Telefon Tavsiyesi galaxy ace 2 mi iphone 4 mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
neden android donanimi az kullaniyor anlamadim :S tmm az kullaniyo dersek islemci hizi 1600ghz den ne kadara duser ki?

Maq1

Üye
arkadaslar internetten baktim iki telefona da ve galaxy ace 2 cift cekirdek yani iki cekirdegide toplarsak 1600ghz iphone 4 ise tek cekirdek 1000ghz fakat iphoneni biraz cozunurlugu yuksek sizce hangisi daha iyi bence ace2..
Ben Ace 2 kullanıyorum.Cihazdan genel olarak memnunum.Tek eksiği kamerasında zoom yok onu da harici programlarla halledebiliyorsun.İşletim sistemi olarak biri Android biri İOS.Bence Android daha iyi yani bir çok ek özellik kazandırıyor.Dediğim gibi Ace 2 bence daha iyi.Iphone'ın karizması hariç pek bişeyi yok

ka_za

ka_za

Üye
Senin dedigin giyse 4 cekirdek telefonlar 5 ghz li mi yani?

galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
evet. ??

enterneoll

enterneoll

Üye
o zaman galaxy s3 1.4 x 4 _ 4.16 ghz işlemci maşallah :D

Kerim.

Kerim.

Üye
ios icin yeterli 1000mhz.android malum sistemi somuruyor:Dayrica 800x2:1600mhz diye bi sey yok.oyle olmuyor

Jomolocco

Jomolocco

Üye
ace 2 yi savunan fakir

galaxyyy06

galaxyyy06

Üye
    Konu Sahibi
yav ben hala anlamadim :D cift islemci ne oluyo o zaman ne ise yariyo? :D biri guzelce bi anlatsin iphone 4 e ozaman hak veririm ;)

aleranol

aleranol

Üye
Gözünde optik lens var galiba

Hayır rahatça sayılıyor. Not2 de bile biraz yakindan bakıp saymaya çalıştım ppi değeri sağolsun engelledi. Telefonların heryerini kurcaladigim için bjnu yapabiliyorum. Gerçi her normal insan görebilir pikselleri görmüyorum diyende bir sorun var.

- - - Eklendi - - -

yav ben hala anlamadim :D cift islemci ne oluyo o zaman ne ise yariyo? :D biri guzelce bi anlatsin iphone 4 e ozaman hak veririm ;)

2 işlemci değil o. Çekirdek islemcideki islem yapma yeteneğine sahip olan ünite dir. Yani 2 çekirdek demek 1 islemcide 2 işlemi yapabilme yetenegidir. Teori de 1.6 ghz olsa da ace2 sorun şurda ki islemci gercekte 1 çekirdekli yaklaşık 1.2-1.5 ghz değerindeki aynı yapıya sahip işlemciye eşittir. Benzetme yaptım ancak temelde böyle. Ace2 android yüzünden donanımın % 60 ini kullanirsa 8×60=480 den yaklaşık 480mhzlik 2 çekirdek gücüne iner. Benin not2 de bu % 70-% 80 civarı versiyondan kaynaklı.
480mhz 2 cekirdek tahmin edersin ki iphone ile kapisamaz. Hele ki donanımının % 98sini kullanan bur ios varken. Yani kisaca ip4 s2 ile kafa kafayadir. Ace2 geride kalıyor. Tabi bu sadece performans. Birde kasa kamera ve ekran eklenince iphone 4 daha daha iyidir.

avcitalip

avcitalip

Üye
bence s2 ip4'ten her türlü daha iyidir,yapma bunu :( :)

immortallord

immortallord

Üye

Hayır rahatça sayılıyor. Not2 de bile biraz yakindan bakıp saymaya çalıştım ppi değeri sağolsun engelledi. Telefonların heryerini kurcaladigim için bjnu yapabiliyorum. Gerçi her normal insan görebilir pikselleri görmüyorum diyende bir sorun var.

Arkadaşım nere bakıp saydığını söyleyebilir misin bende saymayı deneyeceğim normal insan gözüyle

Software95

İphone 4

aleranol

aleranol

Üye
Arkadaşım nere bakıp saydığını söyleyebilir misin bende saymayı deneyeceğim normal insan gözüyle

Sağ alt köşeden başla. Çarpma işlemi yaparak say. Mesela i harfinin alt ve üst genişliğini Carp say. Yoksa elle sayilmiyor:)

hakan_710

hakan_710

Üye
s3mini de ekranın zayıf kalmasının nedeni kullanılan ekranın piksel diziliminin farklı olması. pentile denilen bir özellik ile ekranda ufak bir sahtekarlık yapılmış. mesela aynı teknoloji s3 de de var ama onun çözünürlüğü 1280*720 olduğu için daha iyi. hatta s3 ilk çıktığında neden s2 gibi süper amoled plus kullanılmadığı çok konuşulup küçük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. pentile teknolojisini araştırırsan anlarsın.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
arkadaslar internetten baktim iki telefona da ve galaxy ace 2 cift cekirdek yani iki cekirdegide toplarsak 1600ghz iphone 4 ise tek cekirdek 1000ghz fakat iphoneni biraz cozunurlugu yuksek sizce hangisi daha iyi bence ace2..

Konunun amacı nedir? Cihaz değiştirmeyi mi düşünüyorsunuz yoksa cihaz kötülemeye mi çalışıyorsunuz.

Konuyla ilgili bilgi edinmeniz için öncelikle işlemcilerin mhz değerleri, çekirdek sayısı ile çekirdek başına düşen hızın çarpımıyla bulunmadığını söyleyeyim. 800Mhz lik çift çekirdekli bir işlemci normal şartlar altında 1200mhz tek çekirdekli işlemciyle kafa kafaya geliyor gibi görünse de yaptıkları işlem farklıdır. Ayrıca ios ve android sistemlerinin çalışma şekilleri ve ihtiyaçları da farklıdır. Ios donanımı kullanım konusunda daha performanslı olduğundan dolayı ve Android kullanmış olduğu sistem gereği işlemlerin bir ara dönüştürmeye mağruz kalması sebebiyle uygulamada Ios un kullandığı 1000 Mhzlik işlemci, Android kullanan 1600 mhzlik başka bir işlemciyle hemen hemen aynı performansı verebilmektedir. Yani herşey donanımdaki rakamlarla olmaz. Sistem optimizasyonu da performans için önemlidir.

ka_za

ka_za

Üye

Konunun amacı nedir? Cihaz değiştirmeyi mi düşünüyorsunuz yoksa cihaz kötülemeye mi çalışıyorsunuz.

Konuyla ilgili bilgi edinmeniz için öncelikle işlemcilerin mhz değerleri, çekirdek sayısı ile çekirdek başına düşen hızın çarpımıyla bulunmadığını söyleyeyim. 800Mhz lik çift çekirdekli bir işlemci normal şartlar altında 1200mhz tek çekirdekli işlemciyle kafa kafaya geliyor gibi görünse de yaptıkları işlem farklıdır. Ayrıca ios ve android sistemlerinin çalışma şekilleri ve ihtiyaçları da farklıdır. Ios donanımı kullanım konusunda daha performanslı olduğundan dolayı ve Android kullanmış olduğu sistem gereği işlemlerin bir ara dönüştürmeye mağruz kalması sebebiyle uygulamada Ios un kullandığı 1000 Mhzlik işlemci, Android kullanan 1600 mhzlik başka bir işlemciyle hemen hemen aynı performansı verebilmektedir. Yani herşey donanımdaki rakamlarla olmaz. Sistem optimizasyonu da performans için önemlidir.

Bozuna anlatma benim ace 2 m ip4 ü ezer diye sevinen bi arkadas konu bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt