Symbian OS9 Programları Sertifikalama İşlemi (Yeni-Maxicep Farkıyla)

Sponsorlu Bağlantılar

genteelman

Üye
Negative çok çok Teşekkürler...

Önce Symbiansigned.com'a üye oldum.
SignSIS-GUI prg. ile IMEI ile .CSR dosyasını sonrasında da .CER dosyasını yani telefonumun sertifikasını aldım.
Ancak unsigned rotateMe programını sertifikalayamadım..CER dosyasının ve rotaetmenin yerini belirtmeme rağmen " SignSIS.exe encountered an error" hatası uyarısı alınıyor.

Bilenlerin yardımını bekliyorum.

Sorun halledildi...SignSIS-GUI prg.mı yeniden download edilip yeniden install edildi olay düzeldi ve
ilk sertifikalı prg.mım oluştu...

eskiya677

Üye
kardeşim cok teşekkür ederim

sadeceliseli

Üye
cevabın ıcın tesekkurler negatıv

Toxin_47

Üye
ertgertgretg

psycopat7

psycopat7

Üye
eyw negative cer dosyasını gonderdıgınde daha mutlu olucam :D

rambiku

Üye
kardeş ellerine sağlık allah razı olsun

eticin1

Üye
emeğine sağlık

pitot155

pitot155

Üye
en son işlemde hata veriyor neden acaba

elkaf

Üye
Güzel bir çalışma olmuş eline sağlık

ngotr

Üye
symbian ne yaww :S

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
ben nasıl yükleyecegim bunu bilgisayara ve sen bana nasıl ulaşacaksın
Konuyu tekrar okursanız, böyle saçma sorular sormazsınız.

baslarim boyle olaya yaaa.Legal agreement must be accepted diye bi hata veriyo habire ne bu beee sanki altin kazancaz.baska yolu yokmu hocam bunun bir suru program kiriyolar hicbiride bu sekilde ugrastirmiyo.yok signedmis yok unsignedmis.abi ugrastirmayin milleti.varsa ***** i verin yoksa hic kurmayalim.tamam ugrasmissin sunmussun ellerin dert gormeye ama uyus bi islem bu symbian sitesi beaa.:agla
Arkadaşım konuyu bastan okumadıgın belli.
Sen önce, sertifika işleminin mantıgını anlamalısın.
Program kırmayla sertifikanın alakası yok.
Çogu uygulama kırıldıktan sonra, sizin imei nizle sertifikalandırmak istiyor.
Biz baska daha kolay alternatif yolu olmayan bu yöntemi anlatıyoruz.
eyw negative cer dosyasını gonderdıgınde daha mutlu olucam :D
Göndermistim, tüm isteyenlere gönderdim ama bazı arkadasları cevapsız bırakmıs olabilirim ( ciddiyetsiz yeni üyeler hariç )

mstfkbrm

mstfkbrm

Üye
arkadaşım bana neden göndermedin ya ben ciddiyim ya gerçekten ihtiyaım var nedn böyle yapıyorsun imei numarasını göndermiştim cer doosyası için pm atmıştım dosyayı alamasım lütfen yardımcı olur musun

derbeder24

Üye
arkadaslar bu symbiansigned ADRESİNİ 1 AYDIR UGRASIYORUM OLMUYOR HANGİ MEAİL LERİ KABUL EDİYOR ARKDASLAR symbiansigned ADRESİNİN KULLANICI İSMİNİ VE PASSABORTUNU BULAN VARSA 100 KONTUR KARSILIGINDA VEREBİLİRİM msn [email protected]

hede

Üye
hiç bi mail adresini kabul etmiyor kafayı yedirdi artık ya. ttnet olsun üniversitenin verdiği olsun mynet ekolay bunları hiç saymıorum bile hiç birini kabul etmiyor. kafadan sallıyorum kabul edior bu ne saçmalıktır ya. yok mu doğru düzgün kabul ettiği bi mail servisi¿

imperiar

Üye
Bilgi ve paylaşım icin teşekkurler... Yeni deniycem ins olur.Email alamayan arkadaslar icin edu.tr uzantılı maillar oluyo universite de okuyan arkadaslarınız varsa onların maillarından siteye uye olabilirsiniz...
(edit)N95 icin rotate me v2.0 denedim sayende oldu tekrar tessukur ederim..sole biseyle karsılastım sertifika tarihi 2008in 5. ayına kadar sanırım.Onun icin telefon ayarlarını 2008 1.ayına getırıp yuklemek gerekıyor.ole yapmayınca en basta hata oldu...Bende ole oldu en azından... Kolay gelsin...

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
arkadaşım bana neden göndermedin ya ben ciddiyim ya gerçekten ihtiyaım var nedn böyle yapıyorsun imei numarasını göndermiştim cer doosyası için pm atmıştım dosyayı alamasım lütfen yardımcı olur musun
Tekrar atarsanız ilgileneyim madem . Bekliyorum pm inizi.

arkadaslar bu symbiansigned ADRESİNİ 1 AYDIR UGRASIYORUM OLMUYOR HANGİ MEAİL LERİ KABUL EDİYOR ARKDASLAR symbiansigned ADRESİNİN KULLANICI İSMİNİ VE PASSABORTUNU BULAN VARSA 100 KONTUR KARSILIGINDA VEREBİLİRİM msn
Arkadaşım dedigim gibi, eğer mail adresiniz yoksa, bana imei numaranızı söyleyin size bir seferlik almanız gereken ".cer" dosyanızı atayım, ondan sonra istediginiz her programı imzalayacaksınız zaten.

hiç bi mail adresini kabul etmiyor kafayı yedirdi artık ya. ttnet olsun üniversitenin verdiği olsun mynet ekolay bunları hiç saymıorum bile hiç birini kabul etmiyor. kafadan sallıyorum kabul edior bu ne saçmalıktır ya. yok mu doğru düzgün kabul ettiği bi mail servisi¿
Yukarıda dedigim sizin içinde geçerli, mail adresi ile kaydolamayanlara hergün yardım ediyorum. Pm den imei ile talep edin.

Bilgi ve paylaşım icin teşekkurler... Yeni deniycem ins olur.Email alamayan arkadaslar icin edu.tr uzantılı maillar oluyo universite de okuyan arkadaslarınız varsa onların maillarından siteye uye olabilirsiniz...
(edit)N95 icin rotate me v2.0 denedim sayende oldu tekrar tessukur ederim..sole biseyle karsılastım sertifika tarihi 2008in 5. ayına kadar sanırım.Onun icin telefon ayarlarını 2008 1.ayına getırıp yuklemek gerekıyor.ole yapmayınca en basta hata oldu...Bende ole oldu en azından... Kolay gelsin...
Olmasına sevindim zaten olmama gibi bir durum söz konusu degil hergün urasıyorum bu site ve programla, arkadasların isteklerine cevap verebilmek için.

İsteyen herkese sertifika dosya linkleri gönderildi..

sezar76

Üye
ekolaydan mailim var ama genede kabul etmiyor,nedenini anlamadım

okant

Üye
Merhabalar,açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Fakat işlemleri yaptım ve N95'e yüklemeye çalıştım. Access not granted şeklinde işlemi onaylamadı. Sebebi konusunda fikriniz var mı?

ronalumut

Üye
ArkadaşLar benim telefon markam 6300 ve Symbian uyquLamaLı değiL.Ve symbian uyquLamaLı oyunLarı yukLeyemiyorum.MEseLa ben Asphalt gt urban 2 yi yukLeyemiyorum :S

adem68

Üye
Selam arkadaslar,

Bu dökümanı artık hazır kaynaklar sizlere gereksiz yere karısıklık ve sıkıntı yasattıgı için kendim en basit haliyle anlatmak amaclı hazırlıyorum. Başka yerde yok ve, gerekirse imei numaranızdan size gerekli dosyaları verecegim.

Sertifika İşlemi Nedir: Symbian os9 platformunda çalışan telefonlar için, üretilen programların çogu, sadece sizin telefonun imei numarası ile imzalanmış olması gerekiyor, sadece full olması yetmiyor yani. Bu işlemde bunu tamamiyle anlatacağım.

Artık Herkes kolayca sertifika işlemini yapabilecek. :megafon:

İşte detaylar..

[vurgu]Maxicep.Com - Negative[/vurgu]

Öncelikle

Bu Adrese Kayıt olmak zorundasınız.
Ancak her mail adresini kabul etmiyor, superonline, e-kolay yada kendinize ait bir sitenin maili varsa (örn: ) tarzı özel mail hizmetlerini kabul ediyor.

