Symbian Kategorilerindeki Genel Düzenleme Hakkında Bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Uruloki

Uruloki

Üye
onu bunu geçtim meego ile maemo nun symbian alt forumunda ne işi var ayrıca ilk başta hepsi ayrıyken ne değiştide şimdi birleşti bunlar hiti yine bu bölümlerden alıyor maxicep ayıp ediyor bence

edit: zaten en doğrusuda erol adminin dediğini yapmak ban atmak kendine sonuçta forumun eski tadı kalmadı

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9 ve pRime.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
tüm işletim sistemlerine yer veriliyordu dogru ama şimdi bundan eser kalmadı madem adil davranmak istiyorsunuz diger sistem bölümlerini de symbian &meego&maemo'ya yaptıgınız gibi yapın adil olsun!

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9 ve pRime.
EroL

EroL

Emekli Yönetici
işte bahsettiğim gibi kendilerini haklı çıkaran bir açıklama geldi. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

:D haksız olduğumuzu düşündüğümüz bir değişikliği neden yapalım. Biz geçen hafta açılmış bir sitemiyiz, tabi ki haklılığımızı savunacam. Forum anasayfasındaki değişikliklerin tamamı bu değil. Düzenlemeler devam edecek, şuanki haliyle kalmayacak forum anasayfası. Daha fazla teknik bilgiyi Ozan sizlere açıklayacaktır. Konuyu kapatıyorum ancak sizi susturmak için değil, propaganda yapılmasının önüne geçmek için :)

• Beğen
Tepkiler: Şehriyar ve Nextman
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ortalığı karıştırmaya calisan arkadaslar da var, huzursuzluk yaratmak isteyenler de.
Bu konuda gerçekten oldukça şaşırdım. Fanatikliğe ve mantıksızlığa hiç gerek yok arkadaslar

Sitemizde her isletim sistemine ayrı bir alan ayıracağız, mantık bu.
Android Ice Cream Sandwich, Android Jelly Bean diye farklı kategoriler mi açıyoruz ? Açmıyoruz bile. Ancak symbian a v3 v5 s^3 gibi birçok farklı sürüme ait kök kategori açtık zamanla ve forum ana sayfasında oldukça fazla yer kaplamaya basladı. Örnegin symbian v5 kullananlar birçok kendileri ile alakasız diğer symbian kategorilerini görmek zorunda kalıyorlar.

Kategorileri kaldırmadık, birleştirmedik, arşive almadık veya alt kategori mantıgını bitirmedik. Herşey aynı. Mantıklı olarak düşünün; symbian ile alakalı herhangi bir konuya, bir foruma, bir kategoriye girmek için yapmanız gereken sadece +1 tık daha fazla.

Niye sitede daha derli toplu ve düzenli bir yapı olusturmak adına +1 tık fedakarlığı yapmayalım ki ? Niye bencil düşünelim ?

Konuda çok sağ duyulu symbian forumlarında aktif arkadaslar da görüyorum ama bir yandan bencil düşünen, forum düzeninden habersiz sadece kendi kullandığı sistemin elinin altında olmasını isteyen arkadaslar da görüyorum ve üzüldüm

Meego ile Maemo nun oraya alınması daha oturmus bir düzenin veya planın parçası degil onu belirteyim, aynı sekilde modifikasyon ve cfw bölümlerinin de.. Yeni düzen içerisinde, belli baslı kaydırmalar ve yerlesimler yapıyoruz, meego ile maemo denemeydi orada birlestirebilir miyiz diye ama vazgeçtik o diğer sistemlerde olacak, ancak cfw ile sistem modifikasyon bölümleri symbian ile alakalı oldugundan orada bir arada toplu sekilde kalacak.

Ayrıca unutulmaması gereken bir konu var ki, Symbian ın gücünü ve değerini çok iyi biliyoruz, kimse aksini düşünerek gereksiz polemik yapmaya calismasın. Şu anda, tüm isletim sistemlerinin üstünde, sitenin en basındaki işletim sistemi kategorisi Symbian dır !

Konuda sadece yerleşim önerilerini dikkate alıcam.
Tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe, Nextman, MertcaN9 ve 1 kişi daha
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Bu eylemin altına imza atan değerli Yetkili abilerim ve kardeşlerim madem Meego-Maemo bölümünü de symbianın bir alt başlığı olarak görüyordunuz ki görmüşsünüz bana göre rezillik de neyse sizlerden isteğim blackberry i de getirirmisiniz malum Blackberry devam ettiriyor Meego yu filan hakları onda Z10 filan böyle daha adil olur :D :D

(Siz bu eylemi yaparak ne kadar ciddi iseniz mantıklı buluyor iseniz benim önerim de o kadar mantıklı yargılamadan hemen bir düşünün eğer gerçekten Meego symbianın bir alt başlığı ise teknolojiden buysa anladığınız blackberryi de getirmeniz gerekir son derece ciddiyim)

- - - Eklendi - - -

Ortalığı karıştırmaya calisan arkadaslar da var, huzursuzluk yaratmak isteyenler de.
Bu konuda gerçekten oldukça şaşırdım. Fanatikliğe ve mantıksızlığa hiç gerek yok arkadaslar

Sitemizde her isletim sistemine ayrı bir alan ayıracağız, mantık bu.
Android Ice Cream Sandwich, Android Jelly Bean diye farklı kategoriler mi açıyoruz ? Açmıyoruz bile. Ancak symbian a v3 v5 s^3 gibi birçok farklı sürüme ait kök kategori açtık zamanla ve forum ana sayfasında oldukça fazla yer kaplamaya basladı. Örnegin symbian v5 kullananlar birçok kendileri ile alakasız diğer symbian kategorilerini görmek zorunda kalıyorlar.

Kategorileri kaldırmadık, birleştirmedik, arşive almadık veya alt kategori mantıgını bitirmedik. Herşey aynı. Mantıklı olarak düşünün; symbian ile alakalı herhangi bir konuya, bir foruma, bir kategoriye girmek için yapmanız gereken sadece +1 tık daha fazla.

Niye sitede daha derli toplu ve düzenli bir yapı olusturmak adına +1 tık fedakarlığı yapmayalım ki ? Niye bencil düşünelim ?

Konuda çok sağ duyulu symbian forumlarında aktif arkadaslar da görüyorum ama bir yandan bencil düşünen, forum düzeninden habersiz sadece kendi kullandığı sistemin elinin altında olmasını isteyen arkadaslar da görüyorum ve üzüldüm

Meego ile Maemo nun oraya alınması daha oturmus bir düzenin veya planın parçası degil onu belirteyim, aynı sekilde modifikasyon ve cfw bölümlerinin de.. Yeni düzen içerisinde, belli baslı kaydırmalar ve yerlesimler yapıyoruz, meego ile maemo denemeydi orada birlestirebilir miyiz diye ama vazgeçtik o diğer sistemlerde olacak, ancak cfw ile sistem modifikasyon bölümleri symbian ile alakalı oldugundan orada bir arada toplu sekilde kalacak.

Ayrıca unutulmaması gereken bir konu var ki, Symbian ın gücünü ve değerini çok iyi biliyoruz, kimse aksini düşünerek gereksiz polemik yapmaya calismasın. Şu anda, tüm isletim sistemlerinin üstünde, sitenin en basındaki işletim sistemi kategorisi Symbian dır !

Konuda sadece yerleşim önerilerini dikkate alıcam.
Tesekkurler

peki ozan abi şikayetini dile getiren bu kadar insan haksız mı sence sadece fanatiklik mi yapıyorlar ? symbian kullanmayan biri bile uygun olmadığını söylemiş bunlar hiç mi kale alınmayacak şeyler forumu değerli kılan üyelerdir üyelerin talepleri de değerli olmalı ki forum yaşasın. insanlar belli ki istemiyorlar böyle bir düzeni

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yazdığımı okumamışsınız bile.

Meego ile Maemo için bir arada Nokia adı altında toplayabilir miyiz diye düşündük o sırada siz bunu gördünüz, meego bölümü symbian ile birlestirilecek anlamında planın bir parçası degildi ve dolayısı ile tekrar ayrıldı

Ayrıca Bada bölümünü mazeret gösterenler Bada bölümü Diğer sistemler bölümüne entegre edilecekti ve edildi.

Yavas yavas maxicep adına mantıklı yerleşim ve düzen önerileri sunsaydınız 11 sayfa boyunca, bence çok daha iyi bir yapılanma saglayabilirdik. Symbian kategorilerini kökten kaldırmışız gibi bir tavır ve propaganda, huzursuzluk girisimleri ile site hiçbir yere ilerleyemez.

Dedigim gibi sadece kategori ve forum yerleşim ile düzen önerilerini bekliyorum.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Meego&maemo ile symbian bolumlerinin yeri degisebilir. Bada os bolumune tizen os entegre edilip ana baslik yapilebilir. Meego&maemo bolumune sailfish entegre edilebilir. Ubuntu os bolumu acilabilir firefox os bolumu kucuk bir baslik olarak eklenebilir

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Gayet güzel derli toplu olmuş.Eline sağlık Ozan

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Ve bir onceki mesajda belirttigim yeni bolumler icin xda developers forumu kaynak olarak kullanilabilir bu reklam sayilmaz sadece kaynak gosterdim konularin cevirileri yapilabilir

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Ben symbian konusunda cok duygusalim cfw falan bilen bilir... ama ben hic tepki gostermedim biraz abartilmis hic farketmez her turlu iyi bence

Buğra

Buğra

Admin
Hayat devam ediyor arkadaşlar.Sitenin daha derli toplu görünmesi için ufak değişiklik yapıldı bu kadar abartmaya gerek yok bence gayet şık oldu en üstte :oke:

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ben symbian konusunda cok duygusalim cfw falan bilen bilir... ama ben hic tepki gostermedim biraz abartilmis hic farketmez her turlu iyi bence
Tepki gösterecek birşey yok ki bölüme ve konulara müdehalemiz sıfır aksine forum ana sayfasında daha derli toplu görünecek herşey sadece 1 click fazla yaparak bunu saglamıs olacaksınız.

Meego&maemo ile symbian bolumlerinin yeri degisebilir. Bada os bolumune tizen os entegre edilip ana baslik yapilebilir. Meego&maemo bolumune sailfish entegre edilebilir. Ubuntu os bolumu acilabilir firefox os bolumu kucuk bir baslik olarak eklenebilir
Öneriler için teşekkürler dikkate alacağız

MertcaN9

MertcaN9

Üye
tamam önerim meego bölümü ayrılsın ama ciddi ciddi blackberry ile iç içe meego yani tam olarak olmasada hakları blackberrye verildi.

goktas19

goktas19

Üye
Herseyi gectimde bunu Symbian icin yapiyorsaniz diger isletim sistemleri icinde yapin (Android,IOS vb...) Yok yani hala kullanicisi fazla bir isletim sistemini niye bu kadar dar bir alan ayiriyorsunuz? Oldu diye mi? Olse bile hala kullanicisi fazla....

kcr

Üye
Evet, derli toplu olmuş, daha üst sırada yer almış. Giriş sayfasının alta doğru uzayıp gitmesinin bir nebze önüne geçilmek istenmiş, o da tamam. Ancak belki gözden kaçan bir nokta var. Versiyonları farklı olsa da symbian dışındaki işletim sistemleri tek bir başlıkta toplanabilir. Symbian sürümlerinin kendi aralarındaki fark ise sadece versiyondan kaynaklanmıyor. Adeta her biri başlı başına bir işletim sistemi. Birisi için yazılmış bir uygulama diğerinde çalışmayabiliyor. Bu açıdan bakıldığında en azından bu hali genel çerçevesiyle korunup her bir symbian versiyonunun uygulama kısımlarının genişletilmesi daha isabetli olur gibime geliyor.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Herseyi gectimde bunu Symbian icin yapiyorsaniz diger isletim sistemleri icinde yapin (Android,IOS vb...) Yok yani hala kullanicisi fazla bir isletim sistemini niye bu kadar dar bir alan ayiriyorsunuz? Oldu diye mi? Olse bile hala kullanicisi fazla....
Lutfen bilgilendirmeleri duzgunce okuyun

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
symbian bölümü düzenlenmişken diğer bölümleride düzenlerseniz sitemiz daha güzel olucaktır. Yönetime kolay gelsin :oke:

symbıanın diğer platformlar üzerinde olması güzel olmuş

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
exp_l0it

exp_l0it

Üye
adamlar haklı admin bey saçma olmuş başlıkları linkler halinde alt alta ör: telefonlar
->symbian
-->s60v3
=>genel
=>yazılım destek...
-->s60v5
=>genel
=>yazılım destek
-->s bilmiyorum diğer sürümleri
->android
-->android sürümleri..
=>genel
=>yazılım destek
->windows
-->windows sürümleri
=>genel
=>yazılım destek
->bada
-->bada sürümleri
=>genel
=>yazılım destek.....
Olabilirdi mesela daha düzenli bir forum olurdu. Forumun amacı insanlara kolaylık sağlayıp onları memnun etmek

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Bada os un b si küçük :D takıntılıyım ben öyle şeylere

Üst Alt