LG E612 OPTIMUS L5 sd taşıma

Sponsorlu Bağlantılar

clower

Üye

İlk cevap bu oldu bakalım hayırlısı nolucak :)

bnerdem

bnerdem

Üye
maalesef bu cevaptan olmayacağını anlıyorum. böyle bir şey yapmazlar :)

Dev-TR

Üye
Ben nasil olacağını biliyorum
Root atin hafiza kartinda ext2 Alanı oluşturun link2sd ile tasiyin
%100 olur ama Ext2 olmazsa olmaz

bnerdem

bnerdem

Üye
ext2 konusunun biraz üzerine gittim ve bir kaç bir şey öğrendim.

bölümlendirme için "MiniTool Partition Wizard Home Edition (free)'' programını kullandım. sd kartınızı (benim düşüncem kart okuyucuyla beraber) bilgisayarınıza takın ya da telefonunuzu usb ile bağlayın. programı açın ve sd kartınızın üzerine gelerek sağ tıklayın. move/resize a tıklayın. oradaki alanı küçülteceksiniz ve sağında boşluk kalacak. burası önemli çünkü ance fat sonra ext bölümü olmalı. burayı tamam diyerek çıkıyorsunuz. sonra sd kartta "unallocated" bölümü oluşacak. sağ tıklayarak ''creat'' e tıklıyoruz. o arayüzde ext2 yi ve primary i seçiyoruz tamam diyoruz. programda sol üstte bulunan apply e tıklıyoruz ve işlem tamamdır. fat ve ext2 bölümlerimiz oluşmuş oldu. link2sd programıyla taşınabilir dosyaları sd karta taşıyabiliyorsunuz.

sonunda buldum bi teşekkürü çok görmeyin :)))) :P

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
Herşey tamam root ta attım zor oldu ama attım ancak taşı dediğimde pkg:/data/app/com/ .rovio.angrybirdsstarwars.ads. iap-1.apk
failure
install failed container error
bu yazı çıkıyor bu uygulamada sorun vardır dedim anak hiç biri olmadı bu ne demek acaba

- - - Eklendi - - -

bnerdem arkadaşım çalışan flash player çalışmaz oldu ne yapıcam tekrar yükledim olmadı

bnerdem

bnerdem

Üye
Herşey tamam root ta attım zor oldu ama attım ancak taşı dediğimde pkg:/data/app/com/ .rovio.angrybirdsstarwars.ads. iap-1.apk
failure
install failed container error
bu yazı çıkıyor bu uygulamada sorun vardır dedim anak hiç biri olmadı bu ne demek acaba

- - - Eklendi - - -

bnerdem arkadaşım çalışan flash player çalışmaz oldu ne yapıcam tekrar yükledim olmadı
ben kendim denedim açıkcası. internette bulduğum bir konuydu. sadece sd kartı bölmeyi denemiştim olmuştu o da. flash player derken anlayamadım?

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
Ben root atmadan önce flash player yüklemiştim root attıktan sonra çalışmaz oldu bilgin varmı diye merak etmiştim

bnerdem

bnerdem

Üye

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
Bende kamera bozuldu youtube çalışmaz oldu v.s bende hard format attım sonrada sistem güncelleme yaptım ancak yine flash player çalışmadı bakalım ne olucak

oguzoguz61

Üye
Arkadaşlar ben de optimus l5 kullanıcısıyım telefonuma bende root attım link 2 sd yide denedim ext 2 3 4 hepsini ayrı ayrı denedim fakat bu seferde tel ext alanlarını destekelmiyor uyarısı aldım 2 tane fat olarak ayırdım yine olmadı diğer programlar zaten malumunuz olmuyo en son rootu kaldırdım madem olmuyo garanti dursun bari dedim

technoshark

technoshark

Üye
Arkadaşlar ben de optimus l5 kullanıcısıyım telefonuma bende root attım link 2 sd yide denedim ext 2 3 4 hepsini ayrı ayrı denedim fakat bu seferde tel ext alanlarını destekelmiyor uyarısı aldım 2 tane fat olarak ayırdım yine olmadı diğer programlar zaten malumunuz olmuyo en son rootu kaldırdım madem olmuyo garanti dursun bari dedim

Sen ne yapmak istiyordun ben onu anlamadım :S

akakom

Üye
arkadaşlar ben de denedim birçok programı ama olmadı. lin2sd programında da uygulamanın sd karta linkle diyorum yapıyor ama sd karta taşı dediğimde hata alıyorum. bunun nedenini bilen var mı?

bnerdem

bnerdem

Üye
su an olmuyor.buyuk ihtimalle yeni rom yukleyine olacaktir.

akakom

Üye
peki neden link atınca sd karta kaydetmişim gibi dahili hafızamdaki boş alan artıyor? ayrıca boş alan artmasına rağmen overclock 800 mhz ve arka plan işlemlerini de kapatmama rağmen kasmalar yapıyor oyunlarda. bu nasıl bi iştir?

