Futbolda DEVRİM olabilir! Hakemlere müthiş öneri...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Futbolda DEVRİM olabilir! Hakemlere müthiş öneri...
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'da futbolun değişimi konusunda çalışmalar devam ediyor. 209 FIFA üyesine gönderilen bir metin ise yakın gelecekte gündemi oldukça meşgul edecek.



Eski FIFA yöneticisi Jerome Champagne, artık hakemlerin pozisyonları kayıtlardan tekrar izlemelerine izin verilmesi gerektiğini ve futbolda kaçınılmaz olan teknolojiden faydalanılması gerektiğini düşünüyor.

FIFA'nın futboldaki ofsayt kuralındaki değişiklik planına yakın gelecekte bir yenisi eklenebilir. Hakemler tartışmaları anları basketbolda olduğu gibi video / tekrar görüntüleriyle çözebilir.

HAKEMLER VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İZLESİN

Champagne Pazartesi günü FIFA'ya ve üye ülkelere gönderdiği mektupta, video görüntülerinin tarışmalı gollerde, ofsaytlarda, hatalı kırmızı kartlarda ve ceza sahasına yakın yerde yapılan faullerin ceza sahası içinde olup olmadığının belirlenmesi konusunda hakemlere çok yardımcı olabileceğinden bahsetti.

"Böylesine bir teknolojinin futbolda göz ardı edilmesi tam bir ilüzyon" diyen Champagne, teknolojinin belirli sınırlar çerçevesinde futbolda da kullanması gerektiğini dile getirdi ve bu uygulamaların faydalarından bahsetti.


Champagne ile aynı görüşte olan bir diğer isim Sepp Blatter de, artık bazı şeyların gelişip değişmesi gerektiğini vurgulamıştı.


Champagne bu duruşu ile gol çizgisi teknolojini yürürlüğe sokarak maçlardaki "insan" etkisini azaltmaktan korkan UEFA Başkanı Michel Platini ile ters düşüyor.


77 yaşındaki İsviçreli eski yönetici, 15 yıldır bulunduğu görevinde şuan için kalmak istediğini belirtti ve "Ayrılmayı veya ayrılmamayı hiç düşünmedim" dedi.

10 SAYFALIK TEKLİF


Champagne'nin 10 sayfalık teklifini alan 209 FIFA derneği, 2 yıl içerisinde yeni FIFA başkanını seçecek.
İsviçreli Champagne ayrıca, Platini tarafından "elitist" olarak tanımlanan bir kaç Avrupa turnuvasının futbolun dünya genelinde gelişimini tehdit ettiğine katılıyor.

Bu konu ile alakalı olarak da, UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Ligi ve İspanya La Liga'nın dünya genelinde çok fazla takip edildiği için yüklü miktarda yayın geliri aldığından, bu alandan gelen mali kaynak ile dünyanın en futbolcularını kendi ülkelerine getirebildiklerinden bahsetti.

Champagne, bahsi geçen bu 3 turnuvanın olması gerektiğinden daha da yaygın bir hale geldiğini ve bunun da yerel liglerin kalkınmasına engel olduğu görüşünde. Ayrıca kurulacak uluslararası bir örgüt ile transferlerden ve yayın haklarından kesilecek vergilerin oluşturacağı bütçe sayesinde fakir ülkelerde antrenörlük programları açmayı planlıyor.

Kaleme aldığı dökümanda, herkes tarafından izlenen ve saygı duyulan bir futbol ortamı yaratmak için gerçekten kararlı olup olmadıklarını sorgulayarak özeleştiri de yapan eski Fransız diplomat aynı zamanda, FIFA'nın politikada daha aktif bir rol alması gerektiğinin de altını çizdi.

"FIFA her ne kadar ara bulucu pozisyonunda olmasa da, bölgesel çatışmalaraı azaltacak futbol diplomasisini oluşturmak adına eline geçen her fırsatı değerlendirmeli." dedi ve ekledi, "FIFA, Kosova ve Greenland gibi uluslararası futbol statüsünü inkar eden ülkere iş birliği teklifinde bulunmalıdır."

207 üye'den oluşan ve Bayern Münih başkanı Karl-Heinz Rummenigge tarafından başkanlık edilen Avrupa Kulüpler Birliği lobisi, demokratlardan daha seçkinci olarak tanınıyor.

Champagne aynı zamanda, FIFA'nın kulüplerin meydana çıkardığı yeni oluşumlar ile uzlaşma sağlaması gerektiğini de dile getirdi.

TURUNCU KART ÖNERİSİ


Hakemlere yardımı dokunacağı düşünülen bir diğer uygulama ise turuncu kart. Bu kart ile cezalandırılan oyuncu 2 ila 3 dakika arasında oyundan uzak kalacak ve bununla beraber maçtaki görev alan yetkili kişilere sadece takım kaptanı yaklaşabilicek.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
teknolojinin futbola karışmasına karşıyım
 
ka_za

ka_za

Üye
Turuncu kart çok saçma su topu gibi olur aynı. Mesela bir ofsayt düdüğü çaldı oyuncu vurdu kaleci düdüğü duydugundan cokda sallamadı gol oldu pozisyon izleyip gol mu verecelkler?
 
esokmen

esokmen

Üye
Turuncu kart uygulamasi gercekten cok sacma olur. bence iyisiyle kotusuyle boyle kalmali
 
umitgul18

umitgul18

Üye
Video görüntüsü mantıklı ama turuncu kart saçma
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt