Erdal İNÖNÜ' yü Kaybettik ; Bir çınar daha devrildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
Erdal İNÖNÜ' yü Kaybettik ; Bir çınar daha devrildi
Politikamızın gülen yüzü olan Erdal İnönü sabaha karsı saat 5:00 da Amerika Birlesik Devletlerinin Houston kendinde vefat etmis Yani Bir Çınar Daha Devrildi

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, yaklaşık bir yıldır kan kanseri tedavisi görüyordu. Erdal İnönü'ye son olarak Houston'daki bir hastanede deneysel tedavi uygulanıyordu.

Prof. Dr. Erdal İnönü, 20 Ağustos 2007'de zatürre nedeniyle hastaneye yatırılmıştı. İnönü'nün hastalığı kontrol altına alınmıştı. Ancak yapılan ileri tetkiklerde, daha önce kontrol altında olan hastalığı anlaşılınca 'de tedavi gördüğü merkeze gönderilme kararı alınmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı İsmet İnönü'nün oğlu Erdal İnönü 6 Haziran 1926 Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da yaptı, 1947'de Fen Fakültesi'nden fizik lisansı diploması aldıktan sonra 'ye gitti, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde lisans üstü öğrenimi yaptı, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı, Teorik fizik alanında araştırmalar yaptı, Yurda dönünce Ankara Üniversitesinde Fizik Asistanı olarak göreve başladı.

Askerlik görevini yaptıktan sonra üniversite doçentlik sınavını verdi, 1957-1960 yılları arasında tekrar Amerika'ya giderek "Atom Enerjisinden Yararlanma" programı içinde çeşitli üniversite ve araştırma enstitülerinde araştırmalar yaptı.

ODTÜ'DE REKTÖRLÜK
1964 - 1974 tarihleri arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Fizik Profesörü olarak çalıştı, ODTÜ'de öğretim üyeliği görevinin yanı sıra araştırma ve yönetim görevleri de yaptı, Teorik Fizik Bölümü Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Rektörlüğünde bulundu.

1974'te İstanbul Boğaziçi Üniversitesine geçti, 1974-1983 yılları arasında fizik profesörlüğünün yanı sıra 6 yıl kadar da Temel Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun kuruluşuna katkıda bulundu ve TÜBİTAK Temel Araştırmalar Enstitüsü'nde kurucu müdürlük görevini yürüttü.

SODEP'İN KURUCU GENEL BAŞKANI
Aynı zamanda NATO Fen Komitesi'nde çalıştı ve UNESCO Yürütme Kurulunda görev aldı. 1983 yılında siyasete atılan Erdal İnönü, Sosyal Demokrasi Partisi'nin (SODEP) kurucu Genel Başkanı oldu, SODEP ile Halkçı Partinin Birleşmesi sonucu kurulan SHP'nin ilk olağanüstü kurultayında SHP Genel Başkanı seçildi, Bu görevini 1993 yılına kadar sürdürdü.

İnönü, 1986 yılı ara seçimlerinde İzmir Milletvekili seçilmiş, 1987 ve 1991 genel seçimlerinde yeniden aynı ilden milletvekili seçilerek parlamentoda görevine devam etti.

1991 Genel seçimlerinden sonra Doğru Yol Partisi ile SHP'nin kurduğu koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görev üstlendi ve 1993 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

SHP'nin Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşmesinin ardından, 27 Mart 1995 tarihinde Koalisyon'un Sosyal Demokrat kanadında değişikliğe gidildi, Erdal İnönü bu değişiklikle Dışişleri Bakanı olarak atandı ve 1995 yılının Mart ve Ekim ayları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

---------------

Siyaset terbiyesi mükemmel olan bir devletadamıydı. Allah rahmet eylesin, amin.

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikle politicacı kişiliğinin yanında terbiyesi ve düzgün kişiliğiyle tam bir eski istanbul beğefendisiydi.

Kendisine Alllahtan Rahmet diliyorum

dreamboys69

dreamboys69

Üye
sanırım kimsenin umrunda değil...yorumlara bakılırsa:(

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikleee bu milllet ölmüşşş yaaaa:bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem:

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
başımız sağolsun...

POWER

POWER

Üye
"
Siyaset terbiyesi mükemmel olan bir devletadamıydı. Allah rahmet eylesin, amin."

:(

__Midas__

__Midas__

Üye
Önemli bir insandı ,yüzü devamlı gülen, terbiyeli bir siyaset ve devlet adamıydı,
üzüldüm duyunca

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Hürriyet Gazetesi'nin internet sayfası Erdal İnönü'nün anekdotlarını derlemiş. Okuyunca siyaset terbiyesinin yanında ne kadar renkli ve açık sözlü birisi olduğu anlaşılıyor.

ouSahin

ouSahin

Üye
şahsen tanımıyorum gerçekten adını bile ilk defa duydum ama Allah Rahmet Eylesin

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
aaaaaaaaaaaaaaa sen türkiyede yaşamıyormusun Erdal İnönü ilk başbakanımız İsmet İnönünün oğlu ayrıca eski başbakan yardımcımızdır kendisi bilim adamı :bilmem::bilmem::bilmem::bilmem:

ouSahin

ouSahin

Üye
aaaaaaaaaaaaaaa sen türkiyede yaşamıyormusun Erdal İnönü ilk başbakanımız İsmet İnönünün oğlu ayrıca eski başbakan yardımcımızdır kendisi bilim adamı :bilmem::bilmem::bilmem::bilmem:

aydınlattıgın için tşk ederim arzu...Ögrenmiş oldum

dreamgirls

dreamgirls

Üye
allah rahmet eylesin... küçükken çok severdim ben bu adamı yaaa... sonra bi kayboldu, çıkmadı bi daha. demek hastamış, tedavi görüyomuş... tam bir devlet adamıydı, babası gibi...(babasının oğlu...) üzüldüm...
:(:(:(

_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
başımız sağolsun

TURKISH POWER

Üye
evet basımız sağolsun...

POWER

POWER

Üye
"
ÜLKEMİ BENDEN KÖTÜLER YÖNETMESİN DİYE
Erdal Bey&#8217;e bir gün, hiç sıcak bakmadığı siyasete yıllar sonra neden girdiğini sorarlar. Yanıt müthiştir:
- Ülkemi benden daha kötüleri yönetmesin diye!

dreamgirls

dreamgirls

Üye
"
ÜLKEMİ BENDEN KÖTÜLER YÖNETMESİN DİYE

Erdal Bey&#8217;e bir gün, hiç sıcak bakmadığı siyasete yıllar sonra neden girdiğini sorarlar. Yanıt müthiştir:
- Ülkemi benden daha kötüleri yönetmesin diye!
gerçekten de müthiş cevap vermiş...:oke: saol P_O_W_E_R...
allah rahmet eylesin... :pro:

siberson

siberson

Üye
Türkiyeden bir büyük daha gitti ALLAH RAHMET EYLESİN

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Allah Rahmet Eylesin.Çok değerli bir insanı kaybettik.Bana göre o bir Bilim İnsanıdır.Sİyasete zorla sokmuşlar.Fakat ordada bozmamış kendisini.

Tanımayan , bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için link

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...