Telefon Tavsiyesi Galaxy S III vs Nokia Lumia 920

Sponsorlu Bağlantılar

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S III vs Nokia Lumia 920
Öncelikle merhaba sevgili maxicep üyeleri.Bu konumda bu iki güzel telefonun teknik olarak karşılaştırmalarını ve internette araştırmalarım sonucu ulaştığım yorumları yazacağım.Lafı uzatmadan karşılaştırmaya geçeyim.

Nokia Lumia 920

Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan wp nin amiral gemisi dikkatleri üzerine çekti.Gerek kamera performansı gerek tasarımı ile nokia'nın can simidi olma yolunda olduğunu söyleyebilirim.

Kısa Özellikler
  • 4.5 inç IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran ve 768x1280 ekran çözünürlüğü.
  • Dokunmatik cam,Corning Gorilla Glass ile güçlendirilmiş bulunuyor.
  • Qualcomm MSM8960 Çift Çekirdekli 1500MHz Krait işlemcisi ve Adreno 225 ekran kartı ve 1 GB ram telefonun özelliklerinden bazıları.
  • Kamerada ise 8.7 Megapiksellik Carl Zeiss optik kullanılmış otofokuslu , LED flaşlı güzel bir kamerası var diyebilirim.Ayrıca 1080p 1920x1080 video çekimi yapabiliyor.
  • Her ne kadar telefon 4G desteklesede , ülkemizde 4G çok yavaş bir şekilde yeni deneniyor olması bu yönden eksi oluşturuyor bu telefon için.Pratikte olan indirme hızlarını telefonu elinize aldığınızda malesef ulaşamıyacaksınız.

Samsung Galaxy S III

Android Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanan ve yakında Jelly Bean güncellemesi gelicek Samsung'un amiral gemisi olan S3 yüksek teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kısa Özellikler

• 4.8 inç HD Super Amoled ekran ve 720x1280 ekran çözünürlüğü.
  • Dokunmatik cam en gelişmiş Corning Gorilla Glass 2 ile güçlendirilmiş bulunuyor.
  • Exynos 4212 1400MHz Dört Çekirdekli işlemcisi ve Mali-400MP ekran kartı ve 1 GB ram ile iddaalı bir telefon olduğunu kanıtlıyor.
  • 8 Megapiksellik otofokuslu ve LED flaşlı kamerası ile güzel çekimler yapabildiğimizi söyleyebilirim.Video konusunda ise 1080p 1920x1090 video çekimi yapabiliyor.

Telefonlar hakkında kısaca bilgileride okuduğumuza göre geldik işin karşılaştırma kısmına.Karşılaştırma şeklim A telefonunun B telefonundan yüksek olan özelliği ya da onda olmayan özelliğe göre olacaktır.

Nokia Lumia 920'yi , Galaxy S3'ten üstün kılan özellikleri;

• Daha Yüksek Veri Hızı ( Telefon şebekeleri üzerinden teorik olarak daha yüksek veri aktarım hızı [ Yaklaşık 5 katı ] )
  • Hızlı Görüntülü Sohbet (4G ve Wi-Fi ile S3'e göre daha hızlı görüntülü görüşme yapabilirsiniz.)
  • Daha Yüksek Piksel Yoğunluğu ( %7 daha keskin yazı, resim ve video ) [326 ppi]

Galaxy S3'ü , Nokia Lumia 920'den üstün kılan özellikleri;

• Daha Yeni Bluetooth Desteği (Daha hızlı veri transferi, ve diğer çevre bluetooth cihazlara bağlanırken daha düşük güç tüketimi) [v4.0]
  • Flash Desteği ( S3'te Flash desteği mevcut , Lumia 920'de mevcut değil )
  • Daha Fazla İndirilebilir Uygulama ( Google Play içerisinde daha fazla uygulama barındırıyor. 600000 vs 100000 (neredeyse 6 kat daha fazla )
  • Daha Güçlü İşlemci ( Uygulamalarınız ve oyunlarınız için daha güçlü ve hızlı bir işlemci. Lumia 920 modelinde tekil çekirdek işlemci hızı daha fazla olsa da, I9300 Galaxy S III modeli 4 adet işlemci çekirdeği bulundurduğundan, daha yüksek bir işlem gücüne sahip.)
  • Daha Çok İşlemci Çekirdeği ( Çoklu çekirdek gücünü kullanan uygulamalar ile bu modelde daha fazla işlem gücüne sahipsiniz.) [ Dört Çekirdek]
  • Daha Büyük Ekran ( Yaklaşık %14 daha büyük ekran ) [4.8'']

Sonuç

Nokia Lumia 920 daha stabil bir işletim sistemi kullanmasına rağmen daha az uygulamasının olması dezavantajlarından biri oluyor.Ayrıca
S3'e göre daha düşük işlemci gücü onu biraz geride bırakıyor diyebilirim.

S3 yönünden bakarsak açık kaynak kodlu Android OS 'un gücü gelecek Jelly Bean güncellemesi ile daha da güçlenecektir.Dört çekirdekli tabiri caizse canavar işlemci gücü onu Lumia 920'den üstün tutuyor fakat ram konusunda telefonun çuvalladığını söyleyebilirim.

Kazanan : Samsung Galaxy S III

İnternette Araştırdığım Bilgilere Göre Bu İki Telefonun Kıyaslanırken Yapılan Yorumlar

S3 Android kesinlikle daha iyi. Ayrica donanim ve yazilim olsun S3 derim.
s3 karşılaştırılmaz bile
Tabiki Lumia 920 ........
galaxy s3 tasarım, yazılım ve donanım konularında çok üstün. özelliklede yazılım konusunda s3 ile samsung kendini aştı diyebilirim. normal bir android'den çok daha farklı olmuş cihaz. samsung yazılım ekibi gerçekten iyi çalışmış.

sadece uygulama sayısı ve kalitesi açısından bile herhangi bir android telefon wp8'e tercih edilir.

Alinti: sdn

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Açıkçası SDN ve Donanimhaber'in kendi haberleri neysede yorum yapan kişiler objektiften uzak oluyorlar.Ayrıca konuda şöyle bir durum var daha güçlü işlemciyi söyledikten sonra daha çok çekirdeği söylemek biraz gereksiz kaçmış.Sonuç olarak zaten daha güçlü bir cihaz olduğu söylenilmiş.Flash player desteğini bir avantaj olarak kabul etmekte biraz tartışılır.Çünkü 4.1 ile kalkacak bir destek.Birde daha piyasaya çıkmamış bir telefonun performansını SIII ile kıyaslamak yanlış.Eğer 4.0'ki haliyle kıyaslicaksak 920 daha performanslı olacaktır eğer 4.1'li haliyle karşılaştıracaksak bunun sonucu çok zor ama Galaxy SIII biraz daha başarılı gibi gözüküyor.Fakat 4.1'i örnek alarak konuşacaksak flash desteği gibi bir artıyı konudan çıkartmak gerekiyor.Ayrıca 920'nin kamera gibi artılarıda var.Sonuç olarak söylemek istediğim şu iki telefonunda birbirine üstünlükleri var.İnternet, sosyal ağlar ve kamera isteyen bir insan 920'yi market, bir süre daha flash desteği ve azda olsa daha hızlı yanıt veren bir telefon isteyen bir kişi Galaxy SIII'ü tercih etmeli.Tabi birde buna fiyatlar eklenecek.920 1500-1800 lira gibi bir fiyattan gelir diye düşünüyorum.Bu durumda Samsung indirime gitmezse 920'nin birde fiyat avantajı olacaktır.

codblackops2

codblackops2

Üye
s3ün tasarımı hoşuma gidiyordu ama lumia ezer geçer onu.
şahsen ben lumia alırdım nedenmi tasarımı 1.5 ghz işlemcisi var çit çekirdekli 1 gb ram ve en önemlisi android gibi sistemi yormuyor.
s3ün donanımsal özellikleri lumia karşısında bi ravantaj olabilir ama android oldugu için kaybedıuyor :hmmm

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
    Konu Sahibi
s3ün tasarımı hoşuma gidiyordu ama lumia ezer geçer onu.
şahsen ben lumia alırdım nedenmi tasarımı 1.5 ghz işlemcisi var çit çekirdekli 1 gb ram ve en önemlisi android gibi sistemi yormuyor.
s3ün donanımsal özellikleri lumia karşısında bi ravantaj olabilir ama android oldugu için kaybedıuyor :hmmm

İnanın Jelly Bean Android OS ' da çığır açan yenilikler yapmış bulunuyor ve Project Butter sayesinde S3 ün daha iyi yerlere geliceğini düşünüyorum. Şahsen Offical Jelly Bean kullanıcısı olarak.

codblackops2

codblackops2

Üye

İnanın Jelly Bean Android OS ' da çığır açan yenilikler yapmış bulunuyor ve Project Butter sayesinde S3 ün daha iyi yerlere geliceğini düşünüyorum. Şahsen Offical Jelly Bean kullanıcısı olarak.
bakacağız göreceğiz :)

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
teşekkürler konu için. Hız hakkında yorum yapmak için karşılaştırma videolarını beklemek gerek. Bu durumda daha doğrusu kağıt üzerinde galaxy s3 daha hızlı performansa sahip olarak gözükebilir ama bunu birde stabilite mevzusu var. Kamera bakımından lumia 920 onde ve stabillik bakımından lumia 920 ayrıca lte desteğinin türkiyede olmayıpta bu telefonda olması bu telefonun değil türkiyenin bir sorunu ki lte destekli diğer telefonlar için de geçerli. Bazı bilgiler yanlış yazılmış mesela lumia 920 ekran çözünürlüğü 1280*768. Bu ekranin biraz daha fazla çözünürlük ve biraz daha küçük olmasıyla bu konuda da lumia 920ön planda oluyor.

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınızı eklemekten çekinmeyin çoğu kişinin lumia 920 hakkında soru işaretleri var ve yorumlarınızla lumia920 alıcaklara yardımcı olabilirsiniz.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Yorumlarınızı eklemekten çekinmeyin çoğu kişinin lumia 920 hakkında soru işaretleri var ve yorumlarınızla lumia920 alıcaklara yardımcı olabilirsiniz.

Zaten çekinmeyizde merak etme :kıskıs: Birde stabilite bakımından Jely Bean ile Android açıkçası öyle stabilite manyağı bir cihaz haline dönüşmedi sadece ilk yayınlandığı andan beri olması gerektiği duruma geldi.Tabi bu benim görüşüm.Zaten hız uygulama açma ve internet performansı dışında neye yararki.Uygulama açma hızındaki 1-2 saniyelik fark standart bir kullanıcı için önemli değil açıkçası hızı taçlandıracak şey internet performansı.Oyun performansı zaten çift çekirdekli Android'lerde bile üst düzet :tebessüm:

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Hiz konusunu fazla kafaya takmaya gerek yok onemli olan kullanim ve akicilik ki iki cihaz da bunu rahatca saglar. Donanim konusunda ise lumia920nin msm8960 islemcisine biraz haksizlik edilmis. Bu chipset one s ile bir kac tane dort cekirdekli islemciyi gecmisti. cortex15mimarisine benzer bir yapida olan 28nm dual core bir crait islemci 32nm cortex a9 mimarili quad core islemciyle kolayca yarisabilir. Keske samsung elindeki hazir imkanlari kullanip sgs3 e a15 islemci kullansaydi. Ayrica 4g ltenin ulkemizde olmamasi lumia920nin hiz konusundaki ustunlugune engel degil. Cunku nokia bu cihazlari iki versiyon olarak uretiyor zaten. Lte modelleri 4g olan ulkelere gonderiyor. 4g sebeke destegi olmayan ulkekere dc hspa+ ile cift tasiyicili modem sayesinde 42mbps hiz destegi veriyor. Ayrica lumia920de kullanilan lte yongasi 100mbps hiz destekliyor.

• Beğen
Tepkiler: SkyLaBTR ve kullanıcıadları
pRime.

pRime.

Üye
şimdi windows phone'dan zerre haz etmiyorum ama microsoftun bu yazılım üzerinde yaptığı 2-3 yıllık deli gibi optimizasyon çalışması sistemi düşük işlemcide en güçlü android cihazlarından bile hızlı çalıştırıyor. Galaxy'nin hız olarak üstün geleceği tek yer wifi'da internet hızı olur.

• Beğen
Tepkiler: SkyLaBTR ve kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
şimdi windows phone'dan zerre haz etmiyorum ama microsoftun bu yazılım üzerinde yaptığı 2-3 yıllık deli gibi optimizasyon çalışması sistemi düşük işlemcide en güçlü android cihazlarından bile hızlı çalıştırıyor. Galaxy'nin hız olarak üstün geleceği tek yer wifi'da internet hızı olur.

Haz etmeme dışındaki kısımlara katılıyorum :tebessüm: Zaten diğer kısımda kişisel görüşünüz :)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Zamanında Nokia Lumia 900 le Samsung Galaxy Nexus ve Galaxy S III 'ü web browser yarışlarını izliyordum Lumia 900 hepsini yeniyordu adam gayet rahat kullanıyordu bastığı birşeye 2. Kez basmıyordu alet çok rahat Stabil çalışıyordu ama Lumia 900 tek çekirdek ve 1.4 Ghz işlemciydi Fakat Lumia 920 Çift çekirdek ve 1.5 işlemci ve Windows 8.Bence Galaxy den iyi olur.Ayrıca Windows aletlerin özellikleri düşük olsa bile çok hızlı çalışıyor ki Lumia'nın Özellikleri gayet iyi bence fiyat olarak da Galaxy'den uygun bir fiyata gelir Bu da büyük bir artı olur bi de değişiklik yapmak isteyenlerin gözdesi olur.Ayrıca Dünyanın en hızlı gelişen marketi Windows Market yavaş yavaş Galaxy 'nin tahtına talip :)

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Aralarındaki en büyük fark ikisindede sağlam donanım var ama s3 o donanımın hakkını verecek oyun ve uygulamaları barındırırken lumiada bu konuda sıkıntı var

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Aralarındaki en büyük fark ikisindede sağlam donanım var ama s3 o donanımın hakkını verecek oyun ve uygulamaları barındırırken lumiada bu konuda sıkıntı var

Xperia Neo'da donanımıyla oyun uygulamaların hakkını veriyor gayet akıcı oynatıyor oyunları :hmmm Asıl donanım performans konusunda işe yarıyor ki performans tepki verme süresi ve internet performansıyla ölçülür.Marketi sıkıntılı ama bu donanımını gereksiz yapmaz.Lumia 920'de de donanımın hakkını verecek bir tarayıcı bulunuyor başka hiç bir sistemde bulunamayacak.Tabi market önemliyse birisi için Lumia 920 ona en uygun olmayan cihazlardandır orası ayrı :)

HakaN-06

HakaN-06

Üye

Xperia Neo'da donanımıyla oyun uygulamaların hakkını veriyor gayet akıcı oynatıyor oyunları :hmmm Asıl donanım performans konusunda işe yarıyor ki performans tepki verme süresi ve internet performansıyla ölçülür.Marketi sıkıntılı ama bu donanımını gereksiz yapmaz.Lumia 920'de de donanımın hakkını verecek bir tarayıcı bulunuyor başka hiç bir sistemde bulunamayacak.Tabi market önemliyse birisi için Lumia 920 ona en uygun olmayan cihazlardandır orası ayrı :)

O dediklerinin hepsi s3te fazlasıyla var + olarak oyun ve uygulamada cabası :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

O dediklerinin hepsi s3te fazlasıyla var + olarak oyun ve uygulamada cabası :)

Hocam IE10 var mı SIII'te ? Tarayıcı performansı olarak SIII'ten bir kaç kat daha güçlü bir cihaz Lumia 920.Aynı şekilde hız olarakta daha hızlı.O zaman Lumia 920'ye de PC uygulamaları geliyor ve hatta gelmeye başladı buda cabası...O zaman SIII'te gereksiz SII'de aynı şeyleri daha yavaş olsa bile sağlıyor...

HakaN-06

HakaN-06

Üye

Hocam IE10 var mı SIII'te ? Tarayıcı performansı olarak SIII'ten bir kaç kat daha güçlü bir cihaz Lumia 920.Aynı şekilde hız olarakta daha hızlı.O zaman Lumia 920'ye de PC uygulamaları geliyor ve hatta gelmeye başladı buda cabası...O zaman SIII'te gereksiz SII'de aynı şeyleri daha yavaş olsa bile sağlıyor...

Dostum benim fikrim; ikisi arasından S3 almak daha mantıklı. Sana göre lumia olabilir saygı duyuyorum :oke:

Kerim.

Kerim.

Üye

peki neo 1-2 yil sonraki oyunlari oynatabilecek mi?

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Dostum benim fikrim; ikisi arasından S3 almak daha mantıklı. Sana göre lumia olabilir saygı duyuyorum :oke:

Zaten orasına bir şey demedim.Bunların hepsini GSIII'te fazlasıyla yapıyor dediğin için dedim ;)

peki neo 1-2 yil sonraki oyunlari oynatabilecek mi?

1-2 yıl sonra oynatamayacak işte.Şuan oynatıyor oyunlar 1-2 yıl sonrada yine o tarz bir cihaz alırsan yine oynarsın hem toplam geliri Galaxy SIII'ten az olur.Burda Galaxy SIII alınmaz demek istemiyorum oyun performansı zaten orta ve orta-alt segmentlerde bile sağlanıyor.İşlemcinin ve performansın asıl işe yaradığı konum tepki verme hızı ve internet performansı diyorum ^.^

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Galaxy S III çok güçlü bir işlemci var 4 çekirdek var bence gereksiz 2 çekirdek yeter ve bu yüzden batarya ömrü az.Zaten Nokia Telefonu üretirken 4 çekirdek mi 2 çekirdek mi üretsek diye düşünüyorlardı ve Elops'tan açıklama geldi "4 çekirdek gereksiz ve bataryayı çabuk bitiriyor" Katılıyorum.

Takipçi Satın Al

Üst Alt