4 yıllık mühendislik fakültesi ve Uzun dönem askerlik!!

Sponsorlu Bağlantılar

evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi
4 yıllık mühendislik fakültesi ve Uzun dönem askerlik!!
Merhaba arkadaslar!
Ben inşallah okulu uzatmadan bu sene universite 4. Yılıma giriyorum. Mezun olduktan sonra uzun dönem askerlik ve askerde teğmen olarak kalıp yükselmek istiyorum, araştırdığım kadarıyla Albay rütbesine kadar çikabiliyormuşşuz, benim sorum olucak tecrübe sahibi arkadaslar varsa yardımlarını istiyorum,
1-bana uzun donem çıkması için ne yapmalıyım?
2-sınavları formalite ihtiyaca göre uzun alıyorlar diyorlar diyelimki kısa çıktı halen askerde teğmen olarak kalabiliyormuyum?
3-eğer ihtiyaca göre alınıyorsa seneye bitireceğim fakültenin mühendislik fakültesi olmasının ve benim boyum 1.96 kilom 90 bunun bir artı katkısı olabilir mi?
4-yine ihtiyaca göre alınıyorsa uzun donem çıkması için hangi donem askere gitmeliyim?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar şimdiden teşekkür ederim :)

- - - Eklendi - - -

Konu hakkında bilgisi olan yok mu arkadaslar???:hmmm

15097

15097

Üye
Hayirli olsun demekten baska bir sey diyemecegim :)

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
  • Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923 ve tguzel7
BigHackeR35

BigHackeR35

Üye
1.üni mezunları askerliğini yedek subay olarak yapıyor yani asteğmen olarak.
2.kademede görev yapabilirsin
3.yükselme ihtimalin yok 12 ay yaptıktan sonra ya çekip gidiyorsun ya da kalmak istersen kalıyorsun.
4.kısa dönem yapacağına şükredebilirsin

- - - Eklendi - - -

yükselme önceliği her zaman askeri okullardan mezun olan öğrencilerindir.

• Beğen
Tepkiler: 1STayTRue35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
3.yükselme ihtimalin yok 12 ay yaptıktan sonra ya çekip gidiyorsun ya da kalmak istersen kalıyorsun.

- - - Eklendi - - -

iyi bir açıklama kardeşim :oke:

• Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Google Amca'dan çok araştırdım albaylıga kadar yükselme var
var olabilir ama ihtimal yok. sado arkadaşımın dediği gibi yükselme önceliği asker okuldan mezun olan öğrencilerin. yani bizim ihtimalimiz çok düşük.

• Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923 ve tguzel7
evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi
Tabiki mühendislik iyi ama asker olmak herzaman hayalimdi hem vatan borcu bedelli falanda neymiş dedelerimiz para verip yatarak mı Kurtardılar bu vatanı, bu arada dünya Servet verseler polis olmam emir kulu adamlar sonuçta emirin nereden geldigide belli, şimdi siyasete giricek bu konu forum kurallarına aykırı olmasa döktürürdüm ama neyse.

- - - Eklendi - - -

var olabilir ama ihtimal yok. sado arkadaşımın dediği gibi yükselme önceliği asker okuldan mezun olan öğrencilerin. yani bizim ihtimalimiz çok düşük.
İhtimal var askerlik sonunda sınavları var ancak dediğiniz gibi öncelik asker çocuklarına

BigHackeR35

BigHackeR35

Üye
Tabiki mühendislik iyi ama asker olmak herzaman hayalimdi hem vatan borcu bedelli falanda neymiş dedelerimiz para verip yatarak mı Kurtardılar bu vatanı, bu arada dünya Servet verseler polis olmam emir kulu adamlar sonuçta emirin nereden geldigide belli, şimdi siyasete giricek bu konu forum kurallarına aykırı olmasa döktürürdüm ama neyse.

- - - Eklendi - - -

İhtimal var askerlik sonunda sınavları var ancak dediğiniz gibi öncelik asker çocuklarına

askeri okul okumuş asker çocuklarına :dry: bizim gibiler olamıyor zaten ne kadar istesekte

• Beğen
Tepkiler: 1STayTRue35
evroo

evroo

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

Askerlik şubesinden öğrenen bir arkadas olmuş yeni öğrendim yalnızca kurmay olmuyormuşşum yani rütbe anca 45 yaşlarında Albaylıga kadarmış bana yeterde artar bile :D

BigHackeR35

BigHackeR35

Üye
Askerlik şubesinden öğrenen bir arkadas olmuş yeni öğrendim yalnızca kurmay olmuyormuşşum yani rütbe anca 45 yaşlarında Albaylıga kadarmış bana yeterde artar bile :D
:hmmm

Üst Alt