Galaxy S4 i9500 Ekran Sorunu - Lutfen Yardim

Sponsorlu Bağlantılar

Zigore

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S4 i9500 Ekran Sorunu - Lutfen Yardim
Arkadaslar merhaba. Iki hafta once Galaxy S4 i9500 aldim, her seyiyle mukemmel hicbir sikayetim yok. 2 haftadir telefonla yapmadigim kalmadi, her sey cok iyi. Ama bugun farkettim, ekraniyla ilgili bir problem var. Internette gezerken farkettim, ekranin ust kisminda biraz problem var. Mesela bembeyaz bir sayfa actigimda, ekranin ust kismi hafif pembe ya da mor gibi gorunuyor, asagi indikce duzeliyor. Ve farkettikten sonra bu beni rahatsiz etmeye basladi. Sizce neden olabilir? Ne yapmaliyim? Guncellemelerle gecebilecek yazilimsal bir sorun mu yoksa donanimsal bir sorun mu? Galaxy S4 kullananlar lutfen kontrol edebilirler mi, tum S4'lerde de oyle mi yoksa sorun tek bende mi..? Lutfen yardim edin, tesekkurler..

enterneoll

enterneoll

Üye
sorunlu bölümü fotoğraf çekip atabilirmisiniz ?

ANIL

ANIL

Admin
Bende böyle bir şey yok. Yeni gelen güncellemeyi yüklediniz mi?

Zigore

Üye
    Konu Sahibi
Bende böyle bir şey yok. Yeni gelen güncellemeyi yüklediniz mi?

Evet 300 küsür MB'lık bir güncelleme, 2-3 gün önce falan yükledim.

- - - Eklendi - - -

sorunlu bölümü fotoğraf çekip atabilirmisiniz ?

Direkt telefondan ekran görüntüsü aldım. Ama burada belli olmuyor, çok şaşırdım. Acaba bana mı öyle geliyor diye tekrar telefona dikkatlice baktım, ama bana öyle gelmiyor, gerçekten var. Direkt telefona bakınca belli oluyor.. Çok az, ama çok dikkatli bakınca rahatsız ediyor.. Acaba abartmamalı mıyım bilmiyorum..

Dampierre

Dampierre

Üye
AMOLED ekranlarda köşelere yakın renk değişimi sık görülen bir durumdur. Ayrıca AMOLED sıcaklığa çok duyarlı bir ekran tipidir ve s4'ün chipseti bildiğimiz gibi ekranın üst tarafına denk geliyor ve oyun oynarken telefon ısınınca amoled ekranın renk değiştirmesine sebebiyet veriyor. Bendeki s2 de tam olarak cpu'nun üst tarafında bulunan ekran kısmı en düşük parlaklıkta daha sarı, neyseki çok az belli. Mesela piyasadaki s2'lerin %70'inin ekranının sol tarafı sağa göre daha sarı renkte. Aynı dertten muzdaripim. Kolay kolay düzelmez o. Garantiye yollayıp ekran değişimi istemek en mantıklısı ama yeni gelen ekranda da uzun vadede aynı sorun oluşabilir. Mesela bir IPS ekranda bu sorunu göremezsiniz, amoled e özgü sorunlar bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Zigore
Ntolga79

Ntolga79

Üye
S.a Aynısı bendede ara sıra oluyordu.

• Beğen
Tepkiler: Zigore
enterneoll

enterneoll

Üye
Evet 300 küsür MB'lık bir güncelleme, 2-3 gün önce falan yükledim.

