Android bu dev rekora koşuyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
3milyar çok abartmışlar o kadar satamaxlar... şu an değil 1milyar 500milyon tane anca android tel vardır.. Apple ve android in satış politikası farklı birisi tek kesime diğeri ise neredeyse tüm kesime hitap ediyor... Kıyaslamak yanlış...

Ali Kemal Abi anlatmış zaten olayı...Android fanları sevine dursun :kop2:

R.A.M

R.A.M

Üye
şu anda 500milyon omdugunu varsayalim 2016 yilina 3MİLYARuniteye cikaracak denmiş. Bu yili da sayarsak 4.5 yil var. Yani her yil piyasada 750milyon android tabanli telefon satilacak demektir bu. peki dunya akilli telefon pazari buyuklugu ne kadar?2011 yilnda 100milyon civarinda akilli telefon satilmiş. Peki bu rakamlar nasil milyarlara cikiyor. Cok basit custom romlarla. Yani bir android kullanicisi telefonuna her rom atişinda bu rakam bir kişilik artiş gosteriyor. Belki de telefonuna yuzlerce kez rom atanlar bile vardir. Ayrica akilli telefon pazarini biraz takip eden herkes bilir ki android ciktigindan beri butun dunyada pazarlarinda bile toplam 500milyon akilli telefon satilmadi. Guzel bir kelime oyunuyla insanlara kendisini farkli gostermek boyle oluyor demekki.

Bak bunu bilmiyodum saolasın.

- - - Eklendi - - -

dün symbian bugün android yarın wp bellimi olur doğru söylemişsin fakat herzaman olan tek işletim sistemini unutmuşsun oda tabiki ios :oke:

ama sanırım android ios'tan daha iyi olacak çünkü ios'ta ilerleme yok şuanda ip5'e bakın tamam çok güzel fakat çoğu kişinin beklentisini karşılamadı

- - - Eklendi - - -

kesinlikle,bu konuda benim şöyle bir görüşüm var ;

200-600 TL Symbian
600-1500 TL Android
1500 TL + İos diyorum

ios alan kimin başı ağrımış ? galaxy s ten destek kesildi hatta yıl oldu,3GS'nin desteği yeni kesiliyor :oke: paran varsa ios yoksa android dediğim gibi ios parası olan kaliteli sorunsuz işletim sistemi arayanlara ve c r a c k'le falan uğraşmayanlar için çok ideal bir işletim sistemi android samsung diyenlere soruyorum

Galaxy serisindeki rehbere girerken bekletme sorunu ne zaman çözüldü ? çözülmedi :ağlarım:

samsung galaxy wonder'dan S3'e kadar bütün samsunglarda olan bir sorun bazen şansınıza bekletmiyor fakat genelde bekletiyor

yani demek istediğim kalite yok android'de baştan sağma yazılmış gibi :(

baştan sağma değilde ios tek iphone telefonuna göre yazılıyor bu yüzden stabil çalışılıyor güncellemelerlede düzeltiliyor android ise her telefona göre ayrı düzenlendiği için stabilliği ios kadar üst düzeyde olmuyor, çalışma mantığıda farklı.

saruman_me

saruman_me

Üye
:tşk:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
şu anda 500milyon omdugunu varsayalim 2016 yilina 3MİLYARuniteye cikaracak denmiş. Bu yili da sayarsak 4.5 yil var. Yani her yil piyasada 750milyon android tabanli telefon satilacak demektir bu. peki dunya akilli telefon pazari buyuklugu ne kadar?2011 yilnda 100milyon civarinda akilli telefon satilmiş. Peki bu rakamlar nasil milyarlara cikiyor. Cok basit custom romlarla. Yani bir android kullanicisi telefonuna her rom atişinda bu rakam bir kişilik artiş gosteriyor. Belki de telefonuna yuzlerce kez rom atanlar bile vardir. Ayrica akilli telefon pazarini biraz takip eden herkes bilir ki android ciktigindan beri butun dunyada pazarlarinda bile toplam 500milyon akilli telefon satilmadi. Guzel bir kelime oyunuyla insanlara kendisini farkli gostermek boyle oluyor demekki.