AzizBasgan

AzizBasgan

Üye
Hic bosuna ugrasmayin tasiyamazsiniz.

akakom

Üye
sanırım bnerdem'in dediği gibi yeni rom bekleyeceğiz.

bnerdem

bnerdem

Üye
diğer konularıma bir göz atın derim ben. türk kdz'sinden başka bir kdz yükleyerek anlattığım şekilde rom yüklemeye çalışın. işlerimden dolayı ben deneyemiyorum. xda'da rusya kdz'sinde yüklenebilir gibi bir ibare görmüştüm ama şu an tekrar bulamıyorum orayı. rusya kdzsi yükleyip rom atmayı denerseniz belki olabilir.

69ferhat69

Üye
Bosuna ugrasmayin az once bu konuyla ikgili bir mesaj yolladim. Cevap olarak lg sirketinden bi kadin aradi. Android surumunden dolayi boyle bir seyin mumkun olmadigini ve herhangi bir guncellemeyle duzeltilemiyecegini soyledi. Sebebi ise android surumumuzden dolayiymis. Ama birde cihazda bulunan market uygulamasindan bununla ilgili programlar bulabilirsiniz ,dediler.

swathack

Üye
Lg den arayanlarında pek birşey bildiğini sanmam.
bir çok android telefon kullandığımdan tahmini birşey söylemek istiyorum.
telefonda 3 çeşit hafıza vardır.
birincisi; telefon hafızası
ikincisi; dahili hafıza'dır internal kart olarakta bilinir ki buda telefon hafızası oluyor xplore ile baktıgınızda simgesi telefon simgesidir (sd karta taşı dediğimizde programlar bu hafızaya taşınıyor)
üçüncüsü ise; sd kart'tır external kart olarakta bilinir. bu ise bildiğiniz telefona yandan takılan micro sd karttır.

eski telefonum xperia tipo st21i 'de birinci hafıza dediğim dahili hafıza yanlış hatırlamıyorsam 200mb civarıydı ki üç beş uygulamada dolup taşıyordu. ama o telefonda sd karta taşı secenegi oldugu için root yetkisi verip neredeyse tüm uygulamaları ikinci hafıza dediğim dahili hafızaya taşıyarak daha fazla uygulama yüklüyordum. dahili hafıza 1 yada 2gb idi. ama zamanla bu da bana yetmemeye başlamıştı. gittim 8 gb micro sd kart aldım yani ücüncü hafıza dediğim sd kartı aldım. bu noktadan sonra yaptığım şey ise ikinci hafıza dediğim dahili hafıza ile üçüncü hafıza dediğim sd kartı değiştirmek oldu. yani program yükledikten sonra sd karta taşı secenegini seçtiğimde eskiden 1-2 gb olan hafızaya değil de değiştirdiğim için 8gb olan micro sd karta taşımayı başardım. yani gerçekte external kart olan 8gb yi telefonda bir kaç ayar çekerek ki bu ayarı yapabilmeniz için root yetkisi gerek ayar çektikten sonra external 8gb olan kartı telefonum dahili hafıza olarak görmeye başladı.
bu ayarı internette araştırarak bulabilirsiniz. ben türkçe dokuman bulamamıştım bu konuda. sadece ingilizce dökümanlar var. inglizcesi iyi olanlar google amcaya "swap Internal SD card and External SD card" diye sorarak bulabilirler.

şimdi esas lg L5 teki taşıma sorununa gelirsek. telefonu bir haftadır kullanıyorum ve şunu farkettim.
bu telefonda iki çeşit hafıza var
birincisi telefon hafızası
ikincisi external yani sd kartımız.
tukarda da belirttiğim gibi normalde sd karta taşı dediğimizde dahili hafızaya programlar taşınır. ama bu telefonda xplore ile baktıgımda şunu gördüm.
yine 3 çeşit hafıza var
birincisi telefon hafızası
ikincisi dahili hafıza ama bunu telefon hafızasıyla bir görüyor.
üçüncüsü external hafıza.

kafanızı karıştırmadan basitçe açıklayayım. normal bir telefonda sd karta taşı dediğimizde dahili hafızaya taşır ama bu telefonda dahili hafıza aynı zamanda telefon hafızası yani ikisi aynı hafıza. bu sebepledir ki telefon taşıma yapmıyor. zaten olması gereken yerde neyi nereye taşısın. anlatabildim mi?

ama benim xperia tipo'da uyguladığım yöntemi bu telefonda uygulayarak 8gb'lik sd kartı yani external hafızayı telefona dahili hafıza diye gösterebilirsek belki bu sorun çözülür şuanda 2 küsür gb olan telefon hafızası bana yetiyor ilerde yetmez olursa bu yöntemi denerim.

yani sizi lg'den arayan yada mesaj atan o lg temsilcileri aldıkları parayı hakeden kişiler değildir. emin ol onlar bu konuda pek bilgi sahibi değillerdir. verdikleri cevaba bakarmısın. android sürümünden dolayı böyle birşey mümkün değil. bu çok yetersiz bir cevap 4.0.3 veya 4.1.2 sürüme sahip başka telefonlarda da aynı sorun olmalı o zaman.
mutlaka bir çözümü vardır. araştırılırsa bulunabilir.

Üst Alt