İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
ben de önümüzdeki haftalarda lumia 820 almayı düşünüyorum. çoğu kişi donuyor falan diyor ama hafıza kartıyla alakalı sanırım. telefonu almadan önce önereceğiniz şeyler nelerdir? nelere dikkat etmem gerekir? olmazsa olmaz nedir? :)

ferit.61

ferit.61

Üye
Aynen öyle, hatalı üretime denk geldik sanırım.

Class ı belirtmemdeki asıl sebepte class 4 de olsa video çekimi vs işlerde sıkıntı oluşturmuyor. İlla 10 olması gerekmez gibisinden...

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
yani almayayım mı bekleyeyim mi biraz daha? :/

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

gönül rahatlıgıyla alabilirsin. Arkadaşimiz o mesaji sana cevaben yazmadi. Hafiza kartinda hatali uretim seriye denk geldigini belirtmek istedi.

ferit.61

ferit.61

Üye

Papakudioflu üstad da belirtmiş sana yazmamıştım üstteki yazıyı.

Hafıza kartı olayında bizzat başıma geldi ve yurt içi yurt dışı çok kişi de de olmuş. Tecrübeye sabit kesin bilgi Lexar marka kartlar var, genelde Teknosa' da bulunuyor. Bu markayı kesinlikle alma ama diğerlerinde sorun olmuyor, çok da anı sanı duyulmamış marka olmasın. Bildiğim benimde kullandığım Team, Toshiba larda sıkıntı yok. Sandisk de kullanan var fakat bana 64 lük gelmişti ki sanırım o hatalı üretimdi, Sandisk' in 16 GB class 10 kartlarını kullanıp sorun yaşamayanlar var...

sezrar

sezrar

Üye
arkadaşlar Türkiye'de lumia satışları nasıl sizce,satışların çok olması bizim lehimize olur diye düşünüyorum ama herkesin elinde ta iphone yada samsung var. 720 nin gelmesiyle Bi canlılık gelir diye düşünüyorum. Ama az kişi kullanırsa destek gelmez diye de bir gerçek var. Benimde derdim bunlar :)

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
bimeks'te 1250 lira şu an. daha uygun bi mağaza var mı bildiğiniz? yoksa haftaya gidip bimeksten alıcam, almışken hafıza kartı da alırım muhtemelen. başka önerebileceğiniz bir şey varsa her tavsiyeye açığım :)

sezrar

sezrar

Üye
ben de önümüzdeki haftalarda lumia 820 almayı düşünüyorum. çoğu kişi donuyor falan diyor ama hafıza kartıyla alakalı sanırım. telefonu almadan önce önereceğiniz şeyler nelerdir? nelere dikkat etmem gerekir? olmazsa olmaz nedir? :)

ben 4 aydır 820 kullanıyorum,donma falan en fazla 2 kere yaşamışımdır o da telefona çok yüklendiğim zamanlarda. Telefonu çok düşürdüm hiç bir şekilde dışında ve ya donanımında bir şey olmadı. Çünkü Nokia. Onun dışında gayet hızlı her türlü ihtiyacına cevap veren bir cihaz. 8mp kamerası var açık ve ya kapalı ortamlarda özellikle HD video performansı çok çok iyi. İlk aldığımda şarjı kötüydü şimdi 2 günü bitirdiği oluyor. Mağaza eksikliklerinden haberiniz vardır,ama mesela androidde binlerce yellenme uygulaması falan var kalabalık yani hepsi süper uygulamalar diye düşünmüyorum. Xbox oyunlarımız gayet kaliteli.Telefonun yerinde ağırlığı,920 kadar kaba olmaması ve oval yapısı gerçekten çok spor ve rahat bir kullanım hissi veriyor bende. 1GB RAM ile zaten oyun uygulama yüklerken düşünmenize bile gerek yok. Olmazsa olmaz olarak sadece ekran koruyucu film önerebilirim :) onunda mat olmamasına dikkat edin görüntüyü bozuyor çünkü. Benim soyleyebilceklerim bu kadar umarım faydalı olmuştur.

PureFood

PureFood

Üye
bimeks'te 1250 lira şu an. daha uygun bi mağaza var mı bildiğiniz? yoksa haftaya gidip bimeksten alıcam, almışken hafıza kartı da alırım muhtemelen. başka önerebileceğiniz bir şey varsa her tavsiyeye açığım :)

Avea bayilerinde 1150 tl.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
evet araştırdım baya, tüm olumlu özelliklerini biliyorum sadece aklımı kurcalayan donma sorunuydu.
şimdi asıl merak ettiğim soruya gelmek istiyorum!
evde ve iş yerinde wifi olması durumunda, sadece iş-ev arası yol üzeri ve haftasonları dışarıda iken internet pakedi ne kadar harcıyor? :) minimum almam gereken paket kaçlıktır? çok fazla video hastası değilim, bana ana ekranındaki canlı kutucuklar, whatsapp ve face gibi sosyal programlar yeter. paket öneriniz nedir kullan biri olarak?? :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
evet araştırdım baya, tüm olumlu özelliklerini biliyorum sadece aklımı kurcalayan donma sorunuydu.
şimdi asıl merak ettiğim soruya gelmek istiyorum!
evde ve iş yerinde wifi olması durumunda, sadece iş-ev arası yol üzeri ve haftasonları dışarıda iken internet pakedi ne kadar harcıyor? :) minimum almam gereken paket kaçlıktır? çok fazla video hastası değilim, bana ana ekranındaki canlı kutucuklar, whatsapp ve face gibi sosyal programlar yeter. paket öneriniz nedir kullan biri olarak?? :)

500mb yeterlidir :good:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben limitsiz kullaniyorum. Nokia Counters dan bir kac kere takip ettim aylık 5-6gb ortalamam var. Bence normal bir kullanim icin Turkcell kullanıyorsaniz 19.90TL'ye 1GB limitsiz paket yapın.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
ben bi ilk ay 250 denerim, baktım dediğiniz gibi yetmeyecek 500e geçerim o zaman :) bilgiler için teşekkürler. aldığım zaman buraya daha fazla uğrayacağım kesin :)

ekleme: turkcell için sınırsız 1GB 25TL yazıyor sitesinde???

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ben NL920 kullanıyorum daha 350mb'nin üstüne çıkamadım :allalla:

serinaga

serinaga

Üye
Bende Avea paket var 2 Gb, kesin 1'i geçiyor ama şimdilik 2'de demiyor ...

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Telefondan online dizi-film tercihim değildir :)

eyup ensar

eyup ensar

Üye
bence Avea,vodafone bayilerinden al daha uygun oluyor fiyatı ben vodafone bayisiinden almıştım 2-3 ay önce 1100₺ idi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Vatan'ın %30 indirimini bekle ;)

Üst Alt