4 yıllık mühendislik fakültesi ve Uzun dönem askerlik!!

Sponsorlu Bağlantılar

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Askerlik şubesinden öğrenen bir arkadas olmuş yeni öğrendim yalnızca kurmay olmuyormuşşum yani rütbe anca 45 yaşlarında Albaylıga kadarmış bana yeterde artar bile :D
zannetmiyorum öyle bir şey olsaydı benim asker arkadaşım söylerdi o da yedek subay olarak yapıyor:hmmm

• Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923, tguzel7 ve BigHackeR35

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
  • Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923, tguzel7 ve BigHackeR35
evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi

zannetmiyorum öyle bir şey olsaydı benim asker arkadaşım söylerdi o da yedek subay olarak yapıyor:hmmm
Zaten yedek subaylık olarak yapıyorsun askerliğinin bitmesine 1 ay kala falan teğmen oluyormussun hatta yedek subayken herhangibir durumdan dolayı askeri mahkemede yargılanırsan teğmen olarak yargilaniyormussun askerliğinin sonlarına doğru astegmenlik sınavları varmış bu sınava girip dediğim gibi 45 yaslarında albay olabiliyormussuz bunu askerlik şubesinden öğrenen bir arkadaştan öğrendim onun yalancısıyim umarım doğru bir bilgidir yarın kendim askerlik şubesine gidip öğrenicem.:ehe

- - - Eklendi - - -

ben de uzun dönem yapmak istiyorum bakalım şansımıza artık hayırlısı.
İnşallah dostum hayırlısı :)

- - - Eklendi - - -

ben uzun yapmayı düşünüyorum da yedekte kontenjan olmazzsa kısa mecbur :hmmm
Hayırlısı dostum :)

• Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Zaten yedek subaylık olarak yapıyorsun askerliğinin bitmesine 1 ay kala falan teğmen oluyormussun hatta yedek subayken herhangibir durumdan dolayı askeri mahkemede yargılanırsan teğmen olarak yargilaniyormussun askerliğinin sonlarına doğru astegmenlik sınavları varmış bu sınava girip dediğim gibi 45 yaslarında albay olabiliyormussuz bunu askerlik şubesinden öğrenen bir arkadaştan öğrendim onun yalancısıyim umarım doğru bir bilgidir yarın kendim askerlik şubesine gidip öğrenicem.:ehe
bencede en doğru seçim:oke:

• Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923 ve BigHackeR35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
hoşgeldin evren kardeş :)

Mert

Mert

Üye
Sorularınızın cevabını bilmiyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur :)
Asker çocuklarının avantajlı olduğu gibi şeyler söylenmiş. Yok öyle bir şey kimse kafasından uydurmasın. Nerden mi biliyorum? Kendimden

BigHackeR35

BigHackeR35

Üye
Asker çocuklarının avantajlı olduğu gibi şeyler söylenmiş. Yok öyle bir şey kimse kafasından uydurmasın. Nerden mi biliyorum? Kendimden
hiç kusura bakma kardeş öyle. sen farklıysan onu bilemem eyvallah.

kadirkurt-28

Üye
merhaba arkadaslar bildigim kadariyla cevapliyorum evet yedek subay iken ihtiyaca gore kadrolu veya sozlesmeli subay olabilirsiniz ama ihtiyaca gore herkees deil
ancak yasiniz fazla ise mantiksiz cunku binbasidan yuzbasidan emekli olursunuz. ancak uniyi yeni bitirmis bir kisi icin mantikli askeri okul mezunu ile farkiniz sadece kurmaylik sanirsam diger hersey ayni rutbe bekleme suresi filan. Saygilarimla

• Beğen
Tepkiler: evroo
evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi
hoşgeldin evren kardeş :)
hoşbulduk kardeşim :)

- - - Eklendi - - -

:tşk:

- - - Eklendi - - -

merhaba arkadaslar bildigim kadariyla cevapliyorum evet yedek subay iken ihtiyaca gore kadrolu veya sozlesmeli subay olabilirsiniz ama ihtiyaca gore herkees deil
ancak yasiniz fazla ise mantiksiz cunku binbasidan yuzbasidan emekli olursunuz. ancak uniyi yeni bitirmis bir kisi icin mantikli askeri okul mezunu ile farkiniz sadece kurmaylik sanirsam diger hersey ayni rutbe bekleme suresi filan. Saygilarimla
katılıyorum tek fark kurmay olamıyoruz.

Violonist

Üye
Merhaba arkadaslar!
Ben inşallah okulu uzatmadan bu sene universite 4. Yılıma giriyorum. Mezun olduktan sonra uzun dönem askerlik ve askerde teğmen olarak kalıp yükselmek istiyorum, araştırdığım kadarıyla Albay rütbesine kadar çikabiliyormuşşuz, benim sorum olucak tecrübe sahibi arkadaslar varsa yardımlarını istiyorum,
1-bana uzun donem çıkması için ne yapmalıyım?
2-sınavları formalite ihtiyaca göre uzun alıyorlar diyorlar diyelimki kısa çıktı halen askerde teğmen olarak kalabiliyormuyum?
3-eğer ihtiyaca göre alınıyorsa seneye bitireceğim fakültenin mühendislik fakültesi olmasının ve benim boyum 1.96 kilom 90 bunun bir artı katkısı olabilir mi?
4-yine ihtiyaca göre alınıyorsa uzun donem çıkması için hangi donem askere gitmeliyim?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar şimdiden teşekkür ederim :)

- - - Eklendi - - -

Konu hakkında bilgisi olan yok mu arkadaslar???:hmmm

ingilizcen varsa yedek subay olarak gidersin. Büyük ihtimal

Jomolocco

Jomolocco

Üye
kesinlikle kisa donem yapma aglarsin aglatirlar.

evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi

hayır kısa dönem dedi.çünkü kısa yapanlara çok daha fazla yükleniyorlarmış nasıl olsa kısa yapıcak bu deyip :evet:
Haklisin Abim kısa yapmıştı doğu çıktı Erzincan'a adamı sürekli karakol gece nöbetlerine vermişler :D

Üst Alt