çoğu insan bilmediği için bu gerçegi haliyle milyar satılmış görünüyor.sanal ortamda bu böyle milyarlar satmış oluyor ama ya gerçek hayatta :ehe bu arada dünyanın toplam nufüsü ne kadar ?

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
phasan

phasan

Üye
En guzel ios

papakudioflu

papakudioflu

Admin
[ENGİN];5273507' Alıntı:

çoğu insan bilmediği için bu gerçegi haliyle milyar satılmış görünüyor.sanal ortamda bu böyle milyarlar satmış oluyor ama ya gerçek hayatta :ehe bu arada dünyanın toplam nufüsü ne kadar ?

dunya nufusu 7 milyar 1.4 milyari cin 1milyari hindistan. 1milyara yakini aclik sinirinda yaşiyor. Kalanlarin yarisindan cogu henuz cep telefonu diye bir teknolojiden habersiz. Biraz karişik oldu ama siz toparlarsiniz. :kop:

avcitalip

avcitalip

Üye
baştan sağma değilde ios tek iphone telefonuna göre yazılıyor bu yüzden stabil çalışılıyor güncellemelerlede düzeltiliyor android ise her telefona göre ayrı düzenlendiği için stabilliği ios kadar üst düzeyde olmuyor, çalışma mantığıda farklı.

biliyorum,ama android sürekli gelişiyor neredeyse her türlü yenilik bizde mesela fakat işte dediğim gibi stabilasyon çalışması yapmaları gerekiyor

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi

dunya nufusu 7 milyar 1.4 milyari cin 1milyari hindistan. 1milyara yakini aclik sinirinda yaşiyor. Kalanlarin yarisindan cogu henuz cep telefonu diye bir teknolojiden habersiz. Biraz karişik oldu ama siz toparlarsiniz. :kop:

zaten pazarin cogunu çin alıyor adamlar cakma android bile üretiyorlar :)

Uruloki

Uruloki

Üye

Android kullanmadigin belli gmail heaabi uzerinden aktiflestirdigin icin cihazi sayiliyor ki oyle bir sistem var play e girdigin zaman imei kayit ediyor o yoksa cihaz id si var eee nerde custom rom

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi

Android kullanmadigin belli gmail heaabi uzerinden aktiflestirdigin icin cihazi sayiliyor ki oyle bir sistem var play e girdigin zaman imei kayit ediyor o yoksa cihaz id si var eee nerde custom rom

Dedigin cok mantikli gmail nerdeyse tüm android telefon sahiplerinde var. Gmail ile sayılıyor olabilir.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

google'a bakarsan dünya nufüsünün yaridan fazlası androidli cihaz kullanıyor öylemi :ehe kaçın android saldırısına uğradık :hmmm

msy2017

msy2017

Üye
ıosu tek firma kullanıyor androidi ise önüne gelen kullanıyor.

papakudioflu

papakudioflu

Admin

benim kullandigim telefonlari ve sistemleri tahmin bile edemezsin ayrica ne alakasi var benim kullanip kullanmamamla. Bak ben burada rakam veriyorum pazar belli 2012 yili akilli telefon satişi toplam 115milyon adet olarak bekleniyor. Siz daha 4 yilda 3milyar teranesinin peşine gidecekseniz yapabilecek bişey yok. Dunya nufusunun yarisi android kullanacak.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları ve CanKartaL
Uruloki

Uruloki

Üye

benim kullandigim telefonlari ve sistemleri tahmin bile edemezsin ayrica ne alakasi var benim kullanip kullanmamamla. Bak ben burada rakam veriyorum pazar belli 2012 yili akilli telefon satişi toplam 115milyon adet olarak bekleniyor. Siz daha 4 yilda 3milyar teranesinin peşine gidecekseniz yapabilecek bişey yok. Dunya nufusunun yarisi android kullanacak.

