lumia920 ve sgs3 gun işigi karşilaştirmasi(video)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
donanımı iyi denemez tabiki nasıl daha iyi olsun ama wp daha iyi kullanıyor donanımını byu bir gerçek,bir androidi de qp yi de kullanmış biri olarak söylüyorum :)

aleranol

aleranol

Üye

Ben lumia 920'nin donanımına kesinlikle kötü demedim hiçbir zaman fakat galaxy s3'ün donanımdan daha iyi hatta çok daha iyi diyen insanlar var bu forumda bende onlara öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum, galaxy s3'ün donanımı iyi fakat android sağolsun resmen boğuyor telefonları yeni güncellemeyle daha iyi hale gelmiş diyorlar s3 için fakat doğrumudur bilemem

dostum donanımla ilgili ne biliyorsaniz yanılıyorsunuz. s4 chipseti exynosdan daha güçlüdür. işlemci teorik olarak daha iyi olsa bile performansı yaklaşık %20 daha yüksek. illa ram değil demissin ama bir bakarsan ram kullanımı cidden sorunlu. ayriyeten mali400 çok ileri bir gpu değildir. adreno 220-225 civarı bir gpudur. ayrıca 4sin s2 den daha iyi donanima sahip olduğunu yazmışsınız. burada da yanılıyorsunuz çünkü 800mhz mi daha iyidir yoksa 1.2ghzmi? matematiksel.olarak s2 tamı tamına 800mhz fark atmaktadır ancak sistemin optimizasyonu sebebi ile 4s çok rahat bir şekilde öne geçiyor. bilgilerinizi lütfen guncelleyin. fanlikla alakası yok biraz matematik ve test sonuçlarını(ciddi) bilmek yeterli.

erko merko

erko merko

Üye

dostum donanımla ilgili ne biliyorsaniz yanılıyorsunuz. s4 chipseti exynosdan daha güçlüdür. işlemci teorik olarak daha iyi olsa bile performansı yaklaşık %20 daha yüksek. illa ram değil demissin ama bir bakarsan ram kullanımı cidden sorunlu. ayriyeten mali400 çok ileri bir gpu değildir. adreno 220-225 civarı bir gpudur. ayrıca 4sin s2 den daha iyi donanima sahip olduğunu yazmışsınız. burada da yanılıyorsunuz çünkü 800mhz mi daha iyidir yoksa 1.2ghzmi? matematiksel.olarak s2 tamı tamına 800mhz fark atmaktadır ancak sistemin optimizasyonu sebebi ile 4s çok rahat bir şekilde öne geçiyor. bilgilerinizi lütfen guncelleyin. fanlikla alakası yok biraz matematik ve test sonuçlarını(ciddi) bilmek yeterli.

Öncelikle exynos s4'den daha iyidir bu bir. S3'teki mali 400 oc'lu bir versiyon olduğu için oldukça güçlüdür bu iki. S2'nin işlemcisinin 1.2ghz olduğunun bir önemi yok önemli olan işlemci verimliliği çekirdek performansı, 4s'nin kullandığı işlemci daha güçlü olduğu için düşük saat hızlarında bile s2'nin işlemcisinden daha iyidir yani işlemci verimsiz olduktan sonra isterse 2ghz olsun fark etmez. Birşey bilmediğin ortada araştır biraz.

aleranol

aleranol

Üye

Öncelikle exynos s4'den daha iyidir bu bir. S3'teki mali 400 oc'lu bir versiyon olduğu için oldukça güçlüdür bu iki. S2'nin işlemcisinin 1.2ghz olduğunun bir önemi yok önemli olan işlemci verimliliği çekirdek performansı, 4s'nin kullandığı işlemci daha güçlü olduğu için düşük saat hızlarında bile s2'nin işlemcisinden daha iyidir yani işlemci verimsiz olduktan sonra isterse 2ghz olsun fark etmez. Birşey bilmediğin ortada araştır biraz.

adam exnosu övdü bak arkadaşım s4 chipseti en iyi chipsetlerden biridir. exjosa bin basıyor. hiçbirşey bilmeden nasıl bunları yazıyorsun anlamadı.

erko merko

erko merko

Üye

adam exnosu övdü bak arkadaşım s4 chipseti en iyi chipsetlerden biridir. exjosa bin basıyor. hiçbirşey bilmeden nasıl bunları yazıyorsun anlamadı.

İşlemciyi saat hızlarına göre kıyaslayan birinden ancak böyle bir cevap gelirdi zaten.

Placebo-

Placebo-

Üye
Bir kişi daha bana exynos, s4+'dan iyi derse bende kayış fena kopacak. Siz nesiniz yahu. Madem exynos daha iyi lg yeni amiral gemisinde s4 kullandı? Af edersiniz geri mi bu LG?

aleranol

aleranol

Üye
bana kanıt göster 15 yaşından buyuk(!) insan. sen benim yaşını bilsen utanirsin. a tabi sende o insanlık varsa. hitap şekline dikkat et beni çileden çıkarma.

- - - Eklendi - - -

Bir kişi daha bana exynos, s4+'dan iyi derse bende kayış fena kopacak. Siz nesiniz yahu. Madem exynos daha iyi lg yeni amiral gemisinde s4 kullandı? Af edersiniz geri mi bu LG?

adam su an farklı dünyada. exynos daha iyiymiş :zuhaha:

erko merko

erko merko

Üye
bana kanıt göster 15 yaşından buyuk(!) insan. sen benim yaşını bilsen utanirsin. a tabi sende o insanlık varsa. hitap şekline dikkat et beni çileden çıkarma.

- - - Eklendi - - -

adam su an farklı dünyada. exynos daha iyiymiş :zuhaha:
Neye dayanarak s4'ün daha iyi olduğunu söylüyorsun ?

Placebo-

Placebo-

Üye
Gir internete bak allah aşkına. Başka forumlara sor hatta..

erko merko

erko merko

Üye
Placebo-

Placebo-

Üye
Hadi, söyle bakalım. Neden exynos daha iyi ne gibi artıları varmış?

erko merko

erko merko

Üye
Hadi, söyle bakalım. Neden exynos daha iyi ne gibi artıları varmış?

Sen exynos'u tek modelden ibaret sanıyorsun sanırım ? galaxy s2'deki Exynos 4 4210 45nm galaxy s3'teki ise neredeyse %100 daha performanslı olan Exynos 4 4412 32nm ve exynos 4412 s4'ten daha iyidir sen galaxy s3'te ki işlemciyi galaxy s2'nin işlemcsinin 4 çekirdekli olanı sanıyorsun herhalde ?

aleranol

aleranol

Üye

Sen exynos'u tek modelden ibaret sanıyorsun sanırım ? galaxy s2'deki Exynos 4 4210 45nm galaxy s3'teki ise neredeyse %100 daha performanslı olan Exynos 4 4412 32nm ve exynos 4412 s4'ten daha iyidir sen galaxy s3'te ki işlemciyi galaxy s2'nin işlemcsinin 4 çekirdekli olanı sanıyorsun herhalde ?

yuh sana 2 Kat cekirdek cards 2 Kat gucludur yani %100 fazla performans. bak kucuk kardesim sana. D
soyle bir ornek vereyim ki tum forum ogrensin

PowerVR sgx543mp2: En az 35 milyon polygon çizer.Adreno Mali-400'ü geçmiştir.iPhone 4s'de vardır.
-PowerVR sgx544:En az 35 milyon polygon çizer.Şüphesiz en güçlü GPU'lardam biridir Tegra 3:350 milyon polygona kadar desteklediği belirtilir.(Fakat kesin değil.)Ka-El şeklinde de bilinir.Şüphesiz en güçlü gpulardan biridir

şimdi şöyle hangisi daha iyi. sana hala sabırla yaklaşıyorum. madem amd daha iyi ozaman neden serverlerin %90kusuru intel ve nvidia kullanıyor? h
gtx690 en iyi gpudur şüphesiz www.hwcompare.com/12666/geforce-gtx-690-vs-radeon-hd-7970/
siteye goz at. Buda tegrayi en guclu yapar. yani yanldiginij başka kanıtı.

Placebo-

Placebo-

Üye
32 nm. Haha.. S4+ ;
-A9 ve a15 mimarisine sahip,
-28 nm üretilmiş,
-Normal bir işlemciden %30 daha performanslı olan,
-Asla ısınmayan (Buranın altını çiziyorum, eline bir lumia aldığında göreceksindir. Bunun sebebi 28 nm krait teknolojisidir.)
Bir işlemcidir.

Ee başka sorun var mı? Donanımdan sen mi anlıyorsun ben mi bakalım?

erko merko

erko merko

Üye

yuh sana 2 Kat cekirdek cards 2 Kat gucludur yani %100 fazla performans. bak kucuk kardesim sana. D
soyle bir ornek vereyim ki tum forum ogrensin

PowerVR sgx543mp2: En az 35 milyon polygon çizer.Adreno Mali-400'ü geçmiştir.iPhone 4s'de vardır.
-PowerVR sgx544:En az 35 milyon polygon çizer.Şüphesiz en güçlü GPU'lardam biridir Tegra 3:350 milyon polygona kadar desteklediği belirtilir.(Fakat kesin değil.)Ka-El şeklinde de bilinir.Şüphesiz en güçlü gpulardan biridir

şimdi şöyle hangisi daha iyi. sana hala sabırla yaklaşıyorum. madem amd daha iyi ozaman neden serverlerin %90kusuru intel ve nvidia kullanıyor? h
gtx690 en iyi gpudur şüphesiz
siteye goz at. Buda tegrayi en guclu yapar. yani yanldiginij başka kanıtı.
Sana gereken cevabı pm'den verdim
Buyrun kanıt:
http://3.bp.blogspot.com/-K--Oig8_a6k/T5b2XWN4XQI/AAAAAAAABUI/uRnokZqPaIw/s1600/i9300-glb-pro.jpg

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

4s in kullandığı işlemci ile s2 nin işlemcisi aynı ikisi de samsung un işlemcisi,işlemciyi çok çok daha verimli kullanan yazılımı sayesinden 4s s2 den hızlı ve daha performanslı ayrıca şuna da bir bakmanı isterim ;

Apple'ın A6 işlemcisi 1 GHz hızında çalışıyor. Ortaya çıkan ilk test sonuçlarına göre Apple A6, Galaxy S3'teki Exynos 4 Quad işlemcisini geride bırakıyor. Özellikle 1 GHz hızında ve iki çekirdekli yapıda olan A6işlemcisinin, 1.4 GHz hızındaki Exynos 4 Quad'ı yakalayıp, geçmesi verimlilik açısından büyük bir başarı. Test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

IVI-Elia

Üye

İşlemciyi saat hızlarına göre kıyaslayan birinden ancak böyle bir cevap gelirdi zaten.

Bak abi benim senin kadar veya diğer abiler kadar bilgim yoktur.Yaşım küçğk.O yüzden hiçbir şeye iddia etmiyeceğim ama abi bazı testlerde Çift çek s4 exynos 4'ü geride bırakıyor.Bunun sebebi Krait mimarisi olabilir mi?Bazı testlerse Exynos 4 geçiyor.Ama S4 Cortex A9+A15 ve Qualcomm'a özgü özellikler içeren yapısıyla daha az çekirdekle daha fazla perf. veriyor.Bence genel olarak baktığımızda ikisi de benzer güçte işlemciler.Haaa diyelimki s4 daha güçsüz olsa bile farketmez.Kullanıcı deneyimi daha iyi olacaktır.

erko merko

erko merko

Üye
Bak abi benim senin kadar veya diğer abiler kadar bilgim yoktur.Yaşım küçğk.O yüzden hiçbir şeye iddia etmiyeceğim ama abi bazı testlerde Çift çek s4 exynos 4'ü geride bırakıyor.Bunun sebebi Krait mimarisi olabilir mi?Bazı testlerse Exynos 4 geçiyor.Ama S4 Cortex A9+A15 ve Qualcomm'a özgü özellikler içeren yapısıyla daha az çekirdekle daha fazla perf. veriyor.Bence genel olarak baktığımızda ikisi de benzer güçte işlemciler.Haaa diyelimki s4 daha güçsüz olsa bile farketmez.Kullanıcı deneyimi daha iyi olacaktır.

Ben s4 için kötü demiyorum zaten sadece exynos 4412'nin gerisinde olduğunu söylüyorum genel olarak fakat bazıları başka yere çekiyorlar konuyu

hançer

hançer

Üye
Herkes varsayımlar üzerine konuşuyor merak ettiğim burada hiç eline bir Lumia900 veya htc titan ve bir galaxy s3 almış olan var mı? Ben kullandım,bir kere Lumia900 ün menü geçişleri ve ram kullanımı s3 den daha başarılı. Donanım donanım diyenleri inanın anlayamıyorum,donanım tek başına çalışıyormuş gibi yorumluyorsunuz ama önemli olan sistemin donanımı ne kadar verimle kullandığıdır,bugün bir 4s s2 yi katlıyorsa bunun sebebi donanım mıdır ios mudur? Cihazlar çıksın İstanbulda buluşalım gidelim hep berabet karşılaştıralım ama lütfen burada yorumlarken kırıcı olmayalım.

sana katılıyorum

IVI-Elia

Üye
Bence konuyu dağatmayalaım.Lumia 920 çıksın piyasaya sentetik teslerde S4 mü güçlü exynos mu güçlü.Görelim.Zaten kullanıcı deneyiminde Lumia 920 daha iyiydir şüphem yok.Ama boşuna tartışmayalım.Bekleyelim görelim.Testlerden sonra yanılanlar belli olur.

Ekleme:Zaten S4'lü cihazlar var ama onların çoğu ilk üretimdeki üretim sıkıntıllarından dolayı pekbir şey ifade etmiyor.Bekleyelim görelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt