Kullanıcılar kulübüne Beyaz Discoyla girmiş bulunuyorum , eklenebilirim

. . Size yardımcı olmak , almak veya almamak konusunda tercihi size kalmış olan fikir vermek için bi kaç bişey söylemek istiyorum , dilimin döndüğünce . .
Öncelikle nasıl başladı bu telefon değiştirme hikayem onu söyleyeyim sizlere ; Samsung Gt-C5510 kalp krizinden hergün komadaydı

o yüzden yeni telefon almak , ve artık tuşla mesaj yazmaktan kurtulmak için '' Dokunmatik '' telefon almaya karar verdim , 500 tl civarı verebilirdim telefona . . Hiçde anlamıyodum dokunmatiklerden . . İlk başta Samsung Galaxy Ace i araştırdım kullananların telefonlarını inceledim , internetten tanıtım videolarına , forumda kullanıcı yorumlarına falan baktım aklımda '' İçime sinmeyen '' telefon olarak kaldığı için vazgeçtim . . Sonra fiyat olarak ona yakın LG L5 modelini araştırdım , biçok teknik inceleme videosuna , performans değerlendirmesine , forumlarda kullanıcı yorumlarına baktım ; bu sefer '' Hoş ama '' bu da değil diyerek başka telefonlara yönelmek istedim . . Samsung Galaxy S Duos unda aynen teknik incelemelerine , kullanıcı yorumlarına vs. baktım bu seferde '' telefonun fiyatı 560-600 civarlarında , hoşuma gitti ama ! (uzun uzun yazmak istemiyorum burayı ) eğer ben bu kadar vereceksem , limitimi o seviyelere çıkaracaksam biraz daha araştırayım biraz daha bekleyim dedim . . Sonra nerden gördüm hatırlamıyorum ama bi yerden General Mobile Discovery ' nin tanıtımını gördüm ; arkadaş bakıyorum 1.2 ghz 4 çekirdek işlemci 1 gb ram 8.0 mp kamera androidin son sürümü vsvs.. 599 Tl yazıyo

. . neyse 1 hafta sabah akşam internette tanıtım videolarına baktım , videonun birinde telefon çin ! vsvs . . duyunca '' Allah kahretsin , acayip hoşuma gitti ama etrafta yok çin malı derler yok bilmem ne derler '' diye vazgeçtim telefondan . . Sonra Turkcell bayisinde çalışan tanıdık bi arkadaşın yanına telefon bakmaya gittim . . Bana ne kadar verebilin telefona dedi , en fazla 600 dedim . . Samsung Galaxy Ace 2 yi gösterdi anlatıyo işte özelliklerini şu şu şu diye '' lan discovery her söylediği şeyde tokatlıyo bu telefonu '' diye düşündüm . . 650 fiyatı amaa

600 e olur dedi . . bende daha kredi kartı almadım o gelince alırım diye çıktım ordan . . ( kredi kartı erken gelmiş olsa şuan pişman olacağıma adım gibi eminim

) . . Neyse ; benim aklıma Discovery yine takıldı ; sabah akşam internette ne kadar karşılaştırma videosu , başka telefonların arkadaşın gösterdiği telefonun ne kadar videosu , forumlarda kullanıcı yorumları vsvsvsvs . . 2 haftaya yakın inceledim . . telefon kıyaslaması yapıyorum 1000 tl altı telefonları kıyasta hep eziyo veya geçiyo , 1000 üstü bi kaç modeldende çok fazla altta kalmadan onlara yakın bi performans veriyo veya geçiyo . . Neyseee ; artık almaya karar verdim telefonu . . Telpamarketten sipariş verdim Beyazını kredi kartıyla 12 taksit , siyah veya Mavisi olmadığı için , geçtiğimiz perşembe gece 11:30 gibi . . sabah bi baktım stokta bitmiş

. . Neyseee

; Telefonu pazartesi günü Yurtiçi kargodan giderek teslim aldım . . Eve getirip kutusunu açmaya başlarken ilk sözüm '' Bu ne bee , her tarafında General Mobile her tarafta General Mobile bandı var ''

oldu .. Kutuyu açtım , telefonu elime aldığımda ilk sözüm '' Acaba iade etsem kaç günde param yatar kredi kartına ! '' oldu . . Sebebi ise oyuncak gibi geldi bana . . Kartı takıp incelemeye kurcalamaya başladım ; Kamerası için söylenenlerin aksine çok iyi değil ama iyi dedim ( bu arada kamerasını bi çok kişide beğendi ) , gece çekimi içinse inadına en karanlık yerlere gidip resim çektim ve berbat diyenlere yürrüüü anca gidersin demem yeterli olur heralde

. . Sesi içinse '' ya benim kulağım çok net fazla duyuyo ya da bu tanıtım yapanların kulakları iyi değil ya da hepsi Htc One Samsung S4 gibi üstdüzey telefon kullandıkları için , birazda önyargı temelli bakıştan dolayı sesi berbat dediklerini düşünüyorum '' diyerek sesi için yeterli ! dedim , tabiki bu kendimce . . Beyaz kulaklığı ve kulaklık sesinin performansı içinse tek kelimeyle '' berbat geliyo '' dedim ,tabiki yine kendimce . . Telefonun incelemediğim kıyısı köşesi kalmadı ; ama ışık sızması yok arkadaş , hala bakıyorum yine yokkkkk

. . Yalnııızz ; kronik sorunmudur , benim telefondanmıdır , veya renktenmidir vsvs bilemem amaaa ; telefonu mesela sert bi yere bırakırken kameranın olduğu kısımdan lensten heralde '' cıksss

'' diye ince bi ses çok bariz olmasada duyuluyo . . Renk kalitesine , parlaklığına , çözünürlüğüne falan kötü ! diyecek veya vasat ! diyecek kimse yoktur zannımca

. . Odaklama sorunu ise şöyle oluyo nadiren ; Mesela bi ağacın resmini çekecem ; ortadaki kare dönüyo dönüyo tam oraya gelince görüntü netleşiyo , o zamana kadar hafif puslanma oluyo kamerada, bu 2 bilemedin 3 saniye sürüyo en fazla , bu benim pek telefondan anlamadığımdan veya bilemem ama kameranın yapısından dolayı olabilir , yorum sizlerin tabikide . . Storeoide girdiğimde '' Uygulama Hatası '' alıyorum bende , ama bu internetin olmayışından veya bulunduğum yerde telefonun neredeyse hiç çekmeme seviyesinde olduğundan olabilir , tam bilemedim orasını . . Ahize sesi kısık diyenler olmuştu , Karşı tarafla konuşurken sesin az gelmesi veya gitmesi diyenler olmuştu , telefonu cebinizdeyken duymanız imkansız diyenler olmuştu , yukarda dedimya benim kulaklar çok iyi heralde

, kardeşime arattım kendimi telefonu kendimden uzaklaştırıpta konuştum , ona telefonu az uzaklaştır öyle konuşda dedim , ne kısıklık ne azlık ne de hoparlörde hışırdama şahsen yaşamadım , bunu bi kaç kişiyede denettim , onlarlada yaşamadım böyle bi sorun

Hatta dolmuş kalabalıkken ve her taraftan sesler gelirken bile telefon cebimdeyken mesaj sesi olsun , arama sesi olsun duymama yaşamadım , yalnız hoparlörün olduğu arka kısmı yere gelecek şekilde koyunca , seste bi tık eksilme oluyo , ki bence çok büyük bi eksi değil . . Şarjına gelince ; valla büyük boyutlu oyunlar yüklemedim , Temple Run 2 Subway Survey Angry Birds var sadece

, resmen akıyo dememe gerek yok heralde

. . kasma donma hata duraksama asla olmadı allaha şükür . . Telefon yaklaşık 7-8 saattir açık , müzikde dinliyorum sürekli , sürekli oyunda oynuyorum , face e de giriyorum sürekli , ekranda canlı duvar kağıdıda var

, parlaklık orta derecede , 3G kapalı , 100 den 61 e gelmiş telefon şu anda , ha bu arada mesajlaşmayı saymıyorum bile , time

. . İyimi kötümü onun karşılaştırmasını yapacak kadar iyi değilim o konuda

, bilgili arkadaşlar bu konuyu daha iyi yorumlarlar . . Unuttuğum video çekimi konusu var ; bence idare eder , kötü denmez , çok çok iyide denmez , iyi işte

. . Gözüme takılan birşey daha var ; yav arkadaş kilit ekranda kilidi girerken sol taraftan sanki bi pencerenin küçücük kısmı gibi bişey görünüyo

, buna gıcık oldum

, belki çözümü vardır . . 3G yi kapatıyorum artık , çünkü 3G deyken telefon burda neredeyse hiç çekmiyo , mesajda geç geliyo , ama 3G yi kapatınca bi sorun olmuyo . . Bu iyi bişeymi kötü bişeymi , ya da bulunduğum yerlemi alakalı bişey ya da ben daha çözecek kadar anlamıyorum telefondan ondanmı , bilemedim pek , şahsen bi çözümü mutlaka vardır diye düşünüyorum . . Bu arada bunu atlamak istemiyorum ; bugün traş olmaya gitmiştim kuaföre , arkadaş benim telefonu incelerken Temple Run ' a girdi , aynı oyunu Galaxy Note u olan arkadaşta açtı o da sağ tarafımda , şimdi bi sağa bi sola bakıyorum inceden inceden , parlaklık dereceside en alttın iki tık üstünde benim telefonun , diğerini bilmiyorum , benim telefonda görüntüler cam gibi oyun Discovery geleneklerine uygun olarak akıyo resmen

, ama diğer arkadaşın telefonda nedendir bilemem ama görüntü daha düşük renk kalitesinde , oyun takılıyodu arada , gördünnü benim discoyu dedim içimden ne yalan söyleyim

. . Eee ; giriş , fazlasıyla gelişmeden

sonra geldik sonuç bölümüne . . Marka takıntımı aştığım için , bu telefonu gördüğüm için , kredi kartının Galaxy Ace 2 yi sorduğum gün daha gelmemiş olduğu için

, herkesin çin malı bilmem ne demesine kulaklarımı tıkadığım için , şahsen bilinçli bi şekilde araştırıp ; vereceğim paraya değsin deyip bu telefonu aldığım için mutluyum ve gururluyum (

) . . . . Ayrıyeten Asla pişman değilim ! . . İnşallah olmamda , şu anlık halledilemeyecek bi sorunumda yok Allaha şükür . . Belki teknik inceleme yapacak kadar bilgili değilim ama dilimin döndüğünce bi bilinçli alıcı ve kullanıcı olarak sizlere elimden gelen fikri olumlu veya olumsuz vermek istedim (33 saat 13 dk kullanınca anca bu kadar oluyo idare edin artık

) , sonuçta bu telefonu aldıysam buranın payıda azımsanamayacak kadar büyüktür . . Eğerki 1400 1500 tl telefona bayılmak istemiyorum ve verdiğim paranın altında ezilmek veya pişman olmak istemiyorum diyosanız 599 Tl

vererek sizi pişman etmeyecek bi telefona sahip olursunuz diyor ve çayımı demleye gidiyorum

. . Hayırlı Geceler . . .