Android 5.0 geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

geographerr

geographerr

Üye
    Konu Sahibi
Android 5.0 geliyor
Hemen hemen tüm Android tablet ve telefon kullanıcıları tarafından merakla beklenen Key Lime Pie kod adlı Android 5.0 sürümünün Ekim ayında Google Nexus 5 ile beraber Google I/O 2013 konferansında duyurulacağının dedikoduları kulaktan kulağa yayılıyor.

Jelly Bean işletim sisteminin takipçisi olan Key Lime Pie'ın Ekim ayının sonunda geleceği ve en önemli özelliğinin eski model cihazlar için de optimize edilmiş olarak üretileceği belirtiliyor.

HTC Butterfly S modelinin ilk resimlerini kamuoyu ile ilk olarak paylaşan VR-Zone'un haberi temel alınarak yapılan bu dedikodular yeni işletim sisteminin 512 MB RAM ve yukarısına sahip aygıtlarda çalışacağını Samsung söylüyor.

Zamanlamanın Ekim ay olması yeni işletim sisteminin hem Motorola X Phone hem de Nexus 5 ile aynı anda çıkacağını gösteriyor. Bu durumda bu cihazların da yeni işletim sistemi ile geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek kalmıyor.

Eğer son anda bir değişiklik olmazsa, Google, Android 5.0'dan önce, son bir Jelly Bean güncellemesini, yani Android 4.3'ü kullanıma sunacak. Key Lime Pie ise, bu güncellemeden kısa süre sonra tanıtılacak.
kaynak: m.chip.com.tr/haber/android-5-0-geliyor_40976.html

• Beğen
Tepkiler: firat663

PriZm

PriZm

Üye
İnşallah.

• Beğen
Tepkiler: firat663
KayraBey

KayraBey

Üye
Hadi bakalım

_RYUK_

_RYUK_

Üye
512 mb ram google ödevine iyi çalışmış

Lohengram

Lohengram

Üye
:tşk:

Poine001

Üye
512 ram ile Android 5 çalışıyorsa ben note 2mle android 15.2.2 e kadar gelirim demekki..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: furkann20 ve firat663
blackcat67

blackcat67

Üye
hele şükür yani şimdi bakalım samsung ne bahane bulur galaxy wonder için :D :megafon:

ahmetsuha525000

Üye
Galaxy Wye geleydi eyiydi :D

geographerr

geographerr

Üye
    Konu Sahibi
Haber doğruysa eğer, acaba bu güncellemenin gelmesi optimizasyon sorunu nedeniyle mi bu kadar gecikti dedirtiyor insana? 1 gb+ ramla çalışan jelly bean sürümlü android in 512 mb ram le çalışan key lime pie a dönüşümü kolay olmasa gerek mi acaba? ;)

fingerback5

fingerback5

Üye
Bekliyoruz :eller:

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar eğer Samsung Wonder'a Android 5'i verirse güncelleme bakımından Samsung'dan iyisi yok.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Yarım gb ile :hmmm iyi çıksın bakalim :) en başlarda 2gb ramli makinalara çıkacak dendi şimdi yarım gb a kadar düştü

ahmetsuha525000

Üye
Arkadaşlar eğer Samsung Wonder'a Android 5'i verirse güncelleme bakımından Samsung'dan iyisi yok.

Adam 4.0 güncellemesi vermedi. 5.0 vermez sebebi ise sürümler sırayla verilir. Mesela bir telefona 2.2 sürümündeyken 2.3 verilmezse 4.0 verilmez donanım istediği kadar güçlü olsun. Yani çok zor verilmesi. Bir tek Sony verir. Zaten S3Mini yede 5.0 verilmeyecek Wye hiç verilmez. Ama şuna emin ol 4.0 - 4.1 - 4.2 verilseydi Samsung 5.0 vermek zorunda kalırdı. Zaten cihaz çıkalı 3 yıla yakın oldu. Samsung tınlamaz bile :D
Bırak 5.0ı 4.0 yada 4.1 versin yeter :D

PriZm

PriZm

Üye
Note 2 direkt 4.3 sürümüne güncelleneceği iddalar arasında.Öyle bir şart yok.

_RYUK_

_RYUK_

Üye
samsung yeni ürünler satabilmek için çoğu telefonuna bile bile android 5. Vermez

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
eski telefonlara hayatta vermezler.512mb ile çalışacağını sanmıyorum çünkü bu kadar az harcaması için widget olayını kaldırmaları lazım.Ozaman da İOS'a benzer google da bunu yapmaz:oke:ayrııca çalışacaksa bile eskilere gelmez yenisini çıkartıp oyle verirler:good:

- - - Eklendi - - -

eski telefonlara hayatta vermezler.512mb ile çalışacağını sanmıyorum çünkü bu kadar az harcaması için widget olayını kaldırmaları lazım.Ozaman da İOS'a benzer google da bunu yapmaz:oke:ayrııca çalışacaksa bile eskilere gelmez yenisini çıkartıp oyle verirler:good:

Takipçi Satın Al

Üst Alt