İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ekoks20

ekoks20

Üye
teşekkür ederim. demin arkadaşaa anlattım 4s niye almadın diye kızdı bana:))) bende herkesde var sıkıldım aynı telden dedim:)

şimdi birisi bana ekran koruyucu ve kılıf önerebilir mi:))) hepsiburada.comda ve teknosada yok

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar şimdi kablosuz şarj cihazı aldım. birde kablosuz şarj kapağı mı almak gerekiyor yoksa orjinal kapakla kablosuz sarj cihazı üstüne koysak oluyor mu

serinaga

serinaga

Üye
teşekkür ederim. demin arkadaşaa anlattım 4s niye almadın diye kızdı bana:))) bende herkesde var sıkıldım aynı telden dedim:)

şimdi birisi bana ekran koruyucu ve kılıf önerebilir mi:))) hepsiburada.comda ve teknosada yok

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar şimdi kablosuz şarj cihazı aldım. birde kablosuz şarj kapağı mı almak gerekiyor yoksa orjinal kapakla kablosuz sarj cihazı üstüne koysak oluyor mu

Doğrusu bende bakınıyorum ekran koruyucu ve kılıf, ama halen arama fırsatım olmadı, ufaktan bakınsak iyi olur, iyi birşeyler bulan olursa buradan paylaşabilir ...
Orijinal kapakta kablosuz şarj özelliği yok maalesef, kablosuz şarj cihazıyla birlikte bir kapak daha gelmesi lazım, üzerindeki kapağı çıkartıp bu kapağı takıyorsun (Ben Avea'dan kampanyalı aldığım için kablosuz şarj tablası ve kapağı birlikte gelmişti, aldığınız pakette kapak mevcut mu bilemiyorum :bilmm, ama olması gerekir diye düşünüyorum), konuyla ilgili ;

http://www.maxicep.com/windows-phon...arj-incelemesi-l820-gorselleriyle-746085.html

sasasahamza

Üye
karnede 8 zayıf var ama babama aldırmaya çalışıyorum. aşık oldum bu telefona :sarıl:

NURGENÇ

Üye
Arkadaşlar merhaba bende nokia 820 kullanicisiyim ben biraz teknoloji özürlü oldugumdan bikaç sorum olacak
1) bluetoothla attiğim bi şarkiyi zil sesi yapamiyorum neden?
2) gene bi mp3 bi başka arkadaşimin telefonuna atamiyorum bulamadim nerden atildiğini

hiphop

Üye
Beni de ekler misiniz ?
Lumia 820 Beyaz Renk

yasinsarikaya

Üye
arkadaslar merhaba.yaklasık 2-3 haftadır telefon arastırması yapıorum.iş,hangi markadan ziyade,hangi işletim sistemine döndü.lumia 820 yle sony xperia P arasında kaldım.

hironakamura

hironakamura

Üye
Arkadaşlar merhaba,

Ben de telefonumu değiştirmek istiyorum..3 yıllık 5800 kullanıcısıyım ve nokia kendinden tiksindirdi beni başarıyla..

Ancakkk...

Bu Lumia ile yine kafamı karıştırdılar sağolsunlar..

Epeydir araştırma halindeyim...Galaxy S3-iphone 4s-iphone 5-Lumia 920 arasında gel git halindeyim..Ve en yakın olduğum telefon Nokia..

Fakat tereddütlerim var bu konuda,çoğu kısım telefonu överken,azımsanmayacak kadarlık bir kısım da kesinlikle almayın diyor..Bu donma,kapanma,ısınma vs...gerçekten şans işi midir?? Uzun soluklu kullanıcılar telefonlarından ne kadar memnundur,bana yardımcı olabilir misiniz?

Not: bu başlığa uygun bir yazı olmadı ancak kendimi en yakın hissettiğim telefon Lumia olduğu için buraya yazdım,Kusuruma bakmayın lütfen..

• Beğen
Tepkiler: dookie85
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
oncelikle donma isinma kapanma yaşayanlarin sayisi cok az denebilecek duzeyde. Ki bunlara sebep olan yazilimsal bir durum ve şu anda yayinlanmaya başlayan guncellemeyle o sorunlar cozuldu.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaslar merhaba.yaklasık 2-3 haftadır telefon arastırması yapıorum.iş,hangi markadan ziyade,hangi işletim sistemine döndü.lumia 820 yle sony xperia P arasında kaldım.

eger işletim sistemi tercihi yapmak istiyorsan oncelikle hangisi sana daha uygun ona bakman gerekir.

PureFood

PureFood

Üye
Isınma sadece yarım saatten uzun süer oyun oynayınca oluyor ama canımı sıkmadı hiç. Takılma donma da hiç yaşamadım. Ancak teknoloji şans işi unutmamak lazım. Ben al derim.

Lumiance

Lumiance

Üye
İşlemciyi yoğun olarak kullanan uygulamalarda her telefon ısınır. Ayrıca şarjdayken bu uygulamaları kullandığında belirgin bir şekilde sıcaklık daha da artıyor. Ancak ne kadar ısınırsa ısınsın performansa hiçbir olumsuz etkisi olduğunu görmedim. Onun dışındaki sorunlar da büyük çoğunlukla yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi yazılımsal. Yazılım güncelleştirmesi ise zaten dağıtılmaya başlandı. Ülkemize gelmesi çokta uzun sürmez.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Oyun oynarken insanlar heyecanlanır ve vücut sıcaklıkları da artar.Elimizde tuttuğumuz için yüzeysel ısınmanın belki de %25'ini biz oluşturuyoruz.Çünkü 3310'da bile oyun oynarken ısınma yaşanıyor :)

Cihaz tabi ki ısınacaktır.Üzerinde aktif bir soğutucu yok ama bu problem olduğu anlamına da gelmez.Pasif soğutucular ve kullanılan maddeler ısınmayı engellemeye çalışan maddelerdir.

Donma yada kapanıp açılma olayları sadece bu telefona has bir şey değil Windows Phone 8 işletim sisteminden kaynaklanıyor.(HTC 8X'de de olmuş.)Ama bu bahsettiğimiz sorunlar şu andan itibaren yayınlanmaya başlayan güncelleme ile önlenmiş gibi duruyor.

Kamera,dayanıklılık,ekran ve cam performansı(Corning gorilla glass2 ve süper hassasiyet) ayrıca seni 60 dolarlık navigasyon uygulamalarına ihtiyaç bırakmayacak derecede süper harita uygulamaları(Nokia Maps,Nokia Drive+) ve Nokia'nın en beğendiğim ve en yenilikçi uygulaması NOKIA CITY LENS Lumia 920'ile senin olacak.

Windows Phone gelişmeye devam ediyor hem de çok hızlı bir biçimde.Batarya performansı da seni etkileyecektir.
http://www.maxicep.com/windows-phon...nasil-gider-merak-edenler-buyurun-746822.html

NFC ve LTE,4G de hoş şeyler.NFC ile ilgili 'gereksiz,ne işe yarayacak' diyen arkadaşlar yakın zamanda farkedeceklerdir.Vodafone bir uygulama geliştirmiş bile(Popeyes'de gördüm).

Kablosuz şarj bence hoş bir özellik.Arabalarda kullanılan telefon tutucuların kablosuz şarjı destekleyenleri üretilmeye başlandı.Kullanışsız olduğunu düşünseniz de olması hoş bir özellik.

İlerde Starbucks'ta masalarda kablosuz şarj standı olursa fena havalı olur ;)

Hala aklında soru işaretleri varsa hemen sor ki seni onlardan kurtaralım :)

yasinsarikaya

Üye
android menuleri biraz basit geliyor.ve linux tabanlı oldugu için stabil çalısmadıgı söyleniyor.bazı uygulamalrın kapatılmasında sorun oldugu söyleniyor buna istinaden ram i fazla yordugu ve şarjdan yediği konusulanlar arasında.benim için stabilite ve kararlılık önemli.o yuzden win phone yakın gelio.

- - - Eklendi - - -

bir de,lumia 820 de navigasyon programı var mı?

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
PureFood

PureFood

Üye
Arkadaşlar merhaba bende nokia 820 kullanicisiyim ben biraz teknoloji özürlü oldugumdan bikaç sorum olacak
1) bluetoothla attiğim bi şarkiyi zil sesi yapamiyorum neden?
2) gene bi mp3 bi başka arkadaşimin telefonuna atamiyorum bulamadim nerden atildiğini

Şarkılarda 1 MB sınırı var o yüzden. Burada detaylıca anlatılmış, mağazadan Zil Sesi Yaratıcı adlı programı indirmeniz gerekiyor. 30 saniyesini istediğiniz gibi kesebiliyorsunuz, ondan sonra zil sesi seçme bölümünde Özel başlığı altında şarkınız çıkıyor.

Ayarlardan önce bluetoothu açın, diğer kişi de açsın, telefonunuz arkadaşınızı görecektir. Üstüne dokunduğunuzda eşleştirme çıkacaktır. Oradan eşleştirdikten sonra herhangi bir dosyanın üstüne basılı tutup Paylaş dediğinizde bluetooth ile eşleştirdiğiniz kişiye gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve ardacumhur
gkcll

gkcll

Üye
android menuleri biraz basit geliyor.ve linux tabanlı oldugu için stabil çalısmadıgı söyleniyor.bazı uygulamalrın kapatılmasında sorun oldugu söyleniyor buna istinaden ram i fazla yordugu ve şarjdan yediği konusulanlar arasında.benim için stabilite ve kararlılık önemli.o yuzden win phone yakın gelio.

- - - Eklendi - - -

bir de,lumia 820 de navigasyon programı var mı?

android için yazdıkların aynen doğru

navigasyona gelince kralı var nokia harita ve navigasyon üstüne başka yoktur
çevrim dışı özelliği ve ömür boyu ücretsiz olması da cabası

- - - Eklendi - - -

ha birde sesli navigasyon olması daha cabası

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve ardacumhur
hironakamura

hironakamura

Üye
aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar..

Bir süre s3 araştırdım ama çok narin ve kırılgan bir makine olduğu için vazgeçtim kendisinden zira insanlık hali telefonu düşürdün mü geçmiş olsun :)

Ama lumia'nın dayanıklılık testleri gerçekten efsane olmuş çok beğendim..

Boyutları sorun olur gibi geliyordu bana ama zaten normal bir iphone'a samsung'a kılıf taksan aynı boyutları zaten yakalamış oluyorsun lumia için kılıfa gerek olmaz diye düşünüyorum sizce ? ?

5800 kullanıyor olmama rağmen 3g abonesi değilim bunda da bir süre olmayı düşünmüyorum çok fark eder mi 2g ile bilgisi olan var mı bu konuda?

Bir de fiyatta düşme olur mu yakın gelecekte 1300-1400 bandında falan?

Ek olarak gri mi ? (ki ben hiç bir yerde göremedim grisini türkiye'de var mı bilmiyorum)
siyah mı ?

PureFood

PureFood

Üye
Gri Türkiye pazarında yok. Siyah, beyaz, sarı ve kırmızı mevcut. Kılıfa gerek yok ben kap aldım 15 TL'ye, memnunum çok.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Düşüş olmasını ilk başlarda bekliyordum ama bu aralar talep çok çok fazla olduğundan sanırım yapmazlar.

Ki bu aralar lumia'lar inanılmaz yükselişte ve güncellemeler,oyunlar gelmeye başlıyor.Bence 3 ay içinde bir indirime gidilmez.

İndirim yapılması için ya rekabet olacak,ya yeni bir modeli çıkacak ya da bu telefon satmayacak(sanmıyorum böyle birşey olacağını :) )

3G hız açısından iyi özellikle çift taşıyıcılı(dual-carrier) bantlarda çok iyi performanslar alınıyor.Hazır speedtest uygulaması da çıktı kullanır kullanır hıza bakarız :)

Siyah mı dedin ya siyah mükemmel bir renk.Üstelik mat.Siyah mat boyalı bir spor otomobil havası veriyor bana.Siyahını görür görmez aşık oldum.Beyaz yada diğer renkler gibi parlak değil mat.Bu çok güzel :)

Ayrıca gri'yi ben hiçbir yerde görmedim.Nokia'da fotoğrafı var Gri'nin ama altta verdiğim linkte renk seçeneği yok.

Üst Alt