Placebo-
Üye
[EzgiS]Kahveli, Kakaolu -Sos Yapılmaya Müsait- Kek.
[EzgiS]Kahveli, Kakaolu -Sos Yapılmaya Müsait- Kek.
A. Kek İçin Malzemeler
3 Yumurta.
3 Su Bardağı Un.
Pudra Şekeri. (İsteğe bağlı)
1 Bardak Sıvı Yağ.
1 Tatlı Kaşığı Kakao.
3 Tatlı kaşığı Türk Kahvesi.
1 Su Bardağı Süt.
1 Paket Vanilya.
1 Paket Kabartma Tozu.
1 Su Bardağı Şeker.
B. Sos İçin Malzemeler
1 Paket Kakao.
1 Yemek Kaşığı UN.
3 Tatlı Kaşığı Şeker.
1.5 Su bardağı Süt.
Hindistan Cevizi.
Anlatım
İlk olarak; 1 su bardağı sütü cezvede kaynatıyoruz. Arasıra karıştırmayı unutmayın dibi tutmasın. Kaynayınca 3 tatlı kaşığı kahve koyup, karıştırıyoruz. Ve ılımasını bekliyoruz. Büyükçe bir kap hazırlayıp3 yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi koyup mikser ile köpürene kadar karıştırıyoruz. Ardından cezvedeki sütlü kahvemizi sonrada 1 su bardağı sıvı yağımızı koyup tekrar iyice çırpıyoruz. Sonra Kabartma tozu, vanilya, 3 su bardağı unu, 1 kaşık kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız fırına 180 derecede hamuru koyuyoruz. Arasıra kontrol edin. Pişip pişmediğini anlamak için çatal ya da kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı geri çektiğinizde hamur kalmıyorsa kürdanda pişmiş demektir. Bu testi kekin ortasına uygulayın. Kekimiz piştikten sonra servis tabağına alıp dilimlere bölün. Sonra bir sos tenceresine 1.5 su bardağı sütü döküp üstüne şekeri, kakaoyu,unu koyup katılaşana kadar ocakta altı yanık bir şekilde karıştırıyoruz. Sos katılaşınca arzu edilen miktarda hindistan cevizi döküp sos ile karıştırıyoruz. Sos kullanmak istemeyenler kekin üstüne pudra şekeri serpebilir. Ardından servis tabağında duran keke sosu döküyoruz. İşte bu kadar afiyet olsun.Anlatım ve resim bana aittir.
A. Kek İçin Malzemeler
3 Yumurta.
3 Su Bardağı Un.
Pudra Şekeri. (İsteğe bağlı)
1 Bardak Sıvı Yağ.
1 Tatlı Kaşığı Kakao.
3 Tatlı kaşığı Türk Kahvesi.
1 Su Bardağı Süt.
1 Paket Vanilya.
1 Paket Kabartma Tozu.
1 Su Bardağı Şeker.
B. Sos İçin Malzemeler
1 Paket Kakao.
1 Yemek Kaşığı UN.
3 Tatlı Kaşığı Şeker.
1.5 Su bardağı Süt.
Hindistan Cevizi.
Anlatım
İlk olarak; 1 su bardağı sütü cezvede kaynatıyoruz. Arasıra karıştırmayı unutmayın dibi tutmasın. Kaynayınca 3 tatlı kaşığı kahve koyup, karıştırıyoruz. Ve ılımasını bekliyoruz. Büyükçe bir kap hazırlayıp3 yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi koyup mikser ile köpürene kadar karıştırıyoruz. Ardından cezvedeki sütlü kahvemizi sonrada 1 su bardağı sıvı yağımızı koyup tekrar iyice çırpıyoruz. Sonra Kabartma tozu, vanilya, 3 su bardağı unu, 1 kaşık kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız fırına 180 derecede hamuru koyuyoruz. Arasıra kontrol edin. Pişip pişmediğini anlamak için çatal ya da kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı geri çektiğinizde hamur kalmıyorsa kürdanda pişmiş demektir. Bu testi kekin ortasına uygulayın. Kekimiz piştikten sonra servis tabağına alıp dilimlere bölün. Sonra bir sos tenceresine 1.5 su bardağı sütü döküp üstüne şekeri, kakaoyu,unu koyup katılaşana kadar ocakta altı yanık bir şekilde karıştırıyoruz. Sos katılaşınca arzu edilen miktarda hindistan cevizi döküp sos ile karıştırıyoruz. Sos kullanmak istemeyenler kekin üstüne pudra şekeri serpebilir. Ardından servis tabağında duran keke sosu döküyoruz. İşte bu kadar afiyet olsun.Anlatım ve resim bana aittir.
yalnız güzel olmuş ama denemiyecem valla n'olur n'olmaz valide hanıma iş çıkarmayalım anlamam bu tür mevzulardan hem benim ablam gerçi o da yapmasını bilmez
güzelmiş
bi' dakka kahve mi? 

hoop o kucağa yook makas almalar şapur şupur öpmeler kabus gibi
yaa ben hafif şiveden konuşma tarzından ankaralı, burunda laz, ama gerçekte akşehirliyim 
ama cidden konudaki mesajları okuyanlar değil kek yapmak bidaha kek yemezler biz n'aptık yaa 

Ama cidden süper