devotee
Üye
Merhaba arkadaşlar yurtdışından gelme cihazlar Cennet Vatanı Türkiyemize nasıl kaydettirilir onu anlatacağım kendim biazzat kaydettirdim baktım eksik ve kulakdan dolma bilgiler var onları gidermek için açıyorum buna benzer bir konu daha önceden açıldıysa özür dilerim şimdiden.Şimdi o işlemleri anlatağım;
-> Pasaport
-> Pasaport kiminse onun kimliği
-> Cihazın imei numarası
-> Kişinin kendisi
Arkadaşlar ilk önce pasaport ile vergi dairesine gideceğiz ve 100 TL olan harçı cihazın imei numarası ve kayıt yaptıracağımız pasaportu görevliye veriyoruz (pasaport sahibine gerek yok) Görevli gerekli bilgileri girdikten sonra bize bir dekont veriyor burda cihazın imei numarası yazıyor.Bu fiş (dekont) ile birlikte Turkcell,vodafone,avea bunlardan birine gidiyoruz.Gittiğimiz bayideki kişi bizden bu 100 TL"lik fişi (dekont), pasaportu ve kişinin kendisini istiyor.Bu işlem 10 dakika falan sürüyor.Sonra kayıt işlemi için genellikle 10 TL istiyor.Bu bayiden bayiye değişiyor kimisi 20 - 30 TL istiyor.İşlem bitince fiş vermiyor çok ısrar edip fişinizi alabilirsiniz.Sonra 2 3 ay içersinde telefon onaylanıyor.Neden 2-3 ay sürüyor derseniz bilgileriniz ve cihaz bilgileri telefon üreticisine gidiyor ve ordan onay alınca cihaz kayıt altına alınır.Bu 2-3 ay süren süreçte sorgulamada geçici olarak kayıt altına alınmış falan diyor. Burdanda imei numaranızıLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızsorgulatabilirsiniz
Aynı pasaporta kaç kere kayıt yaptırabilirim?
-> Pasaport başına yanlızca 1 telefon kaydettirebilirsiniz ve 2 yıl kaydettirdiğiniz pasaporta işlem yaptıramazsınız arkadaşlar anca bir önce yaptırdığınız kaydı sildirip yaptırabilirsiniz!
Aldığım telefonun garantisi Türkiye'de geçerlimidir?
-> Yurtdışından gelen cihazların garantisini üretici belirliyor.Aldığınız telefonun kutusunun dışında satılması planlanan ülkeler vardır.Örnek vermek gerekirse siz telefonu Almanya'dan aldınız ve kullanmak istediğiniz yer Türkiye,hemen kutunun dışına bakcaksınız orda TR ibaresi görürseniz uluslar-arası 1 yıl garanti altında demektir.
Başkasının pasaportuna kayıt yaptırırsam sorun olur mu?
Arkadaşlar bildiğiniz, tanıdığınız birinin pasaportuna işlem yaptırın.İnternetten bulduğunuz ve sonradan tanışdığınız para karşılığında işlem yapanlara pek güvenmemenizi tavsiye ederim.Neden derseniz siz onun pasaportuna işlemi gerçekleştireceksiniz ve parasını verceksiniz ve sonra o kişi belkide sizin kaydınızı sildirip başkasının işlemlerini pasaportuna işlettirecek.Eğer böyle kayıt yaptırmam lazım diyorsanız o kişinin Ülkemize giriş tarihini öğrenin eğer giriş tarihi 30 güne yakınsa (28-29 gün olduysa) kaydınızı yaptırabilirsiniz.Çünki 30 günden sonra pasaporta kayıt işlemi kabul edilmiyor.
-> Arkadaşlar alıntı değildir.Kendim daha önceden çok kayıt yaptırdım ve bilgilerimi sizlere derleyerek aktarmaya çalıştım.Aklında soru işareti olan varsa buraya yazabilir. Teşşekkür emeğin karşılığıdır!
Cihaz 2-3 ay sonra falan onaylanmiyor. Öldürmüssun sen. Ben 2 kere yaptirdim kayit ikisindede ayni gun icinde onaylanip telefonu actilar.

2-3 ay içinde imei sorgulama yerinden düşer demek istemiş sanırım düzeltir onu
:

kardeşim yine bekleriz