WebOS yeniden mi doğuyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
WebOS yeniden mi doğuyor?
Son günlerde Jolla isminde bir grup duyuyoruz. Bu grup Nokia'nın açık kaynak kodlu MeeGo işletim sistemini geliştirmeyi ve farklı cihazlar üzerinde kullanarak üretim yapmayı planlıyor. Halihazırda Nokia'da MeeGo üzerinden ellerini çektiğinden kullanıcılar bu gelişmeye çok sevindiler. Sistem ortada kalmayacaktı çünkü.

İşte bahsi geçen bu durum bu günlerde tekrarlanıyor. Ancak bu sefer karakterler ve kahramanlar farklı. Neler olduğunu şöyle bir hatırlayalım...
Geçmişte ünlü bilişim markası HP webOS işletim sistemini geliştirmek ve kendi cihazlarında kullanmak üzere Palm'dan almıştı. Amaç tablet ve akıllı telefon piyasasında kalıcı bir yer edinebilmekti. Markanın beklentisi o kadar yüksekti ki 2010 yılında satın alınan işletim sistemini 2012 yılında tüm cihazlarında kullanmayı planlıyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi. En ufak bir başarı yakalanamadı. Piyasaya bu amaçla sürülen ilk cihaz TouchPad deyim yerindeyse çuvalladı, piyasadan bir kaç ay içinde çekildi.

Bu olanlardan sonra HP son umut olarak Google'ın Android taktiğini denedi, sistemin kaynak kodlarını paylaştı. Ancak bu da işletin sistemini kurtarmaya yetmedi. HP sonunda webOS desteğini kesti. Bu işletim sistemininde kaderinin MeeGo gibi olacağı bekleniyordu. Ancak bu beklenen gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Kendini Phoenix International Communications olarak adlandıran bir geliştirici grubu kuruldu. Grubun asıl amacı 3 yıl içinde webOS kullanan bir cihazın üretimini sağlamak. Böylece işletim sistemini genel olarak piyasada rekabet edebilecek bir hale getirmek planları arasında. Şu an yaptıkları şey ise bağış toplamak. Söylediklerine göre webOS'u çok yavaş bir şekilde olsada Google Nexus S'te çalıştırmayı başarmışlar.

Bakalım webOS piyasaya dönüş yapabilecek mi, yoksa kaderi aynı kalmaya devam mı edecek?

Mobilator-Maxicep.com

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İnşallah geri gelir alternatif her zaman iyidir rekabet yapar.

Haber için :tşk: kardeşim.

pRime.

pRime.

Üye
Son günlerde Jolla isminde bir grup duyuyoruz. Bu grup Nokia'nın açık kaynak kodlu MeeGo işletim sistemini geliştirmeyi ve farklı cihazlar üzerinde kullanarak üretim yapmayı planlıyor. Halihazırda Nokia'da MeeGo üzerinden ellerini çektiğinden kullanıcılar bu gelişmeye çok sevindiler. Sistem ortada kalmayacaktı çünkü.

Bu işletim sistemininde kaderinin MeeGo gibi olacağı bekleniyordu. Ancak bu beklenen gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Mobilator-Maxicep.com
bu nasıl tezatlıktır arkadaş. meego belli ki terk edilmemiş, meego'yu bizzat hazırlayan adamlar kendi şirketlerini kurup tekrardan canlandırdılar işletim sistemini.

madem haber yapıyorsunuz azıcık araştırın da öyle haber yapın. kaderi meego gibi olacakmışmış da bilmem neymiş de.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Coktandir Vardi .. Ne Olacak Merak Ediyorum .. =]

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

madem haber yapıyorsunuz azıcık araştırın da öyle haber yapın. kaderi meego gibi olacakmışmış da bilmem neymiş de.
:ah
Sanırım ilk paragrafı okumadınız? Ben herşeyden haberdarım merak etmeyin, ben sadece firmalarınn desteklerini kesip geliştiricilerin destek vermesini kastetmiştim kader benzetmesini yaparak.
Yazıyı baştan sona tekrar okumanızı tavsiye ederim, yanlızca tek bölümü okuyarak yorum yapmayın.

pRime.

pRime.

Üye

Sanırım ilk paragrafı okumadınız? Ben herşeyden haberdarım merak etmeyin, ben sadece yapımcıların desteklerini kesip geliştiricilerin destek.vermesini kastetmiştim kader benzetmesini yaparak.
Yazıyı baştan sona tekrar okumanızı tavsiye ederim, yanlızca tek bölümü okuyarak yorum yapmayın.

okudum için rahat olsun. haber yapacaksanız tezatlık yapmayın. düzgünce yazın ki düzgünce yorumlansın.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Tamam da kardeşim senin dışında kimse tezata düşmedi ki zaten .

- - - Eklendi - - -

Ayrıca bu haberde dikkat ettiğin konu o mu yani.

pRime.

pRime.

Üye
Tamam da kardeşim senin dışında kimse tezata düşmedi ki zaten .

- - - Eklendi - - -

Ayrıca bu haberde dikkat ettiğin konu o mu yani.

evet aynen o.
web os'le ilgili yorumumu istiyorsan ona bir şey olduğu yok. açık kaynak olduğu sürece gelişim ortamı bulacaktır.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Tamam kardeşim haklısın ama görüşlerini biraz daha uygun bir şekilde dile getirebilirsin.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

okudum için rahat olsun. haber yapacaksanız tezatlık yapmayın. düzgünce yazın ki düzgünce yorumlansın.
Ortada tezatlık göremiyorum. Nokia MeeGo'dan desteğini çekmiş durumda. Ben bunu dile getirdim. Şu an webOS'ta aynı durumda. Böyle bir benzetme ile haberimi desteklemek istedim sadece.
Ortada bir emek var, siz konuya teşekkür etmiyorsunuz, üzerine birde tezatlıktan bahsediyorsunuz. Siz bana bu düşüncenizi özel mesaj yoluyla ile de bildirebilirdiniz, bizimde yanlışlarımız olabilir tabi ki. Ki ben ortada bir yanlışta göremiyorum.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
inşallah geliştirilir fazla sistem fazla marka = fazla rekabet ki o da biz kullanıcılara yansıyacaktır :eller: haber için :tşk: :tebessüm:

pRime.

pRime.

Üye

Ortada tezatlık göremiyorum. Nokia MeeGo'dan desteğini çekmiş durumda. Ben bunu dile getirdim. Şu an webOS'ta aynı durumda. Böyle bir benzetme ile haberimi desteklemek istedim sadece.
Ortada bir emek var, siz konuya teşekkür etmiyorsunuz, üzerine birde tezatlıktan bahsediyorsunuz. Siz bana bu düşüncenizi özel mesaj yoluyla ile de bildirebilirdiniz, bizimde yanlışlarımız olabilir tabi ki. Ki ben ortada bir yanlışta göremiyorum.

iyi de meego'yu bir tek nokia kullanmıyor. nokia desteğini çekmiş olabilir ama bu sistemi şu anda başka şirket kullanmaya başlamış durumda. yani destek görüyor. web os'ten farkı da burada ortaya çıkıyor. sailfish yani meego, hem açık kaynak kodlu hem de jolla tarafından destekli bir sistem. ayrıca jolla'nın birincil sistemi, yani illa ki geliştirecek. arkasına bir çok büyük şirketi de almış durumda.
bunlara lütfen dikkat edin, hem öyle yazıp hem öyle yazmak olmaz bunu demeye çalışıyorum.
kardeşim meego piyasadan çekilmiş nasıl hala en iyi diyebiliyosun?
piyasadan çekilmesi (ki çekilmedi) kötü olduğu anlamına gelmez. bu konularda tarafsızlığınızı koruyamıyorsanız en azından başkalarının fikrine saygılı olun.
bir de hemen neden "bizim de hatamız olabilir" savunmasına geçtiğinizi anlamıyorum. ben sizin yaptığınız hatayı eleştirmiyorum yazıdaki hatayı eleştiriyorum. özel mesajla bildirilecek bir şey yok. ortada bir yanlışlık var, doğrusunu herkes görmeli.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Tamam kardeşim de piyasadan çekilmemesi de en iyi olduğu anlamına gelmez.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
inşallah geliştirilir fazla sistem fazla marka = fazla rekabet ki o da biz kullanıcılara yansıyacaktır :eller: haber için :tşk: :tebessüm:
Rica ederim :)

iyi de meego'yu bir tek nokia kullanmıyor. nokia desteğini çekmiş olabilir ama bu sistemi şu anda başka şirket kullanmaya başlamış durumda. yani destek görüyor. web os'ten farkı da burada ortaya çıkıyor. sailfish yani meego, hem açık kaynak kodlu hem de jolla tarafından destekli bir sistem. ayrıca jolla'nın birincil sistemi, yani illa ki geliştirecek. arkasına bir çok büyük şirketi de almış durumda.
bunlara lütfen dikkat edin, hem öyle yazıp hem öyle yazmak olmaz bunu demeye çalışıyorum.

piyasadan çekilmesi (ki çekilmedi) kötü olduğu anlamına gelmez. bu konularda tarafsızlığınızı koruyamıyorsanız en azından başkalarının fikrine saygılı olun.
bir de hemen neden "bizim de hatamız olabilir" savunmasına geçtiğinizi anlamıyorum. ben sizin yaptığınız hatayı eleştirmiyorum yazıdaki hatayı eleştiriyorum. özel mesajla bildirilecek bir şey yok. ortada bir yanlışlık var, doğrusunu herkes görmeli.
Sanırım anlatamadım, ben bu benzetmeyle firmaların desteğini çektiğini kastetmiştim. Jolla'dan destek geldiği zaten konuda yazıyor. Aynı durum dediğim gibi webOS içinde geçerli.

Tarafsız olmadığım kanısına nereden vardığınızı sorabilirmiyim?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Boşver kardeşim söz konusu olan haberdi yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğini düşünmüyorum uzatmanın pek mantığı yok.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Boşver kardeşim söz konusu olan haberdi yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğini düşünmüyorum uzatmanın pek mantığı yok.
Tabi ki uzatmanın mantığı yok, sadece ben bir yanlışım varsa bunun ne olduğunu merak ettim.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu işletim sistemininde kaderinin MeeGo gibi olacağı bekleniyordu. Ancak bu beklenen gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.
Ben bu ibare ile MeeGo'dan ilk önce desteğin kesilip daha sonra Jolla'nın kurulmasını, webOS'ta da böyle bir durumun oluştuğunu kastettim.
Şimdi daha anlaşılır olmuştur sanırım.

pRime.

pRime.

Üye
MrExpert

MrExpert

Üye
Web os la boşuna uğraşıyorlar ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...