Java Vm Hakkinda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
Java Vm Hakkinda
arkadaslar java virtual machine neden N9'da mevcut degil symbian s60'in tum versiyonlarinda mevcut olmasina ragmen MeeGo'da goremedim. ne de herhangi bir gelistirici ugrasmis. neticede java platformunda yuzlerce oyun mevcut. aslinda oyun eksikligini bir nebze de olsa rahatlatirdi. aslinda oyun oynayan biri degilim de forumlari okurken bundan bahsediliyor. bu konuda fikri olan, arastiran vs. var mi?

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bu konuları ya Serdar bilir hada Mert ben :bilmm: açıkcası :)

pRime.

pRime.

Üye

sadece opera mini çalışıyor. bunun dışında çalıştırabildiğim bir şey yok.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi

sadece opera mini çalışıyor. bunun dışında çalıştırabildiğim bir şey yok.

calismiyor mu yoksa ekran cozunurlugu ile alakali bir sorun mu var?

pRime.

pRime.

Üye

calismiyor mu yoksa ekran cozunurlugu ile alakali bir sorun mu var?

hayır ekran çözünürlüğüyle alakalı bir sorun değil. kendi denediklerimin hiçbiri çalışmadı sadece opera mini'nin 6. sürümü çalışıyor.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
opera mini calisiyorsa her uygulamanin calismasi lazim aslinda, cunku java vm'nin ses disinda neredeyse tum ozelliklerini kullaniyor. onbellek ve cache bellek icin yedek alan acma, grafik, internet baglantisi vs..

pRime.

pRime.

Üye
o verdiğim linkte nelerin çalışıp nelerin çalışmadığı kabaca anlatılmış aslında. çözünürlük sorun değil çünkü phoneme kendi ekran çözünürlüğüne ayarlıyor java uygulamaları.

- - - Eklendi - - -

phoneme'yi kurduktan sonra eklentideki opera mini'yi kurun.

Ekli dosyalar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
verdiğin link açılmıyor, phoneme'yi de eklenti olarak yükleseydin keşke

pRime.

pRime.

Üye

mobildeyim şu anda.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

bu paketimi indirecez serdar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
tamm indirdim kurdum, su an opera mini 6.5 ten atiyorum mesaji, yalniz sadece yatay modda calisiyor ve klavye yok yine, onun yaninda ucbrowseri de kurdum ebuddy ve 2 go diye bi uygulama daha kurdum, paket halnde verilmis bunlar o linkteki stede.

pRime.

pRime.

Üye
evet abi o olması lazım. Yükleyince ana ekrana bir kaç tane uygulama gelecek. Sonra eklentide verdiğim opera miniyi kur.

- - - Eklendi - - -

opera mini dik ekranda çalışıyor diye hatırlıyorum flashtan sonra kurmadım o yüzden kullanmayalı baya oldu.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
evet 3 tane uygulama yüklendi "Midled.server,run.midled,midlet.setting" diye

meg1ddo

meg1ddo

Üye
çok ta heveslenmemek lazım çünkü uygulamanın klavyesi yoksa (opera gibi) boş yere yuklemeyin çünkü telefonun kendi klavyesi kullanılamıyor, ucbrowser'da ebuddy'de ve digerleirnde klavyeyi kullanamadığınız için uygulamayı da kullanamıyosunuz, hayal kırıklığı oldu bu.

pRime.

pRime.

Üye
çoğu şeyin çalışmadığını söylemiştim sanki.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
klavye var operadan ayarlara gir advanced+opera keyboard+always yap tamamdır.
ayrıca opera ayarlarından lanscape'i on yap dikey moda geçiyor ama ters şekilde :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
tam olarak dedigim bu degildi serdar, direk jar uygulamasi calistiran java sanal makine emulatoru hakkinda biseylerden bahsetmistim ben. ornek vereyim; belirlenen mydocs'da hedef belirledigimiz bir klasore jar uzantili dosyalari attigimizda, uygulama ise o klasordeki jar uzantili dosyalari calistirmali. symbian'daki mantik yaklasik olarak bu. buna benzer birsey yok mudur?

opera mini'yi kullanmak isteyenler icin bir alternatif gibi bisey olmus oldu.

- - - Eklendi - - -

gerci dedigim gibi biseyler var orada

The following utilities are accessible from the main application menu. Run MIDlet This application is located at /opt/phoneme/bin/runmidlet and allows you to select a JAR or JAD file and run the midlet. You can also use this application in a desktop shortcut file, and give it the JAR or JAD file as parameter: /opt/phoneme/bin/runmidlet /path/to/midlet.jar

arastirayim biraz..

pRime.

pRime.

Üye
tam olarak dedigim bu degildi serdar, direk jar uygulamasi calistiran java sanal makine emulatoru hakkinda biseylerden bahsetmistim ben. ornek vereyim; belirlenen mydocs'da hedef belirledigimiz bir klasore jar uzantili dosyalari attigimizda, uygulama ise o klasordeki jar uzantili dosyalari calistirmali. symbian'daki mantik yaklasik olarak bu. buna benzer birsey yok mudur?

opera mini'yi kullanmak isteyenler icin bir alternatif gibi bisey olmus oldu.

- - - Eklendi - - -

gerci dedigim gibi biseyler var orada

The following utilities are accessible from the main application menu. Run MIDlet This application is located at /opt/phoneme/bin/runmidlet and allows you to select a JAR or JAD file and run the midlet. You can also use this application in a desktop shortcut file, and give it the JAR or JAD file as parameter: /opt/phoneme/bin/runmidlet /path/to/midlet.jar

arastirayim biraz..

symbianda java sisteme gömülü olarak geliyor yani herhangi bir java uygulamasını orjinal symbian uygulaması gibi kullanabiliyorsunuz. .jar dosyalarını .sis dosyaları gibi kurabiliyorsunuz. bu derinlikte bir uyumluluk meego'da yok. nokia n9'u terk etmeseydi yeni güncellemelerle belki bu da sağlanabilirdi ama şu noktada javayı çalıştırmada en iyi şansımız phoneme. phoneme de bu işi kısmen görmekte olan bir uyumluluk tabanı. sorun ise şu anda bu proje üstünde duran birilerinin olmayışı ki ben de buna hak veririm. qt qml ile çok daha güzel uygulamalar yazmak varken java uygulamalara kimse vakit ayırmak istemez.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
symbianda java sisteme gömülü olarak geliyor yani herhangi bir java uygulamasını orjinal symbian uygulaması gibi kullanabiliyorsunuz. .jar dosyalarını .sis dosyaları gibi kurabiliyorsunuz. bu derinlikte bir uyumluluk meego'da yok. nokia n9'u terk etmeseydi yeni güncellemelerle belki bu da sağlanabilirdi ama şu noktada javayı çalıştırmada en iyi şansımız phoneme. phoneme de bu işi kısmen görmekte olan bir uyumluluk tabanı. sorun ise şu anda bu proje üstünde duran birilerinin olmayışı ki ben de buna hak veririm. qt qml ile çok daha güzel uygulamalar yazmak varken java uygulamalara kimse vakit ayırmak istemez.
symbian a jar dosyalari yuklenmiyor aslinda sadece dosyayi belirli bir alana kopyalayip gerekli alanlari hazirliyor ve "emulator seklinde calistiriyor" symbian'da yapilan bu. tek avantaji ise sisteme gomulu bir uygulama olarak gelmesi.

pRime.

pRime.

Üye

symbian a jar dosyalari yuklenmiyor aslinda sadece dosyayi belirli bir alana kopyalayip gerekli alanlari hazirliyor ve "emulator seklinde calistiriyor" symbian'da yapilan bu. tek avantaji ise sisteme gomulu bir uygulama olarak gelmesi.

dostum java symbian'da bir programlama dilidir, geliştirme ortamıdır. symbian java'yı doğrudan çalıştırır. bir program desteğiyle yapar ama windows ve ubuntuda java kullanmadan önce öncelikle java kütüphanelerini kuruyoruz öyle değil mi? bir emulasyonda cihazdaki internet erişimi gibi kablosuz ağlara erişemezsin. belirli şeyler haricinde donanımı kullanamazsın. symbian ile olan uyumluluk emulasyonun ötesinde. öbür türlü java programların ve oyunların symbian'ın kendi uygulaması gibi çalışması mümkün değil. java uygulamaları ve oyunları symbian'da bir çok donanıma erişebiliyor. bunlar sensörler, bluetooth, wifi, gps, radyo, ve daha niceleri örnek gösterilebilir.
n9'da da bu eksiği phoneme kısmen kapatıyor ama üzerinde durulmadığı için çoğu java uygulama çalışmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt