3 aylık atrix kullanıcısıyım. Denediğim romlar , kullandığım uygulamalar , yaşadığım sorunlar vs bunları paylaşmak istedim.
- Rom , bootloader kavramlarını ve atrix için jb , ics romlar olduğunu öğrenince denemek istedim. İlk denediğim rom cm10 romdu. Başlarda stabil çalışıyodu fakat daha sonra bazı uygulamaları açmamaya başladı. Kendi kurduğum uygulamalardan ziyade mesela içerisinde apollo adlı bi müzikçalar vardı. Sonralardan o bile crash raporu vermeye başlamıştı. Yeniden orjinal romuma döndüm. Daha sonra atrics v2.0 denedim fakat bu rom hem ingilizceydi hem de AT&T içindi. Morelocale ile türkçe yaptım ama internete bağlanamıyodum. 4G , 3G edge hepsini denemiştim. APN programı ile apn kaydetmeyi denedim ayarları kaydetmiyodu ve onun da açmadığı uygulamalar vardı. Ama cm10un aksine kamerası , parmak okuyucusu vardı. Ama internet bağlantısında olduğu gibi mms de atamıyodum. Sonra yeniden orjinal roma döndüm. İşin garibi şu an bazen ana ekran donuyo ve menüye falan geçemiyorum , ana ekrandaki kısayollar tıklayamıyorum.
Bikaç tane de sorum olucak:
Türkiyeye satılan atrixler ics güncellemesi alıcak mı ?
Bu ana ekranımın donma sorununa karşı ne yapabilirim ?
CM7 romu denicem. Kullandıysanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Kısacası telefonun oyun desteğinden ve donanımından memnunum. Bazen aşırı ısınıyo fakat bi zararını görmedim. Konuyu okuyup sorularımı cevaplarsanız memnun olurum , teşekkürler 
kardeşim 5-6 ay öncesine kadar nokia kullanıcısı idim nokianın sybian ile teknolojiyi takib edememesi ve ürettigi tel lere yeterikadar destek verememesin den dolayı android veya ıphon alma niyetim vardı ancak hem kendini sürekli geliştiren hemde firmalar hariçinde geliştiriçilerinde (androidin linüx tabanlı olmasıda bunda etkisi var) desteklemesi androidi daha agır bastırdı atrix aldım
bence ülkemizde satılan androidli telefonlar arsında fiyatının üzerinde bir katagoride olmasına ragmen pazarlama yöntemleri nedeniyle
çok ucuz bir fiyata satılan bir telefon
BİR ÇOK KERE YAZDIM YİNEDE YAZIYORUM ATRİX İÇİN CM7 DE OLSA KULLANACAGINIZ ROMLARDA SIKINTILAR OLACAKTIR.İNSAN YAPISI GAYET NORMAL OLANDA BUDUR GÜNCELLEMELERDE BU SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN VARDIR ANCAK BU GÜNCELLEMELER NE YAZIK Kİ ATRİX İÇİN YOKTUR (SAMSUNG.UN KALİTESİ ATRİXE GÖRE DÜŞÜK OLAN BİR ÇOK TELEFONUNA GELMESİNE RAGMEN) BİZ ATRİX KULLANICILARI (KİŞİYE GÖRE DEGİŞEBİLİR) TELEFONLARIMIZ DAHA GÜNCEL DAHA STABİL OLSUNDİYE GÜNCELLEME YERİNE ROM YÜKLÜYORUZ (ASLINDA BU ROMLARI RESMİ OLARAK ÇIKAN ANDROİD VERSİYONLARIN ÜZERİNDE KURABİLSEYDİK ÇOK GÜZEL OLURDU ) AH ŞU KERNEL SIKINTISI KERNELİ BULANA EDENE RAHMET OKUTUYOR
1-KARDEŞİM ROMU KURMADAN ÖNCE (NE YAZIK Kİ ATRİX İÇİN GEÇERLİ) İHTİYACIN NE İSE ONA GÖRE KURACAGIN ROMU SEÇECEKSİN ....AŞAGIDA ROMLARI VE ÖZELLİKLERİNİ BELİRTTİM OKURSUN
2-SEÇTİGİN ROMUN NASIL KURULDUGUNU VE NELERİN YAPILMASI GEREKDİGİNİ BİLECEKSİN
WİPELARI RESETLEMEN HER ROM KURARKEN YAPMAN GEREKEN ŞEYLER BUNLARI YAPMAZ İSEN TEL İÇİN DE SİSTEMSEL KARIŞIKLIK OLUYOR TEL GEÇ AÇILIYOR EKRAN DONUYOR (EKRAN DONMASI KULLANDIGINIZ TELİN ÜZERİNDE BIRAKTIGINIZ PARMAK İZLERİNDEN KAYNAKLANABİLİR DE PARMAK İZLERİ TELDE EKRANA DOKUNULUYOR HİSSİ VEREBİLİYORDA ) VE YA REBOOT EDEBİLİYOR
3-BAZI ROMLARDA RAMFİX OLAYINI (KURULAN ROM SAF HALDEYKEN RAM 300 VEYA 200 ALTINDA GEZER ) YAPMANIZ GEREKİYOR.
YAPMADIGINIZ ZAMAN TEL YAVAŞ ÇALIŞIYOR --EKRAN DONUYOR-PROGRAM KENDİNİ KAPATIYOR VEYA PROGRAMLAR YETERLİ RAM ALAMADIGI İÇİN ÇALIŞMIYOR (ANDROİDİN EN BÜYÜK ÖZELLİGİ KULLANILAN PROGRAMLARI RAM CANAVARI OLMASI )
4-BENİM TAVSİYEM CMW VE MİUİ (RECOVERY DEN KURABİLİR ZİP Lİ ROM KURMA YÖNTEMİ DİŞINDA ) ROM YÜKLEME ÇÜNKÜ KENDİMİZ BİLMEYEREK DEN YANLIŞ BİR SİSTEMSEL HATA YAPABİLİRİZ .BU ROMLAR KURULURKEN YAPTIGIMIZ EN FAZLA DEGİŞİKLİK WİPE VEYA RAMFİX DİGERLERİNİ KURULUM DOSYALARI KENDİLERİ HALLEDİYOR
Şu ana kadar bir çok rom kurdum cm7 cm9 cm10 4.1-4.2 ...
cm7 hariç (bu rom türleri stoc rom üzerine kurulu oldugu için) hiç birisi atrixi tam anlamıyla kullanmanızı saglamamaktadır..
cm7 üzrinde kurulu bir çok romda atrixi tüm özellikleriyle kullana bilirsiniz ancak cm7 nin android 2.3 versiyonu üzerine kurulu oldugu için yazılımsal olarak ileri de çıkacak bir çok program tarfından desteklenmeyebilir
cm9 romlar 4.0 (ics )versiyonu üzeri kuruludur bu romlarda atrxin stoc romdaki weptob veya parmak izi uygulamalarını kullanamıyosunuz resim çekmek veya vdeo kaydetmek için romlardaki uygulamaları degilde marketden indirdiginiz uygulamaları kullanıyorsunuz..yalnız bu romlar ics nin genel sıkıntılarınıda içermektedir pil kullanımının fazzla olması veya daha önce kullandıgınız programların bu romlarda çalışmaması örnek olarak kullangım opera mobili cm9 dışında her romda çalıştırdım ancak bu rom çeşitlerin de çalıştıramadım-- apn baglantı sorunlarıDA var ...vs
cm10 romlar 4.1-4.2 sürümü üzerine kurulu olan romlardır bu romlar pil tasarrufu açısından güzel ve cm9 lara göre daha görsel daha stabil romlardır yine bu romlar da atrixin kendine has özelliklerini kullanamıyorsunuz ...
sızıntı romlar bu romlar motorolanın ics güncellemesi olarak sundugu ancaak sonradan ibtal edilen veya bir iki ülke ,marka için desteklenen romlar dır
atri ics v2 cwm gibi bu rom at&t atrix 4g için yapılan bir ics sürümüdür .rom sızıntı oldugu için root lu degildir bundan dolayı root gerektiren programlar çalışmaz ancak atrixin (olympus atrix için 3g çalışmıyor) bir çok özelliklerini kullanabiliyorsunuz yine ics den kaynaklanan ve gelişmemiş bir sızıntı sürüm oldugu için pil tüketimi ve daha önce kullandıgınız programları kullanamama gibi sıkıntılar meydana gelmektedir
BENCE KULLANABİLECEGİN EN İYİ ROM SIRASI İLE
1-TELİN STOCK ROMU
2-CM7 LER UFAK TEFEK SIKINTILAR MEYDANA GELSEDE STOCK ROMU ARATMIYOR
3-CM10 DAHA STABİL DAHA TASARRUFLU AMA TELİN HAKKINI VERMİYOR TÜP TAKILMIŞ BİR FERRARİ GİBİ DURUYOR TELEFON
4-ATRİX İCS LEAK V2 BENCE GELİŞTİRİLSEY Dİ TELEFONUMUM İÇİN KULLANABİLECEGİM BİR NUMARALI STOCK ROMUM OLURDU ODA PİL CANAVARI
eger nasip olursa ubuntuyuda kurmayıda düşünüyorum ..
benden sana telin için daima kullandıgım birkaç program tavsiyesi (bana göre en iyi leri)
swapper for root : ram yetmedigin de programlarına extradan ram alanı oluşturur root gerektiriyor (riskli bir program telde yazılımsal sorun meydana getirebilir)
smart ram baster ram ve ön bellek temizleme işleri yapıyor
videocam illusion : cm9-cm10 rom kurar isen kurupda verim alabilecegin tek video kaydetme programı
pudding camera veya fx camera : cm9-cm10 da kullanabilecegin programlar atrixin stock romunun kalitesinde fotograf çekimi sunabiliyorlar
es file explorer : her romun kendine ait dosya programları var ancak bu proram eklentileri ile bilgisayarı aratmıyor
ve adobe air ,mx player bunlar genel olarak her telde bence yüklü olması gereken programlar