Aklımızda olması gereken dosyalar
1- CSR dosyası, bunu program üretecek ( Aşağıda ekte )
2- Csr dosyasını symbiansigned.com a ekledikten sonra, download ettigimiz ".Cer" dosyası.

:megafon:
Siteye kayıt olacak mail adresiniz yok diye üzülmeyin ! Ben isteyenler için .Cer dosyalarını, bir kaynağa upload edip, size link olarak pm den veriyorum.

Bana nasıl pm atacaginiz gibi bilgilere ve bu konuda birkaç önemli nota konunun altında ulasabilirsiniz.
:megafon:

Şimdi siteye kayıt olduk veya olmadık (bana talim olacaksınız yani), önemli olan csr dosyasını, cer yapmak daha sonra zaten programda cer dosyasını göstermeniz , mutlu sona ulastıracaktır :)

PC Tarafında CSR Dosyası almak için Yapılacaklar

Dikkat Edilecek 2 temel nokta daha
  • Sis yapacaginiz programın adını mümün oldugunca kısa verin. (Örn: ekran.sis haline getirin ki ekran_signed.sis haline gelsin )
  • Program çalışırken bilgisayarın faresini hiç oynatmayın, baska bir programla yada herhangi birşeyle, "Finished" ekranını görene kadar urasmayın.
SignSis_Gui Programını Tanıyalım

----

IMEI numaranızı girdikten sonra, program herşeyi kendi halledecektir.
Mouse u kullanmayın, size sonunda aşağıdaki ekranı gösterdiyse imei numaranız dogrudur ve işlem tamamdır !

Şimdi SymbianSigned.Com da yapmanız gerekenler

Üstteki resimde, işaretlediğim yere tıkladıktan sonra, sol menüden, Sırayla
Developer > Certificates > Request sekmelerine tıklayın. Aşağıda gösterdigim gibi .

----

Evet meşhur .CER dosyamızı sonunda download edebildik ve masaütüne kaydettik (ben buraya kaydettim siz istediginiz yere kaydedebilirsiniz ancak yerini unutmayın)

Şimdi son aşama,
Masaüstüne program kurulumundan sonra gelen SignSIS-GUI kısayoluna tıklayıp programı açın ve aşağıdaki talimatlara bakın, sadece Cer dosyasını ve sertifika yapacaginiz programı gösterin. Diğer verileri değiştirmeyin.

Vee Final.
Artık sertifikalanmıs haldeki programı, Programda Output kısmında belirledigimiz konuma kaydetmis olduk.

Not
.CER Dosyanızı symbiansigned.com' dan bir kere aldıktan sonra, artık telefonunuzun sertifikası o olacak, yani birdaha symbiansigned.com ile uraşmayacaksınız ! :polis:

Başka bir programa sertifika işlemi uygulayacaksanız;
Symbiansigned.com da yapılan işlemler 1 kere tekrarlanacak, ".cer"dosyası elimizin altında olacak ve sertifika yapacaginiz her programı artık aşağıdaki resimdeki işlemi tekrarlayarak yapacagiz. 10 sn sürmeyecek bile.

İlk .cer dosyasını alana kadar biraz uraştırıyor site olayları sadece :)

İşlem bu kadar, daha fazlasını bekleyebilirsiniz ama kusura bakmayın işlem bu kadar :heyo::oke:

[cizgi]red[/cizgi]

Şimdi geldik, mail adresi bulamayıp, symbiansigned.com a kayıt olamayıp, benden ".cer" dosyası isteyecek üyelere.

-Konuya imei numaranızı yazın diyemem çünkü güvenli bir yöntem degil.

-Bana imei numaranızı pm atarsanız, size ".cer" dosyanızı 1-2 gün içerisinde biryere upload edip dosya olarak linkini verecegim.

-Sertifika isteyenlere, sertifika dosyaları (".cer") yollanıyor sürekli.
-Sertifika istemek için, 5 mesaj gerekli şartlarını vs kaldırdım.
-Bize değer veren ve değer verilebilecek tüm üyelere, pm atmaları halinde duruma göre, sertifika dosyalarını yollayacagim tabi ki elimden geldigince zaman ayırarak.

Konuya gelirsek
Alıntı değildir, izinsiz baska sitelerde görmek istemiyorum.

Saygılar:bigstar:
saol

Üst Alt