Haber YURTDIŞINDAN GELEN TELEFONLARIN KAYIT EDİLMESİ[GÜNCEL]

Sponsorlu Bağlantılar

devotee

Üye
Merhaba arkadaşlar yurtdışından gelme cihazlar Cennet Vatanı Türkiyemize nasıl kaydettirilir onu anlatacağım kendim biazzat kaydettirdim baktım eksik ve kulakdan dolma bilgiler var onları gidermek için açıyorum buna benzer bir konu daha önceden açıldıysa özür dilerim şimdiden.Şimdi o işlemleri anlatağım;

-> Pasaport
-> Pasaport kiminse onun kimliği
-> Cihazın imei numarası
-> Kişinin kendisi

Arkadaşlar ilk önce pasaport ile vergi dairesine gideceğiz ve 100 TL olan harçı cihazın imei numarası ve kayıt yaptıracağımız pasaportu görevliye veriyoruz (pasaport sahibine gerek yok) Görevli gerekli bilgileri girdikten sonra bize bir dekont veriyor burda cihazın imei numarası yazıyor.Bu fiş (dekont) ile birlikte Turkcell,vodafone,avea bunlardan birine gidiyoruz.Gittiğimiz bayideki kişi bizden bu 100 TL"lik fişi (dekont), pasaportu ve kişinin kendisini istiyor.Bu işlem 10 dakika falan sürüyor.Sonra kayıt işlemi için genellikle 10 TL istiyor.Bu bayiden bayiye değişiyor kimisi 20 - 30 TL istiyor.İşlem bitince fiş vermiyor çok ısrar edip fişinizi alabilirsiniz.Sonra 2 3 ay içersinde telefon onaylanıyor.Neden 2-3 ay sürüyor derseniz bilgileriniz ve cihaz bilgileri telefon üreticisine gidiyor ve ordan onay alınca cihaz kayıt altına alınır.Bu 2-3 ay süren süreçte sorgulamada geçici olarak kayıt altına alınmış falan diyor. Burdanda imei numaranızı
sorgulatabilirsiniz :oke:

Aynı pasaporta kaç kere kayıt yaptırabilirim?

-> Pasaport başına yanlızca 1 telefon kaydettirebilirsiniz ve 2 yıl kaydettirdiğiniz pasaporta işlem yaptıramazsınız arkadaşlar anca bir önce yaptırdığınız kaydı sildirip yaptırabilirsiniz!

Aldığım telefonun garantisi Türkiye'de geçerlimidir?

-> Yurtdışından gelen cihazların garantisini üretici belirliyor.Aldığınız telefonun kutusunun dışında satılması planlanan ülkeler vardır.Örnek vermek gerekirse siz telefonu Almanya'dan aldınız ve kullanmak istediğiniz yer Türkiye,hemen kutunun dışına bakcaksınız orda TR ibaresi görürseniz uluslar-arası 1 yıl garanti altında demektir.

Başkasının pasaportuna kayıt yaptırırsam sorun olur mu?

Arkadaşlar bildiğiniz, tanıdığınız birinin pasaportuna işlem yaptırın.İnternetten bulduğunuz ve sonradan tanışdığınız para karşılığında işlem yapanlara pek güvenmemenizi tavsiye ederim.Neden derseniz siz onun pasaportuna işlemi gerçekleştireceksiniz ve parasını verceksiniz ve sonra o kişi belkide sizin kaydınızı sildirip başkasının işlemlerini pasaportuna işlettirecek.Eğer böyle kayıt yaptırmam lazım diyorsanız o kişinin Ülkemize giriş tarihini öğrenin eğer giriş tarihi 30 güne yakınsa (28-29 gün olduysa) kaydınızı yaptırabilirsiniz.Çünki 30 günden sonra pasaporta kayıt işlemi kabul edilmiyor.

-> Arkadaşlar alıntı değildir.Kendim daha önceden çok kayıt yaptırdım ve bilgilerimi sizlere derleyerek aktarmaya çalıştım.Aklında soru işareti olan varsa buraya yazabilir. Teşşekkür emeğin karşılığıdır!

Cihaz 2-3 ay sonra falan onaylanmiyor. Öldürmüssun sen. Ben 2 kere yaptirdim kayit ikisindede ayni gun icinde onaylanip telefonu actilar.

avcitalip

avcitalip

Üye
Cihaz 2-3 ay sonra falan onaylanmiyor. Öldürmüssun sen. Ben 2 kere yaptirdim kayit ikisindede ayni gun icinde onaylanip telefonu actilar.

orayı yanlış yazmışlar sanırım,benim telefon 2 saat içinde açılmıştı s3 :ehe 2-3 ay içinde imei sorgulama yerinden düşer demek istemiş sanırım düzeltir onu :evet: :ehe

By_eLeN

Üye
Bunlara gerek mi var adamlar 90 liraya yapiyor tertemiz imei degisdirmeden 4 aydir oyle kullaniyorum s3 umu :cool:

avcitalip

avcitalip

Üye
Bunlara gerek mi var adamlar 90 liraya yapiyor tertemiz imei degisdirmeden 4 aydir oyle kullaniyorum s3 umu :cool:

4 yıldır s3'mü kullanıyorsun :hmmm :allalla: :ehe şaka bir yanada kim yapıyor 90 liraya,o kırılan telefonlara yeni versiyon falan yükleyince tekrar kırılması gerekebiliyormuş :evet:

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
4 ay demiş yıl değil

By_eLeN

Üye

4 yıldır s3'mü kullanıyorsun :hmmm :allalla: :ehe şaka bir yanada kim yapıyor 90 liraya,o kırılan telefonlara yeni versiyon falan yükleyince tekrar kırılması gerekebiliyormuş :evet:

Ne icdin sen yaa ay yazmisim kocaman :banghead: imei kirma yapmiyorlar imei sorgulamada kayitli cikiuor imein imei klonlatmak kadar aptalca bisi yokdur derim

fat312

fat312

Üye
ya bu telefonu bi operatöre kaydettikten sonra başka operatörleri kullanabiliyor muyuz o telefonla

Kefelon

Üye
güzel açıklama olmuş teşekkürler....

By_eLeN

Üye
Turist kaydi yapiyorlar sorunsuz sekilde kullaniyorsun ben iphone 4s ve suan kullandigim s3 umu kaydettirdim hicnsorun yok :)

Software95

ya bu telefonu bi operatöre kaydettikten sonra başka operatörleri kullanabiliyor muyuz o telefonla

Kullanılır sorun olmaz.

- - - Eklendi - - -

Turist kaydi yapiyorlar sorunsuz sekilde kullaniyorsun ben iphone 4s ve suan kullandigim s3 umu kaydettirdim hicnsorun yok :)

Doğrudur :hmmm

- - - Eklendi - - -

İMEİ numarasını oparatör kendi kayıt altına alır dostum o başka.Ama firmanın kayıt altına alması 2-3 ay sürüyor.Sorguladığında geçici olarak alınmıştır yazıyor :oke:

- - - Eklendi - - -

orayı yanlış yazmışlar sanırım,benim telefon 2 saat içinde açılmıştı s3 :ehe 2-3 ay içinde imei sorgulama yerinden düşer demek istemiş sanırım düzeltir onu :evet: :ehe

Yanlışlık yoktur.Oparatör kayıt altına alıyor zaten ama geçici,İMEİ sorgulattığınız zaman firma onayı bekliyor diyor.Ama telefon kullanılabiliyor! :oke:

- - - Eklendi - - -

güzel açıklama olmuş teşekkürler....

:tşk: kardeşim yine bekleriz :bye:

fat312

fat312

Üye
teşekkürler cevaplar için elinize sağlık :)

By_eLeN

Üye

Kullanılır sorun olmaz.

- - - Eklendi - - -

Doğrudur :hmmm

- - - Eklendi - - -

İMEİ numarasını oparatör kendi kayıt altına alır dostum o başka.Ama firmanın kayıt altına alması 2-3 ay sürüyor.Sorguladığında geçici olarak alınmıştır yazıyor :oke:

- - - Eklendi - - -

Yanlışlık yoktur.Oparatör kayıt altına alıyor zaten ama geçici,İMEİ sorgulattığınız zaman firma onayı bekliyor diyor.Ama telefon kullanılabiliyor! :oke:

- - - Eklendi - - -

:tşk: kardeşim yine bekleriz :bye:

iphone 4s de kayit 8 aydir ayni suruyor sorum yasandinmadi s3 de 4 aydir duruyor sorunsuz dusme olmuyor

serkanoloji

serkanoloji

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]teşekkürler güzel bir anlatım olmuş...[/SIZE][/COLOR]

mega2

mega2

Üye
Arkadaşlar, telefon vergileri, vergi dairesine gitmek yerine internet subelerınden yatırabılıyor mu? Mesela Türkiye İş bankası. Birde Telefon harçı cıktıgında pasaport gerek kalınmadı diye duymuştum, yurt dışından gelmiş 30.gününü doldurmamış pasaport sistemi geçerlimi hala?

SerhatKesen

SerhatKesen

Üye
Ya bazıları Emniyete git kayıt yap diyor.bazılarıda vergi dairesine git diyor.Napacağımı şaşırdım :S

Üst Alt