İyide madem kullandin dediklwrimide bilmen lazim gir gmail hesabina ayarlarinda mevcut senin kullandigin android cihazin ayrıca o bir sende degil ceyrek ceyrek aciklanan bir sonuç

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

Google gerçek rakamlarını dediğin yöntemle sayıyor olabilir, ayrıca ona bile gerek yok, imei diye birşey var sonuçta bunu saymak için ama mantık diye de birşey var. Ali Kemal abinin de dediği gibi satış rakamları belli.

Bu arada Andorid istediği kadar yayılsın şu haliyle geliştirilmiş s40 cihazları gibi görüyorum ki s40 ın bu kadar sorunu yok. Ellerinden gelse sırf android sayısı artsın diye hesap makinelerine bile android sürümü yapıp piyasaya sürecekler. Apple temizini yapıyor, tek tip cihaza yazılım yapıyor falan diyorduk ama suyunu çıkarttı. 6 çeşit telefonu olunca tasarıma vakit ayıramaz oldu anlaşılan.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Google gerçek rakamlarını dediğin yöntemle sayıyor olabilir, ayrıca ona bile gerek yok, imei diye birşey var sonuçta bunu saymak için ama mantık diye de birşey var. Ali Kemal abinin de dediği gibi satış rakamları belli.

Bu arada Andorid istediği kadar yayılsın şu haliyle geliştirilmiş s40 cihazları gibi görüyorum ki s40 ın bu kadar sorunu yok. Ellerinden gelse sırf android sayısı artsın diye hesap makinelerine bile android sürümü yapıp piyasaya sürecekler. Apple temizini yapıyor, tek tip cihaza yazılım yapıyor falan diyorduk ama suyunu çıkarttı. 6 çeşit telefonu olunca tasarıma vakit ayıramaz oldu anlaşılan.

Apple yinede çok iyi durumda.En azından gidip 3 milyar cihazımız olacak diye yalan haber yapmıyor.Bunu Nokia yapsa -ki kamera olayında gördük- Android fanları afedersiniz Nokia'nın ağzına *****.Android yapınca hakkıdır bizim bilgimiz olmuyor oluyor ama.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

Apple yinede çok iyi durumda.En azından gidip 3 milyar cihazımız olacak diye yalan haber yapmıyor.Bunu Nokia yapsa -ki kamera olayında gördük- Android fanları afedersiniz Nokia'nın ağzına *****.Android yapınca hakkıdır bizim bilgimiz olmuyor oluyor ama.

Apple artık işi "nasılsa alıyorlar, bunu da satarız" mantığına çevirdi sanki. Kazanmıyor mu? Deli gibi kar marjı var ürünlerinde. Millete 2000-2500 TL ye sattıkları cihazların maliyeti 500-750 TL arasıdır muhtemelen. Sanmıyorum ki 64 gb lık modellerin bile maliyeti 1000 TL yi geçsin. Millet alıyor nasılsa diyorlar.
Nokia hatasının bedelini ödüyor. Çıkartacaktı Wp8 i, S^3 cihazların da üretimini kimseye haber vermeden azaltacaktı. Millet doladı diline bi 2016 lafı gidiyor. C6-01 2. yılını doldurdu ve 3. işletim sistemi ve üzerine Refresh adındaki fp çıktı. Diğer nesillerden özelliklerin portlanmasıyla çıkartılan cfw leri de hiç saymıyorum. S60v5 i hiç saymıyorum. Halen daha kullanılıyor.
Millet 1 ay sonrasına söz veremezken Elop efendi 5 sene sonrasının olayını açıklıyor :S Yazık günah yani.

Android de sürekli cihaz ve sistem değiştiriyor. Hiç farkına varılmadan eski, yeterli olamayan, giriş seviyesi cihazlar kenara çıkıyor ve yerini yeni üst modellere bırakıyor. Operatörler tarafından faal kullanım sayılarına bakılma şansı olursa en net o şekilde belli olacaktır. Çünkü telefoncuların vitrinleri cihaz dolu ve hepsi satılmış görünen ama kullanılmayan birsürü cihaz var.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Ben Google Play üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum.

msy2017

msy2017

Üye
apple ıphone 5 24 saatte iki milyon ön siparişle satılmış alan alıyor ismi yetiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt