Lumia 920 & Galaxy SIII Karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 & Galaxy SIII Karşılaştırma

Lumia 920

Galaxy s3

Genel Özellikler
Ağırlık185 Gr133 Gr
Genişlik70.8 mm70.6 mm
Yükseklik130.3 mm136.6 mm
Kalınlık10.7 mm8.6 mm
Şebeke frekansıGSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900
Titreşim
Handsfree
Bluetooth
Sesle arama
Ses kaydı
Pil TipiLi-IonLi-Ion
Bekleme süresi400 saat
Konuşma süresi17 saat
3G
Wireless LAN
HSDPA
RenklerSiyah, Beyaz, Gri, Kırmızı, SarıÇakıl mavisi, Mermer beyazı
Uçuş modu
Bluetooth versiyon3.14.0
Wireless versiyon802.11 a/b/g/n802.11 a/b/g/n
USB Desteği
GPS
NFC
4G
PDA Donanım Özellikleri
İşlemciQualcomm MSM8960 Snapdragon Dual Core KraitExynos 4212 Quad-core Cortex-A9
İşlemci hızı1.5 GHz1.4 GHz
RAM1 GB1 GB
Ekran KartıAdreno 225Mali-400MP
Ekran Özellikleri
Renkli Ekran
Renk Sayısı1677721616777216
Ekran Boyutları4.5 inç4.8 inç
Ekran Çözünürlüğü768 x 1280 px720 x 1280 px
Dokunmatik ekran
Ekstra ekran özellikleriIPS TFT PureMotion HD+ ekran 1 inç başına 332 piksel Corning Gorilla Glass ekranSuper AMOLED ekran 1 inç başına 306 piksel Corning Gorilla Glass ekran
Kapasitif Ekran
Multi-Touch
Hafıza Özellikleri
Telefon Hafızası32 GB16 GB / 32 GB / 64 GB
Harici Hafıza Yuvası
Harici Hafıza Kartı Boyutu2 GB
Harici Hafıza Kartı TipimicroSD (TransFlash)
Maksimum Hafıza Kartı Boyutu64 GB
Internet Özellikleri
Gprs
Gprs slot4+1/3+24+1/3+2
Gprs class3210
XHTML Tarayıcı
HTML tarayıcı
E-posta okuyucu
Edge
Ekstra internet özellikleriE-posta eklentileri için dosya gösterici Facebook, YouTube, Twitter, GTalk, MSN Internet Explorer web tarayıcıRss okuyucu Adobe Flash desteği Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı E-posta eklentileri için dosya gösterici Facebook, YouTube, Twitter, GTalk, MSN
Anında mesajlaşma
Wi-Fi Hotspot
Wi-Fi Direct
Multimedya Özellikleri
Mms
Ekran koruyucu
Java desteği
Mp3 çalar
Radyo çalar
Dahili kamera
Video Çekebilme
Video Oynatabilme
Oynatabildiği dosyalarMP3, AAC, WMA, WAV, WMV, AMR, 3GPMP3, AAC, AAC+, eAAC, WMA, WAV, WMV, MPEG4, DivX, Xvid, FLAC, AMR, 3GP
2. Dahili Kamera
Görüntülü görüşme
Eksta multimedya özellikleriEvrensel kulaklık çıkışı (3,5 mm) Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme Ters çevirince sessize alma özelliği Ortam gürültüsünü azaltan 2. mikrofon Tam dolu batarya ile 67 saat müzik dinleme 3 eksenli hareket algılayıcıRadyoda RDS desteği Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme Dokunmatik menü kontrol tuşları Ters çevirince sessize alma özelliği 3 eksenli hareket algılayıcı Gürültü engelleyici ikinci mikrofon
MobilTV
DLNA
Kamera Özellikleri
Çözünürlük8.7 MP8 MP
Dijital Zoom4X4X
Flaş
2. Kamera özellikler1.3 MP1.9 MP
Ekstra kamera özellikleriOtomatik netleme, Self timer, LED Flaş Makro modu, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri Carl Zeiss mercek Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesi Yüz tanıma teknolojisi Hareket bulanıklığı azaltma PureView teknolojisiOtomatik netleme, Self timer Makro modu, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesi Yüz tanıma teknolojisi Gülücük yakalama modu Panoramik çekim, Kırmızı göz düzeltme Temas odaklı: Odaklama alanını ayarlamak için ekrana dokunun Eş zamanlı video ve fotoğraf çekimi
Video kayıt formatı3GP, MP43GP, MP4
HD Video KayıtVar (1080p)Var (1080p)
Yazılım Özellikleri
Kullanıcı profilleri
Hesap makinesi
Takvim
Senkronizasyon
İşletim sistemiWindows PhoneGoogle Android
İşletim Sistemi versiyon84.0.3 (Ice Cream Sandwich)
Tema desteği
Java Oyunlar
Ekstra UygulamalarOfis uygulamaları PDF okuyucu Resim ve Video düzenleme programı Dosya yöneticisi ActiveSync desteği Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri Not defteri, Birim çevirici, İş listesi Dijital Pusula, GLONASS, Bing SearchOfis uygulamaları PDF okuyucu Resim ve Video düzenleme programı Gelişmiş adres rehberi Dosya yöneticisi ActiveSync desteği Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri Not defteri, Birim çevirici, İş listesi Google Maps, Dijital pusula, Barometre Google Search, Picasa Dropbox (50 GB)
Aksesuarlar
Şarj Aleti
Data Kablosu
Stereo Kulaklık

