[EzgiS]Kahveli, Kakaolu -Sos Yapılmaya Müsait- Kek.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi
A. Kek İçin Malzemeler
3 Yumurta.
3 Su Bardağı Un.
Pudra Şekeri. (İsteğe bağlı)
1 Bardak Sıvı Yağ.
1 Tatlı Kaşığı Kakao.
3 Tatlı kaşığı Türk Kahvesi.
1 Su Bardağı Süt.
1 Paket Vanilya.
1 Paket Kabartma Tozu.
1 Su Bardağı Şeker.

B. Sos İçin Malzemeler
1 Paket Kakao.
1 Yemek Kaşığı UN.
3 Tatlı Kaşığı Şeker.
1.5 Su bardağı Süt.
Hindistan Cevizi.
Anlatım
İlk olarak; 1 su bardağı sütü cezvede kaynatıyoruz. Arasıra karıştırmayı unutmayın dibi tutmasın. Kaynayınca 3 tatlı kaşığı kahve koyup, karıştırıyoruz. Ve ılımasını bekliyoruz. Büyükçe bir kap hazırlayıp3 yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi koyup mikser ile köpürene kadar karıştırıyoruz. Ardından cezvedeki sütlü kahvemizi sonrada 1 su bardağı sıvı yağımızı koyup tekrar iyice çırpıyoruz. Sonra Kabartma tozu, vanilya, 3 su bardağı unu, 1 kaşık kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız fırına 180 derecede hamuru koyuyoruz. Arasıra kontrol edin. Pişip pişmediğini anlamak için çatal ya da kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı geri çektiğinizde hamur kalmıyorsa kürdanda pişmiş demektir. Bu testi kekin ortasına uygulayın. Kekimiz piştikten sonra servis tabağına alıp dilimlere bölün. Sonra bir sos tenceresine 1.5 su bardağı sütü döküp üstüne şekeri, kakaoyu,unu koyup katılaşana kadar ocakta altı yanık bir şekilde karıştırıyoruz. Sos katılaşınca arzu edilen miktarda hindistan cevizi döküp sos ile karıştırıyoruz. Sos kullanmak istemeyenler kekin üstüne pudra şekeri serpebilir. Ardından servis tabağında duran keke sosu döküyoruz. İşte bu kadar afiyet olsun.
Anlatım ve resim bana aittir.​

• Beğen
Tepkiler: minoo

doctorrr

doctorrr

Üye
sonrada kilo sorunum var diye haftabaşları diyetlere başlayın +o( yalnız güzel olmuş ama denemiyecem valla n'olur n'olmaz valide hanıma iş çıkarmayalım anlamam bu tür mevzulardan hem benim ablam gerçi o da yapmasını bilmez :D güzelmiş :spr bi' dakka kahve mi? o_O

• Beğen
Tepkiler: Placebo-
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bu kek bi harika dostum :ehe

• Beğen
Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi
sonrada kilo sorunum var diye haftabaşları diyetlere başlayın +o( yalnız güzel olmuş ama denemiyecem valla n'olur n'olmaz valide hanıma iş çıkarmayalım anlamam bu tür mevzulardan hem benim ablam gerçi o da yapmasını bilmez :D güzelmiş :spr bi' dakka kahve mi? o_O

Canım kilo her zaman verilir. :ehe
Anne evde yokken denersin..
Evet kahveeee. Süper oluyorrr. :)

- - - Eklendi - - -

Afiyet olsun canım. :ehe

doctorrr

doctorrr

Üye
kanka bu kekleri bi' sevemedim gitti yaa hep küçükken annemiz tutardı kolumuzda kadınların arasına sokardı ya bizi işte orda ben kısırdan kekten soğudum :D çay deme çayla aramda duygusal bi' bağ var :D

• Beğen
Tepkiler: -Emre ve Placebo-
Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi

kanka bu kekleri bi' sevemedim gitti yaa hep küçükken annemiz tutardı kolumuzda kadınların arasına sokardı ya bizi işte orda ben kısırdan kekten soğudum :D çay deme çayla aramda duygusal bi' bağ var :D

Günler iyidir ya. Altın var altınnnnn. :ehe

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye

Günler iyidir ya. Altın var altınnnnn. :ehe
yaa dur gözünü seviyim ne altını :D bizi resmen harcadılar oralarda yaa :( hoop o kucağa yook makas almalar şapur şupur öpmeler kabus gibi :(

Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi

yaa dur gözünü seviyim ne altını :D bizi resmen harcadılar oralarda yaa :( hoop o kucağa yook makas almalar şapur şupur öpmeler kabus gibi :(

Vakumlu teyzeler. Elektrik süpürgeler sağ olsun. Her biri 5000 watt. Birde o günlerin olduğu zamanalr odadaki yanık kilotlu çorap kokusu ayrı konu..

• Beğen
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

kısır neyse de kek iyidir. Daha biraz önce yedim :ehe
Çay zaten benim memleketimin emri :D

doctorrr

doctorrr

Üye

Vakumlu teyzeler. Elektrik süpürgeler sağ olsun. Her biri 5000 watt. Birde o günlerin olduğu zamanalr odadaki yanık kilotlu çorap kokusu ayrı konu..
niye bu kadar çirkinleştin :D onu diyecektim dilim varmadı :D ööööff midem bulandı yaa +o(

- - - Eklendi - - -

kısır neyse de kek iyidir. Daha biraz önce yedim :ehe
Çay zaten benim memleketimin emri :D
laz uşağı :d: yaa ben hafif şiveden konuşma tarzından ankaralı, burunda laz, ama gerçekte akşehirliyim :d: çay bi' dünya görüşü :turkiye:

Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi

niye bu kadar çirkinleştin :D onu diyecektim dilim varmadı :D ööööff midem bulandı yaa +o(

- - - Eklendi - - -

laz uşağı :d: yaa ben hafif şiveden konuşma tarzından ankaralı, burunda laz, ama gerçekte akşehirliyim :d: çay bi' dünya görüşü :turkiye:

Çirkefleşmek istedim. :ehe

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

- - - Eklendi - - -

gömlek ve kravatlı görsen Türk demezsin bana :ehe

-efşan

-efşan

Üye
Bu da dana ciğeri gibi görünüyor ama:ehe
Eline sağlık, eminim tadı güzeldir.:oke:

• Beğen
Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi
Aaa, görünüşü beğendiremedim size hiç.. Biri ekmek diğeri ciğer. :ehe

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Ezgi ablam bu kek senin kadar güzel :ehe Ellerine sağlık :op: Ama cidden süper :D

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
bence diğeri daha iyiydi :lac:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...