İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye

ben denedim alamadım.illaki kredi kartı.ama en başında seçenek sunuyor.anlamadım ne iş.saçmalık.krefi kartını verdim hemen çekti.2 liralık oyuna hem oyun diye çekmiş hemde Microsoft hesabına çekmiş.yani 4 lira.
2 lira için uğraşmak istemedim.
ne iş anlayamadım.10 liralık bişey alsaydım 20 liramı çekecekti.dahada biiey almıyorum.
sistemin hacklenmesini bekliyorum.yılların symbiancısı olarak.
haksızmıyım.illaki korsan için uğraş diyolar

YAHU var ya az önce baktım hesap ekstresine, bende de benzer bir durum oluştu. Ben Kredi Kartı Sanal Kart ile alışveriş yaptım, uygulamayı alıp yükledim sorun çıkmadı, lakin yaklaşık birkaç hafta provizyonda bekledi işlem. Hesap kesim tarihinde alır provizyonu diyordum ki, almadı. Tabii bu esnada Microsoft hesabımı kilitledi, sürekli mesaj gönderiyor. Vel hasıl Microsoft tekrar tahsil edileceğini belirten bir mesaj gönderince bende Sanal karta tekrar limit atadım. Birkaç gün sonra tahsil edilidiği bilgisi geldi Microsoft'tan, sanırım bu defa oldu deyip kredi kartı ekstremi kontrol edeyim dedim, o da ne ? İlk provizyon alamadığı işlemi hesap kesim tarihi sonrası bir sonraki döneme yansıtmış, AYRICA ikinci kez karttan tahsil edilen işlem de PROVİZYON'da bekliyor :allalla:
Şimdi ikinci çekilen de tahsil edilirse iki kere ödemiş olacağım, bence kredi kartı konusunda her nerede ne yapılıyorsa ÇOK İLKEL olmalı ki bu kadar geciksin PROVİZYON işlemleri :off:, yahu onca alışveriş yapıyorum internette böylesi ile karşılaşmamıştım. Açıkçası bu benim WP marketten ilk alışverişimdi, ama şunu öğrendim bir şekilde provizyonu alıyor, bir sonraki döneme devretsede, bir daha Microsoft ne derse desin ikinci kez yükleme yapmam karta ...

YkPkY

YkPkY

Üye
Yakup abi hangi kart?

Bonus garanti.

- - - Eklendi - - -

Bi ben değilmişim.kendini kurtarmak için parasını böylemi çıkarıyor.çok kızdım şimdi.böyle yapmaya meilliyse bende hacklemeye meilliyim.

- - - Eklendi - - -

Önce soruyor.bank kartımı kredi kartımı diye.ama çekmeye gelince kabul etmiyor banka kartını.niye çünkü provizyon alamıycak ikinci çekimi yapamıycak.çok ayıpladım çok sinirlendim

rcxy

Üye
Selam herkese. 3 aya yakındır ben de lumia 920 kullanıyorum. sarı lumia. Bir 20 gün kadar serviste kaldı ve daha sonra swap değişim ile cihazı yenilediklerini söylediler ve yeni cihazı kullanmaya başladım. İlk cihazda operatör görüşmesi esnasında sesimin karşı tarafa çok az gitmesi ve arka gövde ile yan kısımlarda boşlukların olması problemleri vardı. Bana her ne kadar swap değişim de olsa komple yeni cihaz verdiklerini söylediler yani eski ana kart üzerine yeni kasa değil de tamamen yeni bir cihaz. Ben de kontrol edip kasadaki boşlukların giderildiğinden emin olduktan sonra alıp kılıf ile kullanmaya başladım. Ancak bugün kılıfı çıkardığımda aynı boşlukların hemen hemen aynı noktalarda tekrar oluştuğunu fark ettim. Hatta bir iki yerde daha vardı. Açıkçası biraz da ilk akıllı cihaz kullanımım olması nedeniyle telefona gözüm gibi bakmaya çalışıyordum. Ne bir düşme ne bir çizik hiçbir şey yaşamadım. Ama bu sorunun tekrarlaması çok canımı sıktı. Resmen polikarbon gövde tam oturmamış gibi. Ufak dokunuşlarda bile içe çökme hissediliyor, takır tukur ses geliyor. Telefonu kullanırken elimde hareket ettirdiğimde dahi gelen sesler çok rahat bir şekilde duyuluyor. Gören, eline alıp çok az bile olsa kurcalayan tüm arkadaşlarımın hayranlık duyduğu telefondan gelen bu sesler ve yıpranmış, eski bir cihaz görüntüsü mahcup olmama sebep oldu. Sonuçta o kadar para verip aldığım, üstüne de değişim yaptıklarını söyledikleri bir telefon var ortada ve aynı sorunu kısa sürede yaşamak fazlasıyla can sıkıcı. Teleservice teknik servis desteği ve yapmış oldukları değişimin gerçekliği konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. Bir yandan da polikarbonun fiziksel özellikleri ile alakalı bir şey mi onu da tam bilemiyorum. Sonuçta telefon bazı işlemlerde aşırı ısınıyor. Genleşti, büzüştü derken mi oluyor mantıklı bir açıklama bulamıyorum kendi kendime. Bu tip kasa problemleri telefonun ilk aylarında popülerdi biliyorum ama benimki tekrarlayan bir durum oldu. Hala bu sorundan muzdarip olanlar ya da ne yapmam gerektiği konusunda bir önerisi olanlar var mı acaba? Teknik servise olan güvenimin yerlerde olduğunu tekrar belirtmek isterim. Mesajı okuyan arkadaşlara da sabırları için ayrıca teşekkür ederim.

dakamon

dakamon

Üye
Beyler benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum,androitte olduğu gibi ekran dpnmesini kapatma seçeneği varmı ya yatakta yatarken yada Bi yere yan yatarken ekran da donuyo kullanamaz Bi hal alıyor bu ekran dönmesini kapatamıyomuyuz acaba lütfen yardım

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

Lumiance

Lumiance

Üye
Beyler benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum,androitte olduğu gibi ekran dpnmesini kapatma seçeneği varmı ya yatakta yatarken yada Bi yere yan yatarken ekran da donuyo kullanamaz Bi hal alıyor bu ekran dönmesini kapatamıyomuyuz acaba lütfen yardım

Bu özellik şimdilik kullanılabilir değil.

power_24

Üye
arkadaşlar acil yardım.açılır pencere engelleyicisini nasıl kapatabiliriz ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Bonus garanti.

- - - Eklendi - - -

Bi ben değilmişim.kendini kurtarmak için parasını böylemi çıkarıyor.çok kızdım şimdi.böyle yapmaya meilliyse bende hacklemeye meilliyim.

- - - Eklendi - - -

Önce soruyor.bank kartımı kredi kartımı diye.ama çekmeye gelince kabul etmiyor banka kartını.niye çünkü provizyon alamıycak ikinci çekimi yapamıycak.çok ayıpladım çok sinirlendim
Ben de halen devam ediyor, irtibata geçtim fakat nafile... :( Kart bilgilerimi filan kaldırdım şimdilik. :)

power_24

Üye
veya başka tarayıcı varmı bildiğiniz uygulama mağazasında

power_24

Üye

tşkler inşallah olur.ei10 nun aktif pencere engelleyicisini nasıl kapatabılırız.guvenlık sevıyesı ust duzeyde ızın vermıyor ıhtıyac duydugum sıteye gırmemı

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
tşkler inşallah olur.ei10 nun aktif pencere engelleyicisini nasıl kapatabılırız.guvenlık sevıyesı ust duzeyde ızın vermıyor ıhtıyac duydugum sıteye gırmemı
Tarayıcı/Ayarlar/İleri Düzey/Güvenli...smartscreen filtresini kaldır ve Web sit.uyg.tan.bilgilerini Tümünü kabul et...

power_24

Üye
Tarayıcı/Ayarlar/İleri Düzey/Güvenli...smartscreen filtresini kaldır ve Web sit.uyg.tan.bilgilerini Tümünü kabul et...

bak şimdi yazdıklarını aynen uyguladım fakat siteye girerken şöyle bır uyarı gelıyor.
web sayasından ileti
UYARI!!!
Açılır pencere engelleyicisi aktif.
Lütfen sayfayı güvenilen sitelere ekleyin ve
güvenlik seviyesini en düşük olacak şekilde ayarlayın.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
bak şimdi yazdıklarını aynen uyguladım fakat siteye girerken şöyle bır uyarı gelıyor.
web sayasından ileti
UYARI!!!
Açılır pencere engelleyicisi aktif.
Lütfen sayfayı güvenilen sitelere ekleyin ve
güvenlik seviyesini en düşük olacak şekilde ayarlayın.
:hmmm böyle bir ayar yok ki!!!

serinaga

serinaga

Üye

Arkadaşım eğer internette geziniyorsan, UC Browser kullanırsan bu özellik mevcut. Ekranı çevirdiğinde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, LOCK seçeneğini tıkladığında ekran dönmüyor, geri almak için yine aynı butona basıyorsun. Bu buton aniden ekranı sağa-sola çevirince çıkıyor ...

Lumiance

Lumiance

Üye

Bonus garanti.

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

aynı şey benim de başıma geldi . cüzdana kart ekleme konusunu açarken angry birds oyununu satın almıştım hatırlarsanız. bu işlemden sonra 3 kez çekim gerçekleştirmişler.

biraz önce microsoftu aradım konu ile ilgili olarak. ordaki müşteri temsilcisi arkadaşın bana dedikleri:"kartınıza ait bir güncelleme yapmış iseniz Microsoft, bilgilerinizin doğrulunu kontrol amaçlı fazladan çekim yapıyor, Windows phone mağazasının geliştirilmesi için test amaçlı da yapılan bir uygulama. 5 gün içerisinde fazladan çekilen tutar kredi kartınıza iade EDİLİR..."

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

aynı şey benim de başıma geldi . cüzdana kart ekleme konusunu açarken angry birds oyununu satın almıştım hatırlarsanız. bu işlemden sonra 3 kez çekim gerçekleştirmişler.

biraz önce microsoftu aradım konu ile ilgili olarak. ordaki müşteri temsilcisi arkadaşın bana dedikleri:"kartınıza ait bir güncelleme yapmış iseniz Microsoft, bilgilerinizin doğrulunu kontrol amaçlı fazladan çekim yapıyor, Windows phone mağazasının geliştirilmesi için test amaçlı da yapılan bir uygulama. 5 gün içerisinde fazladan çekilen tutar kredi kartınıza iade EDİLİR..."
:sahan: testmiş hadi oradan...:birak:

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
ferit.61

ferit.61

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Başıma gelen bir durumu paylaşmak istiyorum.

Telefonu ilk aldığımda Lexar hafıza kartı almıştım ve sıkıntı olmuştu. Biliyoruz ki Lumia da her hafıza kartını sorunsuz desteklemiyor, özelikle hafızası yüksek olupta class değeride yüksek olanlar sıkıntı olasılığı daha fazla. (yurtdışı forumlarda da vardığım kanı bu)

Class korkusundan forumlardaki arkadaşlarında Team-Toshiba vs. de sıkıntı çekmediklerini gördüm. Bende Team marka 32 GB class 4 :) aldım. Hız olarak sıkıntı yok onu belirteyim. Sadece bilgisayardan veri kopayalayınca süre uzun oluyor o kadar.

Şimdi ise, dün müziklerimi attım (önceden de başıma gelmişti). Aradan 15 dakika geçti bir baktım müzikler çifter çifter olmuş. Videolar da öyle ama resimlerde sıkıntı yok. Moral olarak bir anda çöktüm, çünkü o kadar sevdiğim telefon hafıza kartı yüzünden ara ara küfür ettirdi beni.

Birinci sebep şu olabilir diye düşündüm (sizinde yardımlarınızı bekliyorum)
Benim masaüstü pc bayağı bir geride kaldı eskidi artık, XP yüklü ve service pack 2 sanırım- bir yerde lumia için service pack3 olması gerekir diye okumuştum sanırım ama emin değilim. PC ye güncelleme filan yapamıyorum çünkü evde internet yok. Bu sebeple pc den telefona taktığımda cihazı pc görüyor ama kopyalama sırasında bir kere windows cihazınızda bağlantı hatası filan dedi uyarı çıktı sonra kopyalama devam etti. Bundan sebep müzikler videolar çiftlemiş olabilir.

Diyeceksiniz bu kanıya nereden vardın ? İnat ettim hemen hafıza kartını telefondan çıkartıp bu sefer direk kartı pc ye taktım ve formatladım dosyalarımı tekrar geri koplayadım ve ondan sonra kartı telefona taktım. Galeri müzikler güncellendi filan şimdi çiftleme sorunu yok.

Acaba işletim sistemi eski olduğundan veya pc de birşeyler eksik olduğundan mı böyle oldu bilemiyorum. Veya herkes win 8 e geçti ben mi kaldım XP kullanan [:D]

Sizce neden böyle olmuş olabilir ?

Bir de ekstra olarak, dün herşeyi hallettikten sonra video-müzikler bölümünden müziklerimi açıyorum çalıyorum sorun yok. Fakat Nokia müzikten girdimde şarkıyı açıyor ama geri atıyor beni menüye ve şu an sisteme ulaşamadık gibisinden uyarı çıkıyor (bu ilk defa oldu).
Bende düşündüm zaten iki müzik çalarda pek işe yaramaz. Dedim Nokia müziği kaldırayaım bari ve kaldırdım. Çünkü mix radyo filan kullanmıyorum.
Bu problem oluşturur mu sizce ?

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

PureFood

PureFood

Üye
Yav dün telefon ilk defa kendi kendine kapandı. :hmmm Çok uğraştım. Ne normal açma, ne soft reset. Tam da arabadayım. Bir şey yapamadım. Beş dakika geçti dedim son kez deneyeyim. Açıldı bu sefer. Panik oldum. Zaten ne uygulama varsa kaldırdım. Şarj da bu ara daha az dayanmaya başladı...

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Yav dün telefon ilk defa kendi kendine kapandı. :hmmm Çok uğraştım. Ne normal açma, ne soft reset. Tam da arabadayım. Bir şey yapamadım. Beş dakika geçti dedim son kez deneyeyim. Açıldı bu sefer. Panik oldum. Zaten ne uygulama varsa kaldırdım. Şarj da bu ara daha az dayanmaya başladı...

GDR2 Beta yazılımı yüklümü cihazında? Birde telefon kendi kendine kapandığı zaman normal yollardan açılmıyor zaten.. Soft reset ile açılır, biraz uzun süre beklemen gerekebilir.. Ses kısma / Güç 10 sn değilde sen 11 sn basılı tut .)

Üst Alt