• Beğen
Tepkiler: fLuke!, myumak1980 ve bulutsuzgece

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Teşekkürler. Ama cihaz çok yeni olduğu için Lumia 920'nin wifi hotspot, 4G ve java özelliklerini işaretlemeyi unutmuşlar sanırım. (Çünkü bu özellikler var bildiğim kadarıyla). Muhtemelen karşılaştırma resmi tanıtımdan önce hazırlanmış.

-----------
Hazır başlığı açılmışken;
Lumia 920 ile SGS3'ün Kamera Karşılaştırma Videosunu Burayada Ekleyeyim :)

[video=youtube;jFhhBJ1URCg]http://www.youtube.com/watch?v=jFhhBJ1URCg[/video]

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler. Ama cihaz çok yeni olduğu için Lumia 920'nin wifi hotspot, 4G ve java özelliklerini işaretlemeyi unutmuşlar sanırım. (Çünkü bu özellikler var bildiğim kadarıyla). Muhtemelen karşılaştırma resmi tanıtımdan önce hazırlanmış.
Oralara dikkat etmemiştim haklısın, düzenlemeyi yaparım birazdan çok sağol.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Sağolasın hünkarım.:tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
teşekkürler konu için :)
en kısa zamanda iphone 4s ve galaxy s3 ile karşılaştırma videolarını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Cihanî Sultan
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi

ama gerçekten şaşırtti beni. Flash ışığı yanmadığı halde yanmış gibi fotoğraf çekti :hmmm acaba flash yandığı zaman oradaki nesneyi aklında mi tuttu? :D
Yoksa önceden çekip bize ayak mı yaptılar :kıskıs:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

ama gerçekten şaşırtti beni. Flash ışığı yanmadığı halde yanmış gibi fotoğraf çekti :hmmm acaba flash yandığı zaman oradaki nesneyi aklında mi tuttu? :D

Telefonun flaşı kapalı. Öyle parlak resim çekilmesini sağlayan kameranın pureview teknolojisi ve otofokus ışığı...

- - - Eklendi - - -

Yoksa önceden çekip bize ayak mı yaptılar :kıskıs:

Ben de ilk gösterdiği fotoğrafın önceden çekildiğini sandım.
Tam o sırada yandaki adam benim aklımdan geçen soruyu sordu: "Bu fotoğrafı şimdi mi çektin, tekrar çekebilir misin"

Bunun üzerine telefonu tutan ikinci kez çekiyor ve aynı kalitede çektiği fotoğrafı gösteriyor.
Ancak bu sefer de aklıma "acaba önceki çektiği fotoğrafı tekrar mı gösteriyor" sorusu takıldı.
Çünkü ilk poz ile ikinci poz neredeyse birbiriyle aynı açıda ve netlikte.
Bunu çözmek için de videoyu birkaç kez peşpeşe izledim.
İki poz birbirinin aynısı değil.
Yani kamera gerçekten güzel çekiyor. Bu sefer hile yok :hmmm

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Flash ışığı ile netleme yaptı. Çektikten sonraki görüntüde ışık hassasiyetinin muazzam başarısını gösteriyor :) (ISO dediğimiz şey.)

