Türe
Üye
Arkadaşlar iPhone 5 in şarjı galaxy s3 ten daha iyi gidiyor.
Nasıl kullanıldığına da bağlı. 2 gün götürebiliyor mu 5 ?
iPhone artık hava atılacak bir model değil. Herkesin elinde.
- - - Eklendi - - -
Sizin gibi iOS bilgisi yönünden zayıf olanlara özel bir yazı hazırlayacağım.
O nasıl oluyorArkadaşlar iPhone 5 in şarjı galaxy s3 ten daha iyi gidiyor.

Aylık geliri 800 TL olup,2000 liralik iphone kullanan herhal de stabilete icin kullanmiyordur...
Totaliter olmamak ile ve kişileri tenzih ediyorum lakin,bir guruh varki kullanim sebebi budur.
O nasıl oluyor
İos artık yaşlı segmentini ele alıyor ev butonu dahi yok en iyi android hocam![]()
iPhone'un şarjı berbat.nasıl S3 ten daha iyi?
Bu Apple neden hala 1800 filan koymuyor ki 
Basbaya ev butonu yok hocam ayrıca ios 7 senedir aynı şey bune yahu sen haklı olabilirsin ama zaten haberlerdede çıktı apple gençleri kaybediyor en önemlisi beni
Onlar öyle tabi. Ben de tasvip etmiyorum çünkü çok saçma. Ama bilinçli birinin alabileceği bir cihaz olarak harkülade. Hele ki JB'den sonra müthiş.
- - - Eklendi - - -
Ev butonu dahi yok derken![]()
En iyi sistem yoktur Ufuk. Kişiye uygun sistem vardır. Burada sidik yarıştırmamıza gerek yok. iOS'un da Android'in de kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Kişi , kendine uygun olanı alırsa kendi için en iyisini de seçmiş olur.
ayrıca iphone 5 in 1800 mahlık bataryası yokmuydu 
Berbat ama 1440 mAh ' lik bir batarya için çok çok iyiBu Apple neden hala 1800 filan koymuyor ki
![]()

Basbaya ev butonu yok hocam ayrıca ios 7 senedir aynı şey bune yahu sen haklı olabilirsin ama zaten haberlerdede çıktı apple gençleri kaybediyor en önemlisi beniayrıca iphone 5 in 1800 mahlık bataryası yokmuydu
![]()
Sığdıramadığındandır![]()

iPhone artık hava atılacak bir model değil. Herkesin elinde.
- - - Eklendi - - -
Sizin gibi iOS bilgisi yönünden zayıf olanlara özel bir yazı hazırlayacağım.
ios bilgisi yüzünden zayıf? niçin böyle bir kaniya varsınız?
Yüzünden değil yönünden. Mesajınızdan.
peki yonunden olsun? mesajında nasıl bir gariplik var dediklerini yalan mı? lütfen yalansa yalan deyin belki bir iki eksiklik olabilir dikkatimden kaçan?
- - - Eklendi - - -
mesajimda =).ah SwiftKey...
yok merak ettim eğer musaitseniz şimdi atar misiniz?
Şimdi ilk olarak şunu bilmelisin her cihazın belirli ısılar arasında çalışma değerleri vardır. Cihaz kendini kapatmaz yeniden başlatabilir. Bunuda yaşamak için ciddi anşamda bir ısıya maruz kalman gerekir. Örneğin Mersinde İphone 3g kullanır iken nemle birlikte 40 derecenin üzerinde bir sıcaklığın olduğu gün cihaz sadece bir kere reset attı. Cihaz kapanıp kalmaz kesinlikle donanımsal bir hata vardır. Ve ayrıca ısıya göre tehlikeli ısınmalar olur ise ekran da renkli uyarı İOS içerisinde birgüvenlik önlemi olarak bulunur. Yani fazla ısıda ekran tamamen renk değiştirir tenk renk olur vb. benzeri. ama bu durumları türkiyede ve dünyada bir çok yerde kolay kolay yaşayacağını düşünmüyorum.
Şimdi cihaz tercihlerine gelince.
İ phone Övecek olursak:
1- İOS en stabil mobil işletim sistemidir APP Store de uygulama bir hayli fazladır.
2- İphone donanımsal olarak diğer android cihazlar kadar kuvvetli olmasada testlerde üstün gelmesinin tek sebebi İOS dur.
3- Herhangi bir yazılımsal değişiklik yapmadan kullandığın zaman güvenlik açısından en iyi işletim sistemi İOS dur. (Bankacılık işlemleri vs.)
4- İphone tasarımları iyi cihazlar üretir. Malzeme kalitesi iyidir.
5- Bu gün androidde oynadığımız oyunların bir çoğu bile MAC işletim sisteminde çeşitli yazılım programları ile yazılır oyunlarda avantajlı yönü budur. Oyunlar %90'ı genelde ilk iphoneye çıkar.
Özetle dikkat edersen donanımla filan uğraşmadan sürekli yazılımı övdüm İphone değerli kılan içindeki yazılımdır.
Şimdi İphoneyi yerden yere vuralım:
1- Ön yüzüne kamera koyup Face Time ile şebeke üzerinden yalnızca görünütülü aramayı başka bir İphon'a yaptıran tek cihazdır. Farklı marka modeli şebeke üzerinden asla görünütülü arayamazsın muhakkak program kullanman lazım vb.
2- İphone yurt dışı olsada 1650 civarı para ödersin sonrada Angry Birds bile 1 dolardan almak zorunda kalırsın. Kısacası ayponun bedava yazılımlarında iş yoktur iş görenleri satın almaya kalkar isen hepsi adama 3-5 tane aypon aldırır.
3- Jailbreak yaparsın bedava uygulama vs yükleyecek konuma gelirsin fakat bu defda cihazın stabilitesi bozulur güvenlik açıkları ortaya çıkar.
4- Jailbreak yapsan dahi Cydiadan 5 dolara Air Blur Sharing alsanda İOS 6.0 buletoot ile dosya alamaz gönderemez kulaklık dışında bir cihaz ile eşleşemezsin. Sadece bir farklı apple ürünü ile belki.
5- Sarj konusunda bütün günümüz cihazları aynıdır ne yaparsan yap ne kadar bilinçli kullanırsan kullan en fazla 1.5 gün sarjıngider.
6- İphone yi tek bilgisayarda itunes ile eşlemen lazım. Mp3 video atmak için kesinlikle itunes lazım başka türlü tak çalıştır bir cihaz değil. Diyelimki kendi bilgisayarın eşledin başka arkadaşına gittin ve şans eseri onda da iphone var haydi şu bilgisayardan bir kaç mp3 atayım dersen bağladığın anda İphonen arkadaşının iphonesi olur bütün bilgilerin elinde olan MP3 vb dosyalarında gider.
7- Sar değerleri çok yüksek cihazlardır uzun süreli konuşmalarda ve uzun vadede insalarda kalıcı hasarlar bırakabilir uyarısı yapılan yegane cihazlardandır.
8- Cihazı jailbreak yaparsın iyi kötü modifiye edersin kullnırken diyelimki İOS 7 çıktı yanlışlıkla güncelledin ondan sonra beklersin ha beklersinki iphoneye jailbreak çıksın. Untetheret jailbreak için kullanıcılar yaklaşık 5 aydır bekliyorlar. bu yüzden cihaz satan bireyler tanıyorum.
9- Cihazı kişiselleştiremezsin bence bunun için Cydia bile yeterli değil .
10- Kablosuz ağa bağlanmadan cihaza oyun program falan filan kuramazsın cydia yı marketi kablosuz olmadan kullanamazsın.
Kısacası iphone elini kolunu dört bir yandan bağlarda bağlar .... Ve daha aklıma gelmeyen niceleri.
DİĞER TARAFTA DA HER NEKADAR İOS KADAR STABİL OLMASADA ÖZGÜRMÜ ÖZGÜR VE YUKARIDAKİLERİN HİÇ BİRİNE BAĞLI KALMAYACAĞIN MARKETİNİNDE HER GÜN GELİŞTİĞİ ANDROİD VAR.
Seçtiğin cihaz lg samsung öteki beriki önemli değil. Önemli 1. donanım 2. İşlevselliği.
Baya bir konuştum sanırım saygılar...

nasıl bi nefretse artık![]()

peki vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler =)
Denerim ama yarina sarkabilir
nasıl bi nefretse artık![]()
nası bir düşmanlıktır bu yok iOs hava atmak için var yok özgür değil yok ana ekranı yok yok itunes olmadan mp3 atılmıyo bluetooth kullanılmıyo uygulamalar paralı falan jb stabiliteyi bozuyomuş cydia yeterince kisiselleştiremiyomuş ahahaha yemin ederim güldüm ya bişey sorcam eline Jailbreakli iphone aldınmı kardeş çünkü bu saydıklarının hepsini jailbreakli iphone umla yapıyorum