirtmeliyim ...

1. Talk
2. Akıl Taşı (El Tırnağı) 2.5
3. Kalsit (Bakır Para) 3
4. Flüorid
5. Pencere Camı 5.5
6. Feldspat
7. Kuvars
8. Topaz
9. Korindon (Zımpara)
10. Elmas

Bu skalaya göre doğada çizilmelere karşı sürekli bizi tehdit eden kum taneleridir. Nedeni ise içerisinde kuvars mineralleri barındırabiliyor olmasıdır. Kuvars sertliği 7 olan ve doğadaki çoğu maddeyi çizebilen bir altıgen kristaldir. Şimdi L920 ekranı sadece cam olsaydı sertliği 5,5'a kadar olanlar (madeni para dahil) çizemez. Gorilla Class, bir çeşit cam, ama sertliği 7'yi bulmaz. Haliyle kuvars taneleri çizebilir. Tavsiyem ise tatilde olduğumuz şu günlerde deniz kumuna dikkat edin, tozlu havalarda ekranınızı mutlaka nemli bir bez ile temizleyin, son olarak ekran koruyucu kullanın.

Bu anlattıklarımdan sonra yanlış anlaşılmasın, kuvars taneleri her kumda yada her yerde olmayabilir, ama eğer varsa da hiç affetmez ...

Açıklama harikulade ve tatmin edici olmuş bence de. Sonuç olarak telefonunuzun ekranının çizilmemesini istiyorsanız camınızı elmastan yaptıracaksınız :d:

goktas19

goktas19

Üye
Açıklama harikulade ve tatmin edici olmuş bence de. Sonuç olarak telefonunuzun ekranının çizilmemesini istiyorsanız camınızı elmastan yaptıracaksınız :d:

Güzel tespit sonuçta Beyin bedafa :d: :d:

MaxipmaN

Üye
c6-01de görünmeyen çok küçük bir çizik var satrken anlamazlar o derece jelatin yok ve yanına para koymuyorum bu kadar

Takipçi Satın Al

Üst Alt