elektrik&elektronik bilgisi olanlar yardım?

Sponsorlu Bağlantılar

osmaann

osmaann

Üye
    Konu Sahibi
elektrik&elektronik bilgisi olanlar yardım?
merhaba öncelikle yardımı dokunacak herkese şimdiden teşekkur ederim ben yarı amatör cep telefonu tamiri yapıyorum ama teknik bilgim olmadığından bazen yetmiyor bunu ilerletmek kendi kendimi çok daha yukarı taşımak kısaca profesyönel anlamda bi uğraş edinmek istiyorum elektirikli model oyuncaklar olsun,pc olsun,cep telefonu olsun tamirat ve yapımını öğrenmek amacım bu konuda kendimi nasıl eğitebilirim neler yapabilirim ôneri ve yol göstermenizi bekliyorum SAYGILAR...
(Bu tür konularda çok hırslıyımdır.)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
En iyi yol pratikten geçiyor :)

osmaann

osmaann

Üye
    Konu Sahibi
ama hep terimsel açıklamalar olunca misal kumandalı araç yapımı konusunda pek bise anlayamıyorum planlarım havada kalıyo pratikte yapamıyorum kısaca bilmediğimden elim kolum bağlanıyo

_RYUK_

_RYUK_

Üye
arkadaşım ben lisede elektrik elektronik mevzunuyum sana tavsiyem megeb in sitesine girerek oradan elektrik elektronik ile ilgili modülleri indirip çalışmandir

osmaann

osmaann

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben lisede elektrik elektronik mevzunuyum sana tavsiyem megeb in sitesine girerek oradan elektrik elektronik ile ilgili modülleri indirip çalışmandir

Teşekkurler pc'ye geçtiğimde kesinlıkle indiricem...
Başka öneri ve fikirleri de bekliyorum.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
yazılım ögrenmelisin

DDorlion

DDorlion

Üye
konuyu actigin iyi oldu bende nasiplenicem kardes ;)

osmaann

osmaann

Üye
    Konu Sahibi
temel elektronik devreleri için proteus(isis ve ares) programını tavsiye ederim

Bunları da araştırcam arkadaşlar çok sağolun daha farklı öneri ve fikirleri de bekliyorum...

AHKE

AHKE

Üye
birde pic i ögrenmeye bak yani programlamaya.artık cogu elektronik cihazlarda mikroislemci oldugu için tavsiye ederim. bu arada benim bölumüm dokuz eylul uni biyomedikal

türk6111

türk6111

Üye
Bu iş basit değil ben bir telefon teknik servisi işletiyorum donanımsal işlemler için biraz kaynak edinmen gerekiyor ilk önce sistemdeki araçların ismini görevlerini bilmem gerekiyor kısacası ya araştıracaksın yada elektrik elektronik okuyacaksın yada birinin yanına çırak olarak işe başlayacaksın o öğreticek sonrasında bunları öğrenince atıyorum iphone charge dock yaz yapısını öğren internette bu gibi cihazların içinin açılıp çekilmiş fotoğraflarını googledan bula bilirsin girişler çıkışlar köprüler bağlatıları bazen unutuyorum açıp bakıyorum sonra cihazı onarıp müşteriye teslim ediyorum :)