Bana bu ozgurlukten biraz bahsedermisin neymis bu ozgurluk attigniz kerneller mi yoksa custom romlarmi ? Sanki telefona isletim sistemi kurabiliyomusssunuz gibi konustunuz. Hayir yani androidde yapip iphone da yapamadiginiz ne var ? Birde performans farkina bakarsak ki bence bu dediginiz ozgurlukten daha onemli (kim kasan donan bir telefon isterki ?) burda androide kasiyor donuyor demiyorum 1000tl nin altinda verdinizmi tad alamiyorsunuz . Ben sahsen 1700 tl verdim iphone daki hazzi alamadim (galaxys3) daha kanallarin uygulamalari bile yok. O degil apple neyi kisitliyosa hepsini jailbreak ile acabiliyoruz sunu bilin yeter jailbreak ile sizden daha ozgur ve stabil calisan telefonumuz var telefonda ne begenmediyseniz bir tweakla kaldirip ne eksik gorduyseniz bir tweakla yukluyorsunuz bence zihniyetiniz cok yanlis android alip guncelleme goremeyecegime (rom haric) bkz galaxys2 2.3 aldi ics aldi jb alcak ve gerisi romlarla idare etcek ama suan 3Gs kullanan biri yarin kirpilmista olsa bir ios 6 alacakki 3 yillik telefon olmasina ragmen bence siz ozgurluk anlayisinizi deistirmelisiniz yada elinizle iphone u bi kac gun kullanmalisiniz emin olun iostan androide gecince aradaki farki anlayip tekrar iosa donmek isteyeceksiniz
Saygilar
Bir "apple fanı" olduğun belli hocam kusura bakma

Eminim sen de gözünü karartıp 4s ten iphone 5 e geçmek isteyen ve iphone 5 e devrim niteliğinde bir gözle bakan insanlardansın... Lütfen bu sözlerime alınma ama iphone ların androidlerden daha performanslı olduğunu nereden çıkardın acaba? O dandik arayüzden mi? Allah aşkına arka planda basit bir wallpaper (live bile değil) arkaplandaki çalışan hizmetler kısıtlı, homescreeni bile olmayan sadece bir menüden ibaret olan bir arayüz nasıl kasabilir? Asıl kasarsa sıkıntı yani. iPhone 4s de bile bazı iOs oyunları kasarken bence performanslı diyemezsin o telefona.
Ha bu arada nerden biliyosun kardeşim iphone 4s ezer geçer s3 ü filan hatta iphone 5 iyice ezecek diyorsan ahanda karşılaştırma sana:
Galaxy S III ve iPhone 5 ilk karşılaştırma sonuçları geldi
Şu özgürlük meselesine de açıklık getireyim: Cyanogen Mod, AOKP, Miui, ParanoidAndroid gibi romları duydun mu acaba? Ha bu arada bazı android telefonlarına windows işletim sisteminin yüklendiğini de bilmiyordun sanırım. İstediğin gibi overclock, kullanıcı izinleri, ses ve anten iyileştirmeleri, kamera iyileştirmeleri, arayüz akıcılığının istenilen düzeye rahatça çıkarılabilmesi, arayüzlerin tamamen değişebilmesi gibi etkenleri saymıyorsan özgürlükten ben sana şöyle diyim: Özgürlükten anlayışın ne? Kaç tanesi iOs da var?