Benimki gibi sorunu olan biri daha.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
Benimki gibi sorunu olan biri daha.....

arkadaş aynı sorunla ben verdim şimdi banada mı bunu yapıcaklar 4 günlük cihaz bunlar neye göre iş yapıyorlar biri söylesin lütfen

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

arkadaş aynı sorunla ben verdim şimdi banada mı bunu yapıcaklar 4 günlük cihaz bunlar neye göre iş yapıyorlar biri söylesin lütfen

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

AYIPLI MAL

Madde 4 - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı,
tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
o dediğin pek nokia takmıyormuş çunku para insanların mahkeme kararıyla para iadeleri 3 aydır yapılmış ve değişim cihazları yine mahkeme kararıyla olmasına rağmen kimseye ulaştırmamışlar yani pek takmıyorlar mahkemeleri

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
o dediğin pek nokia takmıyormuş çunku para insanların mahkeme kararıyla para iadeleri 3 aydır yapılmış ve değişim cihazları yine mahkeme kararıyla olmasına rağmen kimseye ulaştırmamışlar yani pek takmıyorlar mahkemeleri

Hani literatürümüzde bir deyim var:

gibi... diye başlar.

Hiç bir kurum/kuruluş mahkeme kararına aykırı harekette bulunamaz.
Aksi takdirde bunun sorumluluğundan kurtulamaz.
Mahkeme kararı yerine getirilmediği takdirde cezai sorumluluk bir yana, kişiye ayrıca tazminat davası açma hakkı doğar.

serinaga

serinaga

Üye
Alırken iyice bakmak gerek sanırım .

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
şikayetvar da bu mahkeme ile ilgili nokia yaya baya şikayet var ancak pek taktıkları yok hayla yani kendilerini anayasadan üstün görüyorlarmış kendi kanunları varmış firmanın

- - - Eklendi - - -

Alırken iyice bakmak gerek sanırım .

dediğim sorun hemen anlaışılır bir olay değil gece yuksek parlaklık ve yandan çok dikkatli bakman lazım cihazı bana vermeden sim kartımı aldılar taktılar TİM çalışanları

- - - Eklendi - - -

arkadaş biride adam gibi birşey desin şu firma çalışanlarından Nokia aldığınız mağazaya gdin onlar vermesi lazım diyor kvk nokia versin turkcell kvk versin diyor bu nedir ? 1650 tl çöpe attım resmen . Keşke almasaydım dedim şu 5 gündür ama geç kaldım alcak arkadaşlarında dikkatli olmasını rica ediyorum yoksaa çöpe para verseniz daha iyi çunku cihaz bu durumdayken birşeye yaramıyor

- - - Eklendi - - -

Hani literatürümüzde bir deyim var:

gibi... diye başlar.

Hiç bir kurum/kuruluş mahkeme kararına aykırı harekette bulunamaz.
Aksi takdirde bunun sorumluluğundan kurtulamaz.
Mahkeme kararı yerine getirilmediği takdirde cezai sorumluluk bir yana, kişiye ayrıca tazminat davası açma hakkı doğar.

Facebook nokia öyle birşey yok diyor tamir yapılırsa iyidir diyorlar resmen

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Yok bence sabırlı olun ve bu konuda haklı olduğunuz noktaları tamamiyle savunun.Gerekirse bir avukattan destek alınız.Benimde kullandığım Htc Sensation model telefonda aynı sorun vardı 3 günde ekran tozla doldu.Bende değişime gönderdim tabi biraz sancılı oldu çünkü Swap değişim dediler , helede okadar para verdikten sonra insanın canını sıkıyor tabi.Sonuç itibariyle belirtilen süre içinde onaramadılar (toplamda 20 işgünüdür).:).Mağaza bana parayı iade etmek zorunda kaldı bilginiz olsun.

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
Tanidik bir avukat olduğu için zaten gereken işlemleri tek bir avukatla değil gerekirse butun arkadaşlarından yardım isteyerek yurutucem , böyle rezaleti hiç bir firmada yaşamadım . Mağaza nokia ve kvk hepsi kendi kanunu olduğu savunuyorlar hayla 4077 kanun bunları ilgilendirmiyormuş . Adamlar mahkemenin para iade kararına red çekmiş kvk servisi ile karşı karşıyayız . Para iadesi yapılmayacagını sadece cihazın değişim yapılabilceğini söylemişler . Mahkeme umrunda değil ki adamın

awdil

awdil

Üye
Merak etme dostum,enin de sonun de değişim veya bedel iadesi yapacaklar.Kesinlikle kararlı ol.Servis veya nokia çalışalnları ile girdiğin diyaloglar da,ses tonuna ve üslubuna bu kararlılığı yansıt.Zira türkiye nokia'nın defolu mallarını satabileceği bir pazar değil.

İnşallah istediğin neticeye ulaşırsın...

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
Insallah ancak defolu mallari satabilcegi bir yer olarak goruyor , yurt disinda boyle bir hata ile kimse oyle servise alalim kanunlar bizi ilgilendirmez diyemez nedense tek bizim ulkese boyle sorunlar var

- - - Eklendi - - -

Tek istedigim adam gibi cihazi kullanmak yani ben 0 cihaz ve saglam urun icin 1650tl verdim adamlar hatasini bile kabul etmiyor 444 3 665 dedigi sey ekran bizi ilgilendirmez mekanik arzayada girmez.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
kardeşim değişim yapıyorlar ama :D arayıp küfür et bıktır onları alır almaz servise ver. 3 ay sonra yapılacaktı kesinlikle. daha erken olursa müşteri memnun olur bu da nokia ve kvkya çok aykırı bişey o yüzden kusura bakmıcaksın biraz paramızla rezil olucaz ama olsun :) şaka bi yana aynen dediğim gibi kardeşim. çok uğraşan gerek tüketici haklarını bilen takan yok...

- - - Eklendi - - -

Insallah ancak defolu mallari satabilcegi bir yer olarak goruyor , yurt disinda boyle bir hata ile kimse oyle servise alalim kanunlar bizi ilgilendirmez diyemez nedense tek bizim ulkese boyle sorunlar var

- - - Eklendi - - -

Tek istedigim adam gibi cihazi kullanmak yani ben 0 cihaz ve saglam urun icin 1650tl verdim adamlar hatasini bile kabul etmiyor 444 3 665 dedigi sey ekran bizi ilgilendirmez mekanik arzayada girmez.
öyle bişey diyemezler. sen ne dedin dediklerinde? ayrıca istanbuldasın git nokianın yeri nerdeyse ben şimdiye basmıştım oraları.

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
Sonucu bekliyorum , aslinda nokia merkeze mi gitsem yeri nerdeydi tam olarak

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
en azindan samsung ilgileniyor degisimlerde

bountykiller

bountykiller

Üye
kardeşim sorun yapma . en kötü ihtimal beraber tüketici haklarına başvururuz . biliyorsun yapmadığım şey değil :D

- - - Eklendi - - -

Sonucu bekliyorum , aslinda nokia merkeze mi gitsem yeri nerdeydi tam olarak

gittigin yer merkez zaten :D

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
olum bunlar senin yuzunden oldu :D nokia al guven :D al sana guven :D

rapman

rapman

Üye
şuan Nokia'yı savunmuyorum ama bu tip işlerde hep sıkıntı yaşanır. Samsung Monte vermiştik servise her defasında onardık diyorlardı sonuç gene aynıydı. 2-3 defa git gel yaptık. haftalarca bekledik. paramızı geri isteseydik vermezlerdi.

dedereis123

dedereis123

Üye
    Konu Sahibi
Ben direkt kvk dan sikayetciyim arkadas yani o kadar garanti parasi ne icim bilmiyorum

merlin19

merlin19

Üye
sen mahkemeye ver mahkeme kararı senden yana olsun kararı aldığın ilk gün git notere protosto çektir icradan bak nasıl alıyorsun parayı mahkemenin verdiği karar icra açmana imkan tanır ne beklicen 3 ay sakın kanmayın bu nokia türkiyeye millet kazandığı halde aylarca hesap numaralarına paralarını yatırmıyorlar hiç uğraşmayın kararı alın direk icraya verin onlar uğraşsın..

serinaga

serinaga

Üye
sen mahkemeye ver mahkeme kararı senden yana olsun kararı aldığın ilk gün git notere protosto çektir icradan bak nasıl alıyorsun parayı mahkemenin verdiği karar icra açmana imkan tanır ne beklicen 3 ay sakın kanmayın bu nokia türkiyeye millet kazandığı halde aylarca hesap numaralarına paralarını yatırmıyorlar hiç uğraşmayın kararı alın direk icraya verin onlar uğraşsın..

Katılıyorum, evet bırakın da onlar uğraşsın ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt