Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

BySkeleton

Üye
Bende şuan 4.1.2 cyonagenmod yüklü (Galaxy W) her şeyden memnunum fakat. Orj. Menüsünde simgelerin yerini değiştiremiyorum bu yüzden go launcher kullaniyorum performansida etkiliyor tabi. Orj. Temada bu sorunu nasıl çözebilirim? + Görev Yöneticisi yok + en önemli sorunum File Manager 'e girdigimde hafiza karti dosyalari cikmiyor. External SD dosyasi yok fakat pcye takinca cikiyor ve apolloda sd karttaki muzikler gozukuyor fakat file managerde yok bu dosyalar. Bu sorunlar sizin 4.0 romunuzda düzeltildi mi? Yardımcı olursaniz sevinirim bu rom'da bu sorunlar yoksa indirmeyi düşünüyorum.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
beyler sadık hocamız dediki bana mesajında 3x kernelinde artık kameraya görüntü geliyormuş dedi ve çeşitli güncellemeler var dedi bende githuba girdim merak ettiğim diğer güncellemelere bakmak için harbiden kernel şu an iyi bir durumda yani arco sanırım diğer cm9'u 20-25 gün içerisinde tam çalışan bir kernelle burda paylaşır ve sonra bug ve küçük hataları düzeltir ve bunu stable olarak bırakır sonra cm 10.1 çıkar cm 10 da zaten kernelden sonra hızlı bir ilerleme kaydeder hatta cm10 ne kadar ilerlerse cm 10.1 de baya baya hızlı ilerler yani bu konuyu terketmemiz de yakındır :) ha birde unuttum kernel 3.0.57 sürümüne güncellenmiş ki kernel linüx arşivinde stabil o0larak gözüküyor bilmeyenler içinde sıralayım sürümler alpha beta rc nightly stable dir :)

- - - Eklendi - - -

Bende şuan 4.1.2 cyonagenmod yüklü (Galaxy W) her şeyden memnunum fakat. Orj. Menüsünde simgelerin yerini değiştiremiyorum bu yüzden go launcher kullaniyorum performansida etkiliyor tabi. Orj. Temada bu sorunu nasıl çözebilirim? + Görev Yöneticisi yok + en önemli sorunum File Manager 'e girdigimde hafiza karti dosyalari cikmiyor. External SD dosyasi yok fakat pcye takinca cikiyor ve apolloda sd karttaki muzikler gozukuyor fakat file managerde yok bu dosyalar. Bu sorunlar sizin 4.0 romunuzda düzeltildi mi? Yardımcı olursaniz sevinirim bu rom'da bu sorunlar yoksa indirmeyi düşünüyorum.

ben değiştirebildiğimi hatırlıyorum çünkü bayadır trecbuchet yani şu an sizin kullandığınızı kullanmıyorum ama nova launcher kurun go launcher 5 para etmez

- - - Eklendi - - -

bende nova kullanıyorum menü arka planını saydamlaştırmaya kadar aynayabiliyorum arayüzle ve en önemlisi animasyonlarda hiç titreme felan yok

BySkeleton

Üye
beyler sadık hocamız dediki bana mesajında 3x kernelinde artık kameraya görüntü geliyormuş dedi ve çeşitli güncellemeler var dedi bende githuba girdim merak ettiğim diğer güncellemelere bakmak için harbiden kernel şu an iyi bir durumda yani arco sanırım diğer cm9'u 20-25 gün içerisinde tam çalışan bir kernelle burda paylaşır ve sonra bug ve küçük hataları düzeltir ve bunu stable olarak bırakır sonra cm 10.1 çıkar cm 10 da zaten kernelden sonra hızlı bir ilerleme kaydeder hatta cm10 ne kadar ilerlerse cm 10.1 de baya baya hızlı ilerler yani bu konuyu terketmemiz de yakındır :) ha birde unuttum kernel 3.0.57 sürümüne güncellenmiş ki kernel linüx arşivinde stabil o0larak gözüküyor bilmeyenler içinde sıralayım sürümler alpha beta rc nightly stable dir :)

- - - Eklendi - - -

ben değiştirebildiğimi hatırlıyorum çünkü bayadır trecbuchet yani şu an sizin kullandığınızı kullanmıyorum ama nova launcher kurun go launcher 5 para etmez

- - - Eklendi - - -

bende nova kullanıyorum menü arka planını saydamlaştırmaya kadar aynayabiliyorum arayüzle ve en önemlisi animasyonlarda hiç titreme felan yok
Bu romda sd kart dosyalari gozukme sorunu giderildi mi peki? Giderildiyse yuklemeyi dusunuyorum sd kartina yukledigim apklari falan bulamiyorum external sd dosyasi yok onceki gibi.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Bunların hiçbirisi gerçek sorunlar değil sadece kullanmayı bilmiyorsunuz.Cm romlarında menüyü düzenleyemezsiniz otomatik olarak alfabetik sıraya göre yerleşir.Cm10da hafıza kartı ve telefon hafızası storage/sdcard0 ve storage/sdcard1 altında.Cm9da ise mnt/sdcard ve mnt/external_sdcard altında yer alıyor.

- - - Eklendi - - -

Birde kernel çalışmaları hızla devam ediyor önemli gelişmeler var ama githubda hala 2.6.35 ile ilgili çalışmalarda olması bana yeni kernelden önce rc3 gelir gibi geliyor.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Bunların hiçbirisi gerçek sorunlar değil sadece kullanmayı bilmiyorsunuz.Cm romlarında menüyü düzenleyemezsiniz otomatik olarak alfabetik sıraya göre yerleşir.Cm10da hafıza kartı ve telefon hafızası storage/sdcard0 ve storage/sdcard1 altında.Cm9da ise mnt/sdcard ve mnt/external_sdcard altında yer alıyor.

- - - Eklendi - - -

Birde kernel çalışmaları hızla devam ediyor önemli gelişmeler var ama githubda hala 2.6.35 ile ilgili çalışmalarda olması bana yeni kernelden önce rc3 gelir gibi geliyor.
aynen hocam bence ikisi birde gelebilir :)

- - - Eklendi - - -

cm10.1den ne haber hocam sadece tahmin edebiliyorum ama somut bir bilgim yok sizin varmı ?

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Cm10.1 için çalışmalar kernel üzerinden yürüyor.Cm10.1 in doğru çalışabilmesi için yeni kernel şart.2.6.35 ile boot dahi olmiyor 10.1 bu yüzden yeni kernel çalışmaları başladı zaten.Yoksa tek sorun vsync olsaydı bir yolu bulunurdu cm10 için.Yani kernel için yapılan her çalışma aynı zamanda cm10.1 çalışması.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Cm10.1 için çalışmalar kernel üzerinden yürüyor.Cm10.1 in doğru çalışabilmesi için yeni kernel şart.2.6.35 ile boot dahi olmiyor 10.1 bu yüzden yeni kernel çalışmaları başladı zaten.Yoksa tek sorun vsync olsaydı bir yolu bulunurdu cm10 için.Yani kernel için yapılan her çalışma aynı zamanda kernel çalışması.
anladım hocam teşekkürler iyi iyi kernel kıvama gelince cm 10.1 dünden hazır :eller:

Enrichment Chamber

Enrichment Chamber

Üye
Bu romu cidden çok sevdim. Acaba CM10 çıktığı için bu roma guncellemeler gelmeyecek mi? Gelecek mi?

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Bu rom hala güncelliğini koruyor.Stabil sürüm çıkana kadar rom güncellenmeye devam edecek

m.talha

m.talha

Üye
Bu rom hala güncelliğini koruyor.Stabil sürüm çıkana kadar rom güncellenmeye devam edecek

hocam pc ye hicbirsekilde baglayamiyorum
usb depolama da gormuyor,mtp de...
ayni romu arkadasimada yukledim ondada ayni sorun var

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Samsung usb driverlarını yükleyin.Depolama, mtp ve adb modunda sorun yok.Birde driverlar yüklü olsa dahi kies görmeyecektir.Ama diğer herşey sorunsuz.

- - - Eklendi - - -

uygulamayı yükleyin ve uygulamaya girip etkinleştirin ayrıca start automaticly at boot seçeneğinide işaretleyin arayüz oldukça hızlı ve stabil oluyor denemenizi tavsiye ederim.

knight97

knight97

Üye
Samsung usb driverlarını yükleyin.Depolama, mtp ve adb modunda sorun yok.Birde driverlar yüklü olsa dahi kies görmeyecektir.Ama diğer herşey sorunsuz.

- - - Eklendi - - -

uygulamayı yükleyin ve uygulamaya girip etkinleştirin ayrıca start automaticly at boot seçeneğinide işaretleyin arayüz oldukça hızlı ve stabil oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Hocam verdiginiz programı yukledim dediklerinizi.yaptim. root erisiminede izin verdim ama bi fark goremedim. Ben mi yanlıs bisey yaptm acaba?

ahmetsuha525000

Üye
Jell Bean çok daha iyi bir rom pek fazla farkını göremedim. Jellbeanda ama oyun performası yok çok zayof kalıyor

silentwolf

silentwolf

Üye
yuh yani be bir firmware bu kadar uzun sürüyor . adamın beynini yordukça yoruyor. Yokmudur bunun kısa çözümü ??? bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar android uygulaması olarak yapsalarda marketten indirilip kurulsa çalıştırılsa olmazmı . çok uzun işler bunlar

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Pcye bağlanmak için kiesle felan uğraşmayın pc suit kurun huweindir

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
yuh yani be bir firmware bu kadar uzun sürüyor . adamın beynini yordukça yoruyor. Yokmudur bunun kısa çözümü ??? bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar android uygulaması olarak yapsalarda marketten indirilip kurulsa çalıştırılsa olmazmı . çok uzun işler bunlar

Bana yazılım ve programlama hakkında hiçbir bilginiz yok gibi geldi.Yada bu dediğinizin yapılabileceğine inanıcak kadar uzman birisi.Ben tercihimi ilkinden yana kullanıyorum çünkü bu dedikleriniz mantık dışı.Evet belki firmware yüklemek için bir program yazılabilir ama bu sadece yükleme ve indirme adımlarını otomatik yapar.Kaldıki rom manager ile bu yapıla iliyor zaten, sadece yüklenicek dosyayı seçmek yeterli.Ama elde hiçbirşey yokken sadece donanımların isimlerini bilerek çalışma profillerine ve iletişim protokollerine ulaşmak ve o elemanlara uygun driverları yazıp üstüne bir işletim sistemi kurmak öyle birkaç günde biticek iş değil.Sırf kodları önünüze alıp hiç anlamaya çalışmadan okumaya çalışsanız bile oldukça uzun zaman alır.Kaldıki biz burda bunu yazmaktan ve bunu oluşturan algoritmaları tasarlamaktan ve stabil çalışır hale getirmekten söz ediyoruz.Bunlar yapılmadanda istediğiniz kadar rom yükleme uygulamanız olsun elinizde rom olmadan ne işe yarar.

- - - Eklendi - - -

Hocam verdiginiz programı yukledim dediklerinizi.yaptim. root erisiminede izin verdim ama bi fark goremedim. Ben mi yanlıs bisey yaptm acaba?

Programdaki butonda acık yazıyorsa tarayıcıda biraz sekme açın ve özelliklede xda yada maxicep masaüstü sitesi gibi siteleri açın ayrıca telefonu ilk kez başlattığınızda hemen menüye girmeyi deneyin.Hiç kasılmadan bekletmeden ikonların geldiğini görüceksiniz ve arayüzün çok hızlı olduğunu farkedeceksiniz.

- - - Eklendi - - -

Birde oyun performansını etkilemez sadece arayüzün biraz daha hızlı olmasını sağlar.

systemchi

systemchi

Üye
Ben bu romu düzgün bi şekilde kurdum herhangi bir sıkıntı yok şu anlık gayette güzel çalışıyor ama şarj problemi var eski 2.3.6 sürümünde şarj 2 günü zorluyordu ama şimdi 1 günü tamamlayamıyorum.Bu romun telefonu fazla yorup zorlamasından dolayımı? Ne yapmam gerek batery programları falan var herhangi bir çaresi olurmu? Onları kursamda telefonun ramini zorlayacağımı düşünüyorum.

EnverYigit

EnverYigit

Üye
Telefonum daha 1 aylık ve bu romu kurdum. 1,5 - 2 gün giden şarj 1 günü görmüyor artık. Görev yöneticisi yok diye programlar açık mı kalıyor acaba? ona bakamıyorum..

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Batarya tasarruf programları rami zorlamaz merak etmeyin.Şarj süresi orjinal roma göre biraz daha kötü ancak kullanıma göre daha önce yaklaşık 2.5 günü gördüm bu romla.Aynı zamanda stock romun şarjını 4-5 saatte tüketebildim.Yani sizin kullanımınıza göre değişir biraz ve cm9 kendini kullandırmak istiyor.Telefonu stock romun hantallığından kurtarıyor.Ayrıca romu ilk yüklediğinozde şarj düzensizliği normal karşılanır birkaç şarj döngüsü sonunda şarj süreniz normale yaklaşır.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Telefonum daha 1 aylık ve bu romu kurdum. 1,5 - 2 gün giden şarj 1 günü görmüyor artık. Görev yöneticisi yok diye programlar açık mı kalıyor acaba? ona bakamıyorum..
arkadaşlar bizde özellikle ben de çok 2.3.6 romunu kullandım sadık hocamın dediği gibi devamlı kullanmada şarj zaten su gibi gidiyor artı 4-5 uygulama yükledikten sonra şarj asla bir günü deviremiyor yani şarjkonusunda aslında aralarında fark yok ve eğer benim gibi okula gitmek için 6 telefonu şarjdan çıkarıp cebinize atıp daha sonra 3 te felan çıkarıyorsanız açtığım konularda bulabilirsiniz juice defenderi kurun ayarlarını felanda yazdım eğer telefonu hiç ellemezseniz %1-2 arası bir şarj gidiyor ki ben denedim bir gün hiç ellemeyin %5 felan gidiyor çünkü mesaj ve gelen çağrı dışındaki androidin kirli ağsından kurtarıyor ve telefonda baya şarj gidiyor tabi açık uygulama olmamasında dikkat edin bu yüzden geliştirici seçeneklerden arka plan işlem sınırını 2 veya 3 yapın sadık hocam juicedefenderi sizede öneririm gerçekten baya işe yarıyor zaten yorumlardanda anlarsınız :) neyse konu dağılmasın zaten şunuda belirteyim bildiğim kadarıyla jb'de googlenin açıkladığını göre biraz daha az şarj gidiyor demişti bu 4.2 de daha da düzelmiştir kernelle yoluna iyice girer çünkü android ve kernel geiştikçe şarj artırma çalışmasıda yapmaya çalışıyorlar bir yandan belkide şöyle bir mantıkda kurabiliriz icsyi ferrari düşünün beynini fordun beyni düşünün romdan gerçek hız alamadığınız gibi düzenliksizler bol oluyor :) yani demem o ki burda daha stock romu kimse övemiycek :) b

Üst Alt