- - - Eklendi - - -

Direkt telefondan ekran görüntüsü aldım. Ama burada belli olmuyor, çok şaşırdım. Acaba bana mı öyle geliyor diye tekrar telefona dikkatlice baktım, ama bana öyle gelmiyor, gerçekten var. Direkt telefona bakınca belli oluyor.. Çok az, ama çok dikkatli bakınca rahatsız ediyor.. Acaba abartmamalı mıyım bilmiyorum..

fotoğraf derken başka bir cihazla çekin ekran görüntüsü iş görmez

Zigore

Üye
    Konu Sahibi
AMOLED ekranlarda köşelere yakın renk değişimi sık görülen bir durumdur. Ayrıca AMOLED sıcaklığa çok duyarlı bir ekran tipidir ve s4'ün chipseti bildiğimiz gibi ekranın üst tarafına denk geliyor ve oyun oynarken telefon ısınınca amoled ekranın renk değiştirmesine sebebiyet veriyor. Bendeki s2 de tam olarak cpu'nun üst tarafında bulunan ekran kısmı en düşük parlaklıkta daha sarı, neyseki çok az belli. Mesela piyasadaki s2'lerin %70'inin ekranının sol tarafı sağa göre daha sarı renkte. Aynı dertten muzdaripim. Kolay kolay düzelmez o. Garantiye yollayıp ekran değişimi istemek en mantıklısı ama yeni gelen ekranda da uzun vadede aynı sorun oluşabilir. Mesela bir IPS ekranda bu sorunu göremezsiniz, amoled e özgü sorunlar bunlar.

Anladım, çok teşekkür ederim. Biraz rahatladım, en azından normal bir durummuş. :) Bendeki de aynen böyle, ekranın üstü hafif gölgeli gibi,, beyaz sayfalarda da çok hafif bir kırmızılık görünüyor...

- - - Eklendi - - -

S.a Aynısı bendede ara sıra oluyordu.

a.s. umarım normal bir durumdur. :)

- - - Eklendi - - -

fotoğraf derken başka bir cihazla çekin ekran görüntüsü iş görmez

eski N97'mle çektim, idare edicez artık. :D Gökkuşağı gibi renkli renkli şeyler görünüyor, onar aslında yok, kamerada öyle görünüyor. :) Ama dikkar ederseniz, ekranda sol tarafta hafif kırmızılık var.. Sağa doğru gittikçe düzeliyor..

[/URL] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]

merbus71

Üye
Selam galaxy s4 i9500 kullanıyorum. 1 yıl oldu. Bir süre önce geç şarj olmaya başladı ve e-postalarımın bazı tarih aralığındaki göremedim bu sorunlar için teknik servisten (samsung çağrı merkezi) fabrika ayarlarını güncelledi düzeleceğine bilgisini aldım yapmama rağmen düzelmesi. Vodafone dan almıştım Telefonumu ve yurt dışı girişli olduğundan samsung yetkili servisi garantiyi kabul etmedi ücretli yaparız ya da aldığınız yere götürün dediler. Vodafone a verdim 22 gün sonra tamir edildi diyerek geri verildi. Ancak bu kez de ekranı kaldırılan ya da geçiş yaparken ekranlar arasında ekranın tam ortasında küçük dikdörtgen şeklinde kara bir görüntü oluşuyor sebeb ne olabilir lütfen yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.Selam galaxy s4 i9500 kullanıyorum. 1 yıl oldu. Bir süre önce geç şarj olmaya başladı ve e-postalarımın bazı tarih aralığındakilerini göremedim bu sorunlar için teknik servisten (samsung çağrı merkezi) fabrika ayarlarını güncellediğimde düzeleceği bilgisini aldım yapmama rağmen düzelmedi. Vodafone dan almıştım Telefonumu ve yurt dışı girişli olduğundan samsung yetkili servisi garantiyi kabul etmedi ücretli yaparız ya da aldığınız yere götürün dediler. Vodafone a verdim 22 gün sonra tamir edildi diyerek geri verildi. Ancak bu kez de ekranı kaydırırken ya da geçiş yaparken ekranlar arasında ekranın tam ortasında küçük dikdörtgen şeklinde kara bir görüntü oluşuyor sebeb ne olabilir lütfen yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Üst Alt