EDIT:

Aslında biraz daha düşündümde yetersiz ışık olan ortamda çekerken Şu Optic Image Stabilizasyon olayı devrede olduğu için rahatça uzun enstantane süresi kullanabiliyor. Kısaca titreşim engelleme başarısından dolayı ve iyi ISO başarımının etkiside var bu şekilde gerçekten koşulları zorluyor. :)

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Telefonun flaşı kapalı. Öyle parlak resim çekilmesini sağlayan kameranın pureview teknolojisi ve otofokus ışığı...

- - - Eklendi - - -

Ben de ilk gösterdiği fotoğrafın önceden çekildiğini sandım.
Tam o sırada yandaki adam benim aklımdan geçen soruyu sordu: "Bu fotoğrafı şimdi mi çektin, tekrar çekebilir misin"

Bunun üzerine telefonu tutan ikinci kez çekiyor ve aynı kalitede çektiği fotoğrafı gösteriyor.
Ancak bu sefer de aklıma "acaba önceki çektiği fotoğrafı tekrar mı gösteriyor" sorusu takıldı.
Çünkü ilk poz ile ikinci poz neredeyse birbiriyle aynı açıda ve netlikte.
Bunu çözmek için de videoyu birkaç kez peşpeşe izledim.
İki poz birbirinin aynısı değil.
Yani kamera gerçekten güzel çekiyor. Bu sefer hile yok :hmmm

nokia kamera da gene iyi iş çıkarmış desenize :D

enterneoll

enterneoll

Üye
kamera dedin mi sony abi şimdi o varken purewiew filen boş bu olayın daha iyisini sony yapıyor xperia neo'dan biliyorum

• Beğen
Tepkiler: yakup_281
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Flash ışığı ile netleme yaptı. Çektikten sonraki görüntüde ışık hassasiyetinin muazzam başarısını gösteriyor :) (ISO dediğimiz şey.)

EDIT:

Aslında biraz daha düşündümde yetersiz ışık olan ortamda çekerken Şu Optic Image Stabilizasyon olayı devrede olduğu için rahatça uzun enstantane süresi kullanabiliyor. Kısaca titreşim engelleme başarısından dolayı ve iyi ISO başarımının etkiside var bu şekilde gerçekten koşulları zorluyor. :)

aynen süper birşey yahu :aha:

- - - Eklendi - - -

kamera dedin mi sony abi şimdi o varken purewiew filen boş bu olayın daha iyisini sony yapıyor xperia neo'dan biliyorum

kardeşim çıkar gider misin şuradan. Arkadaşım android fani biri bile nokianın kamerası en iyi diyor sen sony diyorsun. He He 12 megapixellik xperia arc s in 8 megapixellik 4s ile hemen hemen aynı çekim yaptığı veya n8in yanında ezilen sony değil mi. Dikkatini çekerim 808i söylemedim bile çünkü o kamera bakımından diğer telefonlar ile yarışacak kadar düşük değil.

• Beğen
Tepkiler: n000k ve Türe
enterneoll

enterneoll

Üye

aynen süper birşey yahu :aha:

- - - Eklendi - - -

kardeşim çıkar gider misin şuradan. Arkadaşım android fani biri bile nokianın kamerası en iyi diyor sen sony diyorsun. He He 12 megapixellik xperia arc s in 8 megapixellik 4s ile hemen hemen aynı çekim yaptığı veya n8in yanında ezilen sony değil mi. Dikkatini çekerim 808i söylemedim bile çünkü o kamera bakımından diğer telefonlar ile yarışacak kadar düşük değil.

abi eminmisin n8'in kamerasının iyi olduğundan tek iyi yanı flash'tı fotoğraflardaki cansız soluk renkleri hiç görmedin galba ben eskiden kullandığım için biliyorum

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

abi eminmisin n8'in kamerasının iyi olduğundan tek iyi yanı flash'tı fotoğraflardaki cansız soluk renkleri hiç görmedin galba ben eskiden kullandığım için biliyorum

ben sana ne diyeyim daha :hih: n8 kullanmışsın ben de kullandım ama kamerasından memnun değilsin. Ayıptır sorması sen n8i canon eos 600d ile mi karşılaştırdın :hmmm

• Beğen
Tepkiler: n000k
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Nokia'nın kamera konusundaki üstünlüğünü bütün rakip firmalar kabul etmiş durumda.
Bu yüzden o firmalar kameradan ziyade telefonu işlemci, ram ve gpu ile öne çıkarmaya çalışıyorlar.
Bence konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: n000k ve Türe
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt