ZTE, 2016 Yılı İlk Yarı Büyüme Rakamlarını Açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
ZTE, 2016 Yılı İlk Yarı Büyüme Rakamlarını Açıkladı
ZTE, 2016’nın ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde operasyonel gelirlerini %4,05 oranında artırarak 47,76 milyar RMB seviyesine çıkaran şirket toplam gelirinin %15’ini Ar-Ge çalışmalarına aktardı. 7,06 milyar RMB’ye ulaşan bu Ar-Ge yatırımları, ZTE’nin tarihinde bir yarıyılda yaptığı en büyük yatırım oldu.

Telekomünikasyon ve mobil teknolojiler alanında dünyanın en önde gelen şirketleri arasında yer alan ZTE, 2016’nın ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada ZTE’nin 2016’nın ilk 6 ayında operasyonel gelirlerini %4,05 oranında artırarak 47,76 milyar RMB’ye ulaştığı duyuruldu.

ZTE toplam operasyonel gelirinin yaklaşık %58’ine karşılık gelen 27,8 milyar RMB’lik geliri Çin’de elde etti. Şirketin aynı dönemdeki uluslararası geliri olan 19,96 milyar RMB ise toplam operasyonel gelirin %42’sini oluşturdu. Yıl başından 30 Haziran 2016’a kadar geçen süre içerisinde ZTE’nin açıklanan net kârı ise 1,77 milyar RMB oldu.

ZTE 2016’nın ilk yarısında taşıyıcı ağları alanından 28,74 milyar RMB, kamu ve kurumsal işlerden 4,60 milyar RMB, tüketici elektroniği iş kolundan 14,42 milyarlık gelir elde etti. Operasyonel aktivitelerden elde edilen nakit akışı ise yıllık olarak %56,17 oranında artarak 2,36 milyar RMB’ye ulaştı.

ZTE, 2016’nın ilk yarısında toplam gelirinin %15’ini Ar-Ge çalışmalarına aktardı. 7,06 milyar RMB’ye ulaşan bu yatırımlar ZTE’nin tarihinde bir yarıyılda yaptığı en büyük yatırım oldu.

ZTE’nin Yeni Stratejisi
ZTE, ilk yarıyıl sonuçları ile birlikte yeni şirket stratejisini de açıkladı. M-ICT 2.0 adı verilen strateji ZTE’nin önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde büyümesini hızlandıracak. M-ICT 2.0 stratejisi paylaşım ekonomisi, P2P ağlar ve bulut bilişim hizmetleri ile şekillenen ekonomide şirketlerin fırsatları değerlendirmesi için tasarlandı. M-ICT 2.0, sanallık, açıklık, zeka, bulut ve Nesnelerin İnternet’i olmak üzere 5 ana trende odaklanıyor. ZTE bu alanların hem ayrı ayrı, hem de birlikte etkilerine odaklanarak ürün ve hizmetler geliştirecek.
Ne yazık ki ülkemize en düşük cihazlarını getirip donanımına göre pahalı satan bir firma keşke nubia serisini ülkemize getirip satsalardı :hmmm



ZTE mobil operatör pazarında yenilikçi çözümler sunmaya devam ederek pazar payını artırdı. Dünya çapında 4G sevkiyatında üç yıl üst üste birinci sırada olan ZTE, kablosuz ve kablolu pazarlarda payını arıtmayı başardı. 2016 yılında Gartner Magic Quadrant’a göre LTE ağ altyapısı alanında lider olarak tanımlanan ZTE, içlerinde T8000 modelinin de bulunduğu üst düzey router’ları ile IPTV konusunda da dünya çapında en fazla pazar payına sahip. ZTE ayrıca PON ve optik iletim ağları pazarında da ikinci sırada yer alıyor.

ZTE, 2016 GSMA “Çığr Açan Mobil Teknoloji” ve CTO’s Choice ödüllerini kazanan endüstri lideri Pre5G Massive MIMO adlı ürünüyle operatörlerin 5G’ye geçişlerine aktif bir şekilde destek oluyor. Pre5G endüstrisinde dünya lideri olan ZTE, Avusturya, Çin, Almanya, Japonya, Singapur ve Güney Kore’de Pre5G çözümlerini sunmaya başladı. Şirket ayrıca gelişmekte olan pazarlarda Telekom Bulutu, Büyük Video, RCS, CDN, SDN/NFV alanlarında da önemli gelişme yakaladı. ZTE, opertörlerin daha sürdürülebilir bir ağ ortamı oluşturması için dönüşüm sürecinde de yardımlarını sunmaya devam ediyor. ZTE, Nesnelerin İnternet’i konusunda da çıtayı yükselterek, yaptığı ürün tasarımları ve uygulamalarla gelecek için sağlam temeller oluşturuyor.

Üst Düzey Ürünlerle Tüketicilerin Beğenisini Kazandı
ZTE’nin tüketici elektroniği alanında odaklandığı AXON ve Blade serisi akıllı cihazlar birçok pazarda paylarını artırdı. 2016’nın ikinci çeyreğinde dünyanın en büyük 6 akıllı telefon üreticisi arasına giren ZTE, Rusya’da ikinci, Kuzey Amerika, İsveç, İspanya ve Güney Afrika’da dördüncü, Meksika ve Avusturalya’da ise beşinci sırada yer alıyor.

ZTE’nin ABD, Kanada ve Almanya’da yaptığı basketbol ve futbol sponsorluklarının marka bilinirliğine önemli katkıları oldu. ZTE mobil deneyim mağazaları ve global kampanyaları ile bu alanda aktivitelerini sürdürecek.

ZTE’nin Akıllı Şehir Çözümleri Tüm Dünyada 145 Şehirde
Akıllı Şehir projeleri 2016’nın ilk yarısında ZTE’nin büyümesi için büyük önem taşıdı. Bu dönemde alınan siparişler bir önceki yıla göre %40 oranında arttı. Bu büyüme ZTE’nin Ar-Ge yatırımlarının bir karşılığı oldu ve finans, kamu gibi alanlarda çığır açan yeniliklerin ortaya çıkmasını sağladı. ZTE Akıllı Şehir çözümleri tüm dünyada 145 şehirde uygulanıyor. Bu da ZTE’yi dünyada akıllı şehir konusunda en tecrübeli şirketlerden biri haline getiriyor.

ZTE 2016’nın ikinci yarısında da, endüstri yeniden şekillendikçe ortaya çıkan fırsatları değerlendirip büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. M-ICT 2.0 stratejisi ile araştırma ve geliştirmeye odaklanmasını sürdürecek olan ZTE yenilikçi ürünler ve servisler çıkarmaya devam edecek.
ZTE, 2016 Yılı İlk Yarı Büyüme Rakamlarını Açıkladı
 


Üst Alt