Samsung Galaxy S IV ile ilgili iddialar ortaya çıkıyor 5 ay sonra s4 :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S IV ile ilgili iddialar ortaya çıkıyor 5 ay sonra s4 :)

3 Oy

Galaxy S serisi Samsung telefonlarında en fazla satış rakamları elde eden telefonlar oldu. Son olarak bu yıl Londro’da düzenlenen etkinlikle lasnmanı gerçekleşen Galaxy S III bu seriye dahil olmuştu. Serinin son telefonu elde ettiği satış rakamları ile daha önceki modeller olan Galaxy S ve Galaxy S II’nin oldukça ilerisinde. Üç aylık gibi kısa bir sürede 20 milyon satış gerçekleştiren telefonun aynı süre içerisindeki rakamlar baz alındığında Galaxy S’in 6, Galaxy S II’nin ise 3 katı kadar bir başarı göstermiş durumda.

Telefon içinde bulunduğumuz çeyrekte halen iyi satışlar gerçekleştirirken yıl sonuna kadar koyulan hedef ise 30 milyon oldu. Yine şirket kısa süre önce duyurduğu Galaxy Note II içinde 20 milyon satış hedefi ortaya koydu. Yıl sonuna kadar bu rekor satışlar elde edilir mi bilinmez ancak kullanıcılar serinin yeni telefonu Galaxy S IV’ün hangi özellikler ve hangi tarihte kullanıcılara sunulacağını şimdiden merak ediyor. Tabi bu noktada çeşitli iddialar yok değil. Öncelikle iddia edilen teknik detayları serinin önceki telefonları ile kıyaslayarak belirtelim;
Ekran
Galaxy S: 4,0 “süper AMOLED ekranı
Galaxy S II: 4,3 “süper plus ekran AMOLED
Galaxy S III: 4,8 “süper AMOLED ekranı
Galaxy S IV: 5 “süper AMOLED plus ekran
Her modelde ekran boyutunun arttığını görüyoruz. Muhtemelen Galaxy S IV içinde ekran boyutunun Galaxy S III’ten fazla olacağını söyleyebiliriz. Ancak ekran boyutunun bu denli büyümesi kimi kullanıcılar arasında tepkiyle karşılanabilir. 5inç ekran boyutu neredeyse Galaxy Note ile aynı seviyeye yaklaşmakta. Ancak tabi bu sadece önceki modellere kıyasla yapılmış bir varsayım.
İşletim Sistemi Android
Galaxy S: Android 2.1 (Eclair), 2.3(Gingerbread) yükseltildi
Galaxy S II: Android 2.3- Android 4.0’a yükseltildi ve Jelly Bean güncellemesi alacak.
Galaxy S III: Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich)- Jelly Bean güncellemesini kısa süre içerisinde alacak
Galaxy S IV: Android 5.0 (Muhtemelen Lime Pie olacak)
Boyut ve ağırlık
Galaxy S: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm. 119 gram.
Galaxy S II: 125.3 x 66.1 x 8.5 mm. 116 gram.
Galaxy S III: 136.6 x 70.6 x 8.6 mm. 133 gram.
Galaxy S IV: 135.9 x 70.8 x 8.8 mm. 140 gram.
Yukarıdaki verilere baktığımızda Galaxy S IV’ün daha kısa ve biraz daha geniş olduğu görüyoruz. Bu boyutlara 5inçlik ekranın sığdırılması için ekranın etrafında bulunan çerçevenin daralacağını söyleyebiliriz.
Pil
Galaxy S1500 mAh Li-Ion.
Galaxy S II 1650 mAh Li-Ion.
Galaxy S III 2100 mAh Li-Ion.
Galaxy S IV 2400 mAh Li-Ion.
Akıllı telefonlarda en önemli detaylardan biri olan pilin yeni telefonda artacağını söyleyebiliriz. Özellikle Galaxy S II’den Galaxy S III’e geçişte önemli bir artışın olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Daha büyük ekran ve daha hızlı işlemcinin olacağı düşünüldüğünde karşımıza 2400mAh gücünde bir pil çıkabilir.
İşlemci
Galaxy S: 1GHz hızında tek çekirdekli işlemci (512MB RAM)
Galaxy S II: 1.2GHz çift çekirdekli işlemci (1GB RAM)
Galaxy S III: 1.5GHz hızında 4 çekirdekli işlemci (1GB RAM, LTE modellerde 2GB RAM)
Galaxy S IV: Cortex-A15 mimarisi üzerine inşa edilen çift çekirdekli Exynos 5250 ya da dört çekirdekli Exynos 5450
Her ne kadar kaynak yazıda 6 çekirdekli bir işlemciden bahsedilmiş olsa da çokta gerçekçi durmayan bir durum. Geçtiğimiz dönemde Samsung zaten yeni nesil işlemcisi olan sunmuştu ve yine üreticinin dört çekirdekli Cortex A-15 ve 28nm mimarisi üzerine inşa edilen Exynos 5450 işlemcisinin hazırlıklarını yaptığını da biliyoruz.
Çıkış Tarihi
Galaxy S; Mart 2010’da kullanıcılara sunulan telefon haziran ayı içerisinde bir çok ülkede satışlara başladı.
Galaxy S II; Nisan 2011’de lasnmanı gerçekleşti ve mayıs ayında birçok ülkede raflardaki yerini aldı.
Galaxy S III; 29 Mayıs 2012’de tanıtılan telefon kısa süre içerisinde nerdeyse dünya genelinde satışa sunuldu.
Galaxy S IV; Daha önceki serilere baktığımızda genellikle yılın ilk bölümlerinde kullanıcılara sunulmuş. Muhtemelen Galaxy S IV’te aynı dönem içinde kullanıcılara sunulacak. Ancak telefonun 2013 yılında şubat ayında Barcelona’da gerçekleştirilecek Dünya Mobil Kongresi’nde kullanıcılara sunulacağı da iddia edilmekte. Yani beş ay sonra telefonun kullanıcılara sunulacağı iddia ediliyor. Açıkçası bende biraz şaşkınlık yaratmadı değil, Galaxy S III’ün halen inanılmaz satışlar gerçekleştirmesi ve bunun yanında Note II’nin raflardaki yerini almaması Galaxy S IV için erkan bir dönem olabilir.
Şu an için iddia edilen teknik detaylar bu noktada. Yıl sonuna doğru güvenilir kaynaklardan muhtemelen bilgiler sızdırılacaktır. Sizlerinde serinin yeni telefonu için öngördüğünüz iddialar varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ledayi2000

avcitalip

avcitalip

Üye
s5 galiba note 1 gibi olacak :( samsung ekran konusunda azıttı bence :off:

5 inç ne yahu neredeyse note boyunda 5 inç yuh yuh :) (note 1 5.2 inç)

ama şimdiden söylemek istedim ip5'in canını okuyacak gibime geliyor :) fakat içimden bir ses ip5 kadar iyi olmayacak diyor :)

- - - Eklendi - - -

.....

buradan alıntı dimi :ehe

Kerim.

Kerim.

Üye
Ekran boyutu artırılmamalı bence.bu arada 4.1den sonra 5.0 değil 4.2 olacak diye biliyorum:hmmm

PriZm

PriZm

Üye
Ekran boyutu Galaxy S serilerinde max 4.5"-4.8" arası olmalı bence.daha fazla çıkarılacaksa Note serisine alsınlar o telefonu daha iyi.

avcitalip

avcitalip

Üye
Ekran boyutu artırılmamalı bence.bu arada 4.1den sonra 5.0 değil 4.2 olacak diye biliyorum:hmmm

bencede 4.2 ile gelir,ekran her seride biraz daha büyüdüğüne göre illaki s4'te de büyütecektirler 5 inç olursa note gibi olur,samsunglar artık tek elle kullanılmıyor yahu s3'ü tek elle kullanırken ekranın üstüne erişirken zorlanıyorum :off:yine apple yaptı yapacağını en güzeli 4 inç işte

Kerim.

Kerim.

Üye

bencede 4.2 ile gelir,ekran her seride biraz daha büyüdüğüne göre illaki s4'te de büyütecektirler 5 inç olursa note gibi olur,samsunglar artık tek elle kullanılmıyor yahu s3'ü tek elle kullanırken ekranın üstüne erişirken zorlanıyorum :off:yine apple yaptı yapacağını en güzeli 4 inç işte
Bence en ideali s2.

• Beğen
Tepkiler: devil_man_o ve seytan_avcisi
seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
s2 ekran boyutu konusunda harika

m-eri

Üye
sanmam öyle bi şey olduğunu s3 satışları iyi giderken bu haber satışı azaltır. ben samsung yerinde olsam 1-2 yıl beklerdim

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen 1 2 yil sonra ciksa iyi hem ozamn alirim S4 hemen 1 yil sonra ckmamali :-)

- - - Eklendi - - -

aynen 1 2 yil sonra ciksa iyi hem ozamn alirim S4 hemen 1 yil sonra ckmamali :-)

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
bunun tasarımıda 200lü yıllardan kalmadır kesin sadece boyutu yükselir ekranın :D

Jomolocco

Jomolocco

Üye
s4 cikiyor beyler 5 inc

SilentOne

SilentOne

Üye
5 inc de çok fazla be bari 4.8 de bıraksınlar

geographerr

geographerr

Üye
Ekranın telefonun ön yüzünün tamamını kaplaması iyi olur gibi böylece telefon boyutu büyümeden ekran büyümüş olur ki bence görsellik açısından da süper olur.
Bir de ekran boyutu büyümeden de ekran tipi falan değişebilir daha kaliteli ekranlar kullanabilir geleceğin telefonlarında. :) :) :)

cukuleaks

Üye
Ekran 5 inc gayet guzel..buyuk ekran seviyorum.

avcitalip

avcitalip

Üye
Ekranın telefonun ön yüzünün tamamını kaplaması iyi olur gibi böylece telefon boyutu büyümeden ekran büyümüş olur ki bence görsellik açısından da süper olur.
Bir de ekran boyutu büyümeden de ekran tipi falan değişebilir daha kaliteli ekranlar kullanabilir geleceğin telefonlarında. :) :) :)

o şekilde olabilir onun haricinde telefonlar çok büyüyor yahu :off:

- - - Eklendi - - -

Ekran 5 inc gayet guzel..buyuk ekran seviyorum.

note niye var ? :nono:

cortex47

cortex47

Üye
Note'un ekranı 5.3". Ayrıca belli ki hiç Note kullanıp büyük ekranın zevkine varamamışsınız. İnanın düşündüğünüzden çok daha iyi. Ayrıca düşündüğünüzden çok daha ergonomik. Yıl olmuş 2012 hala iPhone diyen var ne diyim daha ya. Teknolojide adım adım özgürlüğe giderken, tam tersini yapmaya çalışan bir firmayı savunan insanlar var hala, ilginç. Neyse konu sapmasın, Samsung iddiaları yalanladı, ki zaten çok saçma olur 2013'ün 3. çeyreğinden önce çıkması S4'ün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt