Nokia EOS'a ilişkin bilgilere ulaşıldı! (GÜNCELLENDİ)

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia EOS'a ilişkin bilgilere ulaşıldı! (GÜNCELLENDİ)

Not: Resimler temsilidir.

Nokia EOS'un prototipini gördüğünü iddia eden bir üye, cihazı şu şekilde tarif etti:

"Cihaz polikarbonat yapıya sahip ve orta kısmı yaklaşık olarak Nokia Lumia 920 kalınlığında. Ancak uçlara doğru epeyce incelen ve daha ince bir cihaz görüntüsü veren bir dizaynı var.

Lens bölümü yuvarlak ve fazla bir çıkıntısı yok. Flaş türü Xenon. Ayrıca hem flaş hem de lens Nokia 808 Pureview'inkinden küçük. Flaşın hemen yanında küçük kırmızı bir Led lamba var ki muhtemelen o da yardımcı odak ışığı.

Lens, kamera başlatıldığında otomatik olarak açılan bir kapağa sahip.
Kaç megapiksel olduğu prototip cihaz üzerinde belirtilmemiş. Yalnızca lens bölümünün üzerinde XX megapiksel diye yazıyor.

"Nokia Pro Camera" adında tamamen yeni bir arayüze sahip yeni bir kamera uygulaması var. Uygulamada manuel odaklama özelliği de bulunuyor. Her zaman ki fotoğraf uygulaması da var.

Ekran boyutu ve çözünürlüğü Lumia 920 ile aynı ve görünüşe bakılırsa AMOLED. Hoparlörler cihazın alt tarafında.

Cihaz Nokia Lumia 920'den çok daha hafif."

Sanırım yukarıdaki tarif, cihazı epeyce detaylı anlatıyor. Görünüşe bakılırsa cihazda 808 Pureview gibi bir durum olmayacak ancak bayağı kullanışlı olacak gibi duruyor. Şu an için cihazın piyasaya ne zaman çıkacağını bilemiyoruz ancak Nokia bu yaz sonlarına doğru yeni bir cihaz duyuracağını belirtiyor. Yani cihazı Temmuz-Ağustos gibi bekleyebiliriz.

GÜNCELLEME - 22 MAYIS 2013

Bugün başka bir sitede Nokia'nın EOS modeline ilişkin yeni bilgiler sızdı.
Öğrenildiğine göre cihaz tıpkı Nokia 808 Pureview modelinde olduğu gibi 41 Megapilsellik kameraya sahip olacak ve 34 megapiksellik çekimler yapabilecekmiş.

Aynı zamanda yeni kamera arayüzü Nokia ProCamera ile de bazı bilgiler verildi.

Bilgiyi veren kaynağa göre, kamera arayüzü tamamen yeniden dizayn edilmiş ve ekran üzerine "yuvarlak ayar butonları" konulmuş. Yani butonlara hafifçe dokunarak pek çok kamera ayarını değiştirebiliyorsunuz. Telefon aynı zamanda siz ayarları değiştirirken DSLR makinelerdeki gibi bir ses çıkarıyormuş. Bütün kamera ayarlarını elle ayarlayabileceğiniz bir manuel modu olacakmış.

Kamera 3 farklı kare hızında 1080p video çekebilecekmiş

Diğer detaylar ise şöyle anlatılıyor:

Polikarbonat kapakla örtülü telefon gerçekten bir mühendislik harikası. Nokia neredeyse Lumia 920'den bile ince bu telefona öylesine büyük bir sensörü sığdırarak harika iş çıkarmış! Elbette kamera bölümünün hafif çıkıntısı var, ancak telefonu uçlara doğru inceleştiren akıllı dizayn bunu büyük oranda maskelemeyi başarıyor. Cihaz elinizde hiç kabalık hissi uyandırmıyor..

• Beğen
Tepkiler: Yellowworm, Sensation ve OttomaN TigeR

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Pek inandırıcı gelmedi. Orta kısım Lumia 920 gibi kalın, kenarlar ise ince ise; çok şekilsiz bir telefon olur bu?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Muhtemelen sadece uçlarda incelme var. :hmmm
Temsili resimde olduğu gibi.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya niye yeni tasarım ararlarki zaten.bu özellikleri Lumia 900 ün kasasına yerleştir olsun bitsin.herşeyi bizmi söyleyelim:)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Prototip kamera resimleri de vardı bir ara bakayım ben ona ;)

• Beğen
Tepkiler: Web Designer
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Anlatılanlar sanki megoo işletim sistemli n9 gorunumunde olacak gibi eğer öyleyse bence çok iyi olur o telefonu çok seviyorum ben

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:

technicker

technicker

Üye
kamera 41 mp olursa,çok iyi olur.

Web Designer

Web Designer

Üye
Ben bunu beğendim ya çok güzel görünüyor :) Teşekkürler Abi

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
_JacKoLovsKi_

_JacKoLovsKi_

Üye
herşeyden önce şu ekranı 4.8 5 inç arası yapsınlar ya :D

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Aslında şöyle elde kavradıkmı tam bir fikir sahibi oluruz kameranın dışında da 920 den sonra gelecek diğer amiral geminin özelliklerini taşırsa süper olur ama 920 ile aynı özellikleri taşıdımı sadece 41 mp lik kamera eklemek zaten eski 808 teknolojisini Eos diye Lumia ya monte etmiş olurki buda Nokia adına kötü olur

- - - Eklendi - - -

herşeyden önce şu ekranı 4.8 5 inç arası yapsınlar ya :D
Sana katılıyorum bir büyük ekran seven biri olarak ama 41 Mp lik harika resim çeken bir modeli büyük ekrandan görmek çok daha çekici olur :oke:

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ya niye yeni tasarım ararlarki zaten.bu özellikleri Lumia 900 ün kasasına yerleştir olsun bitsin.herşeyi bizmi söyleyelim:)

Bende sana katılıyorum ancak, protorip fotoğrafa biraz baktığımda Lumia 900 tasarımının geliştirilmiş halini görüyorum ve yuvarlak şekilde yerleştirilmiş uçlardaki iki hoparlör deliklerinin tasarımını beğendim. Eğer bu tasarım bu şekilde yeni bir telefona gelirse ve bu yeni telefon 1080p ekran desteği ile gelirse çok güzel olur. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben bu telefonda ilk lumia tasarımlarının izlerini görüyorum. Haksız mıyım?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende sana katılıyorum ancak, protorip fotoğrafa biraz baktığımda Lumia 900 tasarımının geliştirilmiş halini görüyorum ve yuvarlak şekilde yerleştirilmiş uçlardaki iki hoparlör deliklerinin tasarımını beğendim. Eğer bu tasarım bu şekilde yeni bir telefona gelirse ve bu yeni telefon 1080p ekran desteği ile gelirse çok güzel olur. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben bu telefonda ilk lumia tasarımlarının izlerini görüyorum. Haksız mıyım?
Kesinlikle haklısın:oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Cihazın henüz resmi görselleri sızmadı arkadaşlar.
Resimler çeşitli konseptlerden alıntıdır.
Gerçeğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Zaten cihazın görüntülerinin bu kadar erken sızacağını sanmıyorum.
Ancak teknoloji portalları cihazla ilgili en ufak bir bilgi için tetikte bekliyor.
Önümüzdeki günlerde görselleri olmasa da yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşacağız.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Zaten iki resmin birbirinden farklı olması gözümden kaçmadı. Ama ilk resmin tasarımı 2. resimdeki tasarımdan daha güzel.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bence de ilk fotoğraftaki cihaz tasarımı harika.

csH

csH

Üye
evet ilk fotoğraftaki güzel gözüküyor

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
İlk resim on numara çoğu kişi onu sevecek sanırım hemfiriz

serihan

serihan

Üye
wp8 mi yoksa farklı bir işletim sistemi mi?

Takipçi Satın Al

Üst Alt