Yazılımcı Aranıyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımcı Aranıyor...
Arkadaşlar aramızda yazılımcı veya yazılım işlerinden anlayan varmı? Bi arkadaşla aklımızda bi kaçtane fikir varda o yüzden bi kaç soru soracaz :D

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
VB, VB.Net, C# biliyorum :) pascalda var biraz.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
VB, VB.Net, C# biliyorum :) pascalda var biraz.
Abi sen hacı virüsü yapabilirmisin :D Bi arkadaş soruyorda. Bide ben dil öğrenmek istiyorum sence ne öğreniyim ? C# diye başladım fakat bi arkadaşım var phpci o fikrimi deiştirdi. Şuan aklımda php,java,c# var. Hangisini öğrenmem daha iyi olur ?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin

Abi sen hacı virüsü yapabilirmisin :D Bi arkadaş soruyorda. Bide ben dil öğrenmek istiyorum sence ne öğreniyim ? C# diye başladım fakat bi arkadaşım var phpci o fikrimi deiştirdi. Şuan aklımda php,java,c# var. Hangisini öğrenmem daha iyi olur ?

Önce öyle virüslü konulara asla bakmam :oke:
İkincisi para kazanmak istiyorsan PHP, SQL öğren. Niyetin iyi program yapmak ise C# öğren, C++, C dilleri de var tabiki. JAVA ise sana kalmış :)

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Önce öyle virüslü konulara asla bakmam :oke:
İkincisi para kazanmak istiyorsan PHP, SQL öğren. Niyetin iyi program yapmak ise C# öğren, C++, C dilleri de var tabiki. JAVA ise sana kalmış :)
Abi biraz daha açıklayıcı konuşsan eyi olcak :D Para kazanmak istiyorum evet o yüzden arkadşımda php dior. Program yapmak istiyorum evet ama programdanda para kazanamazmıyım? Java telefondada pcdede var avantajlı değilmidir ve bunlar para kazanamazmıyım ? :)

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

biri virüs mü dedi :D

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ne derdin var söyle bakam :)
ooo hacker bastı konuyu :ehe Ben bileydim bukadar çok hacker olduunu :D bi arkadaş hacı virüsü yapmak istiyor. Kendisi php biliyor. Baya biliyor yani google chromea eklentisi felanda var :D Şimdi benim anladığım kadarıyla hacı virüsü şu işe yarıyor. O adam google chromedan eklenti ekliyecek benim arkadaşın yaptığı eklentiyi. Sonra kim ekledise onun pcye bi vürüs yerleşecek hacı vürüsü. Ve bu vürüs zararlı gördüğü tüm siteleri direk o arkadaşımın kendi yaptığı bi siteye yönlendirecek.... Böyle bişey :D

• Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

ooo hacker bastı konuyu :ehe Ben bileydim bukadar çok hacker olduunu :D bi arkadaş hacı virüsü yapmak istiyor. Kendisi php biliyor. Baya biliyor yani google chromea eklentisi felanda var :D Şimdi benim anladığım kadarıyla hacı virüsü şu işe yarıyor. O adam google chromedan eklenti ekliyecek benim arkadaşın yaptığı eklentiyi. Sonra kim ekledise onun pcye bi vürüs yerleşecek hacı vürüsü. Ve bu vürüs zararlı gördüğü tüm siteleri direk o arkadaşımın kendi yaptığı bi siteye yönlendirecek.... Böyle bişey :D
bu konu seni aşar çünkü bu tür bilgileri en başından temel konuları bilmen lazım sen en iyisi yüz yüze konuşacağın birini bul burdan öğretemeyiz sana.

• Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin

Abi biraz daha açıklayıcı konuşsan eyi olcak :D Para kazanmak istiyorum evet o yüzden arkadşımda php dior. Program yapmak istiyorum evet ama programdanda para kazanamazmıyım? Java telefondada pcdede var avantajlı değilmidir ve bunlar para kazanamazmıyım ? :)

Kötü bir tabir olacak ama kolay yoldan kazanmak istiyorsan PHP, zor yoldan istiyorsan program yazmak. Zor yoldan kastım yazacağın şeyi çok iyi algoritmaya uygun bir şekilde yazmak ve değişkenlere göre işlevi değiştirmek/yenilemek. Senden istenen bir program kullanıcıya yatkın ve hatasıza yakın, hassas olmasını isterlerse işte çık şimdi bunun içinden :)
Yani kısaca PHP öğrenirsen kafa ağrımadan kazanım yapabilirsin.

BigHackeR35

BigHackeR35

Üye

bu konu seni aşar çünkü bu tür bilgileri en başından temel konuları bilmen lazım sen en iyisi yüz yüze konuşacağın birini bul burdan öğretemeyiz sana.
aynen kardeş ben sana yapardım fakat kendin öğrenmek istiyorsan onu bilemem. yapsam bile sana kullanmasını açıklayamam detaylı i konu netten olmaz. :)

- - - Eklendi - - -

ben artık bu tür konulara kullanmıyorum yeteneğimi tamamen savunmaya yöneldim.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi

Bu konular beni aşar ama phpci arkadaşımı aşmaz :) O bu işleri baya biliyor yani php açısından program felan yazdı sattı baya. usta diyemem ama güzel derecede biliyor. Hacı virüsünüde o istiyor işte :)

- - - Eklendi - - -

Kötü bir tabir olacak ama kolay yoldan kazanmak istiyorsan PHP, zor yoldan istiyorsan program yazmak. Zor yoldan kastım yazacağın şeyi çok iyi algoritmaya uygun bir şekilde yazmak ve değişkenlere göre işlevi değiştirmek/yenilemek. Senden istenen bir program kullanıcıya yatkın ve hatasıza yakın, hassas olmasını isterlerse işte çık şimdi bunun içinden :)
Yani kısaca PHP öğrenirsen kafa ağrımadan kazanım yapabilirsin.
Ama şöyle bi sıkıntım var. Ben c# a başladım ve hemen öğrenmeye başladım. Sohbet programı yapabiliyorum şuan mesela :D 10 dk gibi bi sürede öğrendim :D Ama phpye başlayınca nedense fazla mantığıma yatmadı biraz zorlandım. Bunun nedeni nedir ?

- - - Eklendi - - -

aynen kardeş ben sana yapardım fakat kendin öğrenmek istiyorsan onu bilemem. yapsam bile sana kullanmasını açıklayamam detaylı i konu netten olmaz. :)

- - - Eklendi - - -

ben artık bu tür konulara kullanmıyorum yeteneğimi tamamen savunmaya yöneldim.
zaten ben anlamam ama phpci arkadaşım var işte o anlar. O da zaten öğrenmek istemiyor birisi yapsın diyor.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin

Ama şöyle bi sıkıntım var. Ben c# a başladım ve hemen öğrenmeye başladım. Sohbet programı yapabiliyorum şuan mesela :D 10 dk gibi bi sürede öğrendim :D Ama phpye başlayınca nedense fazla mantığıma yatmadı biraz zorlandım. Bunun nedeni nedir ?

Neyse ben seni anladım.. Soruna cevap vereyim, tüm dillerin mantığı ortaktır sadece yapılışı farklıdır.. İşlevlerini, değişkenlerini vs vs öğrenirsen onuda yaparsın..

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Neyse ben seni anladım.. Soruna cevap vereyim, tüm dillerin mantığı ortaktır sadece yapılışı farklıdır.. İşlevlerini, değişkenlerini vs vs öğrenirsen onuda yaparsın..
Bunu biliyordum ;) Yani evet hepsi aynı komutlar ama işleyişleri farklı biliyorum :) Şimdi ben birini örensem dierlerinide kolay öğrenirim mantık açısından. Hangisiyle başlayayım diye bi açık artırma başlatayım :D

Türe

Türe

Üye
İso ben de php'ye başlıyım dedim de , aga programı kuramadım yav :hmmm

- - - Eklendi - - -

Ben güzel site buldum 2 dersi okudum basit ama şu programı yüklesem pratik yapacam biraz :ehe

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
İso ben de php'ye başlıyım dedim de , aga programı kuramadım yav :hmmm

- - - Eklendi - - -

Ben güzel site buldum 2 dersi okudum basit ama şu programı yüklesem pratik yapacam biraz :ehe

ohooo sen programı bana bırak. Ver sen bana teamwiever 2 dkda herşeyi kurim ciddiyim bak ....

Türe

Türe

Üye

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi

Tamam yalniz su an pc yi acamiyorum yarin ogleden sonra musait olursan yapalim mi ?
raad ol yaparız. Bende öğleden önce müsait değilim. Bak ciddi olarak başlıcaksan güzel şeyler yaparız birlikte :D

Bak ben sana şimdiden yazayım hata ihtimali tabikide var :D

<?php

$buay = date("m");
$bugun = date("d");

if($bugun ==28 AND $buay ==11)
{
Print"Bugün benim doğum günüm"
}

?>

Bu if şartıydı. Eğer bölese böle diye. Bak buraya elsede ekleyebilirsin. Yani şöyle diyim

<?php

$buay = date("m");
$bugun = date("d");

if($bugun ==28 AND $buay ==11)
{
Print"Bugün benim doğum günüm"
}else{
Print"Hayır bugün doğum günüm değil"
}
?>

bu durumda o tarihlerin dışında bişey girersen 2. dediğimizi verir yani hayır der. Ama o tarihleri girersen bugün doğum günüm der.

Print ekrana yazı çıkartır. Göster demek yani. "Print" yerine "Echo" da kullanılabilir.

bunlar belli başlı şeyler işte . Bende yavaş yavaş gidiyorum :D Eğer birlikte öreneceksek bi yere konu açayım dersleri orda paylaşıyim hem isteği olanlarda belki bize katılır ne dersin kardom :D ;)

Türe

Türe

Üye
Olur valla karsim hem de super olurr :D yalniz ben sadece su sunu oynamayi sever demesini biliyorum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt