Nokia 5800 Batarya Sorunu (IÇERI)

Sponsorlu Bağlantılar

ismail02020202

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Batarya Sorunu (IÇERI)
Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 1 senedir Nokia 5800 XpressMusic kullanıyorum. Aldığım da orjinal bataryası vardı. Sürekli kullanımlarda 1 gün dayanıyordu. 7 aya yakın kendi bataryasıyla kullandım. Kullanım süresi 3 saate kadar düşünce telefoncudan 10 lira verip batarya aldım. Orjinal mi değil mi bilmiyorum. Bataryayı aldığımda 15 sarj edip kullanmaya başladım. Aldığımdan beri orjinal sarj aletiyle sarj ediyordum. 1 hafta önce sarj aleti koptu ve yeni orjinal sarj aleti alıp kullanmaya başladım. Fakat sarj aletini değiştirdikten sonra kesintisiz 10 saat sarj edilmesine rağmen sarjı 1 saat dayanmıyor. Sorun sarj aletinde mi bataryada mi anlayamadım. Bir fikri olan var mi arkadaşlar? Ayrıca priz üzerinden usb ile sarj edilebiliyor mu telefon? Herkeze teşekkürler.

csll

csll

Üye
şarj aletinden kaynaklanacağını pek sanmıyorum bataryanın ömrü bitmiş olabilir

Emrgncy

Emrgncy

Üye
10 liralık batarya anca o kadar olur...

ismail02020202

Üye
    Konu Sahibi
Peki, 5800 priz üzerinden usb ile şarj ediliyor mu?

Bahaxi

Bahaxi

Üye
aynı sorun bende de var :(

hikmet366

hikmet366

Üye
Peki, 5800 priz üzerinden usb ile şarj ediliyor mu?

hyr olmaz telefonu yakarsın elindeki telefon lumıa 920 dil usb yoluyla şarj edemessin.

- - - Eklendi - - -

1-çok müzik dinlersen
2-çok internette dolaşırsan
3-görsel mod programlar kullanırsan mesela belle shel ,spb shell gibi.
4-ekran isığıni son ayarda tutuyorsan çok şarj yer bu kadar

xmanyak

xmanyak

Üye
10 liraya orijinal batarya zor ayrıca orijinal bataryalarda mor gibi bir etiket oluyor onu ışığa tutunca nokia açılış ekranındaki eller çıkıyor 5800 ın usb portunun bataryaya bağlantısı olduğunu da sanmıyorum

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
batarya fiyatı ne kadar artarsa kalite o kadar artar turkcellde 119 tl idi hepsiburadadan 29 liraya aldım ilk günkü gibi gidiyor

ismail02020202

Üye
    Konu Sahibi
Hangisi orjinal? Söyleyinde siparişi vereyim yarın elimde olsun o zaman.

canakay58

Üye
arkdşlr ben bir bilgisayar mühendisiyim ama telden anlarım ... Sana şu durumu şyle açıklayım;
Nokia 5800 ekran çözünürlüğü olarak (360*640)ki büyük sayılır içerisinde ki alet ve edevat böyle büyük bir telefonun şarjının 1 gün gitmesi normaldir... Telefonun ekran ışığını en düşüğü alın mesaj geldiğinde vb. ortadaki yann beyaz ışıgı kaptn. Ardından ekran aydınlatma süresini 5 sn yada 10 a alın açık olan programları kapatın (SPB Shell ---Battery saver v.b)

KırcalıHolding

Üye
googleye ceptopc yaz internet sitesine gir orda her türlü orjinal ürünü bulabilırsin

eceaydin

Üye
10 liraya orijinal batarya zor ayrıca orijinal bataryalarda mor gibi bir etiket oluyor onu ışığa tutunca nokia açılış ekranındaki eller çıkıyor 5800 ın usb portunun bataryaya bağlantısı olduğunu da sanmıyorum

senin dediğin hologramın sahtesini bataryaya yapıştırılıyor. Uzerinde nokia yazıyor. Yukarı asağı oynadığında nokianın el ikonu gorunuyor. Bundan dolayı hologram isi yas. Birde sozde orjinal batarya kodlamasınıda orjinal numaraları netten tespit edip telmaşa sanayi bataryalarına bastırılıyor. Kısaca orjinal bataryadır demek hikaye oluyor.

Üst Alt