Android bu dev rekora koşuyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

Ben Google Play üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum.

Ya Google play i es geçenler ne olacak? Böyle bir ihtimali göz ardı eder mi Google? Hiç sanmıyorum. Şu yukarıdaki rakamlar da eğer Google Play üzerinden alınmışsa, Ali Kemal abinin dediği gibi Google Play kayıtları "xxxxxx imei numaralı cihaz xxxxxx sürüm numaralı android sürümü ile [email protected] hesabını kullanarak giriş yaptı" tarzında tutuyor olabilir. Burda herhangi bir bilgi değimişse farklı cihaz gibi algılıyordur ve onu da sayıyordur. Tabi bu tahmin rakamların Google Play rakamları olması durumu için geçerli.

Eğer böyleyse ben bile 15 günlük Galaxy S ile şuana kadar 7-8 defa kaydolmuşumdur o sisteme ki cihazın benden önceki sahiplerini hiç bilemiyorum. Hele Nawy yi hiç düşünemiyorum :D

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Ya olay basit. Mesela benim bir cihazim var. Custom rom yuklememe de gerek yok. Ayni cihazla birden fazla hesap olusturup hergun birisiyle yeni bir aktivasyon acabilirim. Mesela su anda lumia900 le de oyle yapiyorum. Reset atip yeni kurulumda baska degisik hesap kullaniyorum her defasinda aktif edilen cihaz sayisi artiyor yani.
Baska bir ornek android telefonumu sattim iki hesapla kullaniyordum elde var 2 alan kisi de baska bir hesap kurdu sonra o sattiysa ondan alan da baska bir hesap. Yani mukerrer cihaz gozukuyor. Ama onemli olan bu degil. Google diyebilir bu gune kadar 500milyon aktivasyon yaptim. Bu farkli bir sey; 500 milyon unite aktivasyon yaptim farkli bir seydir. 500milyon unite demek 500milyon telefon demek buna kargalar bile guler. Reklam icin insanlari boyle saf yerine koymasi cok komik

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
avcitalip

avcitalip

Üye
Ya olay basit. Mesela benim bir cihazim var. Custom rom yuklememe de gerek yok. Ayni cihazla birden fazla hesap olusturup hergun birisiyle yeni bir aktivasyon acabilirim. Mesela su anda lumia900 le de oyle yapiyorum. Reset atip yeni kurulumda baska degisik hesap kullaniyorum her defasinda aktif edilen cihaz sayisi artiyor yani.
Baska bir ornek android telefonumu sattim iki hesapla kullaniyordum elde var 2 alan kisi de baska bir hesap kurdu sonra o sattiysa ondan alan da baska bir hesap. Yani mukerrer cihaz gozukuyor. Ama onemli olan bu degil. Google diyebilir bu gune kadar 500milyon aktivasyon yaptim. Bu farkli bir sey; 500 milyon unite aktivasyon yaptim farkli bir seydir. 500milyon unite demek 500milyon telefon demek buna kargalar bile guler. Reklam icin insanlari boyle saf yerine koymasi cok komik

isterse 99999999999999999999999999999999999999999999 milyon tane satsın isterse 1 adet satsın eğer o telefon benim kriterlerime uyuyorsa nekadar sattığının bir önemi yok mesela telefonlarla çok fazla uğraşmasam gidip 808 purewiev alırdım ama uğraştığım için s3 aldım yani amacına göre alırsanız bir problem çıkmaz

" Hayatı Yanlış Okuruz,Sonra Hayat Bize Yalan Söyledi Deriz " Ercan Hoca :)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
abi haklı olabilirsin ama böyle bir hile olsa en ufak bir açıkta bile dava açıp adını davacıya çıkaran apple bunuda açığa çıkarmazmıydı?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

abi haklı olabilirsin ama böyle bir hile olsa en ufak bir açıkta bile dava açıp adını davacıya çıkaran apple bunuda açığa çıkarmazmıydı?

Bahsedilen rakamlarkime göre doğru rakamlar belli bile değil ki :S Apple kimi dava etsin?

papakudioflu

papakudioflu

Admin

kaynak olsaymış iyi olurmuş.
IHS iSuppli böyle demiş :)

tamam kaynak olsa iyi olur da verelim kaynaklari araştirma şirketlerinin raporlarini,telefon şirketlerinin bir onceki yil ve bu yilki satiş rakamlarini,bilancolarini,faaliyet raporlarini vs verelim araştirip koyalim buraya.delinin biri atsin taşi biz hepberaber cikaralim:D
Ama once o deli verdigi bilgileri net mullakta birakmadan resmi kaynaklara dayandirarak versin ki biz de yok oyle degildir boyledir diye emek verip ugraşalim.

Uruloki

Uruloki

Üye

Ya imei kaydi diyorum hala hesap acarim diyorsun baska bir sey demiyorum ayrica satia rakamlari yillik degildir yilin tek ceyregi icin verilen rakamlar yaninda Q1 ve ya Q2 yazan aciliminida yaptirmayin onun isterseniz ki o satis rakamlariyla 3 milyar yakinda gelir cunku samsung boyle sattikca htc boyle sattikca(ki satacaklar bosuna yok ona gececek yok buna gececek demeyin bos hayaller adamin tek cihazi kac satiyor daha gecip ne yapsin) 3 milyar yakindir ve lutfen hala yok mail kayit ederim demeyin imei kayidi aliyor market

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

tamam kaynak olsa iyi olur da verelim kaynaklari araştirma şirketlerinin raporlarini,telefon şirketlerinin bir onceki yil ve bu yilki satiş rakamlarini,bilancolarini,faaliyet raporlarini vs verelim araştirip koyalim buraya.delinin biri atsin taşi biz hepberaber cikaralim:D
Ama once o deli verdigi bilgileri net mullakta birakmadan resmi kaynaklara dayandirarak versin ki biz de yok oyle degildir boyledir diye emek verip ugraşalim.
zaten bende konunun kaynağı olsaymış demek istedim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt