Kasanın Arkasından Ateş Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Kasanın Arkasından Ateş Çıktı
Masaüstü bilgisayarı açmak için fişi taktığım anda kasanın arkasından hatırı sayılır şekilde bi parlama oldu, anında geri çektim fişi. Kasaya bağlı tüm kabloları ve aletleri denedim çalışıyor ama power düğmesi çalışmıyor. Power Supply'den koku geliyordu ama görünürde hiç bir şey yok. Acaba sadece Power Supply mi gitti, yoksa kasa toptan mı gitti? Durduk yere tüm kasa gitmese keşke :(

dejavu178

dejavu178

Üye
power supplyden koku geliyor diyorsan muhtemelen o yanmıştır

badmus

badmus

Üye
bildigim kadarıyla bazı power'lar yüksek voltaj geldiklerinde kendilerini yakıyorlardı ana karta zarar gelmesın diye. belkide seninkide onlardandır.

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Kabloları tekrar bağlayıp çalıştırmayı denedim ama yok, açılmıyor. En kısa zamanda anlayan birine göstereceğim. İnşallah dediğiniz gibi anakarta falan zarar gelmemiştir :(

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
powerin voltuyla oynadınmı ?

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Yok herhangi bir değişiklik yapmadım. Her zamanki gibi fişi tak çalıştır yapacaktım, böyle oldu.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Güçlü bir power suply almanız gerekecek. Umarım anakarta ve diğer bileşenlere voltaj gidipte zarar vermemiş olsun.

M.D.hakan

M.D.hakan

Üye
kardeş powerın arkasında 110volt-220volt ayarı var birisi bilmeden muhtemelen o ayarı 110volta getirmiş bu şekilde de çalıştırılan powerın yanmış yeni bir power alman gerek bu hataya yanlışlıkla bende düşmüştüm aynı olayı bende yaşadım geçmiş olsun :oke:
anakart ve diğer bileşenlar için fazla korkun olmasın onlara zarar gelmemiştir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
kardeş powerın arkasında 110volt-220volt ayarı var birisi bilmeden muhtemelen o ayarı 110volta getirmiş bu şekilde de çalıştırılan powerın yanmış yeni bir power alman gerek bu hataya yanlışlıkla bende düşmüştüm aynı olayı bende yaşadım geçmiş olsun :oke:
anakart ve diğer bileşenlar için fazla korkun olmasın onlara zarar gelmemiştir.

bahsettiğim buydu.

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Emin olun kasa en az 1 senedir olduğu yerden hareket etmedi ve kasayı evde bende başka açıp bakabilecek kimse yok (benim de pek bilgi sahibi olduğum söylenemez) :) Kendi kendine de ayarı değişmiş olamaz herhalde. Ama dediğiniz şeye bi bakacağım, hangi ayardaymış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt